Genre: Komedie / Thriller
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Plot Fight Club
"Mischief. Mayhem. Soap."
Een man die voor een verzekeringsmaatschappij stad en land afreist als schade-expert, lijdt aan chronische slapeloosheid. Hij krijgt van een arts echter geen medicatie, maar een snerende opmerking: ''Ga maar eens kijken bij een praatgroep voor terminaal zieken, dan zal je zien wat pijn écht inhoudt.'' De man neemt het serieus en bezoekt een praatgroep, waar men aanneemt dat hij ook terminaal ziek is. Hij vindt er een uitlaatklep en bezoekt vervolgens ook andere praatgroepen. Bij één van die bezoeken treft hij de mysterieuze Marla Singer. Als hij op een dag thuis komt van een vlucht, blijkt er een explosie in zijn appartement te zijn geweest. Hij belt Tyler Durden, een extravagante man die hij net daarvoor in het vliegtuig ontmoet heeft. Tyler neemt op, en ze gaan samen een biertje drinken. Tyler blijkt er nogal eigenzinnige ideeën op na te houden.
- Trailer (YouTube)
- Spoilertopic
- Fight Club (BoekMeter)
- Fight Club (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
- Kijk op Amazon Prime
- Kijk op meJane
Narrator
Tyler Durden
Marla Singer
Robert Paulson
Angel Face
Richard Chesler (Regional Manager)
The Mechanic
Ricky
Intern at Hospital
Thomas at Remaining Men Together
serpico
't Viel mij trouwens na 3 keer kijken pas op dat de Narrator geen naam heeft...
Emus

Oké, dat ie de eerste 2 uur niet bij naam genoemd wordt dan...
3525chrisd
Ik zou de film briljant vinden inden de film de bedoeling had de leefwereld van een schizofreen weer te geven???
P.S. Ik heb het boek wel niet gelezen
Melvin Udall
Pitt en Norton zijn geniaal in dit donkere verhaal over Nortons geest dat perfect vertelt en uitgevoerd is door Fincher.
Super gemonteerd en met een paar goede bijrollen waaronder de krankzinnige rol van Bonham Carter.
Deze film is zo strak dat ie nog aandoet alsof ie gisteren is uitgebracht. Top!
Orlibloompje
Vreemd dat deze film zo populair is. Ik vond er niet veel aan. Vooral het plot viel me tegen.
2,5 sterren.
joaquim05
Goede film dat later veel werd na geaapt (bijvoorbeeld:Thr3e)
goede acteurs
The Last
Net weer eens gezien met een stel vrienden.
Blijft een geweldige film, die toch wel een flink portie (nee, niet een beetje) maatschappijkritiek levert. En hoewel het einde de eerste keer behoorlijk voorspelbaar is, staat 'ie perfect in context met de rest van de film, het zit echt goed in elkaar, de originele cameravoering en sterk gecaste acteurs maken het dan af.
Toch ga ik niet opwaarderen, want moet dit nou serieus genomen worden of niet? 't Is daarom ook begrijpelijk dat sommige mensen hier een stronthekel aan hebben. Wie weet gaat er wereld voor me open bij een derde herziening...
Leland Palmer
Wie weet gaat er wereld voor me open bij een derde herziening...
Bij mij wel. Niet te lang wachten zou ik zeggen, drie keer is scheepsrecht
Bij mij had het zelfs nog wat langer nodig trouwens.
NightWolf
Wat een film. Begon redelijk snel maar schroefde al gauw een paar versnellingen terug om het verhaal zich rustig te laten ontplooien met Norton als verteller. Al ben ik geen fan van zwarte humor bleef deze film toch een dikke 2 uur boeien. De vechtscénes (en latere flashbacks van voorgenoemde waar Norton tegen zichzelf aan het vechten is) zijn schitterend en lekker bloederig. Ik denk tevens ook dat er niet veel mensen zijn die deze film voorspelbaar zouden kunnen vinden. Voor mij was het alleszins een totale verrassing dat ze dezelfde persoon waren. En als je dan terugdenkt aan de subliminale beelden/flitsen die je te zien krijgt tijdens de film, bv. in zijn eerste praatgroepscène, kun je alleen maar concluderen dat dit een geniale film is. Een meesterwerk pur sang. Niet alleen daardoor natuurlijk maar als je deze film kijkt, begrijp je wel wat ik (en vele mensen) bedoelen.
4.5* met grote kans op het maximum na (de) volgende kijkbeurt(en).
Schitterende thriller met een geniale Norton en Pitt. Voer voor filmliefhebbers. Zéér goed.
riks
Deze film 3 x gekeken maar ook 3 x eerder afgezet. Op het eind als ze al die opdrachten moeten gaan uitvoeren boiet de film me niet meer.
combi
- 20609 berichten
J. Courbois
Zwart, gallische humor, wat een superfilm! Heerlijke stijl en apart verhaal, door de uiteindelijke (voor mij dan) werkelijkheid van pitt... Dikke 4 voor mij!
Dan ben je pas halverwege...
Nicholas
Kan er niks aan doen, ik vond hem te maf.
Tuurlijk, Pitt en Norton spelen allebei goed, maar de film is niet echt aan me besteed.
®Tc
Zwaar tegenvallende film. Het begin is enorm traag, zelfs een slak is sneller. Veel boeiends is er trouwens aan heel de film niet, vooral die scènes met hun huiswerk en hun leger, sloeg nergens op vond ik persoonlijk. Brad Pitt acteert zwak, uiteindelijk deert dat niet wat zijn personage blijkt niet te bestaan. Vond ik zo ne grote zever dat eigenlijk heel de film niet meer gaat kloppen dus maw Edward Norton heeft met zichzelf staan vechten, belt naar zichzelf etc.? De schizofrenie van Norton's karakter is ook zo fout weergeven, er neemt altijd 1 karakter over bij een schizofreen iemand maar nooit 2 tegelijk. Het is allemaal niet goed uitgewerkt. Soit de sfeer en de vechtscenes mogen dan wel in orde zijn maar dat is het dan ook voor mij.
- 12092 berichten
Het is trouwens Multiple Personality Disorder ipv. schizofrenie.. maar dan nog ben ik het met je eens, daar klopt in dit flutwerk (flutclub zou een betere naam zijn) inderdaad geen hol van.
speranza
Hoe meer een film me doet hoe meer punten ik aan een film geef. Deze film doet me helemaal niets. Ik kan daarom niet meer dan 0,5* aan deze film geven.
The Last
Ik kan best begrijpen dat sommigen Fight Club gewoon niks vinden. Maar ga nou geen onzinnige dingen roepen als ''Het is allemaal niet goed uitgewerkt.'', want dat is gewoon bullshit. Of het nou wel of niet klopt met het 'schizofrenie', maakt mij geen fuck uit, want de film is op geen enkel vlak serieus te nemen (althans, voor mij dan). Jezus, een beetje maatschappijkritiek en de wereld staat op z'n kop...
®Tc
Als op het einde alles op zijn kop wordt gezet ala The Usual Suspects, Lucky Number Slevin, Deja Vu maar als alles goed is uitgewerkt, de puzzelstukjes in elkaar vallen is dat voor mij allemaal geen probleem, hoe te meer hoe te liever zelfs. Maar als vele gebeurtenissen in de film dan totaal niet meer geen kloppen en onlogisch worden is dat wel een probleem voor mij . Dat er maatschappij kritiek in komt is voor mij helemaal geen probleem, nogal belachelijk om Orbit doorvoor te verwijten, de man heeft een avatar van een Kubrick film.
The Last
Ik doelde totaal niet op 1 enkel persoon! Maar dat was ook niet mijn voornaamste punt. Ik begrijp nl. niet wat voor 'onlogische' zaken in de film zitten. Voor zover ik weet zit de film prima in elkaar en ja, ook ik had moeite om sommige dingen bij te houden richting het einde, maar bij een tweede keer kijken valt alles goed op z'n plek. Niks onlogisch aan imo. Dat sommige mensen kritiek hebben op deze film ligt volgens mij meer aan het feit dat de ontwikkelingen zinloos zijn dan dat het 'niet goed in elkaar zit'.
- 12092 berichten
Dat mensen deze film kritiekloos als het hoogste op het gebied van maatschappijkritiek zien baart mij echter nog veel meer zorgen.. kom op he, dan heb je slechts 10 jaar actief film gevolgd ofzo. Dit is allemaal gewoon flinterdun, het klopt van geen kanten en het eindigt met een natte klapscheet. Is dat al genoeg om een meesterwerk te zijn? Als ik naar waarderingen van Butterfly effect kijk blijkbaar wel. Triest.
The Last
Butterfly Effect is inderdaad typisch een film die zwaar overrated is (deze misschien ook wel) en zo'n beetje als los zand aan elkaar hangt. Maar FC zit m.i. gewoon goed in elkaar, ik begrijp niet wat voor 'onlogische' zaken aan bod komen. Ik vind het absoluut geen meesterwerk, maar als je 't even met een korreltje zout neemt heb je prima entertainment.
Dat mensen .....Triest.
Deze film blijft je wel heel erg bezig houden....
- 12092 berichten
Deze film blijft je wel heel erg bezig houden....

