• 9.377.328 stemmen

Avatar (2009)

Genre: Fantasy / Avontuur

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Sam Worthington, Sigourney Weaver en Zoe Saldana

IMDb beoordeling: 7,9 (1.483.010)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 17 december 2009

Plot Avatar

"Enter the world of Pandora."

Dr. Grace Augustine

das een understatement

avatar van Stephan

Stephan

Reinbo schreef:

Maar een user "Avatar" die een 5 geeft wel? Schei toch uit met die eenzijdige verontwaardiging.

Reinbo schreef:

Bay en Cameron sturen veel meer op het testosteron gehalte en hebben vaak mannelijke (of stoere vrouwen) in de hoofdrol. Bij Emmerich zijn het altijd een clubje everymen en is het verhaal en de uitwerking altijd compleet ongeloofwaardig. Bay gaat ook graag behoorlijk over the top en Cameron, die vrijwel altijd het leger opvoert, is veel meer van een realistischere benadering (benadering, niet realisme). Daarom bevalt hij me ook het best.

Maar een user die zich registreert als Avlater om vervolgens een 0,5 uit te delen is eigenlijk niet serieus te nemen. Blijkbaar heeft de film 'm nogal al flink geraakt.

Uit de kluiten gewassen blauwe smurfen die op draken vliegen vind jij dus heel geloofwaardig ?

JacoBaco schreef:

Wat een onzin, de film is best goed in balans. Bij Bay en Emmerich zit het tegenwoordig zo: 15% verhaal en 85% spektakel. Bij Avatar toch eerder 40 - 60. En een goed gangbaar verhaal is wel vrij essentieel in dit geval, anders was de film al een stuk minder succesvol. Dat weet ik zeker.

Het verhaal van Avatar is een aan 1 schakeling van voorspelbaarheid en cliche.

avatar van yeyo

yeyo

Avlater schreef:

Het verhaal van Avatar is een aan 1 schakeling van voorspelbaarheid en cliche.

Is het verhaal van Star Wars zo onvoorspelbaar en origineel? Toen die film uitkwam zullen er ook wel wat gelijkaardige reacties zijn geweest, maar ondertussen is de film wel tot één van de grootste klassiekers aller tijden uitgegroeid die ook de huidige generatie nog weet te bekoren.

avatar van mrwhite

mrwhite

yeyo schreef:

ja maar avatar zal dat nooit worden.ik ben geen star wars liefhebber maar er zit meer in verhaal in het eerste kwartier daar dan in de 160 min van avatar.

avatar van Stephan

Stephan

yeyo schreef:

Dat komt vooral omdat de personages stuk voor stuk memorabel waren.

Darth Vader, Han Solo, Yoda. Zelfs die saaie Skywalker had nog een aanhang.

Die namen kende ik al voor ik de film zag.

Hier lees ik iets over Sully.

Anatolia

De aantrekkelijkheid van Star Wars ligt hem toch vooral in het feit dat het een serie was, een soort soap voor nerds ("I'm your father", tsja...), en die worden altijd hoger beoordeeld. Zie bijvoorbeeld de gemiddeldes van de miniseries op deze site.

Avlater schreef:

Goed lezen, heb het over 'benadering', had dat zelf nog herhaald omdat sommige mensen niet goed kunnen lezen. En wie zegt mij dat dat niet kan....op Pandora.

avatar van Grindpad

Grindpad

maar toen Star Wars nog gemaakt ging worden, was de algehele houding ook sceptisch:

Wie zit er nu nog op een ruimtefilm te wachten zeg?

en na zelfs alleen al het eerste deel was het een ongekend succes.

het ligt hem dus niet specifiek aan de serie denk ik.

Avatar is nog slechts 1 film.

Dat was het niet toen het eerste deel uitkwam, en Avatar wordt 'helaas' ook een serie.

mrwhite schreef:

das een understatement

Integendeel, ik ben juist alive and kicking.

Reinbo schreef:

Dat was het niet toen het eerste deel uitkwam,

Maar was dat ook meteen de start van de hype, vraag ik me af.

