Avatar (2009)
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 17 december 2009
Bekijk via Disney+
Plot Avatar
"Enter the world of Pandora."
- Trailer (YouTube)
Mo'at
Eytukan
Tsu'Tey
tyler-durden
Wat ik er maar mee wil zeggen is dat de vormgeving in die film ook niets afdoet aan de inhoudelijke kwaliteit. Vervang 3D dan in "kleur". Ik zou het jammer vinden, maar ik zou er geen punten voor hebben afgetrokken.
Toch hoort het wel bij de sfeer van de film en de keuzes die de regisseur maakt. De inhoud zou er niet van veranderen, maar stel nou dat iedereen in schindlers list engels zou spreken en Schindler gespeeld zou worden door Tom Hanks ipv Liam Neeson. Inhoudelijk verandert er niets, maar de uitwerking wel.
Maar goed, nu spreek ik mezelf dus tegen geloof ik
Precies. Draai de Godfather in het zwart wit en je hebt een dijk van een film. Draai Schindler's list in 3D en je hebt een dijk van een film. Draai Jaws op DV en je hebt een dijk van een film. Vervang de CGI uit Avatar door kostuums e.d. ... heb je dan nog een dijk van een film?
JA! De actie scenes zijn grandioos. Doe dat met geode miniaturen met dezelfde aandacht, passie en kunde van Cameron (vergelijkbaar perfectionisme met die van Kubrick bij 2001) en je hebt nog steeds een werled film. Het gaat niet om de graphics het is slechts een hulpmiddel, maar op een goede 'old school' manier was het ook geweldig geweest
V.d Film
hele mooie animatie samen met het ;; echte ;;
ik vind het goed bedacht , als mens (gehandicapt nog wel)
gaan slapen en wakker worden als Avatar....
en...........
meteen lopen en rennen , mooi gedaan!
en dat hij in een nieuwe wereld terecht komt , dubbel eigenlijk
,als avatar en in de wereld van....
ook mooie (indianen) muziek???!
en dan zo tegen het einde met die rode draak ..... wauw!
het verhaal ....
iets mooie kapot maken,en de (goeie) proberen het te redden
maar aan de kant van de (slechte) krijgt iemand last van zijn geweten En word verliefd!
Ik ga de film nog een keer kijken!
Stephan
...stel nou dat iedereen in schindlers list engels zou spreken en Schindler gespeeld zou worden door Tom Hanks ipv Liam Neeson. Inhoudelijk verandert er niets, maar de uitwerking wel.
Maar goed, nu spreek ik mezelf dus tegen geloof ik
Onzin, het gaat vooral om de vorm. Geef het script aan Coppola, Emmerich en Verhoeven en je krijgt drie totaal verschillende films.
Als ik lees dat Aronofsky, Tom Hanks en Rob Reiner hetzelfde verhaal gaan verfilmen weet ik vrij zeker dat ik enkel de film van de eerste interessant ga vinden.
Neem ook alle originelen en remakes. Die zijn altijd anders, ook al proberen ze het nog zo na te doen.
shaunm03
Fantastische film
Dit is een film die veel aspecten heeft wat mensen kunnen waarderen. Er zijn altijd mensen die zeggen dat het verhaal voor de hand ligt, of dat het voorspelbaar is. Ik wil niet ontkennen dat het verhaal niet een beetje voorspelbaar is maar dit scoort gewoon bij veel mensen en dat geldt ook voor mijzelf. Je beleeft in deze film een avontuur in een andere wereld (Pandora is schitterend) en daarbij zit gewoon de nodige actie, drama, humor, liefde en fantasie. Oftewel genoeg middelen om bij een breed publiek te scoren. Deze film was voor mij 1 van de verrassingen van dit jaar, zeker de moeite waard voor elke filmliefhebber
deft0nes
Vanavond voor de tweede keer gezien, weer in 3D. Wat blijft het een indrukwekkende filmervaring. Ik heb dit maal extra op de details gelet. Uitzonderlijk knap, de graad van detail die Cameron gerealiseerd heeft. Overal waar je kijkt zie je verschillende plant- en diersoorten. Elk shot klopt voor 100%. Daar kan menig filmmaker een tipje aan zuigen. Ik heb ook goed op het verhaal gelet en dat is eigenlijk gewoon goed, met uitzondering van misschien een paar vervelende, neppe of cliché karakters, zoals Colonel Quartich (de acteur viel ook tegen trouwens), of vreemde maar kleine plotwendingen. Voor de rest is het gewoon een steengoede film. Op naar de volgende Cameron!
deft0nes
Je kunt Avatar niet zonder CGI verfilmen. Daarom dat Cameron ook zo lang wachtte.
