• 9.381.042 stemmen

Met onder meer: George Clooney, Brad Pitt en Matt Damon

Gesproken taal: Frans, Italiaans, Nederlands, Mandarijn en Engels

Releasedatum: 16 december 2004

Plot Ocean's Twelve

"Twelve is the new eleven."

Terry Benedict is nog steeds woedend over het geld dat Danny Ocean en zijn crew hem afhandig gemaakt hebben. Hij dreigt met geweld als ze dit geld niet binnen twee weken met een fikse rente aan hem terugbetaald hebben. De crew van Ocean besluit naar Europa af te reizen voor enkele lucratieve klusjes. Hier komen ze in aanraking met de Europol-agente Isabel Lehiri en een andere meesterdief, bekend onder de naam "The Night Fox."

Rusty Ryan

Linus Caldwell

Terry Benedict

Basher Tarr

Frank Catton

Virgil Malloy

Turk Malloy

• 1954 stemmen

Rommelige film, met af en toe een flinke dip, maar wel genoeg humor erin (Bruce Willis was echt geniaal als zichzelf).

De ontknoping was ook heel aardig gevonden, wat de film meteen een stukje omhoog tilde.

Leuke film, geen topfilm.

Boob schreef:

Gister naar deze film geweest, wat een tegenvaller.. Echt een onsamenhangend, rommelig verhaal dat zijn voorganger geen eer aandoet.. Weinig actie en overlopend van flauwe geintjes..

Neemt niet weg dat drop dead gorgeous Zeta-Jones er weer irresistible uitziet...

Ja, om op te eten........

avatar van Odin

Odin

Vergeleken bij oceans eleven een aanfluiting.

Zat de hele tijd te zoeken naar de rode draad van de film maar kon hem niet echt vinden

Jammer van mijn geld en verwachting

avatar van Jolientje

Jolientje

Ik vond het een leuke en grappige film maar oceans eleven was toch leuker! Het leek wel een beetje een bijelkaar geraapt zooitje soms

avatar van robbie1

robbie1

gisteren gezien ,en eerlijk waar nooit zo`n slechte film gezien ,een verhaal van niets ,allemaal terug blikken en dan die rol van Krabbe ogenknipperen en gemist

avatar van davidov

davidov

Een niet chronologisch verhaal maakt een film nog niet slecht... eerder vervelend...

avatar van xylla

xylla

Nee, hier vond ik echt niks aan. Heeeel wazig.... En saai. Helft van de mensen in de zaal vielen ook in slaap (was ook wel een late film, uurtje of 12).

avatar van ZMuller

ZMuller

bioscoopzaal schreef:

Da's een goeie, die had ik nog niet gehoord.

En dit is een compliment of een sarcastische opmerking...?!:?

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Compliment, uiteraard. Ik vond je omschrijving van het verhaal erg grappig.

avatar van MarkFish

MarkFish

kos schreef:
Wat trouwens te denken van dat Arsenal-stukje? Ze lopen in Arsenal-tenue tussen de andere spelers door en niemand die dat door heeft .

Nog iets wat misschien grappig bedoeld was of misschien niet: Ze besluiten nar Amsterdam te gaan en 1 iemand zegt iets van: 'those nice German girls over there... .

Dat was zeker grappig bedoeld. En geslaagd.

Oke, nu houd ik op .

avatar van ZMuller

ZMuller

bioscoopzaal schreef:

Compliment, uiteraard. Ik vond je omschrijving van het verhaal erg grappig.

avatar van Idol

Idol

wat een bagger film

ik voel me echt flink belazerd door de maker hiervan!!!

avatar van Emieltjuh

Emieltjuh

Ocean's Eleven was beter, meer humor, meer verhaal. toch vind ik twelve geen vervelende film, meer van verwacht, (had er ook naar uitgekeken).

leuk om gezien te hebben, zeker een vervolg op Ocean's Eleven

avatar van BenicioDelToro

BenicioDelToro

Gisteren in de bioscoop gezien. Een aardige film, niet meer dan dat. Zeker niet zo goed als Ocean's Eleven (hoewel ik zelfs die film een beetje overhyped vond... maar goed)

Het gevoel dat bij mij bij deze film een beetje blijft hangen is een gevoel van gemakkelijk geld verdienen. Zet een paar van de grootste sterren bij elkaar in een vervolg op een succesvolle film en KASSA! Ik vond Pitt en co een stuk minder geïnteresseerd en geïnspireerd spelen dan in Eleven. Met zo'n instelling van 'het geld stroomt toch wel binnen'. Beetje jammer.

