• 9.383.283 stemmen

Geregisseerd door: Andrew Adamson en Vicky Jenson

Met onder meer: Mike Myers, Eddie Murphy en Cameron Diaz

Releasedatum: 5 juli 2001

Plot Shrek

"The greatest fairy tale never told."

De slechte heerser van Duloc (de kleine Lord Farquaad) heeft alle sprookjesfiguren uit zijn land verbannen. De figuren, inclusief een praatgrage ezel, vluchten naar het moerasland van de oger Shrek, die erg op z'n privacy gesteld is. Farquaad maakt een deal met Shrek: als hij de mooie prinses Fiona redt uit een kasteel dat bewaakt wordt door een draak, krijgt Shrek z'n land terug.

Shrek (stemrol)

Donkey (stemrol)

Princess Fiona (stemrol)

Lord Farquaad (stemrol)

Monsieur Hood (stemrol)

Ogre Hunter (stemrol)

Ogre Hunter (stemrol)

Captain of Guards (stemrol)

Baby Bear (stemrol)

Geppetto / Magic Mirror (stemrol)

avatar van missl

missl

humor die ik blijkbaar niet echt begrijp en was daarom ook niet echt grappig. of leuk.

wel cool gemaakt.

avatar van film master

film master

leuke gezellige familie film.

avatar van Berniertje

Berniertje

Goed orgineel verhaal. Maar niet altijd grappig of boeiend om naar te kijken. Personages orgineel bedacht met grappige stemmetjes. Soms beetje voorspelbaar, zoals Fiona die ook een Oger schijnt te zijn. Maar voor de rest een leuke famiefilm!

avatar van White Trash

White Trash

Ik vind dr niet veel aan deze film. Volgens mij heb ik ook geen 1 keer echt gelachen om deze film. Ik vond Shrek eiegenlijk maar irritant. Tis een enorm gehypte film gewoon volgens mij. Voordta mensen hem gezien hadden vonden ze hem al geweldig. Mij maak je dr niet blij mee!

avatar van film_kaza

film_kaza

Weer herzien, en Shrek is samen met Quest For Camelot mijn meest geziende film. Daarbij 1 van de beste animatiefilms die ik ken.

- Humor heb ik wel opgemerkt, in tegenstelling tot wat ik bij de laatste paar berichten lees. Heb juist heel veel humor opgemerkt. Zelfs na 30-40 keer kijken blijf ik lachen om de grappen en merk steeds nieuwe dingen. De 1 op 1 gesprekken tussen Shrek en de ezel zijn nog altijd bij gebleven. "Ogers zijn... net als uien"
Shrek zelf vind ik een erg leuk personage. Beetje boos en wilt gewoon een beetje privacy. Past kortom perfect bij het verhaal in verband met de kletsende ezel.

- Muziek is echt prachtig. Mooie sprookjes-achtige muziek de op mooie momenten kwam, en bekende al bestaande songs voor de actie momenten. Allebei waren goed en goed bewerkt in combinatie met de film.

- Verhaal is (hoewel het kinderachtig en cliché klinkt als je het hierzo leest) mooi. De moraal was niet de grote bedoeling van de film maar deze was zeker aanwezig. Als je iemand blijft vooroordelen word deze er niet aardiger op. Het "soms zijn dingen anders dan dat ze op het eerste gezicht lijken" moraal. Wat vandaag de dag nog velen in hun oor moeten knopen.
Liefde, sprookjes figuren (die eerder zorgen voor lachmomenten), actie, muziek wat wil je nog meer?

- Animatie is werkelijk prachtig. De landschappen, sprookjesfiguren, effecten en vorm van de mensen zagen er erg mooi uit. In combinatie met de sfeer en muziek krijg je een erg goed resultaat.

Hoewel dit alles heel positief klinkt twijfel ik nog steeds erg om het een 5* te geven.... Top 10 verdient ie zeker (hoewel deze ook erg worstelt met nummer 8 ). Omdat het 2 eertitels bij zich draagt krijgt deze toch nog een 5* maar wel een krappe en getwijfelde.

avatar van Kim008

Kim008

Een must-have voor elke filmliefhebber!

Vooral Donkey steelt de show!

avatar van Dr.Phillips

Dr.Phillips

Nooit echt wat gehad met shrek alleen voor Donkey een 2,5*. Vin d humor gewoon niet leuk/grappig. Wel goed verzorgde animaties het ziet er allemaal goed en verzorgd uit.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Een van de leukste sprookjesfilms ooit, vol met van die heerlijk eigenzinnige humor. Alleen jammer dat ze het niet bij een deel konden laten...

avatar van lucdecoster

lucdecoster

Kim008 schreef:
Een must-have voor elke filmliefhebber!
Vooral Donkey steelt de show!

Eddie Murphy was heel grappig. Ook die vrouwelijke draak was tof.

avatar van joeythebest

joeythebest

Subliem!! Vooral de ezel vertolkt door Eddie murphy is SUPER!!!

Geweldige film en een leuk verhaal. En als je klaar bent om te lachen moet je deze film maar eens opzetten. Heb hem nu al ongeveer een 10 tal keren gezien en het blijft lachen!!!

avatar van jimcarrey gek

jimcarrey gek

joeythebest schreef:

Subliem!! Vooral de ezel vertolkt door Eddie murphy is SUPER!!!

mijn record is bij the mask 23 x gezien

avatar van Marintje

Marintje

Grappige film om naar te kijken.

avatar van Lijkjuh

Lijkjuh

Zeer gezellige film om met je familie te gaan kijken

avatar van omar_91

omar_91

what the fu*** waarom is shrek er ineens bijgekomen.

