• 9.378.596 stemmen

Geregisseerd door: Geoffrey Sax

Met onder meer: Michael Keaton, Deborah Kara Unger en Ian McNeice

Releasedatum: 14 april 2005

Plot White Noise

"The line separating the living from the dead has been crossed."

Het rustige leven van architect Jonathan Rivers (Michael Keaton) verandert op slag door de onverklaarbare dood van zijn vrouw Anna. Een tijd daarna wordt Jonathan benaderd door een man die beweert contact te hebben met de overleden Anna via EVP - Electronic Voice Phenomenon - waarbij de doden via audio en video apparatuur communiceren met de levenden. Jonathan staat eerst nogal sceptisch tegenover dit verhaal maar gelooft al snel dat de boodschappen werkelijk van Anna komen. Zijn speurtocht via de EVP en de bovennatuurlijke berichten openen een deur naar de andere wereld, waardoor iets onaangenaams zijn leven binnendringt.

avatar van Dementor_20

Dementor_20

SuperSideSwipe schreef:

Een matig film wat mij betreft. Ik ging destijds met vrij hoge verwachtingen naar de bios. Maar het slome langdradige verhaal is toch vrij irriterend.

De paar schrikmomenten die langskomen zijn redelijk maar daar is ook alles mee gezecht. Ik zou zeggen besteed je tijd beter en huur "The Grudge" mocht je die nog niet gezien hebben.

2,0

Jouw mening hoor, ik vond dit een super film. Maar dat je nu The Grudge adviseert vind ik een rare vergelijking. Dat is pas een slechte film, maar goed, dat is ook mijn mening maar

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Gelukkig hebben mensen verschillende menigen, anders was het een saaie wereld.

Ik vond The Grudge gewoonweg Briljant. Er gebeurt zo veel meer dan in deze film.

White Noise deed me eigenlijk denken aan een ongeloofelijk slechte versie van "Dragonfly". Min of meer hetzelfde verhaal alleen met andere middelen.

Ik ben eigenlijk wel benieuwd of anderen het met me eens zijn over deze vergelijking.

avatar van ramses

ramses

slechte film

onsamenhangend

en dan een einde, wat je een einde kan noemen.

echt de moeite niet om in de cinema te gaan zien (wat ik jammer genoeg deed)

avatar van MoTh

MoTh

verschrikkelijk voorspelbare film met een verschrikkelijk irritante plot en een verschrikkelijk slechte en irritante Michael Keaton.

BAH!

avatar van xenne

xenne

leuk onderwerp voor een film, maar er wordt veel te weinig mee gedaan, het eerste deel van de film zit er nauwelijks een verhaallijn in ... acteurprestaties zijn ook eerder matig. toch wel een tegenvaller dit : 2,5 sterren

avatar van kelu

kelu

Als je wilt weten wat EVP=Electronic Voice Phenomena betekent check deze url dan even.

Info EVP

avatar van Seyfo

Seyfo

echte k*t film, 1 van de slechtste films die ik in mn leven heb gezien, vooral de einde.

avatar van kelu

kelu

Seyfo schreef:

echte k*t film, 1 van de slechtste films die ik in mn leven heb gezien

wat vond je zo slecht eraan dan dit vind ik nou weer een van de betere films.

avatar van kungfuzombie

kungfuzombie

Seyfo schreef:

Wow, dan heb je vast nog niet veel films gezien. Of je kijkt alleen maar heeele goeie. Want dit is geen topper maar ik zie elke maand wel een film die slechter is dan dit.

Vond hem vooral voorspelbaar...

avatar van Vidioot

Vidioot

Wat een slechte film zeg! Geen een moment spannend en een onsamenhangend geheel, 1 keer kunnen schrikken door het harde geluid en wat een absurd einde. Heel vaag allemaal!

