Genre: Biografie / Misdaad
Geregisseerd door: Patty Jenkins
Met onder meer: Charlize Theron, Christina Ricci en Bruce Dern
Releasedatum: 18 maart 2004
Plot Monster
"Based on a true story."
Nadat haar moeder haar als baby verliet, bleef Aileen Wuornos achter met haar aan alcohol verslaafde vader die tenslotte zelfmoord pleegde tijdens zijn gevangenisstraf die hij uitzat voor kindermishandeling. Op haar dertiende werd ze verkracht door haar oom. Ze raakte zwanger, maar pleegde abortus. Sinds haar zestiende leefde ze op straat en in motels. Wat haar nu nog rest is mannen bevredigen op de achterbanken van auto's voor geld en haar frustraties nemen met de dag toe. Dan ontmoet ze de jonge vrouw Selby, en tussen de twee ontstaat al snel een intense band.
Aileen Wuornos
Will / Daddy "John"
Horton / Last "John"
Cop
The_Game
mooie film... Ricci doet het wel het beste in de hele film, ook al is het niet de hoofdrol. De film blijft de gehele tijd boeien, het is alleen jammer dat hij niet zo bekend is bij het grote publiek.
voor mij was het toch echt een 4,5
Gehenna
Het lijkt wel of deze film alleen maar gemaakt is om Theron, wat zet zij een indrukwekkende prestatie neer zeg...zeer terrecht dat ze hiervoor de twee belangrijkste prijzen won die een actrice kan winnen..Ricci word wel een beetje van het doek gespeeld hierdoor, al acteert ze helemaal niet slecht. De film zelf en het verhaal is niet altijd boeiend en soms wel een tikkeltje saai maar het is een genot om naar Theron's spel te kijken..3.5
morreke
van dit soort films hou ik dus. 25th hour was er ook zo eentje (misdaad/drama).
4* en goed te pruimen, ik leefde me echt wel in in het hoofdpersonage.
Mc
- 2092 stemmen
Indrukwekkende film, goed acteerwerk van zowel Ricci als Theron. Helaas wordt het verhaal weinig uitgewerkt. Verder niks op aan te merken. Wel wat zwaar op de maag.
Thanoz
grootste kutfilm van 2003
slecht geacteerd, slecht plot
bah
0.5 omdat ik geen 0 kan geven
Dat is de lompste kut-opmerking (om jouw bewoordingen maar te gebruiken) die je kan geven aan een film die toch door menigeen als minimaal gemiddeld tot goed wordt aangeprezen.
Als je een film als deze niet kan waarderen, kijk hem dan niet. En als je dat dan toch doet, geef dan geen antwoord of onderbouw je commentaar wat beter.
Waku
Mooie rol van Charlize Theron.
Onvoorstelbaar hoe ze is omgetoverd van barbiepopje naar vatzige gefrustreerde ,geflipte moordenares.
Het verhaal is wel een tikkeltje langdradig maar het belangrijkte is dat Monster overtuigt. Mede dankzij het sobere camerawerk en sterke rol van eerder genoemde Theron.
Geostigma
voor mij een 5, was zo'n indrukwekkende boeiende film, en Christina Ricci leek sprekend op mn zus in die film qua uiterlijk... was echt raar om te zien...
olivier
Onaards zelfingenomen prent die nérgens de beloofde blik in de gedachten van de seriemoordenaar biedt. Theron maakt Aileen een wandelend cliché, dat alleen kan worden omschreven als een karikatuur van de 'born loser'. (Let op haar manier van eten en wandelen!) Zelden zo blij geweest wanneer een protagonist ter dood werd veroordeeld, en dat kan nu toch ook niet de bedoeling zijn geweest?!
korykory
Pfoe, deze film heeft er bij mij wel ingehakt. De acteerprestatie van Theron is fenomenaal. Het personage dat ze neerzet, is angstaanjagend en tragisch tegelijk. Haar daden zijn gruwelijk, maar het is mij als kijker volstrekt duidelijk hoe ze zo ver is gekomen.
Ik ben een groot liefhebber van de Amerikaanse cultuur, maar wat deze film vooral laat zien, is dat het hele idee van de ‘American Dream’ een illusie is. Het is onzin om te denken dat je in Amerika alles kunt worden wat je wilt. Als je opgroeit in een arm en ongelukkig milieu, kun je het verder wel schudden.
Omdat ze eindelijk iemand heeft gevonden die een beetje om haar geeft, denkt Theron op zeker moment dat ze aan haar beroerde lot kan ontsnappen. Op dat moment grapt ze zelfs dat ze ‘president of the United States’ kan worden. Maar de kijker weet dat het niet waar is, en er komt een moment dat ze het zelf ook inziet. Dan slaan de stoppen door.
Ik zag ook parallellen met Midnight Cowboy, met John Voight en Dustin Hoffman. Ook al zo’n prachtfilm.
obuma
tja, ik vond het een beetje tegenvallen. De acteerprestaties zijn meer dan goed, de metamorfose van Charlize Theron is inderdaad magistraal (nooit gedacht dat ze zo'n rol kon spelen), maar toch viel het me tegen.
Zal wel aan het slappe verhaal (een serial killer, wordt die wel of niet gepakt) hebben gelegen.
