• 9.378.042 stemmen

Avatar (2009)

Genre: Fantasy / Avontuur

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Sam Worthington, Sigourney Weaver en Zoe Saldana

IMDb beoordeling: 7,9 (1.483.211)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 17 december 2009

Plot Avatar

"Enter the world of Pandora."

Dr. Grace Augustine

Colonel Miles Quaritch

Parker zichzelfridge

Norm Spellman

avatar van Reinbo

Maar dat het gros van de users hier gewone mainstream filmkijkers is, weten we toch al lang. Kijk eens welke film hier als beste wordt gewaardeerd..... Feit blijft dat Cameron wat betreft originaliteit evenveel te verwijten valt als Lucas (of even weinig wat mij betreft).

avatar van Dennissssss

Dennissssss

Heb net de extended cut gekeken. Is zeker van toegevoegde waarde. Je krijgt toch wat meer te zien en er wordt meer duidelijk over het verhaal. Bijvoorbeeld dat Grace Augustine al heel wat jaren daar op Pandora is en daar een school heeft gehad. En dat Jake Sully de leiding krijgt over de stam.

Nu nog 2 dvd's met extra's kijken.....

avatar van Tarkus

Tarkus

Tarkus schreef:

Dit is wellicht tot dusver de mooiste film die ik ooit heb gezien, visueel dan. Echt verbluffend wat James Cameron hier in beeld heeft gebracht, en ik heb het dan over de 2D versie. Voor mij hoeft 3D niet echt, je merkt wel dat de film daarin is gedraaid en dat hij er zich uitermate toe leent, maar de ondervinding heeft me geleerd dat je bij 3D zo bent gefocust op de effecten dat je amper nog aandacht hebt voor het verhaal en dat is nog steeds het voornaamste bij mij in een film, bovendien krijg ik een barstende hoofdpijn van 3D, en dan spreek ik nog niet over dat steeds weer vervelende brilletje. Voor mij hoeft die ganse hype niet en ik denk niet dat ik daar alleen zo over denk, maar ieder zijn mening natuurlijk.

Toch zie ik wel graag goede special effects en die zijn hier overvloedig aanwezig, en toch kan je je focussen op het verhaal.

Je merkt dat ik geen maximum score heb gegeven voor deze film, en dat is alleen omdat het scenario, vooral in het eerste anderhalf uur bijzonder langdradig is, soms wel slaapverwekkend, het is pas in het laatste uur dat de film bulkt van de actie.

Akkoord, er moet een inleidend verhaal zijn, maar het had best een half uur korter gekund.

De vertolkingen waren voor mij goed, maar ook niet top, maar gezien de vele CGI, ook voor de personages, kan je daar eigenlijk moeilijk een opinie over geven vind ik.

Kortom, visueel een superfilm, verbluffend mooi. Maar ik vind Cameron's 'Titanic' nog steeds zijn betere film.

Het is bijna een jaar geleden dat ik deze film voor de eerste maal zag.

Nu heb ik hem dus opnieuw bekeken, en ditmaal op blu-ray.

Ik blijf bij mijn eerdere commentaar, maar gezien de prachtige beelden, die nu nog meer tot uiting komen in High Definition verhoog ik mijn score tot het maximum.

Bijkomend is dat de extended edition ook bijdraagt tot deze hogere score.

Het is een huzarenstukje dat James Cameron heeft gemaakt, en daar kunnen de iets mindere vertolkingen niets aan veranderen.

Ik kan deze prent zeer warm aanbevelen !!

avatar van sierrra

sierrra

Natuurlijk. Het scenario is op blu-ray ook stukken beter.

avatar van puckb96

puckb96

Prachtige film. Gewoon het verhaal al. Prachtig! Mooie special effecten en make-up. Verhaal gewoon bovenuit origineel. Goede rollen van Sam Wortington, Sigourney Weaver en Zoe Saldana. ik heb hier heel weinig over te zeggen behalve dat het gewoon een prachtig meesterwerk is dat iedereen in 3D IMAX zal moeten zien. Alleen jammer dat Cameron het begint uit te melken door nog twee sequels te maken.

avatar van filmliefhebber92

filmliefhebber92

puckb96 schreef:

. Verhaal gewoon bovenuit origineel.

avatar van Denzz

Denzz

filmliefhebber92 schreef:

Haha de eerste keer dat ik dat hoor.

Idd, verhaal was toch vrij voorspelbaar???

avatar van Reinbo

Originaliteit en voorspelbaarheid zijn ook twee verschillende zaken. En geef toe, het hele concept van een avatar die vanuit je dna ontwikkeld wordt, die je vervolgens op afstand bestuurd, fysiek door de realiteit kunt bewegen is buitengewoon origineel.

avatar van sierrra

sierrra

Reinbo schreef:

Ik ken in ieder geval geen andere film of verhaal waar dat het uitgangspunt is.

