• 9.375.400 stemmen

Geregisseerd door: Raman Hui en Chris Miller

Met onder meer: Mike Myers, Eddie Murphy en Cameron Diaz

Releasedatum: 21 juni 2007

Plot Shrek the Third

"He's in for the royal treatment."

Shrek (Myers) en Fiona (Diaz) zijn waarnemend koning en koningin. Ze vinden er maar niets aan, dus gaat Shrek samen met Donkey (Murphy) en Puss In Boots (Banderas) op zoek naar de ware troonopvolger. Dat blijkt een neef van Koningin Lillian te zijn, Artie, die op kostschool zit en totaal geen interesse heeft in het koningschap. Terwijl Shrek weg is, is Prince Charming bezig met een staatsgreep om Far Far Away over te nemen.

Shrek (stemrol)

Prince Artie (stemrol)

Evil Queen (stemrol)

avatar van killerfreak

killerfreak

leuk, maar meer niet. Ganse zaal was aan't lachen bij ons, maar dat lag grotendeels omdat er veel ouders met hun kindjes bijwaren, en de 'volwassenengrappen' waren op 1 hand te tellen. Nee, teleurgesteld ben ik niet, want tis toch ook al de 3de film maar het had beter gekund en misschien wel gemoeten

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Ik verbaas me een beetje over die slechte reviews. Was er nou zoveel verschil qua humor? Neen, dacht ik:

Sprookjesfiguren worden nog altijd geparodieërd, Shrek blijft vuile manieren hebben, Puss in Boots blijft schattig en Donkey is weer hyperactief. Dit stond (weer) garant voor anderhalf uur plezier. De vele grappen volgen mekaar in een sneltempo op, in de soundtrack werd één van m'n favoriete nummers Live And Let Die, muziek bij de begrafenis, verwerkt en John Cleese (Harold's dood was zonder twijfel de grappigste scene van de hele film) en zijn ex-collega Eric Idle tonen hun komische talent. Kinderen gaat Monty Python zien !
Op basis van humor en de (weer) oogstrelende animatie verdiende de film zeker evenveel als zijn voorgangers. De 0.5* minder dan de andere 2 zal dan toch vooral liggen aan Justin Timberlake. Weer zo één van die-zangers-die-acteren-en-zingen-willen-combineren...Zijn personage Artie kan gewoonweg niet grappig zijn en het hele drama rond het personage wordt gewoonweg zwak en oversentimenteel verteld. Boodschappen vindt je altijd wel in kinderfilms maar hier werd het zo nadrukkelijk, met bijbehorende moraliserende speech, nog eens weergegeven tot het onvermijdelijke moment waarin de slechteriken gaan beseffen dat ze eigenlijk aan de goeie kant moeten staan.

avatar van otherfool

otherfool

Ach ja, nog maar eens een Shrek...

Deel 1 was wel iets van een klassieker maar sinds Shrek in deel 2 uit het moeras werd getrokken en zich tussen de 'echte mensen' moest begeven was de lol er snel af. Gelukkig gaat hij in deze film weer ouderwets op pad met Donkey en Puss, en dat levert een paar leuke grappen op.

Helaas is het verhaallijntje weer veel te braaf om te blijven boeien, dus moeten we het echt met een paar goeie grappen doen (vooral Merlin en uiteraard the Gingerbread Man zijn op dreef), waardoor ik er toch net genoeg plezier aan heb beleefd.

3*.

avatar van Mug

Mug

Bob de Bouwer vind ik ook leuk. Shrek 3 ook, alhoewel het verval is ingezet door te veel moraal-lesjes en [jeuk] een onvervalste persoonsverwisseling, hoe origineel.

Daar tegenover staat gewoon de welbekende Shrek-humor met leuke details in de animatie. Ik heb in ieder geval weer genoeg lachbuien gehad in de bioscoop-stoel. Prima vermaak, maar de magie (nieuwigheid) is er vanaf. Nu maar hopen dat de vervolgen niet nog moralisender en kinderachtiger/onorigineler worden. Voor het derde deel kan ik nog met veel genoegen een 3,5* waardering geven.

avatar van Linn

Linn

Ik ben het helemaal met Mug eens dus, ik heb er niet veel meer aan toe te voegen.

