• 9.374.473 stemmen

Geregisseerd door: Andrew Adamson en Vicky Jenson

Met onder meer: Mike Myers, Eddie Murphy en Cameron Diaz

Releasedatum: 5 juli 2001

Plot Shrek

"The greatest fairy tale never told."

De slechte heerser van Duloc (de kleine Lord Farquaad) heeft alle sprookjesfiguren uit zijn land verbannen. De figuren, inclusief een praatgrage ezel, vluchten naar het moerasland van de oger Shrek, die erg op z'n privacy gesteld is. Farquaad maakt een deal met Shrek: als hij de mooie prinses Fiona redt uit een kasteel dat bewaakt wordt door een draak, krijgt Shrek z'n land terug.

Shrek (stemrol)

Donkey (stemrol)

Princess Fiona (stemrol)

Lord Farquaad (stemrol)

Monsieur Hood (stemrol)

Ogre Hunter (stemrol)

Ogre Hunter (stemrol)

Captain of Guards (stemrol)

Baby Bear (stemrol)

Geppetto / Magic Mirror (stemrol)

Weinig origineel

vergelijkbaar met... ?

avatar van santana

santana

Jos2 schreef:

Mwoa. Ik vond de ezel (Murphy) hier en daar best grappig. Eigenlijk was het de enige stem die me echt kon bekoren. De animatie is knap, maar doet me verder weinig.

kijk dan niet....

dit is gewoon op en top vakwerk... !

avatar van cornelis

cornelis

Gooi nog es wat van die dooddoeners in de groep.

Elk willekeurig sprookjesverhaal.

Over dooddoeners gesproken. Da's hetzelfde als Austin Powers verwijten dat het teveel op een bondfilm lijkt.

avatar van Pitbull

Pitbull

Prachtige film, maar ik vond Monsters toch net iets leuker. Ik ken zelf geen vergelijkbare film en al helemaal niet op animatiegebied.

avatar van gotti

Elk willekeurig sprookjesverhaal.

Volgens mij was deze film niet bedoeld als een sprookje, maar meer als een parodie op alle disney films. Volgens mij heb je deze film iets te serieus genomen, Jos.

kijk dan niet....

avatar van AHWA

AHWA

Erg leuke film.

Vond vooral de wrestlingscene erg goed, met de parodie op Kurt Angle's Ankle Lock, maar ik weet niet of jullie dat gezien hebben.

Verder zijn de oneliners ook erg goed.

"I've got to save my ass"

avatar van Peter

Peter

Eddy murphy is eindelijk weer eens leuk. Wellicht een hint om alleen nog maar zijn stem te gaan gebruiken in de toekomst. De film was grappig, ontroerend, bevat een goede boodschap. 5 sterren! Ik wacht op het vervolg.

avatar van Danté

Danté

Ik vond dit wel een leuke film.

avatar van herman78

herman78

Ik ook. Maar om nou bij elke film zonder uitleg te gaan zeggen of je hem wel of niet leuk vindt, is echt niet zo interessant voor de rest van de lezers hoor.

Vertel liever wat meer. Waarom vond je hem leuk. Wanneer heb je het hardst gelachen. Wat vond je nu weer wat minder leuk. etc. Dat is een stuk interessant voor de rest van moviemeter dan wanneer er alleen maar staat "ik vind dit een leuke film".

avatar van Hemdale

Hemdale

Zeer goede film heel erg leuk. De film maakt me gewoon weer blij!

avatar van lita80

lita80

Ik vond deze film verfrissend en heb er enorm om gelachen.De eerste keer dat ik hem zag,lag ik doodziek op de bank en ik voelde me daarna gelijk weer beter!Een van de volwassen-grapjes die ik erg goed van,is wanneer Shrek tegen die heel hoge toren aankijkt en een vergelijking maakt met zijn geslachtsdeel....en de prins die een kleine,lelijke opdonder blijkt te zijn als hij zijn paard afstapt...krijgt van mij een 5

avatar van flicks

flicks

Leuk verhaal, niet alleen voor de jeugdige kijkers maar ook voor ouderen een komische film. zeker de beste teken/animatie film die ik ooit heb gezien, ben benieuwd naar het vervolg, 4 sterren.

Komt er een vervolg?

avatar van tovenaar

tovenaar

Staat al een tijdje op MM Wouter (tip: zoek eens op Shrek)

avatar van flicks

flicks

ja idd zoek maar op shrek

avatar van Linda

Linda

De film was precies wat ik ervan verwacht had: gewoon leuk maar in de top 100?. De film ziet er ontzettend mooi uit en de stemmen zijn heel erg leuk (Vooral Murphy was erg sterk) maar voor de rest heb ik werkelijk geen idee wat deze film nou zo goed zou moeten maken om een plekje in de top 100 te krijgen. Het verhaal is zo standaard als wat en dat romantische gezeur de hele tijd deed me ook niet veel goeds. Meer dan 'vermakelijk' kom ik niet. 3 sterren

avatar van Wouter

Helemaal eens. Zal wel zijn omdat mensen zo kicken op nieuwe technieken. Over een paar jaar vinden dezelfde soort lui ineens deze film hopeloos ouderwets.

Jordy

Flauwekul, waarom krijgt (bijvoorbeeld) A Bug's Life dan veel lagere stemmen? Dezelfde "nieuwe technieken" maar gewoon véél minder grappig.

A Bug's Life is echt wel grappiger

avatar van tovenaar

tovenaar

Wouter schreef:

Beats me.

Omdat Shrek grappiger is?

avatar van EmDee

EmDee

Hij is grappig, de sneer naar Disney, de leuke muziek!

P.S. ik ken Bugs Life niet.

avatar van Banjo

Banjo

• 2033 berichten

Erg leuke film en erg mooi gemaakt

alleen ik vond m wat aan de korte kant ik wil meer shrek!!

avatar van Nick Kang

Nick Kang

Ik vind deze film ernstig overgewaardeerd door iedereen. Als je ee goede tekenfilm wil zien, moet je The lion king kijken. Die is op alle fronten beter dan Shrek. 2 beschaamde sterretjes waard.