Hoe wordt een avatar eigenlijk op afstand bestuurd? Door een zender of zoiets?

avatar van Thorak

Thorak

Surrogates, om zo even een recente film te noemen...

avatar van Reinbo

Die ging veel later in productie. Set up is ook iets anders, maar die is ook origineel.

avatar van notorious_kim

notorious_kim

Na alle goede commentaren te horen, had ik me aan een heel speciale film verwacht. Maar eigenlijk vond ik het niet zo speciaal.

Hij was zeer goed gemaakt, daar valt niets op te zeggen. Prachtige special effects, goede acteurs, inscenezetting was zeer goed, ... Maar het verhaal was voor mij niet zo origineel, bij sommige stukken had ik een enorm Pocahontas-in-space-gevoel.

Natuurlijk heb ik wel van begin tot einde genoten van deze prent, maar hij heeft net niet datgene wat een film van een goede naar een magnifieke film heft.

avatar van (Willie)

(Willie)

Tarkus schreef:

Het is een huzarenstukje dat James Cameron heeft gemaakt

Eerder huzarensalade; het ziet er uit als kots, het ruikt als kots en het smaakt naar kots, dan is is het vast ook kots.

avatar van (Willie)

(Willie)

Black Math schreef:

De conclusie lijkt me duidelijk, Kurosawa is relatief onbekend onder de users hier.

Ik maakte ook niet voor niets het onderscheid tussen filmkijker en filmliefhebber , net zoals je muziekliefhebbers en 3FM-luisteraars hebt .

avatar van Thorak

Thorak

(Willie) schreef:

Buiten het uiterlijk van de film heeft Avatar inderdaad totaal niets te bieden, de film heeft wat dat betreft dan ook meer minpunten dan pluspunten.

Maar om het nou met kots te vergelijken gaat zelfs mij te ver...

avatar van King030

avatar van filmliefhebber92

filmliefhebber92

puckb96 schreef:

Verzin jij het dan maar eens binnen een dag. Zal je nooit lukken

Oké ik ben overtuig haha wat een rare reactie. Dus als ik je goed begrijp is een verhaal goed als je er meer als een dag over heb gedacht?

avatar van people

people

Mooie film. Maar echt over-rated. Zo'n spectaculair of diepgaand verhaal was het nu ook niet. Het is zo'n "hapklare" film. Nou, dat is dan weer mijn mening.

Visueel was het wel een pareltje, dat valt niet te ontkennen. Erg mooie FX. Typisch Amerikaans verhaal, dat wel, je moet er van houden...

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

Met een halfje verlaagd, omdat de film op televisie zoveel malen minder goed overkomt dan in de bios (3D).

avatar van tv1984

tv1984

Gisteren een stukje in 3D gezien het beste 3D dat ik tot nu toe gezien heb dus wordt mijn 2,5 nu een 3

avatar van Denzz

Denzz

Reinbo schreef:

Ik ken in ieder geval geen andere film of verhaal waar dat het uitgangspunt is.

Maar dat is dan toch meer het idee dat achter de film schuilt, het verhaal is toch die toestand met Jake die niet goed weet aan welke kant hij staat. En puckb96 bedoelt dat het verhaal origineel is.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Waar kun je deze film nog in 3D aantreffen? Ik moet 'm nog zien namelijk.

Denzz schreef:

Het verhaal is evenzoveel de marinier die de avatar van zijn broer overneemt en met een nieuwe situatie wordt geconfronteerd. Enkel focussen op het Romeo & Julliet/Pocahontas motief is selectief en doet de film te kort.

avatar van Sasja

Sasja

John Lee Hooker schreef:

Waar kun je deze film nog in 3D aantreffen? Ik moet 'm nog zien namelijk.

Voor zover ik weet is de enige manier/manieren om deze film in 3D te bewonderen:

De panasonic actie (krijg je de 3D bluray bij een 3D tv)

Via ebay is deze ook te koop, alleen dan betaal je er wel voor

Wachten totdat hij officieel te koop is in de winkel

Downloaden en afspelen via usb op een 3D tv

avatar van Trancebuddha

Trancebuddha

10 voor de special effects en art-direction. 0 voor het verhaal. Het Indiaans probleem in de regenwouden van Brazilie, gealloceerd op een ander planeet.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Bedankt sasja maar dat gaat 'm dus niet worden. Is het erg als ik Avatar in 2D kijk?

avatar van Reinbo

Mis je wel de grote attractie. Maar als je 'm ergens in het groot, met het geluid hard kan zien is hij volgens velen ook best leuk. Op een 32 inch (82 cm) tv, hoef je 'm niet te kijken, daarvoor is het te veel een visueel georiënteerd spektakel.

avatar van Sasja

Sasja

Om eerlijk te zijn, is de film in 3D erg prachtig om te zien maar ik vind dat 3D een soort extra is. In 2D is de film ook prachtig om naar te kijken. En dat is echt niet overdreven

avatar van rep_robert

Ach, je hebt meer diepgang in 3D. Ik blijf erbij dat de film altijd mooi blijft. Al vind ik wel dat een goede bioservaring bij deze film toch meer tot z'n recht komt. Heb je een mooi televisietje+geluid thuis JLH?