• 9.377.434 stemmen

Geregisseerd door: Andrew Adamson en Vicky Jenson

Met onder meer: Mike Myers, Eddie Murphy en Cameron Diaz

Releasedatum: 5 juli 2001

Plot Shrek

"The greatest fairy tale never told."

De slechte heerser van Duloc (de kleine Lord Farquaad) heeft alle sprookjesfiguren uit zijn land verbannen. De figuren, inclusief een praatgrage ezel, vluchten naar het moerasland van de oger Shrek, die erg op z'n privacy gesteld is. Farquaad maakt een deal met Shrek: als hij de mooie prinses Fiona redt uit een kasteel dat bewaakt wordt door een draak, krijgt Shrek z'n land terug.

Shrek (stemrol)

Donkey (stemrol)

Princess Fiona (stemrol)

Lord Farquaad (stemrol)

Monsieur Hood (stemrol)

Ogre Hunter (stemrol)

Ogre Hunter (stemrol)

Captain of Guards (stemrol)

Baby Bear (stemrol)

Geppetto / Magic Mirror (stemrol)

avatar van kevinhiero

kevinhiero

goeie film, jammer dat het bij deel 3 weer in moest zakken

avatar van Lexcoaster

Lexcoaster

Heerlijk eigenzinnige animatiefilm, die zowel kinderen als volwassenen aanspreekt. Soms lekker grof voor een familiefilm! 4*

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Lange tijd uitgesteld omdat ik niet zo hou van gehypete films als deze,

Dat is best wel een vooroordeel, je houd niet van gehypte films, daar geef je zelf al toe dat het niet om kwaliteit gaat, maar gewoon of veel mensen ze leuk vinden. Meer zoiets van als iedereen het leuk vindt, vind ik het niet leuk, dat maakt mij bijzonder.

Overigens kwam de grote hype pas na het eerste deel, deel 2 en 3 werden pas gehyped. Daar ontbrak het dan ook aan de kwaliteiten die in het eerste deel zo sterk aanwezig waren.

avatar van Hando

Hando

Er staan toch duidelijk argumenten in zijn recensie die gaan over de film zelf. De personages zijn lelijk en met weinig inspiratie ontworpen, de voice action was gruwelijk, de humor kwam niet over, de muziek was rot-slecht. Gewoon niet zo moeilijk doen en wat verder lezen.

avatar van dvd-me

dvd-me

Dit is de beste van de 3! Dat is overduidelijk... De ezel en Shrek die een love-hate vriendschap hebben... Geweldig!

Wat mij betreft is dit een erg goede film uit de doos van Animatie.

Tuurlijk heb je ook films als Cars, lilo en stitch etc.... Maar deze film is toch echt geweldig door de soms wat vieze humor van de Oger: Shrek. Voor een familie film, een avondje leuk een filmpje kijken en af en toe wat lachen.. Is deze film zeker geschikt.

Dus: Leuk voor de gehele familie: jong en oud!

Zeker de moeite waard.

avatar van G to the J

G to the J

Dit is idd de leukste van de 4..>_<

Vierde komt eraan..

moeten ze echt niet doen...

Ik vraag me ook af hoe pirates carribian fzo deel 4 gaat worden...

avatar van Dreamboy

hellblazer93

G to the J schreef:

Dit is idd de leukste van de 4..>_<

Vierde komt eraan..

moeten ze echt niet doen...

Ik vraag me ook af hoe pirates carribian fzo deel 4 gaat worden...

Er komt idd ook een vierde Pirates deel. Lijkt mij best leuk, maar na een aantal delen gaat het vaak wel mis.

avatar van Mlis

Mlis

notorious_kim schreef:

De films blijven schitterend. Ze mogen nu stilaan gaan stoppen met hun vervolgen, want ze beginnen het echt uit te melken.

De eerste blijft het beste, hij was vernieuwend, grappig en tja ... Eddie Murphy geeft een nieuwe dimensie aan het ezel zijn :d

Sluit ik mijn volledig bij aan. Leuke extra: de kat die Antonio is, hoe komisch om zijn eigen rol Zorro belachelijk te maken!

avatar van stijf

stijf

@Mlis: dat is deel 2...

OT: Grappige, leuke animatiefilm. Eddy Murphy in een van zijn weinige leuke rollen.

avatar van ehs21

ehs21

Waarschijnlijk eerst de kerstspecial gekeken die voor de film op tv was? Daar zit de gelaarsde kat ook in namelijk.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Stem verhoogd met 0.5*

Het is toch ontzettend goed geanimeerd en Murphy's stem past perfect bij Donkey.

avatar van Rua

Rua

Freud schreef:

Zeker het eerste half uur is waanzinnig slecht: animatie trekt op niks (bovendien zijn de personages erg lelijk en met weinig inspiratie ontworpen), voice action is gruwelijk en de humor ontging me compleet.

En dat zijn nou juist de 3 dingen die ik erg goed vond in deze film.

