• 9.377.371 stemmen

Avatar (2009)

Genre: Fantasy / Avontuur

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Sam Worthington, Sigourney Weaver en Zoe Saldana

IMDb beoordeling: 7,9 (1.483.010)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 17 december 2009

Plot Avatar

"Enter the world of Pandora."

Dr. Grace Augustine

Colonel Miles Quaritch

Parker zichzelfridge

Norm Spellman

@ Evil Swahili

En je hebt over dat bestialiteit gewoon gelijk man!

"Think about it man.... "

@ Evil Swahili

En je hebt over dat bestialiteit gewoon gelijk man!

"Think about it man.... "

Er zijn wel meer mensen die zo denken over sex met een ander ras. Hele enge mensen vind ik dat......

avatar van erreper

erreper

Evil Swahili schreef:

Ik verliet de zaal, struikelend en wankel. Wat was er nu toch aan de hand??

Ik denk dat je over je verzuurde lip struikelde...

Het zal ook wel pijn doen om zoveel azijn te pissen, daar gaat je lip wel een keer van hangen...

Evil Swahili schreef:

Mijn hersenen blijven maar malen: is James Cameron fantasieloos, of is hij een genie die het grote schema der dingen doorziet?

Ik hou het op het laatste.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Wat blijft het toch een heerlijke film. De verzuurde, verontwaardigde en geïrriteerde reacties die de film weet los te maken bij pseudo intellectuelen zijn priceless en zegt veel over de kracht van Avatar. Een bevestiging voor de hoge positionering in mijn top 10.

Evil Swahili schreef:

De hoofdrolspeler moet wel bijzonder gruizig zijn geweest om een relatie aan te gaan met een soort, tja, kat-aap-alien-dier?

Inderdaad, het woord bestialiteit kwam ook bij mij op tijdens de film. Tot mijn opluchting was de reactie van het publiek vooral lacherig tijdens die eerste kus.

avatar van Co Jackso

Co Jackso

• 21924 berichten

Reinbo schreef:

Ik hou het op het laatste.

Avatar zal Titanic wel inhalen binnen twee weken. Ik ben vooral benieuwd op welke plaats Avatar in deze lijst zal eindigen: http://www.boxofficemojo.com/alltime/adjusted.htm . Echt representatief is die lijst ook niet, maar interessant is het zeker.

avatar van Na'vi

Na'vi

Nu begint men al te zeiken over die kus!

Meer van dit, belachelijker kan niet meer!

Zavo

Zeiken? Ik vond het één van de grappigste momenten van de film (omdat het inderdaad niet belachelijker kan).

Co Jackso schreef:

Je moet het resultaat nog wel even door anderhalf delen, want men heeft voor het gemak de prijs van een kaartje ook een extra dimensie gegeven.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

swollenaer68 schreef:

hoef je geen wiskundeleraar voor te zijn (wat ik trouwens wel ben),

1.6 miljard gedeeld door 5 is 320 miljoen. Ik neem aan dat je dat kunt volgen...

Wiskunde was nooit mijn sterkste vak, maar bedankt voor de correcties en uitleg. Ik moet er nog even over komen dat mijn bootje geen 1 meer is.

@ Evil Swahili:

(knip)

Mijn tenen stonden krom.

Eindelijk iets van waarde te lezen op dit forum

Madecineman schreef:

Die zwevende bergen schijnt te maken te hebben met het Meissner-effect, er wordt in de film ook ingegaan op de bijzondere eigenschap van het magnetisch veld op die plek.

Thx, in het script vond ik woorden van soortgelijke strekking.

avatar van Justinw

Justinw

Ben ik niet met je eens, Reibo verdedigt alleen de film tegen slechte argumenten

avatar van Ricochan38

Ricochan38

Groznyy schreef:

Kan me volledig vinden in je opinie. Heb er ook een kater aan over gehouden ...

Misschien moeten jullie voortaan niet zoveel bier drinken voor/tijdens de voorstelling, dan krijg je ook geen kater na afloop

Justinw schreef:

Nou, nou. Toen ik opmerkte dat ik het er maar een beetje dof vond uitzien allemaal lag het aan mijn bril, de vliegende bergen hadden zogenaamd te maken met middelpuntvliedende kracht, en na mijn kritiekpunt op het dommige karakter van de legeraanvoerder: 'dat hoort zo'.

avatar van Na'vi

Na'vi

Zavo schreef:

Inderdaad:

Waarom maak je je eigenlijk zo druk om deze film? Je bent al een maand bezig hier deze film dagelijks te verdedigen tegen iedereen die lager dan een 5 geeft. Fanboy gedrag.

Vind ik juist knap. Ik zie dat hij iemand is die hier al véél langer zit dan de meesten onder ons. En zijn meningen zitten vaak uitstekend in mekaar en een discussie gaat hij nooit uit de weg. Kortom, een gerespecteerde user. Net daarom is het leuk om te zien dat zo iemand eventjes los gaat bij een film, in dit geval Avatar. Is niks mis mee!

En dat van die kus die je aanhaalt, als je je daaraan druk maakt en allemaal speciale gevalletjes rond maakt, dan maak ik me eerder zorgen om u! (geen smiley)

PS: overigens is er aan de recensie van Evil helemaal niet veel aan. Zo staan er honderden op moviemeter. Grappig is die buiten twee lijntjes ook niet. Het wordt dan ook enkel maar "gequote" door enkele "negatievelingen" omdat ze maar al te blij zijn dat er af en toe eens iets slechts te lezen staat over Avatar. En dan zitten ze over anderen iets te zeggen.

