• 9.373.809 stemmen

Geregisseerd door: Andrew Adamson en Vicky Jenson

Met onder meer: Mike Myers, Eddie Murphy en Cameron Diaz

Releasedatum: 5 juli 2001

Plot Shrek

"The greatest fairy tale never told."

De slechte heerser van Duloc (de kleine Lord Farquaad) heeft alle sprookjesfiguren uit zijn land verbannen. De figuren, inclusief een praatgrage ezel, vluchten naar het moerasland van de oger Shrek, die erg op z'n privacy gesteld is. Farquaad maakt een deal met Shrek: als hij de mooie prinses Fiona redt uit een kasteel dat bewaakt wordt door een draak, krijgt Shrek z'n land terug.

Shrek (stemrol)

Donkey (stemrol)

Princess Fiona (stemrol)

Lord Farquaad (stemrol)

Monsieur Hood (stemrol)

Ogre Hunter (stemrol)

Ogre Hunter (stemrol)

Captain of Guards (stemrol)

Baby Bear (stemrol)

Geppetto / Magic Mirror (stemrol)

avatar van dancer

dancer

Heb deze video gisteren gezien samen met een vriend.

Ik had wel erg hoge verwachtingen na de stemmen hier gezien te hebben.

Ik vond hem zelf erg leuk (4 ster), maar mijn vriend had toch een andere humor en vond het 2.5 ster. Ik vond het geen 5 waard zoals sommige mensen het geven. Ik moet zeggen dat ik Eddie Murphy veel leuker vind als ezel dan in zijn eigen 'acteur'films. Wel vond ik het einde voorspelbaar=hoe de prinses veranderde. Toch moraal van het verhaal.

Ik vond de afsluiting met muziek mix echt fantastisch

De video (/dvd) schijnt extra scenes te hebben t.o.v. de bioscoopversie. Ik kan dat niet beoordelen, want ik zag 'm nu voor 't eerst. Ik denk dat het muzikale einde alleen op video (/dvd) staat ?

Jordy

nee dat stuk zat ook in de bios-versie, maar op de dvd staat nog een "shrek's karaoke party" ... een stukje waarin nog meer gezongen wordt, best grappig

Dat bedoelde ik eigenlijk ook, die karaoke party.. )

Jordy

oh dat stond ook op de video? na "I'm a believer" dus nog een ander gedeelte?

Was een mix van allerlei liedjes geloof ik. Kan me niet zo precies meer herinneren.

avatar van Obiwannes

Obiwannes

Ik heb hem nu eindelijk ook eens gezien. Hij was echt goed, niet geweldig maar toch goed.

de film zit boordevol geweldige grappen en is natuurlijk geweldig gemaakt. (hoewel we het allemaal wel al eens gezien hebben)

De liedjes die in de film zitten zijn geweldig gekozen. En het is een leuk en verrassend verhaal.

Ik vind de grappen eigenlijk vrij goed omdat er vele nieuwe zijn, sommige komedies zijn echt cliché, maar deze is echt goed, ook al omdat je die verwijzingen hebt naar andere sprookjes en films.

Maar soms was het een klein beetja flauw, niet zoveel.

avatar van gotti

heeeeeeeeeeeeel erg grapppig en ontzettend mooi gemaakt

avatar van tom

tom

Ik weet zeker dat het een goede film is.

maar ik heb em in het nederlands gezien en dat viel tegen 2,5 a 3 sterren

In et engels ga ik em nog wel kijken!

VERPLICHT!

avatar van shayed

shayed

Errug grappige animatiefilm, met een extra pluim voor Eddie Murphy.Ik hoop dat het vervolg net zo grappig is.***1/2

avatar van StarWarsFreak

sjantal

5 sterren!!

avatar van NERD

NERD

Leuke film, volwassen grappen. Alleen zijn veel grappen aan me voorbij geschoten, ik zat echt te kijken naar iets en dacht 5 seconden later van "oh, dat was eigenlijk best een moment om te lachen". Kan aan mijn bui hebben gelegen. Toch zijn er ook erg veel momenten geweest dat ik toch wel in een redelijke deuk lag.

