• 9.378.724 stemmen

Geregisseerd door: Geoffrey Sax

Met onder meer: Michael Keaton, Deborah Kara Unger en Ian McNeice

Releasedatum: 14 april 2005

Plot White Noise

"The line separating the living from the dead has been crossed."

Het rustige leven van architect Jonathan Rivers (Michael Keaton) verandert op slag door de onverklaarbare dood van zijn vrouw Anna. Een tijd daarna wordt Jonathan benaderd door een man die beweert contact te hebben met de overleden Anna via EVP - Electronic Voice Phenomenon - waarbij de doden via audio en video apparatuur communiceren met de levenden. Jonathan staat eerst nogal sceptisch tegenover dit verhaal maar gelooft al snel dat de boodschappen werkelijk van Anna komen. Zijn speurtocht via de EVP en de bovennatuurlijke berichten openen een deur naar de andere wereld, waardoor iets onaangenaams zijn leven binnendringt.

avatar van Sonny Black

Sonny Black

Schrikeffecten oke, maar het verhaal is ook geschrokken en weggerend, en op het laatst was er geen touw meer aan vast te knopen. 2* voor het eerste uur.

avatar van Ronald van B

Ronald van B

afschuwelijk! hele gave film, allemaal realistiche totdat die drie geesten [de hoofdrol speler (Michael Keaton) vermoorden, verder heb ik met spanning gekeken! moeite waard!

avatar van wwmartij

wwmartij

Gave film !!

Goed geacteerd van Keaton

Gaat hem allen zien, als ie uit is natuurlijk

avatar van HiLL

HiLL

Redelijke film, maar toch weer te simpel voortborduren op de 'enge films' die gemaakt zijn sinds het bestaan van Sixth Sense. Niet dat ik bij het zien van deze film dacht aan Sixth Sense, maar wel aan dergelijke, slechtere films dan..

Zoals Godsend, Hide and Seek, Grudge, Ring, What Lies Beneath..oftewel films waar de spanning puur ligt in het geluid. Iemand loopt....spanning...spanning...BOEM! DTS blaast uit de speakers en het is over. Verder simpele verhalen...geen 'echte' goede spanning, goed geacteerd verder niks..en toch een simpel, niet bevredigend verhaal. Jammer...ben toch weer teleurgesteld.

Keaton vond ik wel weer eens leuk te zien. Ziet er nog goed uit en is naar mijn mening niet overdone. Niet dat ie schitterde maar gewoon degelijk.

Overigens was Sixth Sense erg goed, dat terzijde.

Te gekke film. Je krijgt er wel rillingen van pff

avatar van gregory804

gregory804

Toen ik enkele maanden geleden de trailer zag, was ik ervan overtuigd dat dit een goede film zou zijn.
Ik heb lang uitgekeken naar deze film, en enkele dagen voor hij uitkwam op dvd heb een paar recencies overlopen die niet echt positief waren, dus ik was al veel minder overtuigd.
Nu heb ik hem vandaag gehuurd, ookal had ik in mijn achterhoofd dat hij misschien (zwaar) zou kunnen tegenvallen.
Nu, ik vond het een goede film van het begin tot aan het einde, maar echt maar het allereind, de laatste 5 min zoals velen hier zeggen, zijn overdreven.
Wanneer de geesten hem letterlijk aanvallen, is het veel te overdreven, ik vind het geen goede special effects, het lijkt zo fake, ik heb liever meer geheimzinnig, zoals idd onduidelijke beelden, moeilijk verstaanbare stemmen, veel leuker, zoals van het begin tot de laatste 5 min gebeurt.
Ik vond het een spannende film die ik toch 3.5* geef

avatar van james_cameron

Het geforceerde einde is inderdaad belachelijk en lijkt er met de haren bijgesleept. Tot die tijd is de film redelijk spannend en beklemmend, vooral door het ingenieuze gebruik van vervormd beeld en geluid. Camerawerk en montage zijn ook prima in orde- het is het script dat uiteindelijk de poten onder deze tafel wegzaagt. Keaton is acceptabel maar wat onopvallend in de hoofdrol.

avatar van stan

stan

er komt misschien een 2e film kijk maar op

hij is in Development oftewel in ontwikkeling

dus er is een kans dat er een vervolg komt

avatar van maurice74

maurice74

Spannend, zoals een griezelfim hoort te zijn. Het uitgekauwde einde had van mij niet gehoeven.

avatar van sateck

sateck

ik zelf vind de dilm niet echt goed...snap eht hoge cijfer ook niet...

Ik kom niet verder dan 2*

avatar van roger1965

roger1965

Beetje vreemd einde, maar wel creepy genoeg voor 4*

avatar van evelknevel

evelknevel

hele goeie film hoop dat er een deel 2 van komt.

avatar van movielauxje

movielauxje

Het einde vond ik ook vreemd. Maar toch een goede film en een paar keer verschoten. 4*

avatar van Mister_Movie

Mister_Movie

Een zeer onderhoudende mysterie-film. De regisseur geeft enkele mooie zwaaien aan het verhaal zodanig dat je je nooit gaat vervelen.