Droge film, misschien een leuke kinderfilm, maar ik heb die film op mijn 13de gezien en verveelde mij toen al,wat zou het zijn als ik de film nu zou zien.

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Dit vind ik juist een absoluut niet kinderfilm, misschien moet je wat ouder zijn wil je hem leuker vinden, denk dat er meer voor volwassenen in zit dan voor kinderen. Dat verminderde overigens met elk deel.

avatar van notorious_kim

notorious_kim

De films blijven schitterend. Ze mogen nu stilaan gaan stoppen met hun vervolgen, want ze beginnen het echt uit te melken.

De eerste blijft het beste, hij was vernieuwend, grappig en tja ... Eddie Murphy geeft een nieuwe dimensie aan het ezel zijn :d

avatar van kimberlyVD

kimberlyVD

schitterde animatiefilm! één van de beste animatiefilms die ik ooit gezien heb zelfs... de personages zijn allemaal mooi neergezet en de grappen zijn geweldig! En dan hebben we het nog niet gehad over Donkey... =) Er stond wel een vrij grote fout op het hoesje van de dvd, namelijk: Duur: 133 min... en uiteindelijk duurde hij maar 80min.. maarja dat maakt de film natuurlijk niet minder goed. Vanavond shrek 2 eens kijken! =) een 4,5

avatar van Zinema

Shrek is een zeer goede animatiefim die het bovenal moet hebben van zijn humor en daardoor Myers en Murphy. Het verhaal is origineel en leuk voor jong én oud. De film zou later vreselijk uitgemolken worden met twee mindere delen en een zeer flauwe kerst-special voor de Amerikaanse TV. Absolute mustsee en al bijna een klasieker.

avatar van Resh

Resh

Één van de beste animatie film ooit

avatar van maxo922

maxo922

leuke film, heel mooi gemaakt en est wel grappig.

avatar van Tha Luz

Tha Luz

Top(Y)

Een van de betere animatie films.Ik kon erg lachen om Eddie Murphie.

avatar van Triztan

Triztan

Iedereen die een beetje films kijkt MOET deze echt zien.

avatar van ehs21

ehs21

Echt de beste animatiefilm die er is, hele grappige situaties (vooral donkey) en een heerlijke soundtrack. Ook een sterrencast qua stemmen natuurlijk. Top!!

avatar van m1701

m1701

HILARISCH!!

Kan er geen beter woord voor bedenken

Geweldig verhaal

Super acteurs, juiste acteur voor t juiste karakter!

Niemand had een betere ezel kunnen spelen dan Eddie Murphey!!

super

4,5* van mij!!

avatar van de grafhond

de grafhond

Ik krik hem mee omhoog!!! no dead peolple on my table, leaf my swamp alone!!! ha ha ha geweldig, alleen jammer van mijn DVD thuis, die heb ik zo vaak gedraaid dat hij nu vormen van haperingen begint te vertonen!!!

avatar van joeri592

joeri592

een van de grappigste films ooit, voor donkey is zo grappig

HILARISCH gewoon!!!

avatar van hub_011

hub_011

omar_91 schreef:

what the fu*** waarom is shrek er ineens bijgekomen.

Niet veel beter denk ik

avatar van Freud

Freud

Lange tijd uitgesteld omdat ik niet zo hou van gehypete films als deze, maar inmiddels is de hype wel wat overgewaaid en heb ik me er dus toch eens aan gewaagd. Ik had geen meesterwerk verwacht, maar toch minstens een onderhoudende, bij momenten erg grappige en goed geanimeerde film - niet dus! Zeker het eerste half uur is waanzinnig slecht: animatie trekt op niks (bovendien zijn de personages erg lelijk en met weinig inspiratie ontworpen), voice action is gruwelijk en de humor ontging me compleet. Eens de queeste goed en wel op gang komt, zitten er wel leuke momenten in (in elke zin zit wel een poging tot grap, het zou erg zijn mochten ze allemaal slecht zijn dan, maar het is wel heel gemakkelijke humor: persiflage is vaak grappig, maar een pak makkelijker dan iets van jezelf verzinnen natuurlijk. De film profiteert van de rijkdom aan personages en figuren die ánderen bedacht hebben en die ze overnemen, alles wat nieuw is - niet echt veel: een ergerlijke ezel, een weinig inspirerende groene dikkerd en een dwerg-koning - is zwaar ondermaats). De draak vond ik leuk, het Robin Hood stukje vond ik zelfs echt aanstekelijk en het verhaaltje is zo gemakkelijk dat het ook wel weet mee te slepen. De animatie blijft nul, maar de achtergronden zijn soms wel echt cool - vooral dan het kasteel van de draak. Maar dat verklaart nog niet waarom iedereen hier zo weg van is. En voor ik het vergeet: de muziek is rot-slecht!

avatar van ehs21

ehs21

Met de voice acting is echt niks mis hoor of heb je de NL-se versie gezien? En dat het je verder niet aanspreekt, tja dat kan.

avatar van xaboetje

xaboetje

Freud schreef:

Dat vind ik wel een hele rare. Of een film gehyped wordt zegt toch niets over de film zelf.

En deze film werd niet vooraf gehypeted maar pas toen deze in de bioscoop was. En dan is het over het algemeen omdat hij goed/leuk is.