• 9.374.845 stemmen

Geregisseerd door: Edgar Wright

Met onder meer: Simon Pegg, Kate Ashfield en Nick Frost

Releasedatum: 12 augustus 2004

Plot Shaun of the Dead

"A romantic comedy. With zombies."

Shaun staat elke dag op, gaat naar de winkel en haalt een snack, dan gaat hij terug naar huis en op naar zijn werk. Elke dag is hetzelfde, totdat op een dag er allemaal zombies rondlopen, en iedereen gebeten wordt. Shaun heeft niks in de gaten totdat er opeens een meisje in de tuin staat. Shaun en zijn maat Ed komen er na een tijdje achter dat er overal zombies zijn. Dus ze bedenken een plan om Shaun's vriendin Liz en Shaun's moeder te redden, en ze naar hun stamkroeg te brengen.

avatar van Fiend

Fiend

Wel grappige film, soms iets te flauw.

3 *

avatar van Devastation HCT

Devastation HCT

Hilarisch, redelijk origineel en af en toe een beetje spannend. Heel soms nep, maar who cares.

avatar van Justice4All

Justice4All

Spanning is wel nul-komma-nul, maar de "engelse" humor is wel 3,5 * waard

[off-topic] PS: ik hou wel van engelse humor [/off-topic]

avatar van WB

WB

Aan het begin viel er nog redelijk wat te lachen, maar het laatste kleine half uurtje werd het redelijk serieus en sentimenteel allemaal! Ondanks dat is het nog steeds een zeer leuke en vermakelijke film!

Af en toe een behoorlijke gore-scène erdoorheen, lekker overdreven

3,5 sterren

avatar van LauraPalmer

LauraPalmer

Haha. Supergrappige film! Heb me erg vermaakt!

avatar van De Knip

De Knip

Geen hilarische film, dat zeker niet!

Vond het e e n grote middelmaat deze film. Soms grappig, maar echt veel meer hebben ze er niet uitgehaald.

Ik lag niet in een breuk. Met 15 bier op was 'ie leuker geweest :

***

avatar van Word_Play

Word_Play

Mwa, ik vond hem niet zo. Af en toe geweldig droog, maar echt hilarisch was hij niet. Ook af en toe iets te veel gore.

Een krappe 3 ster. ***

avatar van SSeagal

SSeagal

Zeer leuke zombiefilm, geen regelrechte topper als Dawn of the dead maar zeker ook de moeite waard vanwege leuke hilarische momenten, verwijzingen en gore scene's, al hadden die er wel iets meer in gemogen. Af en toe ook nog best spannend. Grappig dat ze in het begin en later Timesplitters 2 spelen op de PS2, tof spel overigens...:D Wat betreft de film, ***1/2

Ik vond het een leuke film, ook leuk gemaakt met een paar lock stock and two smoking barrels shots in te gooien. Verder vond ik het weinig horror. In het vervolg ga ik deze film met een zatte kop bekijken

***1/2

avatar van Vinco

Vinco

Absoluut een slechte film,humor was echt gewoon slecht.

Verhaal was erg saai!

De zogenaamde zombie's zagen er wel aardig uit!

avatar van wackyboy

wackyboy

De GeuS schreef:

Zwaar teleurstellende film; het had een aantal aardige momenten in het begin maar werd gewoon ongelovelijk niet-grappig en uiterst saai het laatste uur.

De enige vergelijking die ik met "the office" kan maken is het feit dat "Dawn" een klein rolletje had; krappe 2,5 ster....

"klein rolletje" zou ik nou niet meteen zeggen. Ze komt in bijna heel de film aan bod. Het Office personage die wel een klein rolletje in deze film had is Tim (Martin Freeman), die voor een van de allerleukste grappen in de film zorgt (met de groep lotgenoten die wel erg op Shaun en consorten lijkt .)

Erg leuke film trouwens, die mij meer kon bekoren dan de Dawn of the Dead remake van afgelopen jaar. Eindelijk ook eens een DVD waar de extra's leuk zijn. Vooral de stripverhalen/storyboards van de plotholes vond ik erg grappig.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Ik was erg benieuwd naar deze film, aangezien de genres (zombie)horror en humor vaak toch best goed samengaan, zoals te zien is in films als bijvoorbeeld Return of the Living Dead of Braindead ...

Shaun of the Dead bewijst opnieuw dat humor en horror ontzettend goed kunnen samengaan. De film is en blijft een horrorfilm, waarin toch heel wat gore en bloederige taferelen de revue passeren, maar heeft daarentegen ook ontzettend leuke humor en grappige verwijzingen naar andere (horror)films.