Idd veel moraallesjes, maar ook leuke grappen. Ik vind Puss in boots nog steeds geweldig (maar dan wel met de stem van de charmante Banderas) Ik vind wel dat dit de laatste Shrek mag zijn. Het raakt wat uitgekauwd. Ik heb me er toch wel mee vermaakt 3,5*

avatar van serpico

serpico

Vreemd om een Shrek-film te kijken die helemaal niet grappig en zelfs saai is.

Het verhaaltje was doodsimpel (opzich niet erg hoor) en veel te moralistisch. De nieuwe personage's waren niet zo leuk als die in de vorige films, vooral het prinsessen-team was pijnlijk ongrappig. Maar het ergste was nog wel dat er niet één grap in zit die zich kan meten met die uit een van de eerste twee films. En omdat je toch weet dat het allemaal wel goed af zal lopen enzo, is dat nu juist het te vullen gat voor de makers. En dat probeerden ze her en der ook wel, maar het lukte ze niet.

En Shrek zelf is een stuk minder boeiend dan eerst. Hij is veel te sociaal en goed geworden. Ik vond hem wel cool als asociaal, lompe ogre in deel 1, gediscrimineerde en gefrustreerde ogre in deel 2, maar in deel 3 gebeurt er helemaal niets nieuws. Of je moet het zijlijntje over hun kinderen meetellen, maar zelfs dát was te slap om te overtuigen.

Een flinke teleurstelling dus, die veel te lang duurt door het gebrek aan grappen. 1,5*

On par met de eerste vond ik.

Visueel zag het er regelmatig aardig uit, al blijf ik vinden dat realisme dit soort films visueel in de weg staat. Het meest genoten van de flashback van het koekje en het toneel op het einde.

De humor komt ook vooral van de randpersonages, wat uiteindelijk toch redelijk jammer is. Ook hier weer de flashback van het koekje dat erg grappig is (meer van dit soort scenes de volgende keer).

De jonge prins was irritant, prins Charming echt vreselijk, Shrek is nogal duf en ook Donkey vind ik maar vervelend. Misschien is het tijd om eens een spin-off te maken dan.

Aardig vermaak maar iets te pover, de muziek is écht niet mijn ding en voor humor kan je best naar de randpersonages kijken.

avatar van gotti

Beter dan de tweede, maar dit deel haalt bij lange na het niveau van het eerste deel niet. Visueel wel erg mooi (alhoewel Pixar met Rattatouille de lat een stuk hoger heeft gelegd en op dit moment toch op één staat qua animatie), maar opnieuw heeft het verhaal weinig inhoud en lijkt het vooral om enkele half grappige poep en plas grappen te gaan. Jammer, maar na drie delen is Shrek imo wel uitgewerkt...

avatar van neo

neo

Alle drie de delen zijn even vervelend met al die flauwe verwijzingen en humor en animatie die totaal geen indruk op mij maakt. Goed, sommige stemmen zijn nog leuk ingesproken en een enkele keer kan er een glimlach van af. 1.5 sterren

avatar van Zinema

Shrek 3 bewijst weer eens dat een pareltje in filmland omwille van geld moet worden uitgemolken. Dit derde deel zal critici die in verkeerde volgorde de serie kijken misschien wel doen besluiten om deel een over te slaan. En dat is jammer want Shrek was echt een geweldige film. Dit bijna zielloze deel is nog net niet beschamend maar we weten het inmiddels allemaal wel. Gemiddeld.

avatar van maxo922

maxo922

alle leuke stukjes waren in de trailer gestopt. het eerste kwartier was wel grappig, daarna werd hij steeds saaier. die stukjes met die prinsessen tussendoor hielden me wel wakker...mijn moeder was even echt in slaap gevallen. de laatste 20 minuten waren wel leuk. maar daar leef het ook bij.