Minder leuk vond ik dat ik dat verhaal op een bepaald moment gewoon niet meer begreep.

Enkele leuke schrikmomenten en zeer mooi opgezette, creapy decors.

Dat het verhaal gebaseerd is op EVP geeft iets geloofwaardigs aan de film, wat het des te interessanter maakt. Er zijn mensen wel degelijk bezig met EVP in real life.

avatar van Britt74

Britt74

Heel mooie film over EVP.

Alleen jammer van het einde, want dit kan natuurlijk nooit!!

avatar van pietje punk

pietje punk

het eind verpeste de film!

avatar van V

V

Saai, verre van spannend en totaal ongeloofwaardig (met name door de vervelende plotwendingen aan het eind). 1,5*

avatar van gantor

gantor

Deze film had alles om een zeer goede film te worden, maar wat kan een einde finest zijn voor een film. Iedereen weet toch dat een goed uitgekiend einde bij dergelijke films er voor kan zorgen dat deze de toplijsten gaat veroveren.

Wat was er gebeurd? Acuut geldgebrek, acute vorm van heimwee naar vrouw en kinderen, de set die elkaar kotsbeu was,...

Ik geef het een 3, maar het had zoveel meer kunnen zijn!

avatar van jacksparrow

jacksparrow

Aardige film die aan het einde inderdaad behoorlijk inzakt.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Interessant maar wil nooit echt overtuigen. 1 of 2 intense scenes maar daar red je een film niet mee. Verder gewoon leuk vermaak. 2,5*

avatar van Barfly

Barfly

Slecht uitgewerkte film. Er zitten nogal wat gaten in het verhaal. Jammer, want het gegeven leek mij juist erg interessant kunnen worden. Zoals al eerder gezegd laat het einde mij ook met een kater(tje) zitten.

avatar van kelu

kelu

Leuke film, vond het verhaal wel leuk uitgewerkt met dat EVP gebeuren. Aanradertje

avatar van wackyboy

wackyboy

Echt zo'n film waarvan de trailer enger was als de film.

Het naargeestige sfeertje werd goed neergezet, maar toen het gaandeweg duidelijk werd dat er een scenaria moest worden afgewerkt, vond ik het allemaal een stuk minder overtuigend worden.

avatar van Elineloves

Elineloves

Waardeloos, vooral dat einde.

Zonde!

avatar van Bones1138

Bones1138

Het begint allemaal lekker spannend, vol met tipjes van sluiers en vreemde types en gebeurtenissen. Ik begon waarempel nog te geloven dat Keaton in een goede film terecht was gekomen...maar niet heus. Het einde vond ik wel zo slap dat ik de laatste 10 minuten niet meer heb gekeken. Dikke afgang.

De trailer was 2x spannender dan de complete film!

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

Erg zwakke film. Op een gegeven moment denk (lees: hoop) je dat de film spannend begint te worden...

Helaas!

Sla deze film gerust over, ook al hou je van deze genre.

In flitsen dacht ik dat zelfs dat ik naar een amateuristisch filmpje aan het kijken was. Zelden meegemaakt..

De emotie was ook erg ver te zoeken, vooral bij Keaton.

avatar van Dementor_20

Dementor_20

Ik vond dit egt een creepy film aangezien dit ook egt gebeurt en er ook egt onderzoek naar wordt gedaan (kijk bijv. naar Discovery Channel) Ik heb vorige week nog een docu over dit soort dingen gezien. Ik vind dit egt een hele goeie film, het einde is indd een beetje overdreven, maar toch. Iedere film heeft wel een smetje. Een 5.0 voor deze film!

avatar van Bones1138

Bones1138

Dementor_20 schreef:

Neems eens 2 minuten ruis op van de radio, speel het af in een loop, en je gaat vanzelf dingen horen! Komt omdat je hersenen automatisch naar orde zoeken. (ook van Discovery Channel)

avatar van magno

magno

Met het hele gezin de film gezien. We waren op het ergste voorbereid. Het concept heeft iets bizars. Als nuchtere Groninger ben ik toch een aantal keren geschrokken. Knap gemaakt. Goed acteerwerk en regie. Als liefhebbers van "feel good movies" was het eind wat onbevredigend; maar goed, dat was "part of the deal".

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Een matig film wat mij betreft. Ik ging destijds met vrij hoge verwachtingen naar de bios. Maar het slome langdradige verhaal is toch vrij irriterend.

De paar schrikmomenten die langskomen zijn redelijk maar daar is ook alles mee gezecht. Ik zou zeggen besteed je tijd beter en huur "The Grudge" mocht je die nog niet gezien hebben.

2,0