Genre: Horror / Mystery
Met onder meer: Justin Long, Gina Philips en Jonathan Breck
Releasedatum: 17 januari 2002
Plot Jeepers Creepers
"Jeepers Creepers"
Tijdens hun reis naar huis worden Trish en haar broer Darry bijna van de weg afgereden door een vies oud busje. Even later zien ze de bestuurder van het busje iets dumpen bij een verlaten kerk. Darry besluit om een kijkje te nemen en doet vervolgens een afschuwelijke ontdekking in de kelder van de kerk. De twee besluiten naar de politie te gaan, maar komen er dan achter dat de bestuurder van het busje hen niet met rust wil laten. Hij wil namelijk iets van hen.
- Trailer (YouTube)
- Jeepers Creepers (MusicMeter)
Patricia 'Trish' Jenner
Restaurant Manager
Binky Plutzker
Officer Robert Gideon
russell
Deze film is echt heel erg griezelen!!! Zat toch ook wel helemaal inelkaar gedoken op de bank te kijken, dan moet hij toch wel erg eng zijn maar helaas zoals andere het allemaal beamen ebte de spannning wel heel erg snel bergafwaarts, heel jammer.
Maar het verhaal zelf vond ik toch wel een toppunt van griezelen en geef deze film toch een 3,5.
- 1960 berichten
Deze film is echt heel erg griezelen!!! Zat toch ook wel helemaal inelkaar gedoken op de bank te kijken.
Dat is dan ook alleen maar het eerste half uur geweest waarschijnlijk. Een must-not-see voor horrorfanaten.
russell
A must-see voor griezel-fanaten!!
- 1960 berichten
A must-see voor griezel-fanaten!!
..voor jongens onder de 16 jaar, die nog nooit eerder een "horror"film hebben gezien en voor meisjes die niets gewend zijn.
russell
Oh, echt waar, ben jij zo'n held dan!
Aan je kinderachtige reactie te zien ben je een held op sokken.
Laat mij die film lekker spannend vinden.
En trouwens dit is een forum voor meningen van een film en als jij dat niet vind kom dan met een goed tegenargument i.p.v mij voor het blok te zetten dat ik niets gewend ben.
- 1960 berichten
Oei, geen gevoel voor humor. En je voelt je ook wel erg aangesproken. Ik geef ook alleen maar mijn mening en dat doe ik door in te haken op jouw bericht, maar dat betekent niet meteen een persoonlijke aanval. Maar als jij dat zo opvat, vind ik dat ook prima en dan ben ik voor jou toch lekker een held op sokken. Ik denk tenminste om mijn hart.
fieko
opzich vond ik het ook wel een spannende film tot het moment dat ik zag dat het oom een of ander monster ging toen kon ik ook wel lachen om de film
als het het lijkt of het een mens is het vind ik een stuk spannender
s0njaa
het begin is creepyyy ..
daarna uitermate saaaaii
Jammer.. want hij begon zo goed..
waxs
Vooral na alle lovende woorden zeer telleurstellend. Vooral het monster vond ik dramatisch slecht, het begin is redelijk sterk en spannend, maar namate de film vordert wordt het niveau bedroevender met de minuut.
horrorjp
opzich leuke een film werd wel steeds saaier en op het laatst vond ik het zelfs egt nep worden
door het leuke begin krijgt hij 2,5*
Betjeuhx
Enge film, vond ik :s Vooral omdat hij zo rustig wandelt, en in zijn auto zit...
Een 4
- 1960 berichten
Wat heeft deze film met eng te maken. Het begin is best ok, maar daarna....
gebruiker_56935
Echt wel een gave horror blijf ik dit vinden. In tegenstelling tot deel 2.
arnodw
De film heeft goeie momenten en slechte momenten. Met name het eerste half uur was erg spannend. Daarna zakt het niveau wat naar mijn mening. Maar over het algemeen toch een vrij onderhouden horrorfilm.
Musicer
Slecht, om kort te zijn. Heel matig acteerwerk, pover verhaaltje, je moet alles maar vanzelfsprekend nemen. Vooral naar het einde toe wordt de film zwak, met de dromen en het 'take me, not him'-gedoe. Ik dacht even dat ons monstertje gevoelens zou krijgen. Daarbij vind ik nog altijd dat horror alleen werkt in situaties waar je zelf in zou kunnen komen, maar ik zie mezelf niet terugkeren naar dat kerkje om even te gaan kijken of er nog iemand leeft, nadat die ene me net van de weg wilde rijden. Maarja, zonder dat zou er geen verhaal zijn.