En naast de gore effecten en de heerlijke flauwe humor maakt de film ook nog eens plaats voor wat drama en romantiek hier en daar. Dit alles bij elkaar, samen met prima montage en een perfect tempo, maken Shaun of the Dead een film die geen minuut weet te vervelen.

Shaun of the Dead is hiermee nog nét geen Braindead, maar is wel ontzettend leuk vermaak!

4 sterren.

avatar van emanuel

emanuel

Vond hem ook erg leuk natuurlijk de grappen zijn soms wel wat belegen maar eigenlijk was ik wel de hele tijd aan het grijnzen dus dat zit wel goed hé

de effecten vond ik eigenlijk wel goed gedaan voor toch niet zo een grote filmproductie

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Erg leuke horror/komedie. Er had misschien wat meer gore in gemogen maar het zag er allemaal wel goed uit. Het verhaal wordt leuk verteld en de acteurs doen het goed. Simon Pegg is echt perfect als lambal Shaun en Nick Frost als zijn nog lammere vriend. Heb ook erg gelachen om die moeder die niet helemaal door schijnt te hebben wat er gebeurd.

Na uurtje zakt de film even in (stuk in de Winchester) om tegen het eind daar weer helemaal uit te klimmen en met nog enkele sterke scenes te komen. Bekijk ook de outtakes op de DVD, die zijn ook erg grappig.

avatar van nathan_666

nathan_666

een van mijn favoriete zombie films.
ik vond hem erg grappig

ik was wel verrast van de gore in de film. de eerste helft van de film gestaat uit humor en de laatste helft uit horror.

een geslaagde film.

avatar van SmuttWars

SmuttWars

Een van de beste humor films van dit jaar! En de leukste "horror"sinds tijden. Dawn fan/Shaun fan

avatar van keysersoze

keysersoze

ontzettende slechte film. Had met moeite uitgekeken.

Ik had veel engelse humor verwacht, dat viel dus zwaar tegen.

1.5 uur van mijn leven verspild aan die film

avatar van gandalf

gandalf

[url=http://www.imdb.com/title/tt0365748/quotes]quotes!url]. Geweldige film! 4 sterren.

avatar van eJay

eJay

Ik vond dit echt een film van niets! De laaste half uur heb ik niet eens afgekeken. Khad een grappige film verwacht gemengd met horror, nou grappig was deze film absoluut niet.

avatar van Wouter

BoordAppel schreef:

Erg leuke horror/komedie. Er had misschien wat meer gore in gemogen

Vond het wel prettig bij deze film dat dat minimaal was. Sterker nog, vond de man die uit elkaar werd getrokken out of style. Had van mij zelfs wat minder gemogen.

avatar van JackTorrance

JackTorrance

Ik heb hem gezien en ik vind hem heel erg leuk, misschien nog wel meer een gewone zombie film dan een lach film.

Alhoewel ik de humor toch zeker ook wel sterk vond.

Gewoon een humorsoort waar je van moet houden.

Dat stukje met die scheten was bijvoorbeeld heeeel erg grappig:

"I am sorry"

"What, oh, don;t be mate, thats OK"

"No, i'm SORRY"

"What, what do yo..... OOHHHH, THATS BLOODY DISGUSTING MATE!!!!"

Hahahahahahahahaha

avatar van JP

JP

Hoge verwachtingen, maar grote tegenvaller. De trailer was hilarisch, maar dat is ook niet moeilijk als ze die paar leuke scenes uit de film er allemaal in stoppen. Engelse humor?! Viel hard tegen...

ik vond de film leuk wegkijken met een paar leuke grappen en daar heb ik dan ook alles mee gezegt. Er zaten ook wel leuke shot's in.

avatar van Nieke

Nieke

De enige keer dat de recencist (juist?) van de P-Magazine (België) mij heeft teleurgesteld.

Flauw, slecht, unbrittish op een paar humorstukjes na.

avatar van pjotr

pjotr

Un-British?....ech'nie'.

avatar van De GeuS

De GeuS

Dit was britse humor onwaardig, op enkele stukjes na....

avatar van pjotr

pjotr

Dan zou ik toch eens een reisje naar Groot-Brittannië boeken en de Mister Bean-tape uit je videorecorder plukken...:)

avatar van puck

puck

Nieke schreef:

recencist (juist?)

Nee. Recensent.

avatar van Reinbo

Tegenvaller, het idee is de leukste grap van de film. Was allemaal wat flauw. Ik had meer gore en meer zwarte humor verwacht.

avatar van HerrieM

HerrieM

Voor een humor film zeker niet lollig genoeg, voor een horror vere van eng/goor genoeg.

En ook de combinatie van horror en humor was in deze niet echt geslaagd.