Genre: Misdaad / Komedie
Releasedatum: 16 december 2004
Bekijk via Videoland
Bekijk via HBO Max
Plot Ocean's Twelve
"Twelve is the new eleven."
Terry Benedict is nog steeds woedend over het geld dat Danny Ocean en zijn crew hem afhandig gemaakt hebben. Hij dreigt met geweld als ze dit geld niet binnen twee weken met een fikse rente aan hem terugbetaald hebben. De crew van Ocean besluit naar Europa af te reizen voor enkele lucratieve klusjes. Hier komen ze in aanraking met de Europol-agente Isabel Lehiri en een andere meesterdief, bekend onder de naam "The Night Fox."
Danny Ocean
Tess Ocean
Virgil Malloy
Turk Malloy
DannyScheur1231
Het eerste deel vond ik geweldig maar deze vond ik eigenlijk verschrikkelijk saai.
Saai, niet boeiend, niet grappig en veel te lang. Het verhaal stelde ook maar weinig voor.
Mr. Olaf
Behoorlijke tegenvaller, na het vlot en goed lopende Ocean's eleven. Deze film heeft me geen moment kunnen boeien en steekt erg schraal af naar zijn voorganger.
Niet zo'n best vervolg op het zeer vermakelijke Ocean's 11. Rommelig, onduidelijk en zeer gemideld.
Shermine
Mooie film, maar minder goed dan het eerste deel (zoals altijd).
Ik heb moeite moeten doen om hem tot het einde te zien, maar uiteindelijk valt hij nog wel mee.
Hectometerpaal
is deze moelijk te volgen als je de vorige niet heb gezien?
Sowieso moeilijk te volgen.
moviefanatic
Julia Roberts die zichzelf speelt, Bruce Willis komt ook nog even voorbij..........................zucht, dit gaat echt nergens meer over.
Een dikke vijf!
2.5 sterren
guylopez93
zeer trage film
er wordt alleen maar een beetje in de ronte gepraat maar uiteindelijk gebeurt er gewoon niets. Het is daardoor saai en zeker niet vermakelijk . Gelukkig was het vervolg stukke beter
GinolaEHV
Deel 1 nog in het achterhoofd hebbende, is dit een redelijk vervolg. Niet echt goed, niet echt slecht. De film zit wel vol met ongeloofwaardigheden en zogenaamde 'factual errors'.
Van die laatste soort was de rol van Catherine Zeta-Jones het beste voorbeeld. Een 'Europol-agent(e)' zoals in de film getoond, bestaat in het echt helemaal niet.
Europol is namelijk een organisatie zonder enige executieve bevoegdheden. Het is slechts een zogenaamd liaison-bureau, wiens doel is om de samenwerking op politieel gebied tussen de lidstaten van de Europese Unie te verbeteren. Dit doet zij door gegevens in strafzaken te verzamelen en in een database op te slaan. In deze database kunnen de lidstaten dan gegevens opvragen, die een bijdrage zouden kunnen leveren aan het oplossen van een strafzaak.
Europol heeft wel enige operationale bevoegdheden, maar kan die slechts met toestemming van de lidstaat op wiens grondgebied zij aanwezig is uitoefenen en ook alleen onder leiding van de autoriteiten van die lidstaat. Op eigen houtje operationale activiteiten ontplooien is ondenkbaar. En iemand van Europol draagt natuurlijk ook nooit een wapen. Mensen van Europol zijn bureaucraten die door de lidstaten van de Unie worden uitgezonden. Pennenlikkers pur sang.
Dat alles maakte voor mij de film toch een stuk minder dragelijk.
Maar als je hier overheen kijkt, dan is de film nog wel aardig. De actie is goed, en er zitten wel enige humoristische scènes in.
3*.
Julia Roberts die zichzelf speelt, Bruce Willis komt ook nog even voorbij
Ze speelt zichzelf niet. Ze speelt dat ze zichzelf speelt...snappie? Ik vond dat op zich wel geinig bedacht trouwens. En waarom post je dat als de film net een kwartier bezig is?
Anyway, het verhaal gaat eigenlijk nergens over en is daardoor ook echt moeilijk te volgen. De scene met die laserstralen in het museum is echt ronduit belachelijk. Dat een gedeelte in Amsterdam speelt is nog wel extra leuk voor ons nederlanders. De cast is natuurlijk wel fantastisch en het acteerwerk is dan ook zeer goed. Maar meer dan 2,5* is ie zeker niet waard en hoef hem nu ook niet weer te zien.
mister blonde
Heel erg niet leuk. Troep. Afgezet. Stem lekker toch. 1 ster.
deLeeuw
- 1944 stemmen
Zéér onduidelijke, rommelige en trage film!! Had nog moeite met het einde te kijken in de hoop dat ik iets meer duidelijkheid kreeg, maar nee het 'plot' moest met 20 minuten nog duidelijk worden gemaakt terwijl óók die 'nergens' over ging..!
Het Julia robberts- en Willis- gedoe hebben ze er dan ook puur in geplakt om nog wat publiek te kunnen trekken, maar ook dat is naar mijn mening tevergeefs.
Voor de mensen die deze film gaan kijken om weer eens te proeven van het sfeertje in deel 1 en hopen op een geniaal inbraakplan kunnen meteen doorgaan met Ocean's 13.
Deze film is alleen voor de mensen die pas écht kunnen lachen over de miljoenen aan acteurs die hieraan is weggegooid, alleen om ze een paar grapjes te zien maken of zichzelf te spelen.
1,5
moviefanatic
Ze speelt zichzelf niet. Ze speelt dat ze zichzelf speelt...snappie?
Yeah yeah, what´s the difference?
Misschien omdat ik deze film al een keer eerder heb gezien????
