• 159.391 films
 • 9.794 series
 • 29.078 seizoenen
 • 608.472 acteurs
 • 355.155 gebruikers
 • 8.895.996 stemmen
Avatar
 
banner banner

Shrek the Third (2007)

Animatie / Komedie | 93 minuten
2,97 2.229 stemmen

Genre: Animatie / Komedie

Speelduur: 93 minuten

Alternatieve titels: Shrek 3 / Shrek de Derde

Oorsprong: Verenigde Staten

Geregisseerd door: Raman Hui en Chris Miller

Met onder meer: Mike Myers, Eddie Murphy en Cameron Diaz

IMDb beoordeling: 6,1 (325.746)

Gesproken taal: Engels

Releasedatum: 21 juni 2007

Plot Shrek the Third

"He’s in for the Royal Treatment."

Shrek (Myers) en Fiona (Diaz) zijn waarnemend koning en koningin. Ze vinden er maar niets aan, dus gaat Shrek samen met Donkey (Murphy) en Puss In Boots (Banderas) op zoek naar de ware troonopvolger. Dat blijkt een neef van Koningin Lillian te zijn, Artie, die op kostschool zit en totaal geen interesse heeft in het koningschap. Terwijl Shrek weg is, is Prince Charming bezig met een staatsgreep om Far Far Away over te nemen.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Externe links

Volledige cast

Acteurs en actrices

Shrek (stemrol)

Donkey (stemrol)

Princess Fiona (stemrol)

Puss in Boots (stemrol)

Queen Lillian (stemrol)

King Harold (stemrol)

Prince Charming (stemrol)

Merlin (stemrol)

Prince Artie (stemrol)

Evil Queen (stemrol)

Video's en trailers

Reviews & comments


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.
zoeken in:
avatar van RuudC

RuudC

 • 4636 berichten
 • 2529 stemmen

Shrek the Turd. Is die grap al gemaakt? Het uitmelkingsgehalte druipt van deze film af. Ik heb best genoten van de eerste twee films, maar dit is andere koek. Het verhaal is slecht, het verloop is slechter en de nieuwe personages zijn het slechtst. Neem nu de scenes in Worchestershire. Van hetzelfde niveau als een gemiddelde, zoutloze pubercomedy. Het prinsessenclubje van Fiona met hun sex-and-the-city-achtige manier van doen, kan me alleen maar irriteren. Wat een flauwe bedoening. Het stelt allemaal niks voor. Het aantal goede grappen is op een ogregrap te tellen.


avatar van Allepinie

Allepinie

 • 125 berichten
 • 317 stemmen

Beetje voorspelbaar, wel grappig. Leuk om te kijken, maar niet om te onthouden. 2,5* voor de moeite.


avatar van Film Pegasus

Film Pegasus (moderator films)

 • 30277 berichten
 • 5152 stemmen

Het minste deel van deze filmreeks. Wat de film mist een sterk verhaal en kleurrijke figuren. In deel 2 werkte de toevoeging van Puss en de peetmoeder en was het verhaal ook veel sterker. Prince Charming en Artie zijn niet bepaald de meest memorabele figuren. En Puss en Donkey worden nu echt wel randfiguren. Shrek zelf kan de film niet dragen en het geheel fleurt enkel wat op als één van de grappen toch blijkt te werken. Minder sfeer en tijd genomen voor opbouw. En de humor is gewoon veel minder dan wat we gewoon zijn. Dit deel hadden ze beter niet gemaakt.


avatar van tristanrc1

tristanrc1

 • 255 berichten
 • 321 stemmen

Niets bijzonders, hoewel met momenten best grappig. Het grootste probleem zit 'm in de lengte, die vond ik nogal kort, en het inhoudelijk valt het verhaal erg tegen. Dan is het tweede deel een stuk beter, maar slecht wil ik deze film nou ook weer niet noemen.


avatar van scorsese

scorsese

 • 11565 berichten
 • 10062 stemmen

Aardige film waarin Shrek op zoek gaat naar een troonopvolger, omdat hij dat zelf niet zo ziet zitten. Deze past in het rijtje: meer van hetzelfde. De humor is wat voorspelbaarder en de personages hebben hun scherpe randje een beetje verloren. Hierdoor weet de film zich minder duidelijk te onderscheiden van de doorsnee animiatiefilm.