had er veel meer van verwacht na de eerste 2. Gemmidelde film.

avatar van Spetie

Aangezien 2007 het jaar van de vervolgen (vooral derde delen) was, kon ook Shrek niet achterblijven. Maar daar waar Pixar een schitterende animatiefilm afleverde (Ratatouille), faalt Dreamworks toch enigszins met dit derde deel van Shrek. Waar Shrek zes jaar geleden een erg leuk en grappig verhaal was en zijn opvolger misschien nog wel grappiger was, zijn de leuke grappen in dit derde deel bijna op een hand te tellen helaas. Het probleem van Shrek 3 is, dat het allemaal weinig origineel is.Het verhaal heeft weinig om het lijf en de wendingen en het einde zijn niet echt verrassend. Er zitten ondanks mijn negatieve commentaar ook nog best een hoop momenten in de film die je een glimlach op het gelaat brengen. Zo zijn de 3 kinderen van Shrek en Fiona erg leuk en ook Donkey blijft natuurlijk erg grappig. De animatie ziet er daarnaast verder prima uit, maar stiekem had ik net wat meer van de film verwacht. Nu blijft de film steken op een nipte voldoende.

avatar van DeCol

DeCol

Toch weer een leuk vervolg van Shrek. Natuurlijk minder dan de voorgaande delen maar hij viel me niet tegen omdat ik dit al had verwacht. De animatie ziet er weer heel goed uit en er wordt op allerlei kleine details gelet. Shrek 3 zit nog vol grappen en gebeurtenissen maar de originaliteit is er jammer genoeg wel van af. Ook heb ik nooit echt hard moeten lachen om dit derde deel. De personages, met name Donkey zijn wel grappig maar toch was het allemaal iets minder dan voorgaand. Desalniettemin heb ik wel genoten van dit vervolg.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Minste van de drie. Een enkele keer heb ik echt kunnen lachen, maar voor de rest vond ik het maar dom, flauw en totaal niet lollig. Donkey en Puss stelen de show weer, net als in de voorgaande delen, al heeft Shrek ook één leuke grap; Someone had better be dying - I'm dying...

Visueel is ook dit deel weer prima in orde, al kan er natuurlijk nooit aan Pixar getipt worden wat dat betreft. Prins Charming en Artie waren niet leuk en die prinsessen waren waardeloos. De flashback scéne van het koekje was dan wél weer grappig en ook Pinokkio was aardig met z'n stemmetje. De vele accenten zijn sowieso wel geinig. Het verhaal stelt niks voor en kent eigenlijk te weinig grappen en leuke, avontuurlijke momenten om te kunnen overtuigen. Ik zit niet te wachten op een Shrek met kinderen. Dat zullen pijnlijk veel slechte poep en plas grappen worden, waar ik een hekel aan heb. Mjah, dat moeten we dan maar afwachten met het volgende deel.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Een leuk Deel uit de Shrek reeks. Ik keek hem op mijn iPod maar ook daarop ziet de animatie er wonderschoon uit. Dit keer met een ietwat simpel verhaal. De personages zijn weer erg leuk en met name Donkey blijft grappig. Hellaas was het eindstuk met Arthur nogal een cliche. Gewoon een leuk tussendoortje.

avatar van powerman

powerman

Ondanks dat ook dit deel nog best wel leuk is, takelt de kwaiteit wel steeds meer af, naarmate het aantal delen. jammer dat ze de hoge kwaliteit van het eerste deel niet wisten vast te houden. Nu wordt er als nieuwe introductie elementen van "King Arthur en Merlin" toegevoegd, waar ze niet echt dankbaar gebruik hebben gemaakt van de materie, en alles nogal oppervlakkig hebben gehouden. Wat is dan wel erg leuk? Met name de babies in dit deel. En ook wel de subtiele humor die we op de achtergrond zien.

