Avatar (2009)
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 17 december 2009
Bekijk via Disney+
Plot Avatar
"Enter the world of Pandora."
- Trailer (YouTube)
Mo'at
Eytukan
Tsu'Tey
- 2067 berichten
Ik heb nu ook de 20 minuten gezien en ik moet zeggen, dit was nu een échte teaser. Naderhand wilde ik meer en dat had ik eigenlijk elke zodra ze tussen scènes wisselden. Het zag er echt bizar goed uit. De gezichtsuitdrukkingen van de Na'Vi zijn ongelofelijk gedetailleerd en die jungle is ook levensecht. Viel mij ook op dat de Na'Vi niet alleen katachtige trekjes in het gezicht hebben, maar dit ook tonen (kattig cute gezichtjes trekken en sissen als ze boos zijn). Je beseft overigens pas hoe ongenadig goed de Na'Vi eruit zien totdat je Signourney Weaver's avatar ziet. Je kan haar er echt in herkennen.
Actie zag er ook bijzonder goed. De hele vibe deed me een beetje denken aan King Kong (ook zelfde effecten-studio) maar dan weer een tandje beter. Uiteindelijk kon ik maar één scène opnoemen die een beetje nep aandeed, de nacht-scène. Maar wat is het, alle organismen op Pandora lichten op in de nacht (het donker?). Bloemen en planten lichten dus op in allerhande kleuren, evenals de Na'Vi zelf (die lichtgevende 'sterrensproetjes' op het gezicht in de poster). Daardoor wordt de film opeens heel helder gekleurd en dat zorgt voor die cartoony feel.
Uiteindelijk kan ik voor mezelf alleen maar stellen dat dit wel degelijk een gigantische sprong is in CGI, met name karakter-animaties, en dat het enige gevoel van 'nep' kwam van het feit dat ik wist dat het nep was (en niet dat het er nep uit zag).
MR APOCALYPSE
Ik hoop maar dat het humorloos zal zijn.
Hoe serieuzer het verhaal hoe beter, dan is de impact ook groter.
Ik begrijp wat je bedoelt maar ik vond de impact van titanic toch ook groot en zat aardig wat humor in maar niet dat het flauw en slecht word.
Cameron kan dat echt wel mixen vind ik.
Een film als true lies was weer te flauw daardoor maar was de bedoeling.
- 2067 berichten
In de twintig minuten footage zat wel wat humor, maar het was niet geforceerd. Het typische "personage denkt dat hij eng beest voor hem weg schrikt, maar er staat natuurlijk een enger beest achter hem" scenario bijvoorbeeld. Cliché? Uiteraard, maar Cameron weet wel hoe je clichés opvangt in een verhaal (zie The Abyss en Titanic).
AmazingShikoku
Ik denk dat het vooral te maken heeft met het doel en de lading van de humor. Zolang het geen invloed heeft op het verhaal zou er met een paar humoristische opmerkingingen niet per se een negatieve invloed komen. Zolang het maar niet de overhand gaat nemen over de serieuze kant van de film en daardoor vooral van zichzelf niet meer serieus zou gaan nemen zoals we al gezien hebben in bijvoorbeeld Transformers en G.I. Joe dit jaar. (Al gingen die beide voorbeelden ook wel heel erg ver)
VanRippestein
Dit ziet eruit alsof het een dikke pot prut gaat worden, maar dan wel met leuke happy meal figgurtjes erbij.
AmazingShikoku
De marketing achter de film begint na het uitkomen van de trailer wel enorme vormen aan te nemen zeg. De Metro, Xbox Live, Power Unlimited, Youtube en dan vergeet ik nog een paar sites waar ik toevallig op was gekomen waar ze ook al enorme banners op de frontpage hadden.
Heb er geen twijvel meer over dat deze film het bij de box-offices wel heel erg aardig zal gan doen
gillette
Ik zag deze gisteren op de rode loper!
Deze ziet er niet normaal uit!