Dat is hetzelfde als Dragonball proberen te verfilmen. Of Family Guy. Dat gaat gewoon niet. En dat hoeft ook niet, sterker nog, laten we dat beter niet doen.
Holy fuck, Avatar is Dead Man's Chest al bijna voorbij
DMC deed er 154 dagen over om zijn fortuin te vergaren, Avatar doet het in 18 dagen
Riel
Vandaag in de bioscoop naar avatar in 3D gaan kijken.
na een hoop recenties over hoe suf het verhaal niet moet zijn een beetje met gemengde gevoelens naar de bioscoop gegaan.
Maar mensen: dit mag je niet missen. Wat een gigantisch prachtige film. Ik wist niet dat je 3D zo prettig kon weergeven, na een half uurtje wennen kijkt het zo heerlijk weg en is het genieten met volle teugen.
Het verhaal is natuurlijk zo zoet als ik weet niet wat, maar dat hoort erbij. Mijn mening is dat hele knusse verhaaltje moet je gewoon meetrekken in de romantiek van dit visueel gebeuren, samen met de prachtige actie is dit gewoon één van het indrukwekkendste wat ik ooit heb gezien op het witte doek. Een ingewikkeld verhaal zou je aandacht van de hele planeet Pandora alleen maar afleiden. Niet doen dus, deze film is zo perfect wat ie is.
Wat Reinbo ergens vorige maand had geschreven: je wil er gewoon graag zelf ook wel zijn, zelf naartoe, dat Pandora. Wie niet? Ik vind ook enkele gegevens in de film heel interessant gevonden, zoals het netwerken van alles wat leeft en zo gebruik te maken van de natuur. Ik vind dit niet cliché...vind het heel interessant
Gewoon een dikke vette 5*
Ubervet!
ps brildragers niet gevreesd, dat gaat prima.
Overigens even technisch: is het iemand opgevallen hoe geniaal ze spelen met de ondertiteling? Deze varieert in hoogte, links rechts en diepte om niet DOOR personages te vallen.
Ik meen ook te lezen dat je moet wennen hieraan door steeds scherp te stellen: dit is onzin. Je ogen zijn constant gefixeerd op dezelfde afstand: namelijk het bioscoop scherm.Je moet zelfs afleren om scherp te stellen op dingen die dichterbij komen, die kan niet. De filmmaker bepaalt waar jouw focus ligt!
Dit vergt oefening / gewenning en ik ben overtuigd dat de tweede keer kijken nog beter wordt. In het laatste deel van de film was mijn idee van het ophebben van een bril totaal vergeten.
fonzie96
Grandioos spektakel,mooie special effects,redelijk verhaal.Alleen erg jammer van het hoge rambo gehalte,en het typische amerikaanse vleugje actie,doet echt afbreuk aan de film.Doe even een spoedcursus Na vi en je hoort er meteen bij,en alles en iedereen luistert naar je...jammer erg jammer.
Riel
Dat is een user hier. Dan je voor je oplettendheid
Hoe langer ik erover denk hoe meer ik tot de conclusie kom dat het verhaal WEL goed is. Ik bedoel het pocahontasverhaal is sowieso niet slecht. Het is niet NIEUW nee. Maar de kleine details (in het verhaal) waarmee hier vorm aan gegeven wordt en weer het bewustmaken van het hebben van onze eigen moeder aarde, plus de genoemde (naar mijn idee wel originele) netwerken op deze planeet waarmee het verhaal eigenlijk vorm krijgt vind ik zijn idee over wat zich daar afspeelt eigenlijk érg goed.
countedvirus
dan vraag ik me af wat vind je dat wel leuk???
