Genre: Animatie / Fantasy
Met onder meer: Mike Myers, Eddie Murphy en Cameron Diaz
Releasedatum: 5 juli 2001
Bekijk via Videoland
Plot Shrek
"The greatest fairy tale never told."
De slechte heerser van Duloc (de kleine Lord Farquaad) heeft alle sprookjesfiguren uit zijn land verbannen. De figuren, inclusief een praatgrage ezel, vluchten naar het moerasland van de oger Shrek, die erg op z'n privacy gesteld is. Farquaad maakt een deal met Shrek: als hij de mooie prinses Fiona redt uit een kasteel dat bewaakt wordt door een draak, krijgt Shrek z'n land terug.
- Trailer (YouTube)
Lord Farquaad (stemrol)
Monsieur Hood (stemrol)
Ogre Hunter (stemrol)
Ogre Hunter (stemrol)
Captain of Guards (stemrol)
Baby Bear (stemrol)
Geppetto / Magic Mirror (stemrol)
pjotr
Beuh, dat eindeloze uithalen naar Disney. In Monsters Inc zitten subtiele verwijzingen naar andere films. En wil je een echte coole knipoog naar the Matrix zien : kijk dan eens naar "City of the lost souls"(Hyôryuu-gai) van Miike-Audition-Takashi
ichi
sorry hoor ,maar shrek zorgt toch echt voor een grooote smile op mijn smoel, geen humot zeker, misschien wel misschien wel makkelijk scoren met de grappen ,maar wel leuk en verfrissend. Animatie was ik neit echt van onder de indruk, final fantasy blijft het beste tot nu toe,
EmDee
Armin
Ik heb genoten. Kan deze keer op keer zien en dan nog steeds lachen om dezelfde scenes.
Terecht winnaar van de eerste oscar voor animatie. *****
Yak
Vanavond toevallig gezien, en ik vond het echt een piece of shit. Mooie animaties, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Vast leuk voor kinderen, maar aan mij niet besteed. De extra's op de DVD waren vele malen leuker dan de film zelf (vooral de Gingerbread Man-metamorfose was geniaal).
maximus
Ja vond dit een leuke teken film
leuk met die stemmen gedaannomaal gesproken heb ik niet zo veel met tekenfilms maar deze is ok
Pherdy
- 1987 stemmen
na een x aantal keren in het Engels gezien, heb ik in een deuk gelegen om de eerste en enige keer in het Nederlands! serieus, ik kon (vanwege de letterlijke vertaling) de text meteen meezeggen, bovendien wordt je van Frans van Deursen nogal melig. Het is nog geen Eddie Murphy alleen.
wat ik heel leuk vind maar wat veel mensen missen zijn de 'volwassen' grapjes in de liedjes van het Duloc poppenkoor (wipe your ***) en van Monsieur Hood (just wants to get ***)
Yak
Anderhalf uur non-stop ergernis, bedoel je!
Tonyvdb
Shrek is top, hoegenaamd niet ergerlijk !
NigricollisNaja
Overrated. Edie Murphy was grappiger als Mushu in Mulan en in de rest van de film wordt Disney geparodeerd. Ik vind de grappen van Disney een stuk origineler.
Sjoerd
Maar is een parodie niet leuk dan?? En hoe kan je de grappen van Disney nou orgineler vinden? Je zegt net zelf: Disney wordt geparodieerd. En parodieren is nog altijd wat anders dan na-apen.
YESSSS! Heb de Special Edition van Shrek binnen. 11!! uur aan bonusmateriaal. Maa ja.. daar is het vakantie voor!
Voor de twedde keer geizen (Heb de Special Edition gekocht zoals hierboven al te lezen was) en hij blijft schitterend. Ten eerste de schitterende animaties (vooral de menselijke figuren in Shrek zien er erg goed uit), de ontzettend goeie grappen (ik vond vooral die grappen over Lord Farquaad erg cool) en de prachtige muziek die deze film ondersteunt (vooral My Beloved Monster van Eels). 5* e een stijging in mijn top 10.
Stoffeltje
Heel erg grappige film. Echt gelachen en ook nog een goed verhaal. De beste 'tekenfilm' ooit
moviestar15
dit is echt een goeie film. het is zo erg origineel, dat kan ik niet van andere animatiefilms zeggen. het verhaal is ook gewoon leuk en het is echt zooooooo grappig.
5 *****
pjotr
het is zo erg origineel, dat kan ik niet van andere animatiefilms zeggen.
Of je kijkt de verkeerde animatiefilms of je hebt er te weinig gezien........ik kan er wel tig opnoemen die ontzettend origineel zijn.. ......en beter.
gandalf
Erg goede animatie, ik heb genoten van de humor en het eddy murphy stemmetje van die ezel. Beter als ice age. Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet een animatiefilm kenner ben ofzo maar ik heb gewoon genoten van deze film en als iemand als pjotr er betere weet mag ie dat gerust opnoemen, hij maakt me nieuwsgierig.
pjotr
Ik weet niet of moviestar15 het verhaal of tekenwerk met origineel bedoelt maar enige suggesties met beter tekenwerk en/of origineler verhaal: Akira, Monsters Inc ,Toy Story, Lain, Jin Roh, Final Fantasy, Ghost in the Shell, Grave of the fireflies, Princess Mononoke, Spirited Away, A Nightmare before Christmas, Memories, Perfect Blue, Eon Flux, FLCL...
Al moet ik wel zeggen dat Computer Animatie,Stop Motion en gewone animatie (met het handje) onderling moeilijk te vergelijken zijn.....(voor sommigen

Shrek Forever After
2010

Shrek the Third
2007

Shrek 2
2004

'Shrek' keert terug naar het witte doek: maar welke film uit de reeks bracht het meest op?

De originele trilogie van 'Shrek' verdwijnt binnenkort van Netflix

Welke sprookjesfilms weten ons het meest te betoveren?

De beroemde 'Shrek'-reeks staat weer op Netflix en is meteen weer populair

Intouchables
Komedie / Drama, 2011