- 2067 berichten
Btw weet iemand hoe lang deze film zal duren?
Sasja
ik heb ook de trailer gezien, maar ik ben nog niet onder de indruk.
deze film kan de beste film of de grootste flop worden van 2009/2010
Starmaster501
Heb de trailer ook gezien. Leek af en toe op een animatie film. Af en toe wel wat cools maar ik denk niet dat het erg goed gaat worden (lol paar maanden later geef ik een 4)
Heb de trailer ook gezien. Leek af en toe op een animatie film.
Dat is het af en toe ook.
Angrod_Pallanén
Net de trailer gezien, weet nog niet echt wat ik er van moet denken. Het internet en al zijn filmcritici spreken vol lof over dit "baanbrekende meesterwerkje" dat "will change film making for ever". Lijkt me toch gewoon een hoop CGI? Het verhaal moge dan origineel zijn, en vernieuwend, maar ik zie toch een hoop computerwerk dat er stukken beter uit zou zien als ze het echt hadden nagebouwd.
ted_striker
Gisteren de trailer gezien en ik moet eerlijk zeggen dat ik het er erg goedkoop uit vond zien. Alsof je een computerspelintro voorgeschoteld kreeg. Ik wacht de volledige film maar af......
sonyjh
ik heb ook de trailer gezien, maar ik ben nog niet onder de indruk.
deze film kan de beste film of de grootste flop worden van 2009/2010
Volgens mij wordt dit de beste film van de laatste 10 jaar.
Maarja,ik ben dan ook een james cameron fan...
Dit wordt de star wars van deze eeuw
ted_striker
Niet qua CGI iig als ik afga op de trailer.......zag er erg plastic uit allemaal.
wimnoot
De trailer in hd vond ik er al een stuk beter uit zien. Ik denk dat de uiteindelijke film in de bioscoop toch een prachtfilm wordt.
ted_striker
Ik zag de trailer in de bios gisteren. Denk niet dat de film nu nog een verbeterslag zal maken. Ben benieuwd.
wimnoot
Zag het er op het grote scherm niet goed uit? Of was je al blij met de trailer op de computer?
Riddick
Ik vond de CGI er voortreffelijk uitzien als ik eerlijk ben.
Kan de kritiek van sommigen hier enigszins wel begrijpen.
Maar vind het niet terecht.
Heb video gestudeerd en er vrij veel mee gewerkt. Daarnaast ook veel met montage en deels ook met CGI.
Maar dan op kleinschalige niveau.
Wat ik ermee wil zeggen is dat ik in de trailer CGI van hoogstaand niveau heb gezien. En dan bedoel misschien wel het mooiste wat we tot nu toe gezien hebben.
Het gaat namelijk niet alleen om de 'look'. Kijk goed naar de bewegingen. De screens (wat bij King Kong te zien was) kon ik hier totaal niet herkennen. Nou is dit alleen maar een teaser, maar ik ben onder de indruk.
Kijk bijvoorbeeld goed naar de voeten van Sam die wakker wordt.
The Cube
James Cameron is een goeie regisseur en een pionier in het sci-fi genre. Maar toen ik de teaser trailer zag was ik terleurgesteld. Het leek erop alsof ik naar een Disney-Pixar trailer keek. Er zit zoveel CGI animatie in. En van de Na'Vi had ik verwacht dat ze er realistisch uit zouden zien als Mystique in de X-Men trilogie. Als ik kijk naar Aliens en de 1e twee Terminator films, verwacht ik toch wel dezelfde realistische look.
Cameron heeft al een paar regisseurs geinspireerd zoals Paul W.S. Anderson die met Resident Evil 4 (2010) aan de slag gaat en het in 3D wil verfilmen met Cameron's productiebedrijf Lightstorm Entertainment.
Ik denk dat George Lucas ook gebruik zal maken van 3D, voor zijn Star Wars films. Ik vraag me af hoe Battle Angel (2011) eruit zal zien als Cameron klaar is met dat project...
