• 9.415.309 stemmen

Avatar (2009)

Genre: Fantasy / Avontuur

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Sam Worthington, Sigourney Weaver en Zoe Saldana

IMDb beoordeling: 7,9 (1.493.375)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 17 december 2009

Plot Avatar

"Enter the world of Pandora."

Dr. Grace Augustine

Colonel Miles Quaritch

Parker zichzelfridge

Norm Spellman

avatar van Genius

Genius

Een film die ik vanmiddag ga kijken om 16:00. Ik ben zo benieuwd, uiteraard in 3D kwaliteit. Ook dat is het voor het eerst.

Ben ook erg benieuwd als Twister in 2012 in 3D uit komt.

Van sommige hoor ik dat het soms wat te kinderachtig is omdat er niet echt volwassen humor in zit. Dat zit mij wat tegen, maar weerhoudt mij niet om te gaan vanmiddag.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Actionfreak schreef:

Dit begint echt triest te worden eerst 0,5 toen 5 en nu 2. En nog steeds alleen avatar gezien??

Denk jij nou echt dat hij alleen maar Avatar heeft gezien? Niet iedereen gaat meteen als ie zich aanmeld hier op MovieMeter gelijk alle films die hij ooit heeft gezien bekritiseren. En aangezien Vilmexpert zich nog maar net heeft geregistreerd hier, zullen er heus nog wel meer films volgen. Maar iedereen doet het op z'n eigen manier. En dat VilmExpert op een gegeven moment 5,0 sterren stemde was vlgs mij alleen om te laten zien, zo van, Is het nu wel goed, als ik 5 stem? Als je goed gekeken hebt had hij in eerste instantie 0,5 gestemd maar heeft het daarna verhoogd naar 2,0 sterren. Zo gek is dat toch niet, dat gebeurd wel vaker. En die 5,0 sterren stemming spreekt voor zich dacht ik zo. Maar val die persoon toch niet zo aan om z'n stem. Het gaat nota-bene maar om een film hoor.

avatar van Actionfreak

Actionfreak

mcdaktari schreef:

Denk jij nou echt dat hij alleen maar Avatar heeft gezien? Niet iedereen gaat meteen als ie zich aanmeld hier op MovieMeter gelijk alle films die hij ooit heeft gezien bekritiseren. En aangezien Vilmexpert zich nog maar net heeft geregistreerd hier, zullen er heus nog wel meer films volgen. Maar iedereen doet het op z'n eigen manier. En dat VilmExpert op een gegeven moment 5,0 sterren stemde was vlgs mij alleen om te laten zien, zo van, Is het nu wel goed, als ik 5 stem? Als je goed gekeken hebt had hij in eerste instantie 0,5 gestemd maar heeft het daarna verhoogd naar 2,0 sterren. Zo gek is dat toch niet, dat gebeurd wel vaker. En die 5,0 sterren stemming spreekt voor zich dacht ik zo. Maar val die persoon toch niet zo aan om z'n stem. Het gaat nota-bene maar omeen film hoor.

Natuurlijk geloof ik wel dat hij meer films heeft gezien.

Wat ik raar vind is dat vilmexpert wel zijn stem drie keer kan veranderen en hier dus alleen maar komt,

om een beetje de score te gaan verpesten.

Chuck Taylor schreef:

Ja, dat denk ik echt. Of het klopt kan ik natuurlijk niet zo 1,2,3 bewijzen. Maar ik ben wel positief, ook al ben ik me bewust van zoveel onrecht, oorlog, exploitatie, vervuiling etc. Ik denk dat we er vooral door de enorme brede groei aan media-aanbod in de laatste 20 jaar (oa. internet, mobiele telefonie) veel meer bewust van zijn gaan worden. Hierdoor neigen we al snel alles maar somber in te gaan zien, terwijl het ons juist meer bewust maakt, waardoor we er meer aandacht aan besteden en oplossingen zoeken die we anders niet gezocht hadden. Denk dat dit zoiezo wel geldt voor de harmonie tussen de mensen.

Er worden nu ander veel meer mensen onderdrukt dan vroeger (Er zijn er ook veel meer). En dat bewust zijn is hartstikke leuk, maar we doen er vrijwel niets aan... Euro gaat altijd nog voor de eco.

Verder vind ik planeet Aarde ook hartstikke mooi hoor. Ik hou alleen niet zo van al die mensen.

Reinbo schreef:

Misschien dus in absolute getallen, relatief gezien ben ik ervan overtuigd dat dit er in vroegere tijden véél meer waren. Denk aan de slavernij (zowel de transatlantische handel als slavernij opzich), van adel landeigenaren, oorlogen tussen stammen en volkeren en landen, kruistochten. Noem maar op.

Ik zie trouwens ook liever de eco voor de euro..

avatar van dinhus

dinhus

Hoeveel winst heeft de film tot nu toe wel niet gemaakt?

avatar van Actionfreak

Actionfreak

Filmtotaal Artikel

dinhus schreef:

Hoeveel winst heeft de film tot nu toe wel niet gemaakt?

avatar van Riel

Riel

Chuck Taylor schreef:

Ik zie trouwens ook liever de eco voor de euro..

