• 9.381.114 stemmen

Met onder meer: George Clooney, Brad Pitt en Matt Damon

Gesproken taal: Frans, Italiaans, Nederlands, Mandarijn en Engels

Releasedatum: 16 december 2004

Plot Ocean's Twelve

"Twelve is the new eleven."

Terry Benedict is nog steeds woedend over het geld dat Danny Ocean en zijn crew hem afhandig gemaakt hebben. Hij dreigt met geweld als ze dit geld niet binnen twee weken met een fikse rente aan hem terugbetaald hebben. De crew van Ocean besluit naar Europa af te reizen voor enkele lucratieve klusjes. Hier komen ze in aanraking met de Europol-agente Isabel Lehiri en een andere meesterdief, bekend onder de naam "The Night Fox."

Rusty Ryan

Linus Caldwell

Terry Benedict

Basher Tarr

Frank Catton

Virgil Malloy

Turk Malloy

avatar van james_cameron

Tja, inderdaad een stuk minder (en vooral flauwer) dan de vorige, maar toch is de film best onderhoudend. Het relaxte akteerwerk van de hele cast (vooral Matt Damon is erg goed) en de volledig andere stijl van de film maken veel goed. Dit moet visueel een van de meest experimentele Hollywood blockbusters ooit zijn. Jump cuts, schokkerige handheld shots, opzettelijk chaotische montage, zijwaartse- en ondersteboven shots; het zit er allemaal in. Een op veilig spelend vervolg is het in ieder geval niet.

avatar van Tanja83

Tanja83

Niet veel van verwacht, nog minder gekregen...!

Verhaal niet uitmuntend goed, maar heb de film wel gewoon uit kunnen zitten gelukkig.

Vooral het 'acteerwerk' van C.Z. Jones was voor mij een grote ergernis.

Pluspunt was Matt Damon.

**, 1/2 ster

avatar van schorpio1970

schorpio1970

Het clice dat een vervolg op de eerste film meestal een stuk slechter is komt voor deze film inderdaad helemaal uit.

Mijn vrouw is halverwege de film in slaap gevallen, en ik heb met moeite het einde van het verhaal gehaald.

Een flinterdun verhaal met weinig fantasie.

Dat men met zoveel "sterren" geen beter vervolg had kunnen maken, zonde hoor.

Wat een draak van een film zeg...... (een 2 voor de moeite)

avatar van rupie

rupie

wat een bagger film zeg! traag tempo! de muziek maakt het nog een beetje dragelijk!! stukje van de echte julia roberts die voor een nepper moet doorgaan, vond ik helemaal geen niveau!!

kortom slechte film, verbaas me er over dat ik nog verder heb gekeken na vijf minuten!!!

avatar van Edie

Edie

Ook ik vond hem niet zo goed, 2,5 sterren.

avatar van Quentin

Quentin

Zoals te verwachten viel de film tegen, onsamenhangend op sommige momenten en vaak erg makkelijk, maar er hangt nog steeds wel een leuk sfeertje. 2,75* met het voordeel van de twijfel

avatar van janus

janus

Zeer slecht vervolg op ocean's11, zeer onsamenhangend en weinig actie.

Kon het niet meer aanzien en heb em maar afgezet zo'n 20 minuten voor het einde.

Zonde met zo'n cast zo'n wanprestatie leveren.

Heeft daar de Herengr8 bijna een maand plat voor gemoeten??

bah.

avatar van TheOne

TheOne

Er zit weinig spanning in deze film. Er wordt niet aan elke personage aandacht besteed, wat wel gebeurde in het eerste deel. Niet iedereen had een bepaalde taak net als in het eerste deel. Het was heel erg rommelig en te chaotisch. Het verhaal was niet echt boeiend. Vincent Cassel was wel goed als dief en mocht voor mij een grotere rol hebben. Het begin waar Andy Garcia iedereen bezoekt is wel goed, maar duurt te lang.

Geen verhaal, geen spanning, geen sensatie. Dit had beter niet kunnen gebeuren.

avatar van Ghecko

Ghecko

Ik heb de film nu voor de 3e keer gezien, ik heb met opzet gewacht met stemmen. Dit omdat ik zoiezo al wist dat bij de eerste keer kijken ik de film niet zo goed zou vinden.

Nu heb ik hem 3x gezien, ik snap hem nu ook helemaal en ik moet zeggen dat het een zeer ingenieuze film is. Eveneens is hij ontzettend onvoorspelbaar. Daarbij komt dat de acteurs allemaal bij elkaar een leuke groep vormen en de film d.m.v. de verschillende locaties een film wordt die voor het gevoel groot is en veel informatie bevat. Dit maakt het ook zeer indrukwekkend om te kijken.

Of hij het niveau van Ocean's eleven haalt weet ik niet, maar het verschil is bij mij niet groot. Deze film heeft mij zeer zeker weten te boeien, ondanks dat het meerdere malen kijken nodig had.

