• 9.377.374 stemmen

Geregisseerd door: Andrew Adamson en Vicky Jenson

Met onder meer: Mike Myers, Eddie Murphy en Cameron Diaz

Releasedatum: 5 juli 2001

Plot Shrek

"The greatest fairy tale never told."

De slechte heerser van Duloc (de kleine Lord Farquaad) heeft alle sprookjesfiguren uit zijn land verbannen. De figuren, inclusief een praatgrage ezel, vluchten naar het moerasland van de oger Shrek, die erg op z'n privacy gesteld is. Farquaad maakt een deal met Shrek: als hij de mooie prinses Fiona redt uit een kasteel dat bewaakt wordt door een draak, krijgt Shrek z'n land terug.

Shrek (stemrol)

Donkey (stemrol)

Princess Fiona (stemrol)

Lord Farquaad (stemrol)

Monsieur Hood (stemrol)

Ogre Hunter (stemrol)

Ogre Hunter (stemrol)

Captain of Guards (stemrol)

Baby Bear (stemrol)

Geppetto / Magic Mirror (stemrol)

avatar van jordandejong

jordandejong

Veruit de beste uit de hele reeks.

Deel 2 was ook leuk maar al een stukje minder.

Deel 3 vond ik erg slecht.

ben benieuwd naar deel 4, maar ik heb geen hoge verwachtingen.

avatar van WnnZ

WnnZ

De beste van de 3 en waarschijnlijk ook de beste animatiefilm van de afgelopen jaren

avatar van canciser

canciser

Met WnnZ eens, de beste van de 3. Een parody op sprookjes gemaakt voor kinderen met in de hoofdrol een groen moerasmonster, kan niet beter Leuke frisse humor 3.5*

avatar van laundromat

laundromat

Ik moet er wellicht maar es aan geloven...

avatar van Fixi88

Fixi88

Leuke animatiefilm. Eddy Murphy is ook echt hilarisch. De beste uit de reeks.

avatar van boozebelly

boozebelly

• 1908 stemmen

Deze film is voor mij te laat gekomen, ik ben nu 28 jaar en kan al jaren niet meer lachen om zulke kinderlijke grappen & grollen.

Omdat ik er toch zoveel volwassenen (volwassen op papier althans) positief over hoorde praten, heb ik hem toch maar eens gekeken.

Na afloop voelde ik me net een kleuter en nu heb ik een hele andere kijk gekregen op de mensen die mij deze film hebben aangeraden. Blijkbaar hebben hun ergens de boot naar volwassenheid gemist of lijden ze aan een of andere psychische stoornis waardoor ze zich lekker gaan voelen zodra ze weer kinderachtige dingen doen/zien. Wie weet wat er in hun slaapkamers gebeurt...? Sex in pampers e.d. naja.....

avatar van Dk2008

Dk2008

Ik had eerst Shrek 3 gezien en nu dus deze. Hij begint erg leuk, daarna zwakt hij wel af en krijg je een afwisseling van leuke en niet zo leuke scenes. Zodra het geheim van prinses Fiona aan het licht komt de film toch weer op het niveau van het begin.

In zijn geheel is hij leuk, maar beter dan Shrek 3 toch niet. Een beetje hetzelfde niveau. Donkey is mij wat te druk, maar erg grappig als hij op zijn rug ligt te slapen. Combinatie van oude tijd met moderne tijd vind ik hier ook niet zo geweldig.

Shrek the Halls die hiervoor werd uitgezonden vind ik nog wel de beste. Korte animatiefilms doen het bij mij altijd beter.

Gezien dit soort animatie, eigenlijk niet verwacht, maar ik heb me net als bij Shrek 3 toch prima geamuseerd, nu zien hoe Shrek 2 is.

avatar van rep_robert

Wel redelijk eens met de bovenstaande recensie.

Ik vind Shrek eigenlijk niet meer zo leuk als toen ik hem voor het eerst zag.

Er zitten hier en daar erg leuke grappen en vooral ook heel veel leuke parodietjes op sprookjesfiguren, maar de film kakt ook op redelijk veel momenten in en ik vond de stem van Mike Meyers eigelijk ook niet optimaal voor Shrek(is toch teveel Austin Powers voor mij ).

