Genre: Biografie / Misdaad
Geregisseerd door: Patty Jenkins
Met onder meer: Charlize Theron, Christina Ricci en Bruce Dern
Releasedatum: 18 maart 2004
Plot Monster
"Based on a true story."
Nadat haar moeder haar als baby verliet, bleef Aileen Wuornos achter met haar aan alcohol verslaafde vader die tenslotte zelfmoord pleegde tijdens zijn gevangenisstraf die hij uitzat voor kindermishandeling. Op haar dertiende werd ze verkracht door haar oom. Ze raakte zwanger, maar pleegde abortus. Sinds haar zestiende leefde ze op straat en in motels. Wat haar nu nog rest is mannen bevredigen op de achterbanken van auto's voor geld en haar frustraties nemen met de dag toe. Dan ontmoet ze de jonge vrouw Selby, en tussen de twee ontstaat al snel een intense band.
Aileen Wuornos
Will / Daddy "John"
Horton / Last "John"
Cop
seanpuffy
ik had er niet zoveel van verwacht en ben blij dat ik hem heb gekocht, maja voor 3 euro kon ik niets misdoen he:)
maar het is een hele goede film.
**4**
Casanova
Geweldige film, mooi verhaal en lekker realistisch.
Zeker een aanrader. Theron enorm goed geacteerd.
matthijs_013
Heftige film. Het ging allemaal erg snel. Toch jammer dat ze Theron en Ricci zo lelijk hadden gemaakt, maar de acteerprestaties maakte alles goed. Ook zonde dat het erg feministisch was. Ook was het einde van de film erg oncompleet in mijn ogen. Verder een topfilm.
brucecampbell
deze film moet het hebben van de zeer sterke acteerprestaties
jayytjee
ja dat is inderdaad waar... verder ook wel aardig verhaal
J.Bell
Had je Aileen Wuornos in het echt moeten zien! Ik vindt het juist heel erg goed en realistisch gedaan. Ze komt nog goed weg. Deze vrouw was echt niet moeders mooiste...
Kisje
Een heel sterke film.. Charlize Theron laat zien dat je niet de looks nodig hebt om een goede acteerprestatie neer te zetten..
4 *
%%%%%%
1 ding geef ik 2 sterren!. Dat is de aardige acteer werk. De rest vond ik maar magertjes jammer had beter gekund
melunie
Verschrikkelijk depressieve film, maar wel erg goed !
Die scene waar Aileen voor het eerst wordt "aangevallen".. verschrikkelijk om naar te kijken :S. 3,5 ***
OT_Stijn
Ik kan er niet aan doen, maar dit is een film die mij een ongelooflijk ambetant gevoel heeft gegeven. Ik heb mij bijna de hele tijd geeregerd aan de twee hoodrolspeelsters. En in de eerste plaats niet aan hun acteerprestaties, maar gewoon hun uiterlijk en manier van doen. Dat was voor mij zo irritant, dat ik zelfs niet naar het verhaal en het acteerwerk kon kijken.
Misschien zou een tweede keer kijken, die mening veranderen. Maar ik vrees dat het net op hetzelfde zou uitkomen. Vreemdgenoeg zie ik Charlize Theron in zo goed als elke andere film wel heel graag spelen...
JohnStacks
Ik ben dol op Charlize Theron !! deze film nog nooit gezien deze ga ik morgen denk ik ook kopen tenminste als hij er nog staat
het zit in een Oscar pakketje samen met Monster's Ball, The Aviator en zon italiaans film 9.99 euro voor 4 topfilms naja eigenlijk 3 want Aviator heb ik al maja ben benieuwd ..
gentenaar
Goede film die de radeloosheid van mensen goed teruggeeft, goede acteerprestatie. Aanrader
Mescaline
Zeer goede film goed in beeld gebracht en prima geacteerd je leeft gewoon mee met de hoofdrol spelers en als dat gebeurt dan moet de film wel goed zijn!
zeer ontroerend en waar gebeurt verhaal
4 sterren!
Nu bijna een jaar later de film weer bekeken en ik verhoog mijn stem naar 4,5 sterren. blijft een top film ! 1tje die goed in je hoofd blijft zitten
BlueSword
wat een laag gemiddelde ik vond de film geweldig! kreeg er echt een apart gevoel bij op het einde, vond het maar allemaal zielig.
ik wist trouwens niet eens dat die vrouw echt bestond zag ik pas op het einde.
4.0*, misschien ooit nog is verhoging.
Many
Heb deze in de bios gezien en weet nog steeds dat ik het toen een erg slechte film vond (weet trouwens niet echt meer waarom)....
boy_1
dit is toch echt mijn lievelingsfilm!
vind gewoon alles aan deze film goed, vooral charlize theron! Maar christina ricci was ook heel erg goed in deze film.
het goede van de film vond ik dat je ziet hoe aileen een paar verschrikkelijke dingen doet, maar dat je je toch in deze persoon kan inleven(ik tenminste wel), maar dat haar daden niet worden verheerlijkt, zodat toch duidelijk wordt gemaakt dat ze iets onvergeeflijks heeft gedaan. Ben gewoon helemaal verliefd op deze film
Tulp
Zaterdag 17 november is deze film te zien op RTL 5 (22:00-0:05 uur). Ik heb deze film nog niet gezien en ben erg benieuwd.
nightbreed
Ik dacht dat ik al op deze film had gestemd, hierbij dan maar.
Prachtige realistische film die niet helemaal klopt qua gebeurtenissen maar daar kon de scriptschrijver niets aan doen omdat Aileen Wuornos haar leugens deels toegaf na de film in een docu over haar.
De acteerprestatie van Charlize Theron mag er wezen en het is wonder boven wonder gelukt om haar op Aileen Wuornos te laten lijken.
Christina Ricci doet het trouwens ook goed in deze mooie film.
Dit noem ik een aanrader
Jiinke_
orbit
- 12092 berichten
Prima film, ik had op het eind op iets meer diepgang gehoopt. Maar de aanloop is prachtig en Charlize heeft terecht dat beeld in de wacht gesleept! Boeiende film.
Stephan
*0.5
Ga solliciteren als recensent.
veron35
*0.5
Alleen Charlize Theron zag er in deze film niet uit, maar die is echt zo opgemaakt. Ik weet niet of jij meer films met haar hebt gezien, maar in The Italian Job, Aeon Flux, 2 Days in the Valley en The Astronaut's Wife ziet ze er wel goed uit. In The Astronaut's Wife ietsje minder omdat ze daar kort haar heeft. Maar ze is echt door make up zo dik en lelijk gemaakt.
Leland Palmer
Charlize Theron is een van de mooiste actrices vind ik, vooral in The Devil's Advocate is ze om te smullen
Daarom is het ook zo knap dat ze zo'n gedrocht van haar hebben gemaakt voor deze film......
Het schijnt dat ze deze keer niet 3 uur geschminkt hoefde te worden.
Shinobi
*0.5