Van mij mag er zelfs een ocean's thirteen komen, als de film op dezelfde wijze wordt gemaakt met evenens zulke ideeen, dan kan het niet stuk.

avatar van timbo_

timbo_

Ghecko schreef:

4.5 * in mijn boek.

Het lijkt alsof wij toch twee verschillende films hebben gezien. ocean's twelve ingenieus? Onvoorspelbaar? Vond hem juist erg voorspelbaar totaal niet ingenieus en al absoluut niet een film waarbij meerdere keren kijken noodzakelijk is om hem te snappen.

avatar van meneertjenilson

meneertjenilson

Wie heeft de opname's in het echt gezien ? Ik was erbij in AmsterdaM ,Was wel mooi om te zien

avatar van glockster

glockster

saai en slaapverwekkend

avatar van Beejeej

Beejeej

wat een negativisme zeg...

ik begrijp dat mensen graag sequels afkraken, maar zo saai en slecht is deze film toch helemaal niet??

ik heb me echt prima vermaakt... lekkere losse film, mooie shots, dosis zelfspot en best een prima uitgedacht verhaal.

het zal niet de kwaliteit van eleven halen, maar dat maakt het niet zo'n slechte film dat ie maar een 2,7* gemiddeld heeft.

maar ja... ik zie de dingen wel vaker anders hier

avatar van masterview

masterview

Ik sluit me aan bij de onderstaande poster deze film is best aardig en zie ik totaal niet als mislukking. Als je er niet al teveel van verwacht (vaak het probleem als opvolgend deel) is deze best leuk voor een avondje ontspannen kijk plezier

Als ik echt een slechte film moet noemen is het wel "shattered glass" die noem ik pas slaapverwekkend en slecht.........

avatar van Mauricio

Mauricio

Ghecko schreef:

4.5 * in mijn boek.

Waar kijken jullie deze film toch??

avatar van Mauricio

Mauricio

Ik ben trouwens wel benieuwd naar deze film.

avatar van iivan

iivan

ik zag het begin een klein stukje, en de film pakte me helemaal niet.

niet zoals het deel hiervoor dat deed.

matige film.

***

avatar van PDC-degrafdelver

PDC-degrafdelver

Hij is cker minder dan de vorige vindt ik.

en dat ligt naar mijn zegge vooral aan het knullige einde

avatar van flawless

flawless

Grappig al die uiteenlopende meningen over deze film. Ik vind hem dus juist ook heel goed. Ik heb het gevoel dat cast en crew er express een rommelig, onsamenhangend geheel van hebben willen maken. 'T hoeft niet altijd een banaal verhaal te zijn. Doe is gek. Ik kan er de humor wel van inzien.

avatar van vamozz

vamozz

echt een bagger film.. hij komt nergens op gang,heel weinig actie..en een roteinde..deel 1 was tof,spannend en vooral ACTIE..dit is echt slappe toelie..

avatar van Bartje87

Bartje87

Hij was niet zo goed als deel 1, maar zeker geen slechte film, leuk om te bekijken, met af en toe zeer snelle om schakelingen,

En ik heb geen idee waar alle kritiek vandaan komt dat het een slechte film zou zijn,

van mij mag hier ook weer een vervolg op worden gemaakt

3,5

avatar van Bartje87

Bartje87

vamozz schreef:

waar haal je dit vandaan, en hoeveel sterren geef je dan, want als ik je stemgedrag bekijk geef jij of een 5 of een 0,5,

ik snap je niet helemaal

avatar van Dumann

Dumann

Wellicht kan een mod eens naar het stemgedrag van vamozz kijken.

avatar van friedrich

friedrich

Wat een zwakke film. Het grootste deel van de tijd zijn ze bezig te praten over een kraak. Allemaal hele beroemde acteurs in een flutfilm. Zeldzaam slecht en volkomen overbodig.

avatar van mligtenberg

mligtenberg

glockster schreef:

saai en slaapverwekkend

Haha! Slaapverwekkend: inderdaad! Ik sliep al na 30 minuten en ben niet meer wakker geworden voor het einde van de film. Heb niet de behoefte gehad om 'm af te kijken... pffff... ik ga dus ook niet stemmen.

avatar van Tanja83

Tanja83

Zwak.............saai......zzzzzz

avatar van Modar

Modar

Ik vind het opzich geen slechte film.. heb deze in de bios gezien destijds en het is zeker geen tegenvaller. Haalt het welliswaar niet bij deel 1 maar toch een waardige opvolger....

avatar van ll_Sparrow

ll_Sparrow

Ik snapte er niks van :S

avatar van Guiny

Guiny

moet waarschijnlijk goede film zijn , moet hem nog gaan halen

avatar van Pacino88

Pacino88

Hmm,ik had deze nog niet beoordeeld.Destijds in de bioscoop gezien,wat ik niet had moeten doen.Zwakke slechte onboeiende film,en aan het verhaal valt al helemaal geen touw vast te knopen.

1,5 * (voor de moeite en voor de Nederland beelden)