Het blijft er echter prachtig uitzien, het is onderhoudend en het is toch net ff wat leuker dan de gemiddelde animatie die uitkomt.

avatar van ehs21

ehs21

boozebelly schreef:

Voor mijzelf krijgt deze film 1,5*

lol ik heb nog nooit zulke onzin gelezen, maar wel vermakelijke onzin. Gelukkig ben jij inmiddels een stoere vent van 28!!

avatar van Denden 100 Piek

Denden 100 Piek

ehs21 schreef:

Nice!

Duidelijk stukken slechter dan deel 2, maar wel weer wat beter dan deel 3.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Goede film van Shrek. Allemaal erg mooi gemaakt met erg leuke stukjes en goede muziek. De karakters waren erg leuk verzonnen. Maar naar mijn mening niet de beste film van DreamWorks want dat is Kung Fu Panda. 3,5.

avatar van Ozymandias88

Ozymandias88

Geweldig!! Heb hier gewoon bij in een deuk gelegen.

Beste van de trilogie! Lekker veel sprookjes worden op de hak genomen. Ik vind het de beste van dreamworks!

avatar van boozebelly

boozebelly

• 1908 stemmen

ehs21 schreef:

Inderdaad, doe mij maar oorlogsfilms, horror en porno. Ik drink er zelfs bier bij, dat had ik vroeger nooit durven dromen

avatar van krosnicky

krosnicky

de origineele shrek film en tegelijk de beste to nu toe dit is de kennis making met de wereld van shrek en dat maakte de film zo grappig in shrek 2 is het meer van het zelfd en daar is het niet grappig meer

avatar van Dennacho

Dennacho

Hilarische animatie! De stemmen passen er voortreffelijk bij en het heeft me tot het einde geboeid.

avatar van Minotaures

Minotaures

Ik vraag me toch af hoe het zou zijn als Will Smith de stemvertolking van Shrek zou hebben gedaan.

avatar van Charmides

Charmides

Geweldig hoe die sprookjes belachelijk worden gemaakt Shrek 2 is ook goed. Daarna wordt het minder met de Shrek films.

avatar van arwenevenstar

arwenevenstar

heb 'm laatst weer eens herkeken en 't is echt niet te geloven hoeveel grappig ik toen ik deze film voor 't eerst keek totaal gemist heb. Eerste keer dat ik 'm keek was het wel grappig, maar nu lag ik echt dubbel. Briljant!

avatar van pooper

pooper

wat een grappige film, eigenlijk ku nje het wel een klasieker noemen in z'n genre

avatar van aburex

aburex

Leuke animatiefilm met veel humor en romantiek. Vind deze film zowel geschikt voor kinderen als volwassenen. Moet de volgende 2 delen nog zien.

avatar van The Oceanic Six

Omdat Shrek 4 er binnenkort is ga ik de 3 oude delen herkijken.

Gister de 1e herzien. Erg leuk en nog steeds scherp. Wel blijft deel 2 in gedachte leuker. Die ga ik ook maar eens snel kijken.

Die sprookjesfiguren zijn hilarisch. De biggetjes, het koekmonstertje, de wolf, de 7 dwergen..allemaal erg leuk gecast!

Het plot zelf met Lord Farquaad is wel wat saaier maar je krijgt er wel een leuk filmpje mee.

3,5* (0,5* verlaging)

avatar van xaid

xaid

boozebelly schreef:

haha

avatar van TheLionKingFan

TheLionKingFan

Shrek is een leuke film met mooie animaties.

avatar van Emmuze

Emmuze

Kostelijk vermaak! Tijdens een vakantie vól regen hebben we deze film minstens één keer per dag bekeken.

Hij bleef iedere keer weer grappig, leuke humor!

Briljant gewoon

Mooie animaties ook, verhaal valt ook niet tegen!

4,5 *

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Een hele leuke film voor jong en oud met dozen vol humor. Heb echt heel veel dubbel gelegen.

De stemmen zijn heel goed neergezet en het verhaal is lekker grappig.

Van het begin tot het einde zit je te genieten naar dit heerlijke & leuke animatie filmpje

avatar van MyOwnStyle

MyOwnStyle

Leuke animatiefilm die niet enkel kinderen of jongeren zal aantrekken denk ik. Best aangenaam om kijken, grappige stukken, leuke stemmen (zowel de Vlaamse als de Engels gesproken versie)

avatar van kobe bryant fan

kobe bryant fan

Redelijk eerste deel.

avatar van kuk

kuk

Leukste van de eerste 3 in ieder geval.

avatar van KILLERBEE99

KILLERBEE99

Eddy Murphy is echt geweldig in deze film, echt een rol voor hem.

Wel een oke filmpje.