avatar van stijntjeee4

stijntjeee4

 • 29 berichten
 • 23 stemmen

Een aardig vervolg waar shrek de troonopvolger wordt, een leuk tussendoortje maar verder niet veel bijzonders, de humor blijft een beetje achterwege in de film en is op sommige momenten ook erg flauw, sommige stukjes zijn erg uitgemolken en ik vind dit dan ook het minste deel, leuk voor een keertje tussendoor maar niet meer


avatar van Dk2008

Dk2008

 • 10112 berichten
 • 805 stemmen

Dk2008 schreef:

Dit is de eerste van de drie Shrek-films die ik heb gezien en ik kan zeggen dat ik er toch behoorlijk mee geamuseerd heb.

Shrek heeft een alleraardigst karakter, Donkey is helemaal grappig en Puss in Boots is ook leuk. De dialogen tussen deze drie zijn vaak erg komisch. Gelukkig is het drietal ook volop te zien in de film, omdat die scenes gewoon de leukste zijn.

Inhoudelijk stelt het verhaal verder maar weinig voor. De combinatie tussen de Middeleeuwse tijd en de moderne tijd vind ik vaak ook niet erg geslaagd en nogal overdreven. Blijkbaar moet er om de moderne kijker tevreden te stellen een hoop actie en sensatie aan te pas komen. Die scenes kosten vaak de meeste centen en tijd om zo'n film te maken. Maar voor mij hoeft het dus niet. De sprookjesachtige sfeer is duidelijk een pluspunt. Ook de stemmen zijn over het algemeen goed.

Shrek is eigenlijk een egoïstisch figuur, dat wordt steeds meer duidelijk, hij wil geen verantwoordelijkheid dragen, hij wil ging koning noch vader zijn, hij wil alleen maar in het moeras wonen. En daarom mag Fiona toch ook zeker niet vergeten worden, die voor de meer lieve momenten in de film(s) zorgt.

Weliswaar zijn het vervolgfilms, maar heel veel zal je niet missen. En ze lijken erg op elkaar, vooral als je ze met weinig tijd ertussen achter elkaar bekijkt.

Het zijn eigenlijk drie verhalen die doorelkaar lopen en op gegeven moment bij elkaar komen. Shrek die op zoek gaat naar Arthur, Fiona die achterblijft, en Prince Charming die koning wil worden. Het begint vermakelijk en blijft enige tijd zo. Het gedeelte op school en later met die leraar zijn niet zo best. En de film wordt zelfs saai. Maar daarna wordt het weer stukken beter, met een grappige afsluiting. Er zitten leuk verzonnen grappen in, zoals Donkey die Puss wordt en andersom. De scènes op het schip zijn ook leuk en mooi getekend. En verder zit er wat drama en romantiek in.

Het is niet van begin tot eind even geweldig allemaal, dat niet, het middelste gedeelte kent minder goede momenten. Maar toch echt beter dan de vorige twee films. 4.0/3.0


avatar van Phantasm

Phantasm

 • 6467 berichten
 • 6399 stemmen

Mooi vervolg, leuk om een keer gezien te hebben.


avatar van Dk2008

Dk2008

 • 10112 berichten
 • 805 stemmen

Dk2008 schreef:

Shrek heeft een alleraardigst karakter, Donkey is helemaal grappig en Puss in Boots is ook leuk. De dialogen tussen deze drie zijn vaak erg komisch. Gelukkig is het drietal ook volop te zien in de film, omdat die scenes gewoon de leukste zijn.

Inhoudelijk stelt het verhaal verder maar weinig voor. De combinatie tussen de Middeleeuwse tijd en de moderne tijd vind ik vaak ook niet erg geslaagd en nogal overdreven. Ook de stemmen zijn over het algemeen goed.

Dk2008 schreef:

Het gedeelte op school en later met die leraar zijn niet zo best. En de film wordt zelfs saai. Maar daarna wordt het weer stukken beter, met een grappige afsluiting. Er zitten leuk verzonnen grappen in, zoals Donkey die Puss wordt en andersom. De scènes op het schip zijn ook leuk en mooi getekend. En verder zit er wat drama en romantiek in.