4* voor het acteren, 1* voor het verhaal. 2,5*, meer verdiend deze film helaas niet
Beetje vlakke film. Niet heftig, niet saai. 3*
olivier
Vond de acteerprestaties even gruwelijk slecht als de rest van deze prent. Chalize Theron in haar alom geloofde rol is niet meer dan een karikatuur. Nérgens slaagt ze erin om haar personage enige diepgang mee te geven en bijgevolg blijft het bij wat oppervlakkig geneuzel. Bovendien is ook enige poging tot sympathie voor de moordenares ver zoek en dus kan ik maar één ding concluderen: Theron heeft haar werk heel slecht gedaan. Maar mocht het een troost zijn: de rest van de crew was net hetzelfde.
olivier
Alleen de héél opmerkelijke en getrainde kijker hoor!
IceTigerGhost
Het is een spijtige vaststelling, maar deze film is enkel gemaakt om Charlize Theron die Oscar te bezorgen. En het is ze nog gelukt ook.
olivier
Triest hè? Met een vertolking die men in de Academy geweldig vindt: als het maar met veel tics en weinig subtiel is
xenne
deze film kon m'n toch wel hoge verwachtingen ook niet volledig inlossen. probleem met deze prent is dat het allemaal te oppervlakkig is, de personages en het verhaal missen diepgang - de film valt ook vaak in herhaling, het wordt allemaal nogal langdradig zonder dat we veel wijzer worden over de beweegredenen van Het Monster. de acteerprestaties van BEIDE dames zijn wel goed te noemen, en het verhaal is zeker wel boeiend/dramatisch, maar er zat hier zeker meer in ... 2¾
otherfool
Vooral Ricci is ijzersterk in deze grimmige film. Voor Aileen had ik geen moment sympathie overigens. De scene waarin ze de vriendelijke mannetje vermoord is 1 van de afschuwelijkste die ik ooit gezien heb, werd er misselijk van. Dus als dat de bedoeling was zijn de makers daarin geslaagd.
3,5*.
MarjoleinM
Alhoewel ik het verhaal niet meeslepend vond, krijgt deze film van mij 4*
Theron speelt de sterren van de hemel. En dat meen ik!
trebor
Tragische film. Goede acteerprestaties van zowel Theron als Ricci. Een 4
kiss_hester
Omdat ik niet weet wie de echte persoon is, kan ik niet zeggen of ik het eens ben met de oscar voor Theron, maar ik vond het eerlijk gezegd een beetje irritant geacteerd... Maar zoals ik al zei, misschien dat de echte persoon ook werkelijk zo is. Verder is het niet mijn soort film, maar alsnog was het wel ok. Ricci was iig erg goed!
PlastikRecords
Ik had de hele achtergrond van de film al eens gelezen en heb enkele vrienden in Amerika die me er veel over hebben bijgebracht. Ik vond het best een goede film ondanks ik dus zeer hoge verwachtingen had.
Christina Ricci is en blijft één van mijn favoriete actrices, jammer dat ze hier wat op de achtergrond bleef toch vond ik haar acteerprestatie wel jummie
De acteerprestatie van Charlize Theron, tja wat moet je er nog meer over zeggen, ik vond haar verrassend goed in de huid kruipen van een psychisch verloren vrouw met zware uitbarstingen. Theron kweekte zelfs het soort blik in haar ogen waar je als volwassen persoon nog schrik van zou krijgen.
Toch vond ik het jammer dat het verhaal zijn kracht verloor na een tijdje en het zelfs een beetje langdradig en saai begon te worden. Veel achtergrond kom je ook niet te weten over de personages en deze hadden ze zeker nog wat meer kunnen uitwerken.
Voor mij verdient deze 3,5*.
Mescaline
Zeer goede film goed in beeld gebracht en prima geacteerd je leeft gewoon mee met de hoofdrol spelers en als dat gebeurt dan moet de film wel goed zijn!
zeer ontroerend en waar gebeurt verhaal
4 sterren!
metaledje
heeft mij wel verrast deze film,charlize theron in een erg lastige rol lijkt me,maar ze deed het echt grandioos als aso killer, sommige dingen konden hier en daar wat beter,het einde vond ik ook wat missen, maar zeker toch een aanrader 3.5*
deStef
Toendertijd gekeken in de bios omdat dat de eerst volgende film was die zou beginnen, en verder wist ik er niks van. Ik vond het een goede film, is me best bijgebleven na die paar jaar en 100en andere films. 4*
Aloys/Bono/Axl
Deze film was heel anders en veel beter dan ik had verwacht.
Charlize Theron speelt fantastisch!
4/5*
Spil
Beetje te langdradig, wel een fantastische mevrouw Theron...
Maar toch niet meer dan 2,5 *
Shane
Had er eieglijk niet zo veel van verwacht toen ik hem had gehuurd, maar de film is mijn favoriete film geworden en ik heb hem daarna ook gekocht en kijk hem nog regelmatig!
Ik vind de muziek ontzettend mooi en wat speelt Charlize Theron ontzettend goed! Christina Ricci speelt trouwens ook heel erg goed. Ik snap het wel dat sommigen de film te langrdradig vinden maar dat vind ik zelf nogal meevallen. Ik vind de voice-over van Charlize Theron ook heel mooi!!

Aileen Wuornos: American Boogeywoman
2021

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Lost in Translation
Drama, 2003