• 9.377.411 stemmen

Avatar (2009)

Genre: Fantasy / Avontuur

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Sam Worthington, Sigourney Weaver en Zoe Saldana

IMDb beoordeling: 7,9 (1.483.010)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 17 december 2009

Plot Avatar

"Enter the world of Pandora."

Dr. Grace Augustine

Colonel Miles Quaritch

Parker zichzelfridge

Norm Spellman

AGE-411 schreef:

Als we dan toch vergelijken met Braveheart:

- Braveheart bevat veel mooiere beelden

- Veel brutere actie en beter in beeld gebracht.

- Veel emotionelere scénes

- Veel spannenderd verhaal. Je mag zelf je geschiedenis kennen en weten hoe het af loopt...

- Keiharde moraal

Dan zijn wij het hierover volledig oneens. Maar wat is keiharde moraal? En wat is daar goed aan?

avatar van Enigma

Enigma

swollenaer68 schreef:

Voor de variatie zeker. Goed van je hoor. Heel genuanceerd.

Als er een vervolg op Avatar komt zal ik special voor jouw 1,5 stemmen.

avatar van otherfool

otherfool

Stephan schreef:

Ik vind de reacties t.o.v. kritische geluiden zwaar overtrokken.

Iedereen die de film minder kan boeien wordt door een soort 'wolfs pack' ter verantwoording geroepen.

We mogen idd constateren dat een gedeelte van het monsterbudget blijkbaar is opgegaan aan het aanstellen van trouwe verdedigers van dit filmpje op MM...

avatar van Avlater

Avlater

Wat een vreselijke tegenvaller deze film de zogenaamde uitmuntende special effects vielen mij zwaar tegen , alle felle kleuren gaan na uur erg vervelen en voor het verhaal hoef je al helemaal niet naar deze film te gaan.

Avlater schreef:

alle felle kleuren gaan na uur erg vervelen.

avatar van AGE-411

AGE-411

Dat we wat meer inhoud willen misschien?

Of kijken jullie bij een toekomstig lief ook alleen maar naar de grote van bepaalde lichaamsdelen?

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Dat we wat meer inhoud willen misschien?

No offence, maar heb je je top 10 wel eens gezien? .

AGE-411 schreef:

Dat we wat meer inhoud willen misschien?

Dat je 3D hoofdpijn krijgt ok, maar gaan zeuren over te felle kleuren die na een uur gaan vervelen, dan ben je echt een pessimist in mijn ogen. In ieder geval erg negatief. De film heeft daarbij voldoende verhaal en inhoud.

En btw, ik ben niet zo van de grote borsten. Inhoud is belangrijker.

JacoBaco schreef:

En btw, ik ben niet zo van de grote borsten.

Nou, dan zat je bij Avatar wel op je plaats

avatar van Avlater

Avlater

Je bedoelt dus eigenlijk te zeggen dat je een zwartkijker bent.

Nee hoor totaal niet ik ben het zonnetje in huis maar voor een film die zoveel geld heeft gekost had meneer J.Cameron wel wat meer aandacht mogen besteden aan het verhaal en wat minder aan de special effects.Het leek wel zo,n baggerfilm van R.Emmerich of M.Bay veel spektakel en weinig inhoud.

avatar van Reinbo

Wat maakt dat nu uit hoeveel het gekost heeft, het is toch niet jouw geld... Neem je het budget nu echt mee in je beoordeling?

Verder is Cameron toch wel een heel ander regisseur dan Emmerich. Afgezien van het feit dat ze dure blockbusters maken hebben zij alle drie een totaal verschillende benadering en stijl. Emmerich ligt mij ook totaal niet.

Avlater schreef:

Wat een onzin, de film is best goed in balans. Bij Bay en Emmerich zit het tegenwoordig zo: 15% verhaal en 85% spektakel. Bij Avatar toch eerder 40 - 60. En een goed gangbaar verhaal is wel vrij essentieel in dit geval, anders was de film al een stuk minder succesvol. Dat weet ik zeker.

avatar van otherfool

otherfool

'Verhaal' is een lastig begrip.

Maar vinden jullie de karakters niet ultiem dom? Die legeraanvoerder bijvoorbeeld?

avatar van Reinbo

Bay en Cameron sturen veel meer op het testosteron gehalte en hebben vaak mannelijke (of stoere vrouwen) in de hoofdrol. Bij Emmerich zijn het altijd een clubje everymen en is het verhaal en de uitwerking altijd compleet ongeloofwaardig. Bay gaat ook graag behoorlijk over the top en Cameron, die vrijwel altijd het leger opvoert, is veel meer van een realistischere benadering (benadering, niet realisme). Daarom bevalt hij me ook het best.

'Verhaal' is een lastig begrip.