Het is niet van begin tot eind even geweldig allemaal, dat niet, het middelste gedeelte kent minder goede momenten. Maar toch echt beter dan de vorige twee films

Ai ai, best vervelend dit. De laatste film is echt wel beter. Mij lijkt ook dat Shrek, Fiona, Donkey, Puss ..... meer geschikt zijn voor een korte film.

Het tekenwerk is minder, het verhaal is ook minder. Aanvankelijk begint de film grappig en blijft een tijdje zo. Met een opeenstapeling van grapjes. Maar zodra ze met Arthur beginnen gaat het snel achteruit en wordt eigenlijk nooit meer zo leuk. Ondanks de leuke personages, zowel visueel als verhaaltechnisch van Shrek en zijn vrienden, doen de Middeleeuwse toestanden en die mensen de film geen goed. En had af en toe ook het idee naar een film met echte mensen te kijken i.p.v. animatie. Ook werkt de speelduur zoals bij al die animatiefilms hier weer tegen. 4.0/3.0


avatar van shrink

shrink

 • 1937 berichten
 • 2190 stemmen

Nog net een voldoende, maar het voegd eigenlijk niets toe aan de eerste 2 goede voorlopers.


avatar van The main man!!

The main man!!

 • 282 berichten
 • 205 stemmen

Deze was wel minder dan zijn voorgangers, maar was toch wel leuk!!


avatar van Night's Watch

Night's Watch

 • 1212 berichten
 • 1200 stemmen

Vanaf de terugkeer in far far away tot de in mijn ogen te gevoelige toespraak van Artie vond ik het sterkste stuk van de film, dit gedeelte is zeker een dikke vier sterren waard. Er zaten echter ook mindere en soms zelfs matige stukken in. Over het algemeen was het echter toch zeker nog vermakelijk, daarom deze drie sterren.


avatar van Rico120

Rico120

 • 340 berichten
 • 271 stemmen

ja deze is inderdaad minder dan zijn voorgangers maar de film reeks is nog steeds leuk


avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

 • 13021 berichten
 • 3799 stemmen

Na het enorm slechte eerste kwartier wordt de film best leuk. Grappen zie je soms van kilometers afstand aankomen en zijn eigenlijk heel slecht, maar wel met zoveel overtuiging gebracht dat het daarmee best leuk wordt. Nooit de harde lach, wel een constante glimlach. Verder allemaal weinig bijzonder en vooral Donkey en Puss krijgen veel minder te doen. Dat laatste is jammer want de films moeten het hebben van bijfiguren, Shrek zelf is vrij kleurloos. Maar uiteindelijk gaat deze film soms nergens over maar wel lekker over the top wat betreft inhoud, en daarmee vermaakt die nog prima. 3,0*.


avatar van Fisico

Fisico (moderator films)

 • 7533 berichten
 • 4375 stemmen

Voor mij persoonlijk het minste deel van de vier. Dit zal ook ongetwijfeld te maken gehad hebben met het irritante en hoogst oninteressante personage van Prince Charming. Al vond ik zijn eerste toneeloptreden met de paardenstok best grappig.

Bovenal vond ik de uitwerking van het plot vrij mager. Simpel ook en eenvoudig in elkaar gezet. De ommekeer op het einde toe volgde dezelfde lijn met een slordig en goedkope oplossing. Alsof men er precies geen zin meer in had. En het personage van Artie was ook al zo flets en niet tot de verbeelding sprekend. Op één of andere manier waren de grappen en grollen ook minder grappig voor mij. Merlijn vond ik vervolgens ook maar flauw en overbodig. Misschien ook omdat Donkeys rol iets minder naar voor kwam dat het me minder kon boeien?

Niet dat ik de film helemaal wil afbreken. Daarom zijn er te veel kleine leuke insteken die het steeds vermakelijk houden. Maar hij mist wel wat scherpte. Deze derde film is de voorloper van de vierde film waarbij de gevoelens om Oger te zijn bij Shrek opsteken. Hij wil geen koning zijn en in het vierde deel gaat dit zelfs nog verder. Leuk om eens gezien te hebben, maar een beetje meer peper en zout dat typisch is voor de Shrekfilms mocht wel.


avatar van Shadowed

Shadowed

 • 7711 berichten
 • 4882 stemmen

Iets vlotter.