Jij hebt echt geen benul in je leefomgeving. De hele samenleving op deze aardkloot staat op springen en jij zegt dat er minder aan de hand is

• 1953 stemmen

Reageer dan in ieder geval nog inhoudelijk op mijn tekst en met argumentatie, in plaats van hopeloos negatief in de ronde roepen. Oja en schrijf liever correct leesbare zinnen.

Riel schreef:

Wat lul je nou? Ik zie hier helemaal geen rellende meute buiten hoor en al m'n collega's zitten hier braafjes te werken. Ga er even de geschiedenis op na, dan pas zal je wel merken waartoe een op springen staande samenleving in staat is.

avatar van Riel

Riel

Je wil hopelijk toch geen overzicht van alle lopende conflicten op deze aardbol te hebben van mij of wel? Jij pretendeert hier de alweter uit te hangen, en dit soort opmerkingen "Denk dat ik armoedigere leefomgevingen heb gezien als de gemiddelde Nederlander" triggeren mij. Wat ben jij beter dan de gemiddelde Nederlander? Pff... blaaskaak.

En mijn zin loopt prima.

En wat doet Jawadebla nou hiertussen? Ik 'lul' niks, ik reageer. Hou het wel een beetje netjes?

Maar ik merk het al, ik houd mijn handjes wel thuis hier

Chuck Taylor schreef:

Beetje verkeerd beeld heb je wel. Verschil tussen arm en rijk is immers groter dan ooit. In Afrika en Azië (en Zuid Amerika) leven een paar miljard mensen in onderdrukking en in armoede. Dan zijn er ook nog de nodige oorlogen en echt foute regimes. Maar zelfs in Europa (met name het Oosten) en in de USA is het ook lang niet voor iedereen een pretje. Ook in Mexico woedt een maffia oorlog.

Zou niet willen beweren dat het in de middeleeuwen slechter was, toen leefden er nog heel veel volkeren en stammen op autonome basis.... Was toen waarschijnlijk beter toeven in India, China en Afrika dan nu....

En dan hebben we het nog enkel over de mensen, de natuur en het dierenrijk in het bijzonder is gedecimeerd de afgelopen eeuw.

Jawaddedadde schreef:

Jij kijkt niet echt verder dan je eigen straat.... In 1430 was ook alles rustig in de Wijnhaven. Ook daar werkte men gezellig samen in de bakkerij op de hoek.

Reinbo schreef:

Wat een lulkoek allemaal zeg. Kijk even verder dan je neus lang is zou ik zeggen. Allicht dat er nog veel conflicten zijn in de wereld, maar relatief gezien gaat het de mensheid toch een pak beter dan pakweg 500 jaar geleden. De Middeleeuwen, The Dark Ages, heten niet voor niets zo.

De kloof tussen rijk en arm nog nooit zo groot zeg je? Vroeger was iedereen straatarm op een paar enkelingen na, nu heb je een grote massa die het lang niet slecht heeft (kan natuurlijk nog beter).

Er zijn nu zeker nog talloze foute regimes, maar nog maar een fractie wat er vroeger was, en daarvoor moeten we heus niet zo lang en zo ver teruggaan in de geschiedenis (Franco, Salazar, Videla, Mussolini, Hitler...iemand?).

Nee, ik zou zeggen, de mensheid is er op vooruit gegaan.

Wat de fauna en flora betreft heb je gelijk, we stevenen duidelijk op een ecologische ramp af.

Jawaddedadde schreef:

Dan bekijk je het wel heel Europees (in West Europa hebben we het inderdaad erg goed voor elkaar, hebben de afgelopen eeuwen ook alle rijkdom van de planeet bnaar ons toe getrokken.) en enkel naar de laatste eeuw. Denk dat het leven op Bali of in Tanzania voor de locale bewoner een stuk beter was pak 'm beet 500 jaar geleden. Je zou eens een kijkje moeten nemen in de townships en buitenwijken van steden als Lima, Rio, Nairobi, Johannesburg, Mumbay, Shanghai, Zelfs L.A. en New Orleans, etc..... Dan kan je echt beter in een hutje aan de rivier wonen. Geen weet hebbende van andere culturen.

• 1953 stemmen

Om even terug te komen op Riel die mij een blaaskaak noemt; ik ben deels opgegroeid in Kameroen en niet als afgezonderde rijke expat met een vader die voor de Shell werkt oid. Maar midden in een klein dorpje waar de levenstandaard van de lokalen zeer laag lag. Die van mij natuurlijk niet, maar ik kwam dagelijks bij vrienden thuis in leien huisjes. Dat noem ik geen gemiddelde Nederlander nee. Daarnaast ben ik meerdere malen terug geweest in West-Afrika en heb ik veel gezien van verschillende culturen.