Voor mij hoeft een vierde deel niet

avatar van Near_Dark

Near_Dark

Ik heb dit regiedebuut van Chris Miller ook eens bekeken.

Plot : Als de koning van “Far Far Away”-land komt te overlijden (hilarische kikkerscène...) is Shrek (The Ogre) de eerste keuze voor de troonsopvolging.

Dat ziet Shrek helemaal niet zitten, want dan kan hij zijn gezellige Moeraswoning wel definitief vaarwel zeggen, en gaat dus op zoek naar de volgende in rang om de troon op te volgen. Dat blijkt een jonge knaap te zijn die luistert naar de naam Arthur.

Een avontuurlijke tocht begint om die jongen op te sporen, tijdens Shrek's afwezigheid heeft “Prince Charming” kans gezien om het koninkrijk te overmeesteren met de hulp van alle mislukte en verstoten sprookjesfiguren, die eveneens uit zijn op wraak.

Fiona (Shrek's vrouw) verwacht een eerste kindje, waarover Shrek trouwens een geweldige nachtmerrie heeft, dat was een hoogtepunt in deze, voor het overige, fletse vervolgfilm.

Als ik terugdenk aan de fantastische éérste film in deze serie, kan ik niet anders dan besluiten dat elke nieuwe "Shrek" minder is dan de voorgaande, hopelijk herpakken de scenarioschrijvers zich serieus, want anders mogen ze'r van mij, na deze 3e film, gerust mee stoppen.

Het oogt allemaal fantastich mooi, maar buiten enkele hilarische scènes valt er niet veel nieuws te beleven, spijtig...

Ik geef hem 6/10, omdat hij zo mooi is om naar te kijken en toch enkele erg grappige momenten bevat.
De IMDB-scores liegen er ook niet om: "Shrek (2001)" : 8/10 , "Shrek 2 (2004)" : 7,5/10 , en "Shrek 3 (2007)" : 6,1/10...

Filmsite : --- SHREK.COM ---

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Zwak deel van Shrek. Eigenlijk had ik het met Shrek deel 2 al gezien. Ik geef een 2,0 omdat hij nog wel vermakelijk was.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Bah, vervelender dan deel 2 en het verhaal is nu ook echt infantiel geworden.

avatar van simonvinkie

simonvinkie

Standaard deel uit de Shrek reeks. Deel één en twee hadden een prima niveau, maar dit is helaas toch wel wat minder. Vooral is het té cliche en overgedramatiseerd allemaal. Vermakelijk was het soms nog wel, ook de Donkey en Puss blijven een grappig duo, maar dit leek af en toe te veel op een lesje moraal.

Enigzins vermakelijk, maar goed wordt het nergens. Doorsnee filmje. 2*

avatar van TMP

TMP

Veel minder dan de eerste twee Shrek-films. Artie en Charming zijn beide nogal irritante characters. Het ziet er, zoals alle Shrek-films, prima uit, maar een leuke toevoeging aan de reeks is het niet. Het verhaal is minder en erg grappig is het ook niet echt.

Een magere 3*

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Herzien, ik blijf het een geestige film vinden met enkele zeer sterke grappen en ook weer veel grappen die echt te flauw zijn voor woorden.

avatar van booyo

booyo

Beetje een inspiratieloos vervolg op het leuke eerste en tweede deel. Weinig goede grappen en een slap verhaal. Hopen dat deel vier beter is!

avatar van Zeriel

Zeriel

Ongeïnspireerd 3e deel, na het al even ongeïnspireerde deel 2. Grootste manco; er is geen goed verhaal, het is een aaneenschakeling van flauwe en mindere flauwe grappen, en af en toe een goede vondst, wat als los zand aan elkaar hangt.

De karakters zijn op zich wel aardig, maar al met al is het toch vrij magertjes.