1* voor het het eerste halfuurtje.
Leland Palmer
Gelukkig dat de 2de véél beter is.
Ik hoop dat je dit niet meent....
AGE-411
Ik hoop dat je dit niet meent....
Jawelhoor.
(alhoewel véél sterk overdreven is).
score even herzien:
JP1: 1,0* (kon ook 1,5* zijn)
JP 2: 2,0* (kan ook 2,5* zijn)
je weet wel wat ik bedoel.
inZanity
vanavond maar even opnieuw kijken..
heb m toendertijd in de bioscoop gezien..
wat ik me er van kan herrineren best een leuke spannende horrorfilm, totdat dat belachelijke monster tevoorschijn kwam toen was de hele film gelijk verkloot...
nightbreed
Sjesus wat krijgt deze coole horrorfilm een laag cijfer.
Hmm daar ga ik meteen wat aan doen...
Cijfer: 4
Edie
De film is leuk totdat je de creep écht te zien krijgt...
Wat een teleurstelling!!!
Ik verwachte iets nieuws, donkers... De 'creep' was juist intressant en 'eng' omdat hij mysterieus was... Totdat we zien dat hij vleugels, lang grijs haar e.d. heeft, WAT een teleurstelling toch....
Een goed voorbeeld hoe je een film verpesten kan..
Verlaging van 2,5 naar 2* en dat is dan ook puur en alleen voor het eerste gedeelte én voor de lekkere Gina.
Tienerhorror... Bleh.
davincstyle
Vind de lijken wel erg meevallen en erg nep.
Niet zo super spannende horrorfilm, wel leuk verhaal
Minority_Check
vanavond maar even opnieuw kijken..
heb m toendertijd in de bioscoop gezien..
hoezo hij hoorde er toch gewoon bij
ik vond het best een vermakelijke film
heb hem drie keer nu gezien
_::Astrid::_
Lekker filmpje. Er kwam zelfs een glimlach bij kijken toen hij vergat het hoofd ook bij de rest van de lijken te gooien in zn wagen. Was gewoon lekker droog, en het is al laat op de avond he
De horror zat er toch ook wel aardig in, want ik keek steeds om toen ik ook maar iets hoorde, en toen stond me kat opeens voor de deur hard te schreeuwen dat ie naar binnen wilde, fijn als je al schrikachtig ben
Zeker een geslaagde film
kaztor
Het begint heel goed met een typisch 70's-sfeertje en die horror-kelder, maar dan komen er naar mijn idee teveel onnodige karakters bij die de sfeer een beetje verpesten en zo'n bovennatuurlijke boef vind ik ook niet echt eng.
3,5.
Materny
De film is leuk totdat je de creep écht te zien krijgt...
Wat een teleurstelling!!!
Een goed voorbeeld hoe je een film verpesten kan..
Inderdaad.
Eerste 3 kwartier waren zeer goed, lekkere duistere sfeer metname de scenes rondom en onder de kerk.
Zodra je de creep werkelijk in volle gedaante ziet overheert een gevoel van telleurstelling.
Toch bleef het nog de gehele film door redelijk spannend, maar had de film het niveau van de eerste 3 kwartier vastgehouden dan was het een ware topper geweest.
Dutchmeister
Wat een slechte film, gisteren nog eens bekeken maar het is allemaal zo dom en voorspelbaar!
Stem verlaagd van 2,5 naar 1,5
dutchtuga
Niemand waardeert hier nog die ouderwetse jaren 80 monsterfilms. Jeepers Creepers is eindelijk een film die dat good old sfeertje weer eens weet te benaderen. 4* blijven staan.
kaztor
Ik wel, hoor, en dit is niet een standaard Hollywood-werkje.
Maar die bijpersonages (zoals die overstuurde trut in dat politiebureau) verpesten het voor mij in de 2de helft.
Voor wie van een goede horrorfilm houdt raad ik deze site aan: http://www.joblo.com/arrow/
Edie
Hahaha, kom op zeg... Zoals vaak gezegt; het begin mag er best wezen, is zelfs cool en leuk... Maar zodra we meer over de dader te weten komen en het 'verhaal' vordert word het toch echt lachwekkend slecht.

Jeepers Creepers: Reborn
2022

Jeepers Creepers 3
2017

Jeepers Creepers II
2003

Netflix komt met 'Caught Stealing', maar Prime Video overtroeft met 'Roofman'

Videoland voegt de geprezen Zweedse film 'Så som i Himmelen' toe aan het aanbod

Tip voor fans van de 'Outlander'-spin-off: de fantasyhitserie 'A Discovery of Witches' op Netflix

'All The Money in The World' van Ridley Scott dinsdag te zien op televisie

Never Sleep Again: The Elm Street Legacy