Bovendien was bij Star Wars al bij het eerste (vierde) deel toch al duidelijk dat het een serie zou worden. De verhaallijn bereidde de kijker direct voor op de rest, zoals het een goede soap betaamt. Het verhaal van Avatar heeft niet echt een open einde en ook een prequel is verhaaltechnisch vrij overbodig. Het zou een extraatje zijn.

en Avatar wordt 'helaas' ook een serie.

O? Niet meegekregen.

avatar van Grindpad

Grindpad

Anatolia schreef:

Maar was dat ook meteen de start van de hype, vraag ik me af.

oh ja!

op de dvd box van de orginle trilogie, zie je beelden uit eind jaren 70 van joelende menigtesin Star Wars pakjes, was gekte!!

Ah, ok.

avatar van eRCee

eRCee

• 1978 stemmen

mrwhite schreef:

Euhm. Wat dan zoal?

Kan me uit Star Wars geen enkel inhoudelijk interessant punt voor de geest halen. Avatar daarentegen voert bijvoorbeeld de natuur op als een hogere intelligentie dan het menselijk brein. Een originele, gewaagde en verstrekkende gedachte.

avatar van sabsabsab

sabsabsab

deze film is gebaseerd op een teken film.

avatar van wimnoot

wimnoot

Ok.....Welke dan?

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Of hij bedoelt die avatar zooi op nickelodeon

avatar van Reinbo

Alsof het Pocahotas verhaal verzonnen is door Disney....

avatar van wimnoot

wimnoot

Laat Sapsapsap even antwoorden heren!

JacoBaco schreef:

En btw, ik ben niet zo van de grote borsten. Inhoud is belangrijker.

Melk?

Naomi Watts schreef:

No offence, maar heb je je top 10 wel eens gezien? .

Die hebben op de nummer 3 en 7 na allemaal meer inhoud

Avatar is nog slechts 1 film.

En helaas nog een slechte film ook het einde zag je gewoon aankomen je wist gewoon dat de natuur de Na,vi kwam helpen , ik had het origineler gevonden als de mensen de Na,vi hadden verslagen.

avatar van grid8400

grid8400

Grappig dat de laatste 3 pagina's ofzo wordt overstemd door personen die alleen maar de film afkraken en roepen dat ze dat niet mogen van mensen die hem wel goed vinden, en dus zelf het hoogste woord hebben. (op Reinbo na dan lol)

En dan nog niet te spreken over de mensen die de film niet eens gezien hebben en nog meer posten in deze thread dan mensen die de film wel gezien hebben.

Blijkbaar maken de blauwe smurfjes nogal wat los bij de mensen

AGE-411 schreef:

Die hebben op de nummer 3 en 7 na allemaal meer inhoud

Jaws inhoud? Da's nieuw voor mij? Waar gaat het over?

avatar van wibro

wibro

grid8400 schreef:

Blijkbaar maken de blauwe smurfjes nogal wat los bij de mensen

Daar zou je best wel eens gelijk in kunnen hebben. Het zijn die afschuwelijke blauwe reuzensmurfen die mij er tot nu toe van weerhouden hebben deze film te bekijken.

Avlater schreef:

Ik respecteer iedere mening zolang die maar over de film gaat , helaas doet niet iedereen dat Reinbo heeft nogal de neiging om persoonlijke opmerkingen te maken , zo schijn ik niet serieus te zijn en ik heb hem ook al naar andere mensen uit zien halen die kritisch zijn over Avatar.

Hoe moet ik jou wel serieus nemen met slechts 4 stemmen, warvan 2 0,5* en een blauwe Avatar....?

Maak eens een top 10, stem op een film of 100 (als je die al gezien hebt) en ik krijg een beeld van je karakter en smaak. Maar voorlopig ben je een blauwe one day fly met een masochistische grudge .

Reinbo schreef:

Jaws inhoud? Da's nieuw voor mij? Waar gaat het over?

Blader een paar pagina's terug.

Voor ieder karakter in de film is Jaws iets anders. Een bepaald lot. En zalig om te zien hoe ze zoveel van mekaar verschillen maar dat dan toch gemeen hebben.

En hoe je dromen en verlangens najagen je ondergang kunnen worden.