De Extra's op de DVD zijn ook zeker het vermelden waard. Leuk "karaoke" stukje (DJ Pinokkio Rules!!) en ook nog een aantal spelletjes.

avatar van Ramon K

Ramon K

Hele leuke animatiefilm met sterke grappen en een tal aan herkenbare sprookjesfiguren. 3,5 sterren

Jordy

In the fire scene outside of Shrek's house you see the Papa bear Comforting the Baby bear... later, in Farquad's castle as he is watching the picture of Fiona on the mirror you see the Mama bear as a rug skinned and laying on the floor.

haha inderdaad, viel me gisteren voor het eerst op!

avatar van Macmanus

Macmanus

Beste animatie film.

Goeie humor Vooral de Ezel is erg grappig.

Leuke muziek vooral op de DVD staat een leuk liedje.

Goeie acteurs Eddie Murpy is erg Grappig.

Mike Myers is ook leuk.Grappig Accent

Cameron diaz is ook erg leuk.

En John Lithgow ook grappig leuk getekend ook.

5 sterren uit 5 sterren.

avatar van morpheus

morpheus

Prachtige animatiefilm, ik heb krom van het lachen gelegen, erg veel volwassen humor.Leuk verhaal dat het lekker op de schop neemt met de traditionele sprookjes.

En eddy murphy, mike meyers en cameron diaz stelen echt de show als de stemmen van de hoofdpersonen. Een MUST SEE !

****1/2 uit *****

avatar van Melissa

Melissa

De beste animatiefilm ooit gemaakt. 5 sterren!!

avatar van killerbee

killerbee

daar ben ik mee eens melissa alleen 5 sterren toch net niet maar 4,5 zeker dik verdient

avatar van Tonyvdb

Tonyvdb

Normaal ben ik geen Eddy Murphy-fan, maar hier is ie heerlijk !!

**** 4 op 5 ****

avatar van FisherKing

FisherKing

Niet gezien( en ook geen plannen daartoe ) !!

avatar van Ramon K

Ramon K

Toch maar doen hoor...hij zal je niet tegenvallen!!!

avatar van EmDee

EmDee

Niet gezien( en ook geen plannen daartoe ) !!
Kijken!, echt humor voor volwassenen.

avatar van lorelei

lorelei

echt 1 van de leukste animatiefilms! Leuke humor.

4,5 sterren van mij!

avatar van FisherKing

FisherKing

Toch maar doen hoor...hij zal je niet tegenvallen!!!
Ok zal hem op mijn lijst zetten

avatar van Jarre

Jarre

Ja heel vet, wilde hem eigenlijk wel een 5 geven omdat het de vetste animimatie film is

maar na enige twijfel toch maar een 4.5 want hij doet zeker onder (in vetheid) aan films zoals the big Lebowski en resevior dogs.

Ja maar toch een buiginkje voor de vette animatie-shit.

En dit is volgens mij ook de enige vette film waar Eddy Murphy in zit.

Lukt het je ook om in een zin niet het woord 'vet' te gebruiken ?

avatar van Jarre

Jarre

Lukt het je ook om in een zin niet het woord 'vet' te gebruiken ?

nee!! want een vette film is vet en shrek is ook een vetklep dus. is het onmogelijk om niet vet te schrijven over een vette film. Vet he.:D

avatar van tovenaar

tovenaar

Is hier iemand die ook de DVD van Shrek heeft??? Wat een toffe extra's! Gister in mijn bezit gekomen, maar het is echt de moeite waard voor Shrek-liefhebbers.

avatar van Preddie

Preddie

Een geweldige film, heb me soms helemaal doodgelachen gewoon. Erg leuke film, en je moet ervan houden.