1 ster

avatar van shaka

shaka

slechte film,matig verhaal en erg voorspelbaar.

avatar van Seyfo

Seyfo

kungfuzombie

zoek leven en gebruik mn bericht niet, ik vind het gewoon een slecht film, te veel fantasie en voorspelbaar.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11918 berichten

SuperSideSwipe schreef:

Het is moeilijk om een slechtere thriller als Dragonfly te maken, maar het is ze gelukt

avatar van Uncle_Junior

Uncle_Junior

Wanneer komt ie op dvd?

avatar van senseoaddict

senseoaddict

hocus pocus, whooee

avatar van Rene1971

Rene1971

Origineel verhaal en best griezelig op z'n tijd. Snap de kritieken hier niet zo... Alle elementen voor een goede thriller zaten erin.

avatar van DRJeFF

DRJeFF

Rene1971 schreef:

Precies,de elementen waren er zeker.Alleen het werd zo afgeraffeld.Vooral het einde leek toch nergens op?

avatar van stan

stan

Mee eens, het einde was gewoon in een woord KUT, als het einde nou gewoon mooi gedaan was dan had ik niks te klagen over deze film

avatar van Youri

Youri

Had ooit een documontaire over EVP gezien bij Paralax geloof ik. Vond het een boeiend onderwerp, aan het eind voor de film wordt je gewaarschuwd om dit niet thuis uit te proberen. De film dan waar het verhaal met klemmende spanning interresant begon, maar gaandeweg werd de spanning er behoorlijk uitgehaald. Ineens gebeurde er van alles. Ik vond Micheal Keaton maar matig in zijn rol als Jonathan Rivers. De schrikeffecten kwamen meer door het plotse geluid uit de surround dan in de film verborgen zaten. Het eind werd in rap tempo afgewerkt waardoor ik een ontevreden gevoel overhield. Jammer een mislukte bovennatuurlijke trhiller.

avatar van Rene1971

Rene1971

Moet ik je gelijk in geven!

DRJeFF schreef:

avatar van Alan

Alan

Film sprak me totaal niet aan... gepoogde schrikmomenten in de film zie je al mijlenver aankomen en ik heb gewoon niets met dit soort fenomenen... tja, die nuchtere Hollanders ook altijd.

avatar van KrisV

KrisV

Alan schreef:

... zegt iemand die "the Green Mile" en "the Sixth Sense" in zijn top-10 heeft

avatar van andy1980

andy1980

vond deze film eigenlijk wel goed, juist het einde vind ik wa rap in elkaar gestoken

avatar van helleke

helleke

Ik vond het persoonlijk geen slechte thriller.

Vooral het eerste uur boeide me enorm,mede door de plotse geluiden en camera veranderingen.

Tis maar éénmaal Deborah Unger naar beneden viel van het balkon dat de film serieus bergaf ging.

Maar ik heb hem uitgekeken en dan haspelden ze de film snel af.

Toch een 3 en dan vooral voor het eerste uur.

avatar van bduits

bduits

Ik vond m goed, waar ik wel mee eens ben is dat hij afgeraffeld werd. Ik had echt zoiets van: heh nu al klaar.

Sommige dingen vond ik ook erg wazig, zo van: wat gebeurt er eigenlijk, vooral aan het eind in die fabriekshal. Daar ging mij het licht even uit.

Maar voor de rest vond ik hem erg goed. Een 4.

avatar van Phoenix

Phoenix

Een leuk concept, dat hoe belachelijk ook nog best voor wat sfeer zorgt aan het begin, maar waar uiteindelijk waardeloos van gebruik wordt gemaakt. Er worden nog wat schimmen bijgeflikkerd, een paar schrikeffecten die je al veel eerder langs hebt zien komen (dichtbij een tv zitten, waar zagen we dat eerder?) en teveel clichés om op te noemen. Daarnaast vloekt de film met zijn eigen logica.

avatar van Miss////

Miss////

T is gewoon een bout film, snap niet dat een film als deze nog 3* heeft...

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11918 berichten

Miss//// schreef:

T is gewoon een bout film, snap niet dat een film als deze nog 3* heeft...

En dan geven ze Nochnoy Dozor wel 0,5*...het niveau wordt steeds lager.

Mensen: White Noise is commerciele rommel van de bovenste plank!

avatar van JudithE

JudithE

Ik ging ook deze film met hoge verwachtingen kijken, maar ik had er toch wat meer van verwacht. Iets 'enger'. En ik irriteer me dood aan die cliché dingen, dat ze laten zien hoe ontzettend gelukkig ze eerst waren. Het idee van deze film vind ik wel goed, alleen het gaat maar door.

avatar van incH_

incH_

ik vind het wel een goede film alleen het einde is een beetje vaag