Als je het hebt over sloppenwijken heb je natuurlijk een punt Reinbo. Maar deze gezinnen komen veelal van het platteland af waar ze het net zo slecht hebben en moeten leven van een hongerloon, ze zoeken de grote stad op in de hoop op beter. Ik bedoel te zeggen dat ik niet denk dat deze mensen het vroeger zoveel beter hadden. Het enige wat er vroeger niet was, is de vergelijking die ze nu wel kunnen maken met de rijkere steden, de rijkere landen in 'het westen' (die ze kennen van de media). Ze zullen zich ook armer voelen nadat ze zo'n vergelijking kunnen maken.

Ik denk wel dat je gelijk hebt dat vooral in het westen deze 'harmonie' (waar het mee begon) veel hoger ligt en dat dit voor een deel ten koste is gegaan van de 'derde-wereld' landen. Maar nog steeds blijf ik mijn (verkeerd?) wereldbeeld dat de harmonie over het algemeen is toegenomen.

avatar van Lars_1984

Lars_1984

Prachtige film. Een pionier door de 3d toevoeging.

avatar van Connor Macleod

Connor Macleod

Ben er vrijdag heen geweest, maar moet eerlijk zeggen dat ik 'm zaterdag al was vergeten. Qua effecten de beste film ooit gemaakt, maar het verhaal is wel wat simplistisch en gestolen (hoe vaak hebben we nu al gezien dat mensen via een of andere machine zich kunnen plaatsen in iets anders(matrix, the surrogates).

Bovendien is het einde wel een beetje Disney, alle mensen die als makke lammetjes weer hun vliegschip instappen.

De 3-d was wel weer cool, al kreeg ik pijn aan mijn neus van dat K-brilletje.

Al met al een vermakelijke film, sit and enjoy, daarna ben je het zo weer vergeten.

avatar van Tommy De Vito

Tommy De Vito

Goeie en zeker een mooie film!

Alleen vond ik het verhaal niet zo super,

voor de rest een must-see!

De film in 3D versie bekijken is super cool!

Reinbo schreef:

Ik geef toe dat m'n blik enigszins Europees gericht is, logisch ook als Europeaan. Ik heb er eerlijk gezegd geen idee van hoe het leven van de lokale Tanzaniaan/Tanzaniër (?) of Balinees er nu uit ziet, laat staan 500 jaar geleden.

De sloppenwijken en townships zijn een triest fenomeen van de verstedelijking. Het zijn dan ook voornamelijk landen in ontwikkeling (op de VS na, alhoewel, op sommige vlakken is dat ook nog een ontwikkelingsland) die te kampen hebben met zulke sloppenwijken. Dat was bij ons (Europa) niet anders in de Middeleeuwen, dus er is nog hoop.

Maar goed, we gaan serieus off-topic .

Jawaddedadde schreef:

Maar goed, we gaan serieus off-topic .

Nee hoor, de balans tussen mens en natuur is exact waar Avatar over gaat.

Jammer genoeg is dat gegeven bar slecht uitgewerkt

Of nee, dat klopt niet, dat gegeven niet maar de aankleding eromheen.

avatar van rep_robert

Nee het is volgens jou niet goed uitgewerkt, puur een kwestie van persoonlijke smaak. Als iedereen het er nou mee eens was ok..

Jammer genoeg is dat gegeven bar slecht uitgewerkt

Of nee, dat klopt niet, dat gegeven niet maar de aankleding eromheen.

Gelukkig ben jij maar een van de weinige die dat vindt.....

avatar van erpunited

erpunited

Geweldige film. Ziet er geweldig uit. Helemaal geweldig dat 3d. Vond alleen het verhaal op een gegeven moment een beetje langdradig en de film was heel voorspelbaar maar verder zeker een aanrader

avatar van VilmExpert

VilmExpert

mcdaktari schreef:

Jij snapt het teminste bedankt voor je bericht

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

erpunited schreef:

Wordt de plot met de grote twist niet al weggegeven in de trailer?

Ik heb de film overigens nog niet gezien, maar het klinkt als een soort Sci-fi versie van Dances With Wolves / The Last Samurai met als verschil dat de hoofdpersoon een infiltrant is buiten zijn weten om. Als ik aan dat gegeven nou eens duizelingwekkende special effects plak, heb ik zeker wel ongeveer een beeld van de film, of niet?

avatar van yeyo

yeyo

Captain Pervert schreef:

De plot doet me ook erg denken aan Pocahontas.

avatar van OmeFred

OmeFred

Vermakelijke film, wel beetje voorspelbaar allemaal!

Captain Pervert schreef:

Wordt de plot met de grote twist niet al weggegeven in de trailer?

Zit inderdaad in de trailer, maar is ook niet zozeer een plottwist. (Anders had het wel niet in de trailer gezeten). Bij deze film gaat het ook helemaal niet om plottwists, maar om heimwee naar Pandora (a.k.a. Gameverslaving ).

avatar van VilmExpert

VilmExpert

Actionfreak schreef:

Natuurlijk geloof ik wel dat hij meer films heeft gezien.

om een beetje de score te gaan verpesten.

Ik probeer helemaal niks te verpesten aan Avatar deze film verpest zichzelf wel door het voorspelbare en simpele verhaaltje , ik heb speciaal voor jouw een aantal films beoordeelt.