Het valt me altijd meteen op wat overgewaardeerd is ja.. deze is pijnlijk overgewaardeerd. Zou niet in een topzoveel of wat dan ook mogen staan.
@ The last: Die MPD stoornis van de hoofdpersoon klopt dus van geen kanten. Zoals eerder gezegd, je kunt niet meerdere persoonlijkheden tegelijkertijd zijn, wat Nerdton opeens wel is. Geen enkele stoornis strookt daarmee. Als dit een film is die zichzelf niet serieus neemt wordt hij behoorlijk misplaatst gebracht moet ik zeggen.
®Tc
Probleem is ook dat Edward Norton en Brad Pitt samen dingen doen: naar elkaar telefoneren, Norton wordt in gevechten voortgesleept door Pitt, Ze zitten met elkaar te praten in de auto waar anderen mensen bijzijn, Norton reist Pitt achterna.
Ook bv. een voorbeeld waar Pitt ligt te vrijeen met dat meisje, dan staat Norton ophetzelfde moment zijn tanden te poetsen, dat kan gewoon niet, hoeveel geesten je ook hebt je bent altijd maar 1 lichaam, ik weet niet of je [knip Madecineman] al gezien hebt maar daarin is dat allemaal veel beter uitgewerkt.
The Last
Vind ik niet. De film ziet er ook nog eens mooi uit en is prima geacteerd (iig naar behoren). De 1 neemt het serieus, de ander niet.
serpico
Knisper
Iconische thriller 'Fight Club' van David Fincher is morgenavond te zien op televisie

Courtney Love werd door Brad Pitt ontslagen bij 'Fight Club'

Iconische thriller 'Fight Club' verdwijnt binnenkort van Netflix