Deel 2 vond ik behoorlijk tegenvallen, snel beginnen aan 3 zodat ik de reeks gewoon kan vergeten. Maar gelukkig bleek het laagst beoordeelde deel nog een beetje mee te vallen. Minder verhaal, maar betere en vlotter humor is wat deze een beetje beter maakt.

Wel in het opzicht van verhaal wat nuttelozer. Het is hier vooral gekkigheid en regelmatig bombast en lawaai. Maar op het gebied van memorabele karakters mist de film nog steeds kracht en dat is jammer. Want je zal denken dat nieuwe regie nieuw leven inblaast.

Maar de nieuwe regie voegt weinig toe, behalve dat het allemaal wat gekker is geworden. Op een gekke manier werkt het wel bij mij. Regelmatig nog wel een beetje kunnen lachen omdat de humor vooral dommer en meer random is. Dat gaat er bij mij dan goed in.

Ook het hele "rise of the villains" plotje is best genietbaar. Maar voor de rest bied de film weinig. Op het gebied van animatie wederom spuuglelijk. Vloekende kleurtjes. Maar net als voorgaande delen soms nog een aardig geanimeerde scene, al blijven de karakters altijd heel erg lelijk.

Voor de rest ontbreekt het de film nog steeds aan goede karakters. Myers & Diaz ogen nog steeds niet heel memorabel, Murphy, alhoewel iets minder prominent dan in deel 2, is nog steeds niet heel erg grappig, en de komst van Timberlake zijn karakter zorgt voor meer irritatie.

Vooral Timberlake zijn karakter is gewoon fout. Te serieus en te wijs. Het past totaal niet in dit soort films, waarbij elk karakter gewoon erg dom is. Op Diaz na, wat haar vaak ook een saai karakter maakt. Voor de rest een aantal opvallend vreemde grappen. Het sterfbed van Cleese was gedurfd maar ook een aantal andere brute grappen voor een kinderfilm.

Het is wel iets beter te slikken dan deel 2, maar qua plot en ontwikkeling is het niet echt bijzonder. Gewoon vermakelijk, maar een redelijk inwisselbaar deel 3 van een reeks die gelukkig gestopt is na deel 4. Die zal ik wellicht ooit uit verveling kijken.


avatar van The Oceanic Six

The Oceanic Six

 • 58527 berichten
 • 3859 stemmen

Shrek 3 opnieuw kijken na ruim 11 jaar is me niet zo geweldig bevallen. Het begint allemaal nog wel geestig, met de kikkerkoning (Someone had better be dying. - I'm dying... ), de afgezakte Prins Charming die belabberde toneelstukken moet spelen om rond te komen en de opgezette reis met het bekende reisgenootschap Shrek, Donkey en Puss in Boots, maar alles daarna is zo enorm saai zeg. Ik heb deze film denk ik op het begin na niet meer gelachen of zelfs mijn mondhoeken omhoog getrokken. Die staatsgreep van Prins Charming is rete-saai en het subplotje met Fiona, de koningin en de prinsessen is echt een vervelend staaltje ''powervrouw'' erdoor drukken. Bleh. En het einde is natuurlijk ook weer voorspelbaar, met het gewenste gezinnetje.

Het probleem is gewoon dat Shrek 1 en gedeeltelijk 2 heel verfrissend en anders dan andere animatiefilms waren, met soms best gewaagde grappen. Maar dat hebben ze hier losgelaten, want nu volgen ze het standaard riedeltje dat ik al zo vaak heb gezien. Shrek is leuk als onaangepaste lomperik, maar op het begin na is hij hier gewoon een brave lieve Ogre. Dit is dan ook een reeks dat gewoon na twee films beter had kunnen stoppen. Wel complimenten voor de visuele kwaliteiten, de muziek en de stemmencast. Dat blijft toch wel in alle Shrekfilms erg goed.

2,5* (was 3,5*)


avatar van Mysterie-schrijver

Mysterie-schrijver

 • 220 berichten
 • 447 stemmen

Dit deel vind ik erg weinig aan. De enige personages die ik hier leuk in vind zijn die stiefzus, Puss, Shrek, Donkey en de koningin.

Arthur vind ik maar een kind.

De enige scène waar ik echt om heb kunnen lachen is het moment waar op Puss en Donkey verwisseld waren.

Eric Idle als Merlin deed het ook heel goed!

Maar dit deel was wat mij betreft onnodig.