Genre: Misdaad / Komedie
Releasedatum: 16 december 2004
Bekijk via Videoland
Bekijk via HBO Max
Plot Ocean's Twelve
"Twelve is the new eleven."
Terry Benedict is nog steeds woedend over het geld dat Danny Ocean en zijn crew hem afhandig gemaakt hebben. Hij dreigt met geweld als ze dit geld niet binnen twee weken met een fikse rente aan hem terugbetaald hebben. De crew van Ocean besluit naar Europa af te reizen voor enkele lucratieve klusjes. Hier komen ze in aanraking met de Europol-agente Isabel Lehiri en een andere meesterdief, bekend onder de naam "The Night Fox."
Danny Ocean
Tess Ocean
Virgil Malloy
Turk Malloy
DeCol
Mijn broer zei dat hij veel slechter was dan Ocean's Eleven en hij heeft gelijk. Ik kon me echt irriteren aan heel veel scene's, zoveel onduidelijkheid dat erin zat. Het waren shots die nergens op sloegen of helemaal geen invulling aan de film geven. Ook kan ik me zoveel ergeren als wanneer ze over Nederland praten, weer duitsers zeggen :S
Pluspunten zijn het toch wel ongeveer verassende einde en de cast natuurlijk.
ILDIB
Dr gebeurt niet veel en plotsgewijs is het ook allemaal matig. Tegenvallend.
da pass
Een absolute tegenvaller vergeleken met de andere films uit de triologie. Het plot is voorspelbaar, iets wat funest is voor een goede film. Het acteerwerk is ongeconcentreerd en soms zelfs bedroevend slecht. Een groot pluspunt van de film is dat je duidelijk kunt zien dat de acteurs lol in hun werk hebben. Maar ondanks dit was deze geroutineerde cast en regisseur slechts in staat tot een slap aftreksel van Ocean's Eleven
Het oordeel: 0,5 sterren
Castor Troy
Ontzettend matig vervolg, ik vond de acteurs erg kleurloos, vooral van iemand als Don Cheadle verwacht je toch meer, maar ook Brad pitt overtuigde voor geen meter.
Het verhaal is zowieso bedroevend en veel te over the top.
darkjaap
..matig
nou ben ik niet echt fan van de reeks maar dit was nog wel het slechtste deel..
slecht geacteerd simpel verhaal .. kortom een echte flopper,,
* *
Seifer
Deze film ooit in de bioscoop gezien, schandalig dat ik mijn geld niet terug kreeg.
chris444
Eerste deel vond ik erg leuk om te zien, en erg verassend allemaal.
Ik ging deze film dus kijken verwachtend dat deze ook zo'n mooi plot zou hebben....
Wat een tegenvaller, ik kon niet geloven dat dit het vervolg was op het (naar mijn mening) zo leuke eerste deel uit de reeks.
Zoveel bekendheden die erin spelen zou je toch verwachten dat er toch ook wel goed verhaal bij word verzonnen en dat het dan weer een top film zou worden .....
Ik vond het een zéér matig verhaal, en absoluut geen waardig vervolg op het eerste deel , hopelijk is het derde deel wat beter.
Jefferson019
Deze film is inderdaad een waardeloos vervolg van deel 1, heeft niet veel indruk bij mij achtergelaten.Moest zelfs het plot en de trailer even opnieuw bekijken , aangezien ik bijna helemaal niets heb onthouden van deze film.
Paddo Tha Mad-O
Mensen, mensen, voor deze films heb je hersenen nodig! Als je dit een slechte film vind begrijp je hem gewoon niet. Gisteren was mijn tweede keer dat ik hem zag. Alles viel toen op zijn plaats. Dan zie je ook hoe ingewikkeld deze film in elkaar zit.
Dat het voor veel mensen toch tegen valt in vergelijking met het eerste deel kan ik me voorstellen. Deel 1 was goede met een vloeiende verhaallijn. Maar vloeiend wilt nog niet altijd beter betekenen!
Als je deze film voor een tweede keer ziet dan zie je dat dit idd een goed vervolg is. Ik heb in ieder geval geen spijt van gehad dat ik weer 2 uur van dit passende deel in deze triologie heb gezien.
Hectometerpaal
Mensen, mensen, voor deze films heb je hersenen nodig! Als je dit een slechte film vind begrijp je hem gewoon niet. Gisteren was mijn tweede keer dat ik hem zag. Alles viel toen op zijn plaats..
Ik vind het niet zo netjes dat je zegt dat ik geen hersenen heb, omdat ik de film laag waardeer. Naar mijn mening begrijpen mensen Oceans 12 echt wel maar is er gewoon veel te veel dialoog en te weinig actie voor een actiefilm.
Deze film kabbelt maar wat aan en om de 5 minuten worden we weer verrast door nog meer onnodige dialogen i.p.v. spanning en sensatie. Correct me if I'm wrong.
Jeauhan
Heeft ie kritiek op onze hersenen en dat terwijl bij hem pas na de tweede keer kijken alles op z'n plaats viel...
Hectometerpaal
Hahaha!
HaanHoen
Hoogtepunten zijn het feit dat het in Amsterdam opgenomen is
En het station van Haarlem.
Ik heb hem op 2e paasdag ook maar eens opgezet, maar ik heb hem niet uitgezeten. Vond hem verschrikkelijk saai en vervelend, en om het kwartier reclame er tussen door is dan ook niet erg bevoordelijk. Daarom ook geen stem van mij. Ocean's Eleven heeft een stuk meer te bieden.
