Genre: Horror / Mystery
Met onder meer: Justin Long, Gina Philips en Jonathan Breck
Releasedatum: 17 januari 2002
Plot Jeepers Creepers
"Jeepers Creepers"
Tijdens hun reis naar huis worden Trish en haar broer Darry bijna van de weg afgereden door een vies oud busje. Even later zien ze de bestuurder van het busje iets dumpen bij een verlaten kerk. Darry besluit om een kijkje te nemen en doet vervolgens een afschuwelijke ontdekking in de kelder van de kerk. De twee besluiten naar de politie te gaan, maar komen er dan achter dat de bestuurder van het busje hen niet met rust wil laten. Hij wil namelijk iets van hen.
- Trailer (YouTube)
- Jeepers Creepers (MusicMeter)
Patricia 'Trish' Jenner
Restaurant Manager
Binky Plutzker
Officer Robert Gideon
kijkert
Het liedje is zelfs nóg 50 jaar ouder, het is geschreven voor een film uit '38 met Ronald Reagan.
Ja, ik bedoelde dat ik dacht dat het melodietje (het liedje is waarschijnlijk wel anders) van Siouxsie was. Meestal heeft/had ze wel eigen melodietjes.
Dat van Ronald Reagan is dan ook wel weer leuke informatie. Zijn 'finest eight years' waren ook een 'creepshow'
Ash Krueger
stelde me redelijk teleur. de 1e helft gaat wel, maar daarna
vond ik er niets meer aan.
dope
- 20069 stemmen
Een van de meest miserabele films die ik ooit gezien heb. 0,5 * en geen gram meer!
leverafronny
Vooral een goed en spannnend begin, maar naar mate de film eindigde werd hij alleen maar slechter, tot zelfs saai!
Had veel liever een (half)menselijke moordenaar gehad in plaats van dat slecht bedachte monster!
p.s.: die twee aan elkaar genaaide mensen, waren die met opzet zo slecht nagemaakt?
bjorntje888
het is een zeer mooi begin,maar hoe verder de film vordert hoe minder.
het verhaal is ook zeer slect:een monster die mensen opeet,het is net een tekenfilmfiguur die weggelopen is uit een scooby-doo tekenfilm.
maar ik vind het wel een spannende film
kevke1990
Ik vind het persoonlijk een wijze film en mijn buurjongen ook!!!
Hanne
Ik vond het een leuke film tot dat het monster overreden werd en je zag dat het een monster was, als het een gestoorde man was was het enger geweest. Bij het einde ging het ineens anders dan ik dacht dat was wel goed maar ik vond het eigenlijk helemaal niet eng. Ik kreeg alleen de rillingen toen ik hem de lijken in die tunnel zag gooien.
Phoenix
Wat een ongelofelijke kutfilm. Slechte effecten, kutacteerwerk en totaal niet spannend. Ben al vrij snel gestopt met kijken ook. Waarom moest die doos in godsnaam eerst haar auto starten om die stro-wagen aan te houden?
Als ik dan hier lees dat dit het beste deel van de film is...
Chainsaw