Echt een geweldige film .
tyler-durden
dan vraag ik me af wat vind je dat wel leuk???
Echt een geweldige film .
dances with wolves bijvoorbeeld
Flipman
Echt een geweldige film.
Dat is wat overdreven. Als er geen CGI was uitgevonden zou men gewoon de oude Star Wars-aanpak gekozen hebben.
Nou, Cameron heeft jaren gewacht tot ie vond dat de techniek ver genoeg was.
Dus mensen in kostuums of flink onder de make-up als Na'vis en Pandora als grote studiosets. Zo moeilijk is dat niet voor te stellen. Of het er mooier op zou zijn geworden is een andere vraag.
Ik had het liever gezien.
Eh... andere films.
wimnoot
Ik had het liever gezien.
Maar waarom dan?
Ik vind dat iedere regisseur de middelen moet gebruiken om een film zo mooi mogelijk te maken.Als je dan een half mld tot je beschikking hebt, moet je daar optimaal gebruik van maken.
mcdaktari
O Wat vinden sommige het toch erg als iemand Avatar een mindere film vind. Dat moet toch iedereen voor zich weten. Ik heb er van genoten en dat vind ik voldoende. En ik geef er niks maar dan ook helemaal niks om als iemand hem niks vind
Maar waarom dan?
Omdat ik het nu maar lelijk vond. Dan liever mensen met wat make-up
Snap ik, maar verzin dan iets moois.
Dat is geen genre.
wimnoot
Snap ik, maar verzin dan iets moois.
Maar wat vond je er dan niet mooi aan? Of wat haden ze volgens jou moeten doen om het mooier te maken?
Klopt, hij koos voor deze aanpak, legt 'm ook geen windeieren...
DeCol
Geweldige film!
Gister met 3D-brilletje in de bioscoop gezeten en het was vanaf het eerste moment dat ze op Pandora aankomen, genieten. Hoe alles eruit ziet, de planten, de dieren, de Na'vi, de omgeving, echt prachtige graphics.
Daarnaast een mooie opbouw van het leren kennen van de Na'vi naar een heel vet eindgevecht. Het verhaal is inderdaad wel voorspelbaar, maar daar kan ik echt niet mee zitten. Ik zou het eigenlijk niet anders willen zien.
Meer woorden ga ik er niet aan vuil maken, top 10 materiaal wat mij betreft.
5,0*!!!
Ik vind alles er uitzien als een Bob Ross schilderij en de emotie erbij is hetzelfde: het is knap, maar hondslelijk. Slechte smaak.
predator
- 1951 stemmen
IMAX 3D gezien en het is overdonderend. Het is één grote LSD-trip. Het suffe verhaal kost de film wel een halve punt.
Hahaha...
Well, I didn't see any vandykebrown!!!!!!?

Avatar: Fire and Ash
2025

Avatar: The Way of Water
2022
'Avatar: Fire and Ash' haalt ondanks lagere beoordelingen hoog bedrag op
'Avatar: Fire and Ash' heeft slechtste beoordeling van gehele reeks: 'Teleurgesteld'
Maakt derde 'Avatar'-film verwachtingen waar? Geschatte opbrengst belooft sterke start
Splinternieuwe trailer van 'Avatar: Fire and Ash' online gedeeld

Django Unchained
Western / Actie, 2012

Inception
Thriller / Sciencefiction, 2010
paraplegicculture clashattachment to natureinheemstoekomstspace warruimtekoloniemaatschappijruimtereisfuturisticromantiekruimtebuitenaards wezentribealien planetdistant futuremarinesoldaatstrijdliefdesaffairewetenschappernatuurnative peoplesruimte-operaanti warpower relationstribal customs mind and soultribal peopletribal chiefcryonicsspiritual community22nd centurysave the planetracial discrimination soldiersinspirationalgrandspeculative fictiondramaticstereoscopic film appreciativeboldenthusiasticexhilaratedhopeful