Ja, die is toch vrij cliché uitgewerkt. De grote gespierde doortrapte slechte generaal met het verplichte litteken. Neemt niet weg dat hij wel leuk is om naar te kijken, en daar gaat het om natuurlijk.

'Verhaal' is een lastig begrip.

Was toch ook de bedoeling, gewoon een archetype.

otherfool schreef:

Natuurlijk is het een stereotype die vent en ik vind hem juist ultiem cool. Maar even serieus, ik vind de karakters in geen enkel opzicht dom.

Jawaddedadde schreef:

en waarom wordt dan zo'n soort figurand in andere film wel als negatief beshouwd en hier niet???

mrwhite

waarom wordt er ook niet gepraat over de compleet foute casting van giovani ribisi??

mrwhite schreef:

In welke film wordt dat dan wel als negatief beschouwd (door users die Avatart hoog waarderen)? Vind 'm ook niet zo heel veel afwijken van het type dat jack Nicholsen neerzet in a Few Good Men en daar wordt hij bejubeld.

En als je je het echt afvraagt: Het moge toch duidelijk zijn dat het bezoekje aan Pandora veel goed maakt voor velen.

mrwhite schreef:

Wie? Is dat een issue? Maar kaart het aan zou ik zeggen, but I couldn't care less for one.....

Reinbo schreef:

idd pandora maakt veel goed heel veel zelfs want anders heb je een film die van de éne cliché in de andere valt.

en sinds waneer is casting geen issue meer???

mrwhite schreef:

Het stoort niet en is leuk om naar te kijken.

mrwhite schreef:

en sinds waneer is casting geen issue meer???

Ik heb geen idee over wie je het hebt, vond zelf niemand slecht gecast of irritant. Dus casting is niet echt een issue voor mij bij deze film, maar ga het gerust bij anderen aankaarten..... Heb er in ieder geval nog nergens gehoord dat Giovani Ribisi slecht gecast is. Vond wel dat Sigourney beter uit de verf had kunnen komen, maar ach: Pandora.

avatar van Actionfreak

Actionfreak

mrwhite schreef:

Is dat een foute casting dan?, zou zo gauw niet een andere acteur voor deze rol kunnen bedenken. voor de duidelijkheid Dit is Giovani Ribisi

avatar van jipt

jipt

De impact die zo'n film als Avatar heeft doet me toch wel een beetje denken aan 2001: a space odyssey. (los gezien van 2001's filosofische aspect)

2001 was destijds een heel nieuw oog op de toekomst.

Dit is wat Avatar eigenlijk ook geeft, nieuwe werelden, nieuwe problemen en dit allemaal (net als 2001 ook deed) prachtig weergegeven.

Alleen in Avatar wordt het wat sneller weergegeven.

Zo denk ik er over, iemand die het hier mee oneens is of er aanvulling op heeft?

avatar van sinterklaas

sinterklaas

SF-film Avatar zet aan tot zelfmoord

Filmhit van James Cameron zou zo realistisch zijn dat mensen er depressief van worden

De populaire SF-film Avatar zou aanzetten tot zelfmoordgedachten, aldus de Amerikaanse tv-zender CNN. Sommige fans worden zo overweldigd door de fantasiewereld Pandora, dat ze er depressief van worden.

Op de fansite 'Avatar Forums' staat een topic getiteld: "Ways to cope with the depression of the dream of Pandora being intangible." Daar staan al meer dan duizend reacties van mensen die tegen depressieve gevoelens zijn aangelopen en anderen die hen daarbij proberen te helpen, aldus CNN.

De beheerder van het forum, Philippe Baghdassarian, begrijpt de gevoelens van zijn bezoekers. Een fan genaamd Mike schreef op het forum:

"Ever since I went to see Avatar I have been depressed. Watching the wonderful world of Pandora and all the Na'vi made me want to be one of them. I can't stop thinking about all the things that happened in the film and all of the tears and shivers I got from it. I even contemplate suicide thinking that if I do it I will be rebirthed in a world similar to Pandora and the everything is the same as in Avatar."

De Australische film Avatar, van regisseur James Cameron, is een enorm succes. In eigen land lijkt de filmhit zelfs het 'box office'-record van Titanic, eveneens een film van Cameron, te gaan breken.

Bron: SF-film Avatar zet aan tot zelfmoord - Joop.nl

Zoiets vaags heb ik nou toch nooit gelezen

avatar van Actionfreak

Actionfreak

sinterklaas schreef:

SF-film Avatar zet aan tot zelfmoord

Bron: SF-film Avatar zet aan tot zelfmoord - Joop.nl

Zoiets vaags heb ik nou toch nooit gelezen

Even eerlijk wie heeft hier op MM nou last van??

Reinbo volgens mij