Ze wilde die stro-wagen niet aanhouden, ze dacht juist dat het die griezel in zijn smerige truck was, die weer terug kwam. Pas toen de wagen haar voorbij reed, zag ze dat het een stro-wagen was en niet die vent ....
Phoenix
Maar waarom stapt ze dan in de auto? Het was de bedoeling dat ze terug zou rennen om die gozer te waarschuwen... Naja, sowieso dom dat ze niet ziet dat het die truck niet was want dat was toch vrij duidelijk.
Chainsaw
Ach ja, angst maakt blind ...
Soeperman87
Een grappig filmpje, vooral in een dronken bui.
Deze film is niks bijzonders, orginaliteit is ook ver te vinden, maar zo nu en dan een lekker 'gore' moment kan ik wel waarderen.
Jeepers Creepers + pizza + beer = fun!
tobi
een van de beste (spannendste) griezelfilms die ik ooit heb gezien ,heb hem zelfs 2 x gezien .
moviemike
Inderdaad.
Een erg akelige griezelfilm, met veel macabere humor en een heleboel knipoogjes naar andere genrefilms.
djelle
Prachtig gewoon. Zalige knipoogjes, huiveringwekkend verhaal (en redelijk origineel, zeker met de scary details van het monster), goed uitgewerkt, toffe gore, schriktoestanden, schocktoestanden enzoverder... Heerlijk. 4,5
TheOne
Vele mensen vonden deze film niet goed en volgens hun had het een slap einde. Ik vond juist het tegenovergestelde. Het was een goede film en het deed denken aan de manier hoe oude horrorfilms werden gemaakt. En ik vindt horrorfilms meestal beter als het zich niet in een huis afspeelt waar het spookt, want dat zien we te vaak op het witte doek.
races
het is een goeie film vooral in het begin was hij spannend maar ik had niet verwacht dat het zo een beest was het einde was wel raar
piet_selhorst
Ik vind de 2de beter.
De eerste vind ik zowat amateuristisch naast de 2de
The One Ring
Bah, horror is sowieso niet mijn favoriete genre, maar moet het nou weer een onsterfelijk monster zijn. Genoeg is genoeg.
Nieke
Héél erg leuke film. Ik heb mijn keuze in de cinema toen eens doorgedreven - op de affiche stond; the #1 horror in America- anders had ik Oceans 11 gezien.
Ik vind dit één van de betere films in dit genre. Spijtig dat ze zo nodig nog een tweede moesten maken
Ik zou het einde wel anders maken, maar ik ben dan ook voor happy endings... Je weet wel: het meisje ziet hém niet meer, maar wel de kraai. Ze volgt de kraai en komt in de Creeper z'n schuilplaats aan. Ze vechten wat en dergelijke, het ziet er naar uit dat zij gaat verliezen en dan... het einde van de 23ste dag voor hem, en hij verdwijnt...
Of is dat juist té Hollywood-achtig?
Tja, wel een beetje

Ik vond het, na een nogal ingezakt laatste half uur van deze film, positief uitpakken dat de film geen happy end had.
Edie
Ik vond de film best leuk, de eerste keer. Het einde vond IK zelf erg flauw. Van mij had het veel liever een of andere mafkees mogen zijn dan een vliegend object. Toen het beestje volledig in beeld kwam met z'n vleugeltjes kreeg ik even een domper te verwerken. Ook grappige momenten (wanneer hij dat hoofd nog even erachteraan in de auto gooid) hadden voor mij niet gehoeven.
Toch nog 2.5 * want het begin vond ik best sterk (niet orgineel, maartoch...)
Livie
Niet één van de beste horrorfilms, maar het kan er wel mee door.
Nadat je erachter kwam dat de creeper een monster is en geen man, is de lol er toch wel af.
3***
HiLL
bagger bagger slecht....geen spanning niks. ongelooflijk dat die amerikanen dit zo goed vinden.... :R
HiLL
is dit een grap? Shining nooit gezien?
HiLL
onbegrijpelijk dat mensen dit goed kunnen vinden. ok gaan we: we rijden op de weg met z'n allen en we hebben drankjes op en een stikkie.......................we rijden en rijden........en wat gebeurt er nu voor iets engs..een beest op de weg die ons wil vermoorden...we gaan gillen.....paar dood, wij gaan de strijd aan! vechten vechten en gewonnen!!
krabat
Volgens mij niet gewonnen.... voor de rest ben ik het volkomen met je eens, wat een ongelooflijke kul film.
BoordAppel
Er is iets raars aan de hand. Doorgaans wijkt mijn filmsmaak niet veel af van het gemiddelde op MM (op komedies na) maar bij deze film moet ik toch een heel punt van het gemiddelde afwijken.
Het begin is echt erg spannend en in zeker zin origineel te noemen, er is eens een keer gekozen voor een broer/zus relatie en geen een-groep-vrienden-bij-elkaar relatie.
Tegen het einde verliest de film wel een beetje zijn kracht, vanaf het moment dat het monster duidelijk is, maar toch levert het nog wel wat spannende scenes op, die in het politiebureau bijvoorbeeld. De special effects doen hun werk goed en ik vond het monster er erg goed uitzien. De Sixtijnse kapel was echter het hoogtepunt. De hoofdrolspelers doen hun werk ook goed.
Nee, na alle negatieve verhalen had ik een enorme kutfilm verwacht maar dat viel heel erg mee. Originaliteit is trouwens overgewaardeerd, als een film doet wat hij moet doen is hij geslaagd. In dit geval: spannend zijn. Mij zal je dus niet horen klagen over het (bescheiden) jatwerk van deze film.

Jeepers Creepers: Reborn
2022