Dat de humor je ontgaat, oke, je kan een ander soort humor hebben maar zeggen dat de stemmen en animatie waanzinnig slecht en gruwelijk zijn vind ik toch wel heel erg overdreven.

Freud schreef:

En voor ik het vergeet: de muziek is rot-slecht!

Die opmerking snap ik totaal niet!

De muziek is geweldig met als hoogtepunt Hallelujah van Leonard Cohen, dat kan je toch niet rot-slecht noemen, dat zal iedere muziekliefhebber met me eens zijn...

avatar van 13woutie13

13woutie13

Oe deze film gaat net niet de top 250 in.

verder een hele goeie film met goede muziek.

deel 1 en 2 best van het trio

avatar van 88Fabian

88Fabian

Wel een leuke animatiefilm.die echt wel lachen is af en toe.

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

Tja een 4e is wat mij betreft niet nodig. Deel 1 blijft voor mij het beste....alle disney films worden wel op de hak genomen. Heb echt in een scheur gelegen.

Voor mij is Murphy toch de ster van deze film ondanks dat Myers, Diaz en Lithgow ook ontzetten leuk waren. Het gratel van Donkey is gewoonweg geniaal.

Voor mij 5*.

avatar van daveske

daveske

Kan niets anders zeggen als TOP Film.

De animaties, stemmen en muziek zijn echt geweldig.

Het verhaal is ook grappig en verveeld geen moment.

Ik vind het 1e deel wel het best maar de andere 2 zijn ook geweldig.

Van mij mogen ze nog een 4e deel maken!

5 sterren dus voor deze film.

avatar van mathias265

mathias265

eerste 2 waren zeer goed !!

maar vanaf 3.....

ze moeten het in vervolg bij 2 delen houden.

das meer dan genoeg.

ze moeten niet altijd overdrijven.

binnen 10 jaar maken ze van alle film 20 delen.....

avatar van xKattepiz

xKattepiz

Dreamboy schreef:

er komt een shrek 4!!!!!

Shrek Goes Fourth

Lanceer datum: do 15 juli 2010

NEE! Dat moeten ze ECHT NIET doen! Deel 1 was geweldig, deel 2 was nog wel leuk, deel 3 weer iets beter dan 2, en 4 moet dan wel een flop worden. Ik vind echt dat ze te veel vervolgen maken van goede films. Bij Pirates hadden ze het bij 1 deel moeten houden, de andere delen waren best leuk, maar ze ontkrachtten het eerste deel. En dat vind ik wel jammer.

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

Een echte animatiefilm voor elke leeftijd met simpele humor en "hillarische ezels". Die ezel vond ik enorm tegensteken, de andere figuranten waren matig. Al bij al , niet echt iets voor mij. Heb de 2de ook gezien maar de 3de ga ik toch overslaan.

avatar van MNV2

MNV2

• 1900 stemmen

Net geen top-250 film (nog 0,01 ster), maar wel de grappigste animatiefilm die ik ooit gezien heb. De eerste keer dat ik de film zag heb ik af en toe toch echt gelachen met die praatgrage ezel en Shrek, ze vormen samen een heel komisch duo. Opvallend is dat je tegenwoordig op de DVD kunt kiezen tussen Vlaamse of Nederlandse stemmen en ik moet zeggen dat ik de Vlaamse stemmen leuker vind dan de Engelse (dat Antwerps dialectje van die ezel maakt het echt wel grappig), met de Nederlandse stemmen heb ik de film nog niet gezien.

avatar van robbiesdebobbies

robbiesdebobbies

Na Ice Age de best animatiefilm ooit.

avatar van Minotaures

Minotaures

MNV2 schreef:

Is dat zo? Nou, je maakt me wel erg benieuwd om de Vlaamse optie te selecteren.

avatar van AHWA

AHWA

Eddie Murphy's versie wordt echt niet overtroffen door een Antwerps dialectje. Misschien is zijn delivery grappiger, maar in een Vlaamse versie verlies je meer dan de helft van alle taalgrappen.

avatar van kaydegreef

kaydegreef

Echt een geweldige film. Minimum 5 keer bekeken en minimum 5 keer even veel plezier gehad

avatar van benthe

benthe

Geweldige film! Al heel vaak bekeken en telkens weer dubbel gelegen. Ook erg goede beelden etc. leuke stemmen uitgekozen en goed script!

avatar van clockwork72

clockwork72

hele leuke film, erg vaak bekeken.

Een van de beste niet-Pixar animatiefilms.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Dit is eigenlijk helemaal geen kleine kinderenfilm, zoals ik altijd had gedacht eigenlijk. Best leuk om te zien hoor en met schaamte moet ik bekennen dat ik Eddie Murphy als ezel wel grappig vond .

avatar van ehs21

ehs21

Dat lijkt me niet iets om je voor te schamen, Donkey is nu eenmaal hilarisch