Niels Alberts
Vond de film niet zo slecht als ik verwacht had. De film wordt namelijk overal afgekraakt maar goed, hier heb ik persoonlijk geen last van gehad.
Leuke film met komische momenten. De acteurs zetten naar mijn mening allemaal een goede prestatie neer.
De film kan alleen niet op tegen het 11.
neo
Ocean's Eleven was vlot entertainment van de hoogste plank. Het tweede deel heb ik bij release links laten liggen. En terecht blijkt nu. Zag wel het derde deel in de bioscoop en kon daar prima mee uit de voeten, al was die al een heel verschil in vermaak in vergelijking met de eerste.
Het hele tempo is er grotendeels uit, het verhaal is te geforceerd en de humor stukken minder. Grootste pluspunten zijn de leuke cast en de nog altijd sublieme muziek van David Holmes.
desteven007
Bij deze film had ik niet zo echt een wauw gevoel,
Ik vond hem eigenlijk totaal niet goed, hopelijk is de eleven beter.
Die komt dinsdag op tv, normaal ging het gisteren red eye, zijn maar blijkbaar was het dus Ocean's Twelve.
desteven007
Wat een laag gemiddelde voor deze film, zo slecht vond ik em niet t.o.v. het eerste deel.
Zo'n laag gemiddelde ? Je geeft hem zelf een 2.5
lucdecoster
Sorry, maar deze film beviel mij helemaal niet, 2 uren saaie, vervelende film, helemaal niet gelachen, kortom vlug om te vergeten. Zelfs de muziek begon mij te irriteren. Ik hoop dat het eerste deel Ocean's 11 beter zal worden, overigens deze week op de Belgische televisie (2BE) op dinsdagavond.
desteven007
Jep, normaal ging het Red Eye zijn in plaats van deze film.
Spijtig dat die er niet was
desteven007
Deze film was eigenlijk gewoon om in slaap te vallen, er was totaal geen acite + komedie, en de dialogen waren totaal niet interessant.
italian
Jezus, wat een marteling om dit af te kijken!
Niemand van de cast en de crew lijkt er zin in te hebben, het verhaal sleurt zich aan zo'n slakkentempo vooruit dat het zelfs vermoeiend wordt voor de kijker en Soderbergs visuele truukjes worden steeds afgezaagder...Kortom, er zit geen leven in de film!
desteven007
Jezus, wat een marteling om dit af te kijken!
Zo denk ik er ook over, ik ben bij deze film gewoon in slaap gevallen
Mels
Komt niet eens in de buurt van eleven, maar hij was niet slecht , had er toch meer van verwacht.
*2,5*
T.S.S.A.
Het is een film waar ik al niet meer veel van verwachtte na de gelezen recensies. Toch vind ik het meevallen. Het is een zwakke film dat zondermeer. Maar de acteurs en de humor voegen wel iets toe aan de score. Het plot is vreselijk slecht en misschien nog wel slechter uitgewerkt. Hierdoor twijfel ik over de score. Als ik hem met 11 moet vergelijken krijgt hij een hele lage score. Maar als ik hem los van 11 bekijk (en dat ga ik doen) en hem vergelijk met andere misdaad/komedies dan kom ik net aan een voldoende.
3* geen aanrader en maar hopen dat 13 beter is.
tsjong
Helemaal mee eens. 13 overtreft 12 helemaal, maar deze kan niet tippen aan 11.
sinterklaas
Prima vervolg op Eleven maar toch wel een beetje hetzelfte. Maar dat maakt niet zoveel uit. Was weer een uitstekende film. Dit keer niet Vegas maar Europa en het is helemaal leuk dat er een groot gedeelde zich in Amsterdam afspeeld. (en dit keer een normaal Amsterdam zonder wiet, coffeeshops en hoeren) De decors van Amsterdam waren ook goed gekozen. Alleen wel gek dat de Amsterdam CS scene is opgenomen in Haarlem cs, maargoed. Ook Cloony is weer helemaal back en doet het weer uitstekend met Pitt en Damon. Ook dat grappige lenige Chineesje was weer terug. En toch vind ik Cloony, Pitt en Damon een perfecte trio.
Ook bepaalde diefstal scenes waren leuk gedaan met OA die hologram kunstwerk.
Al met al een perfect vervolg op OE. De film verschilt kwa verhaal weinig met zijn voorganger maar OT is zeker de moeite waard om te kijken.
3,5
Berniertje
En film waarom ik me niet echt kon bekommeren. De acteurs blijven sterk maar het is vooral Bladiebla waardoor het snel ging vervelen bij mij. Heb hem toch wel afgekeken maar heb nou niet, nog een keer.
Voor mij een overbodig vervolg, wat overigens niet geld voor thirteen..

Ocean's Thirteen
2007

Ocean's Eleven
2001

Komische misdaadfilm 'Ocean's Eleven' en zijn vervolgen zijn nu te zien op HBO Max

George Clooney over nieuwe 'Ocean's'-film: 'Wel echt de laatste'

Vijf bekende internationale films die in Nederland zijn opgenomen

Queen: Days of Our Lives

The Bourne Identity
Thriller / Actie, 2002

Catch Me If You Can
Biografie / Misdaad, 2002
rome italiëvervolgovervalfabergé eggnederlands oostindische compagniegolden egggoon curious