Vergelijken we dit bevoorbeeld met een Toy Story 3, dan is het kwaliteitsverschil gigantisch.

avatar van Ste*

Ste*

• 2072 berichten

Mja, nog best vermakelijk om een keertje te kijken, maar steekt schraal af tegen deel 1 en deel 2. Heb ook nauwelijks moeten lachen, wat toch altijd wel Shrek's sterkste troef was. Er wordt wel leuk gebruik gemaakt van sprookjespersonages, maar toch wat te flauw allemaal.

En waar de muziek in (vooral) deel 1 en deel 2 nog erg leuk en goed gekozen was, doet het in dit deel toch wat random aan.

avatar van Film Pegasus

Het minste deel van deze filmreeks. Wat de film mist een sterk verhaal en kleurrijke figuren. In deel 2 werkte de toevoeging van Puss en de peetmoeder en was het verhaal ook veel sterker. Prince Charming en Artie zijn niet bepaald de meest memorabele figuren. En Puss en Donkey worden nu echt wel randfiguren. Shrek zelf kan de film niet dragen en het geheel fleurt enkel wat op als één van de grappen toch blijkt te werken. Minder sfeer en tijd genomen voor opbouw. En de humor is gewoon veel minder dan wat we gewoon zijn. Dit deel hadden ze beter niet gemaakt.

avatar van scorsese

Aardige film waarin Shrek op zoek gaat naar een troonopvolger, omdat hij dat zelf niet zo ziet zitten. Deze past in het rijtje: meer van hetzelfde. De humor is wat voorspelbaarder en de personages hebben hun scherpe randje een beetje verloren. Hierdoor weet de film zich minder duidelijk te onderscheiden van de doorsnee animiatiefilm.

avatar van Night's Watch

Night's Watch

Vanaf de terugkeer in far far away tot de in mijn ogen te gevoelige toespraak van Artie vond ik het sterkste stuk van de film, dit gedeelte is zeker een dikke vier sterren waard. Er zaten echter ook mindere en soms zelfs matige stukken in. Over het algemeen was het echter toch zeker nog vermakelijk, daarom deze drie sterren.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Na het enorm slechte eerste kwartier wordt de film best leuk. Grappen zie je soms van kilometers afstand aankomen en zijn eigenlijk heel slecht, maar wel met zoveel overtuiging gebracht dat het daarmee best leuk wordt. Nooit de harde lach, wel een constante glimlach. Verder allemaal weinig bijzonder en vooral Donkey en Puss krijgen veel minder te doen. Dat laatste is jammer want de films moeten het hebben van bijfiguren, Shrek zelf is vrij kleurloos. Maar uiteindelijk gaat deze film soms nergens over maar wel lekker over the top wat betreft inhoud, en daarmee vermaakt die nog prima. 3,0*.

avatar van Fisico

Fisico

Voor mij persoonlijk het minste deel van de vier. Dit zal ook ongetwijfeld te maken gehad hebben met het irritante en hoogst oninteressante personage van Prince Charming. Al vond ik zijn eerste toneeloptreden met de paardenstok best grappig.

Bovenal vond ik de uitwerking van het plot vrij mager. Simpel ook en eenvoudig in elkaar gezet. De ommekeer op het einde toe volgde dezelfde lijn met een slordig en goedkope oplossing. Alsof men er precies geen zin meer in had. En het personage van Artie was ook al zo flets en niet tot de verbeelding sprekend. Op één of andere manier waren de grappen en grollen ook minder grappig voor mij. Merlijn vond ik vervolgens ook maar flauw en overbodig. Misschien ook omdat Donkeys rol iets minder naar voor kwam dat het me minder kon boeien?

Niet dat ik de film helemaal wil afbreken. Daarom zijn er te veel kleine leuke insteken die het steeds vermakelijk houden. Maar hij mist wel wat scherpte. Deze derde film is de voorloper van de vierde film waarbij de gevoelens om Oger te zijn bij Shrek opsteken. Hij wil geen koning zijn en in het vierde deel gaat dit zelfs nog verder. Leuk om eens gezien te hebben, maar een beetje meer peper en zout dat typisch is voor de Shrekfilms mocht wel.