youngsoul
ik vond het een zooitje,en de muziek was echt enorm irritant...
had veel beter gekunnen
joeythebest
Ook een leuke film, maar het originele is er wat af.
Een echte film voor op een zondagavond
ehs21
Yeah yeah, what´s the difference?
Nou ik zie wel een verschil eigenlijk.
Misschien omdat ik deze film al een keer eerder heb gezien????
Ja ik ook en daarom vond ik het voor mezelf niet zo erg, maar voor mensen die de film nog niet gezien hebben vind ik het nogal een spoiler (zeker als de film die avond op tv is en net 10 min bezig). En daar is dat leuke uitroeptekentje voor.
Speciaal voor ehs21 MET spoilerfunctie:
Het ligt er maar aan hoe je het bekijkt. Als je het over de hele film ziet is het inderdaad zo dat Julia Roberts Tess speelt en Tess speelt weer Julia Roberts. Maar in die bepaalde scenes is het toch Julia Roberts die Julia Roberts speelt, los van de film gezien dan. Nou ja, laat eigenlijk ook maar...................
Anyway, genoeg gezeur hierover!
(Zal voortaan beter opletten met spoilers. Ik zou persoonlijk nooit een hele lijst met reacties doornemen alvorens een film te bekijken, omdat je dan in meer of mindere mate bevooroordeeld raakt. Maar ja, dat moet iedereen zelf maar weten
ehs21
haha bedankt hoor! En ik zou dat idd ook niet doen maja anderen doen dat wel (of tijdens de reclame ff kijken of het nog leuk gaat worden oid).
Bart Simpson
Ik vind deze minder dan deel 1, hij is wel leuk en goed te volgen maar helaas minder...
Appelsap
jammer dat er naar een eerste goede film zo'n vervolg komt. Echt zonde,, er valt veel meer uit te halen met zulke goede acteurs
DONNI
Ocean's eleven smaakte mij wel, Ocean's twelve dan weer veel minder.
Alles rond deze film moest blijkbaar rap rond zijn want hij is echt slecht uitgewerkt.
Flauw, onduidelijk, van de hak op de tak
Nee, met zo een cast mag je als kijker véél meer verwachten
3* (enkel en alleen om de acteurs en de plot op het einde die de film nog net redde voor een gigantische catastrofe)
jumbo4u2
Ach ja je kan wel klagen, maar opzich viel hij wel mee. Idd niet zo goed als 11 maar vooruit toch wel een paar aardige vondsten.
kelinci
Wel vermakelijk, maar ze probeerde in mijn ogen alles uit ocean's eleven groter te maken
pluspunten:
julia kreeg een grotere rol
de verschillende steden
zelfde humor als voorheen
plot
plottwist (einde)
[/spoiler
minpunten
te veel overtreffen t.o.v. het vorige deel
te snel
sommige acteurs kregen minder speeltijd dan andere
B_B
- 1969 berichten
Stuk minder dan het eerste deel, maar zeker nog vermakelijk.
Wat bijna meteen opvalt bij deze film is dat de film voor een sequel heel geforceerd overkomt. Dit merk je aan het verhaal dat geen richting uitkiest en de acteurs, die zich wat minder gemakkelijk lijken te voelen en er duidelijk minder lol in hebben. Het verhaal mist een geniale kraak waardoor het minder interessant wordt, ook is het verhaal wat moeilijk te volgen door de wat rare kronkels in het script.
Met de sfeer zit het nog steeds goed, al komt deze film wel iets minder stijlvol over dan het eerste deel. Toch is er nog genoeg te genieten in deze film, er zitten een aantal erg grappige scènes in die en een leuk gastrolletje voor Bruce Willis. Ook zijn de scènes waarin Clooney en Pitt samen spelen weer erg te genieten.
2.5 ster.
viewtiful
Vanavond deze film maar eens gaan kijken, Dan kijk ik daarna wel Ocean's 11. En ik ben begonnen met 13
Ik dacht van; als ik nou eerst 12 kijk en daarna 11 dan valt hij misschien minder tegen dan dat ik hem andersom zou kijken omdat 11 zo goed schijnt te zijn.
omnitoaster
redelijke film,
maar een stuk minder dan deel 1 en 3
de dialogen tussen clooney en pitt blijven natuurlijk brilliant maar verder zijn de plotwendingen een beetje onduidelijk te volgen
*2,5
coldheaven
Het eerste deel introduceerde een frisse manier van filmen; lappen tekst afgewisseld met flitsende beelden die een interessante formule vormden.
Dit tweede deel had ook lappen tekst, maar geen noemenswaardige actiescenens, wat deze film deed smaken naar een opgewarmde magnetronmaaltijd, die op zijn weg naar de tafel uit je handen valt en op de vloer flikkert; je wil het niet meer eten, maar hebt er voor betaald en probeert het toch maar uit...niet doen.
skipy05
hij is toch een stuk minder dan de eerste film. maar toch heel goed. Het verhaal is hier een heel stuk anders daarom dat hij iets slechter is. gelukkig hebben ze terug allemaal de zelfde acteurs genomen.

Ocean's Thirteen
2007

Ocean's Eleven
2001

Komische misdaadfilm 'Ocean's Eleven' en zijn vervolgen zijn nu te zien op HBO Max

George Clooney over nieuwe 'Ocean's'-film: 'Wel echt de laatste'

Vijf bekende internationale films die in Nederland zijn opgenomen

Queen: Days of Our Lives

The Bourne Identity
Thriller / Actie, 2002

Catch Me If You Can
Biografie / Misdaad, 2002
rome italiëvervolgovervalfabergé eggnederlands oostindische compagniegolden egggoon curious