PPS: @otherfool: er staan hier minstens 25 goed onderbouwde meningen over waarom deze film zo leuk is.

otherfool schreef:

Misschien moet-ie eens een recensie over de film schrijven? Want ik snap nu nog steeds niet waarom de film zo goed moet zijn. Buiten dan 'hij brengt veel geld op en als je een kritische noot over Avatar durft te kraken ben je een verzuurde pseudo-intellectuel.

Jij bent een van de weinige die last had van doffe kleuren, dus dat zou inderdaad aan je bril moeten liggen, ik (en velen met mij) hadden daar geen last van, sterker nog, als ik mijn bril afzette wass het minder kleurrijk vanwege de overlappende beelden. Ik verdedig de film hier niet mee, kaart enkel aan dat je mogelijk pech heb gehad met je bril. En vooruit die vliegende bergen had een andere verklaring, ben zelf nooit op Pandora geweest en ook geen wetensschapper (Waar je je al niet druk om kan maken... ).

Tot slot: lees mijn allereerste posts van 16 en 17 december er eens op na, daar staat exact wat ik er goed aan vond. Ik hou gewoon van een goed gemaakt actiespektakel. Ben niet iemand die erg maalt om het verhaal als ik zoveel visuele bombast krijg voorgeschoteld. Kijk eens in mijn 5* film, staan zat films in met zwakke elementen, ik beoordeel liever op basis van wat ik wel goed vind.

avatar van Ricardos

Ricardos

Zondag met mijn vriendin naar de bios geweest.

De film in 3 D gezien. We gaan wel vaker naar de bios, maar zo enthousiast zijn we haast nooit uit de bios gekomen. We hadden nog lang na zitten praten over de film. Wat een sensatie was dat zeg! Het is eigenlijk veel maar dan een gewone bioscoop film.

Ik ben geen film deskundige, maar kijk ontzettend veel naar films. Ik kijk dan of de film mij raakt. Daar zijn er maar heel weinig van.

Avatar raakt mij enorm. Van begin tot eind. Alles was mooi, de verhaallijn, de prachtige beelden, de flora en fauna, schitterend.

Slechts 1 ding was voor mij voorspelbaar en dat was op het eind. Maar ach, dat mocht de pret absoluut niet onderdrukken. Ik was gevoelsmatig even helemaal "weggeweest". Dat was denk ik wel de bedoeling van de makers van de film.

Mensen die negatief over de film praten.......Dat zegt naar mijn inziens meer over hun zelf dan iets over de film.

Het is een echte aanrader!!!!Deze film moet je gezien hebben.

Wij gaan hem in indergeval nog een keer in de bios bekijken.

Ricardos.

avatar van ghostman

ghostman

Reinbo schreef:

Een ander ras? Er is maar 1 ras en dat is het menselijke ras. Personen die anders uitziende mensen met 'aliens' (en dieren) vergelijken, vind ik veel griezeliger...

Ach, Reinbo, je gaat je gang ook maar

Ik kijk volgend jaar wel weer eens of je dan nog steeds zo obsessief bezig bent

avatar van Nakkie13

Nakkie13

Heb m in 2d gezien. En vond m wel tof.

Is 3d nu echt zo', toevoeging?

Ps: Als je avatar gezien hebt en je afvroeg hoe die ene scene nu ook weer ging, kijkt dit even.( pg 13 ) http://www.newgrounds.com/portal/view/524391

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Nakkie13 schreef:

Is 3d nu echt zo', toevoeging?

otherfool schreef:

Ach, Reinbo, je gaat je gang ook maar

Ik kijk volgend jaar wel weer eens of je dan nog steeds zo obsessief bezig bent

Ja, jij vraagt om een reactie en dan krijg je er een en verwijt je mij obsessief gedrag....

Laat me lekker met rust dan....

(Al zal ik een gekscherende opmerking op zijn tijd niet nalaten. )

Stephan

Mijn hemel, wat reageren er een hoop mensen toch als junks die hun drugsverslaving ontkennen.

Als je de humor niet kunnen inzien van Evil Swahili's bijdrage, dan heb ik echt met jullie te doen.

Stephan schreef:

Jij bent hier anders ook best vaak te vinden, zeker voor een Avatar virgen.

Stephan

Omdat mij de psycholgie van het hele gebeuren ook wel interesseert eigenlijk. Dat maakt dit topic erg vermakelijk.

avatar van Nakkie13

Nakkie13

Check dat newgrounds filmpie nou, leuk voor de avatar addicts.

Stephan schreef:

Omdat mij de psychologie van het hele gebeuren ook wel interesseert eigenlijk. Dat maakt dit topic erg vermakelijk.

Dat is eigenlijk precies wat mij hier zo erg aanspreekt, dat en de film technische discussies die er naar aanleiding van Avatar ontstaan.

avatar van AGE-411

AGE-411

Wie durft er eigenlijk tellen hoeveel berichten Reinbo hier al gepost heeft?

avatar van rep_robert

Jij hebt er ook wel genoeg geplaatst hoor, stephan ook, ik ook. Boeiend