Ik had 'm gisteren opgenomen en vanochtend gekeken en ik moet zeggen dat dit een hele mooie drama is en Theron acteert indrukwekkend.
Richie heeft ook een mooie bijrol.
Echt een mooie drama om te zien.
Ik geef 'm 4, 0 sterren.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11915 berichten
Ga solliciteren als recensent.

Chilli
Ik zie Charlize Theron heel graag spelen, maar hier vond ik toch wel dat ze aan overacting deed hoor. Ik wist toen ik de film zag niet dat zij het was die speelde en dat het waargebeurd was, maar zowel ik als mijn beste vriendin hebben ons heel erg geërgerd aan de manier van acteren. Ik vond de oscar dus zeer onterecht.
nightbreed
Dan heb jij de echte Aileen Wuornos nog nooit gezien.
Hoe weet je nou of het overacting is als je de echte Aileen Wuornos nog nooit hebt gezien?
Ik heb een docu van haar gezien en vind dat Theron haar erg goed speelt.
veron35
Het schijnt dat ze deze keer niet 3 uur geschminkt hoefde te worden.
Nou... dat denk ik idd. Hier voor wel 4 a 5 uur.
Maar natuurlijk zal ze er zonder make up minder goed uitzien. Dan moet ze het maar hebben van haar figuur die ze in deze film ook al hebben verminkt.

Aileen Wuornos: American Boogeywoman
2021