The One Ring
Na alle negatieve reacties viel de trailer mij nog mee. Zeker omdat ik ook nog eens gigantisch sceptisch ben over deze film (wat wil je als de regisseur beweerd dat dit een revolutie teweeg moet brengen). Wat mij tegenstaat in de trailer is dat je wel een erg duidelijke scheiding ziet tussen een schijnbare fantasiewereld met blauwe wezens en de wereld waarin de 'echte' mensen zich bewegen. Het ontwerp is echter wel interessant. Het kan nog duidelijk alle kanten op gaan, al voel ik nog geen enthousiasme in me op komen.
- 2067 berichten
Cameron heeft zich volgens mij vooral gericht op de animaties van de Na'Vi. Zo heeft hij samen gewerkt met Image Metrics die gespecialiseerd zijn in gezichtsanimaties en dat zie je echt terug. In de trailer zijn er te weinig scènes die dit tonen, maar de gezichtsuitdrukkingen zijn echt van bijzonder hoog niveau. Sowieso zijn de Na'Vi wonderbaarlijk geanimeerd en belangrijk, heb je echt een gevoel dat ze gewicht hebben (wat vaak ontbreekt bij CGI personages).
Hier is trouwens een link naar een demo van Image Metrics, waarin te zien is hoe gedetailleerd ze kleine trekjes in het gezicht kunnen overzetten, alhoewel de animatie in Avatar een flink stuk hoger ligt.
Image Metrics Unveils New Warrior Demo | Image Metrics - image-metrics.com
ted_striker
Ik vond het in de bios gewoon nep uitzien. Zoals hierboven al eens gezegd is geworden, Pixar-achtige tupperwarehuidjes.
Niet echt mijn idee van een alien. Maar goed, dat kan.
The One Ring
Dat geloof ik, maar naast de echte mensen blijft het toch nog duidelijk nep. Waarschijnlijk hadden ze dit gewoon kunnen voorkomen door de gehele film geänimeert te laten zijn, maar de grote Hollywoodstudio's zullen denk ik het concept van een volwassen animatiefilm nog niet aandurven. Op de huidige manier denk ik dat het verschil tussen echt en nep waarschijnlijk toch te veel gaat afleiden.
Maar is het niet zo dat de Avatars geen realistische wezens zijn en het dus conceptioneel juist klopt dat ze er minder echt uitzien?
AchmedATM
Als men in het echt levende wezens genetisch zou gaan creëren zouden ze er niet uit moeten zien alsof ze met CG zijn gemaakt. Mischien niet volledig echt, maar niet als CG
En ik denk dat het meeste commentaar er is omdat Cameron zo veel heeft zitten beloven, dat we te hoge verwachtingen hadden.
Film zou ook vast en zeker veel leuker zijn geworden als Cameron er wat 8-bit sprites had ingegooid.

Avatar: Fire and Ash
2025

Avatar: The Way of Water
2022
'Avatar: Fire and Ash' haalt ondanks lagere beoordelingen hoog bedrag op
'Avatar: Fire and Ash' heeft slechtste beoordeling van gehele reeks: 'Teleurgesteld'
Maakt derde 'Avatar'-film verwachtingen waar? Geschatte opbrengst belooft sterke start
Splinternieuwe trailer van 'Avatar: Fire and Ash' online gedeeld

Django Unchained
Western / Actie, 2012

Inception
Thriller / Sciencefiction, 2010
paraplegicculture clashattachment to natureinheemstoekomstspace warruimtekoloniemaatschappijruimtereisfuturisticromantiekruimtebuitenaards wezentribealien planetdistant futuremarinesoldaatstrijdliefdesaffairewetenschappernatuurnative peoplesruimte-operaanti warpower relationstribal customs mind and soultribal peopletribal chiefcryonicsspiritual community22nd centurysave the planetracial discrimination soldiersinspirationalgrandspeculative fictiondramaticstereoscopic film appreciativeboldenthusiasticexhilaratedhopeful