Pluspunten aan de film vond ik de muziek, de herkenbaarheid (Amsterdam, Haarlem) en Don Cheadle.

avatar van Helix

Helix

Zo'n slechte film, niet normaal. Verhaal zeer onlogisch en traag. Ik zat maar te wachten totdat er een beetje vaart en actie in kwam. En dan nog een stomme plottwist met Julia Roberts die haar zelf gaat spelen. Bagger gewoon.

'n 1.

avatar van Jordy

Jordy

Denk om de spoilers, zie de FAQ. Bericht aangepast.

avatar van JackNL

JackNL

Gister in bioscoop gezien, leuke film...

predator schreef:

Leuke film, geen topfilm.

Nog eens over nagedacht. Was toch wel magertjes 3*

avatar van Keutul

Keutul

Het was geen topfilm maar wel erg vermakelijk; Leuke humor, leuke actie en absoluut niet voorspelbaar. De rollen van Julia roberts en Bruce Willis vond ik net een goeie grap!

avatar van ex_uva

ex_uva

Aardige film, die een redelijk vervolg is op de eerdere O11. Het is duidelijk dat er minder tijd is gestoken in het uitvoerig in beeld brengen van de vorbereiding van de verscheidene inbraken, wat in O11 veel spanning met zich mee bracht.

Vaag element was de moeder van Matt Damon, die hen hielp ontsnappen. Dat sloeg nergens op en was sterk overdreven.

Kortom een 3*waardering

avatar van jassonn

jassonn

Zeer slechte film. Ongeloofelijk hoe ze het voor elkaar gekregen.

eerste was veel beter..matig vervolg...leuke acteurs,mooie lokaties..slecht,ongeloofwaardig verhaal 2*

avatar van benni

benni

Niet te geloven, dat men zo'n film durft te maken. Zelden zo'n vage film gezien. Echt de neiging gehad om de film te stoppen, maar was te lui om dan nog een andere op te zoeken.

Zeer warrig verhaal, niks aan vast te knopen, geen spanning, slecht geacteerd..., 1 ster.

avatar van Badgast

Badgast

Na vele negatieve meningen hier, was ik alleen maar nieuwsgieriger geworden naar deze film en ik moet zeggen dat t me meeviel! Hij is lang niet zo leuk en ingenieus als Eleven, daarnaast mist t ook tempo, maar om de film af te doen als een vehikel lijkt me wat overdreven. Helaas hing het hier en daar te veel van toevalligheden aan elkaar en werd t verhaal wat warrig verteld. Enkele hele leuke scenes, goed camerawerk en grappige dialogen trekken deze film nog net naar een 3,5.

avatar van Sunday

Sunday

Ocean's Eleven vond ik eigenlijk wel een sterke film. Benieuwd naar het vervolg en uiteraard het feit dat ze in Amsterdam geweest zijn, ging ik er heen. Maar hij viel toch wel erg tegen hoor. Begin was nog wel leuk, lekker snel, mooi gefilmd maar dan dat einde.... vooral die moeder van Matt Damon die ze eruit haalt en Julia Roberts die zichzelf speelt in een onderonsje met Bruce Willis De scenes in Amsterdam (ook Haarlem toch?) waren wel amusant.

avatar van Kasteel

Kasteel

Viel erg tegen, ik had er meer van verwacht. Zoveel ophef gemaakt maar het was echt niets een 1,5.

avatar van sju

sju

ik moet zeggen dat ik me geen moment heb verveeld. Helaas was het verhaal niet geweldig en onlogisch--> 11 was beter.

***

avatar van Patrickvanschaik

Patrickvanschaik

• 2096 stemmen

viel erg tegen idd, vond ocean eleven wel goed maar deze film is net aan leuk! langdradig maar toch 3*

avatar van janusjanus

janusjanus

davidov schreef:

Ik moest een tijd zoeken naar de juiste bewoording, maar deze slaat de spijker op zijn kop.

Inderdaad niet slecht, maar vervelend om naar te kijken....

avatar van edwinb82

edwinb82

Het was leuk om bepaalde stukken uit Amsterdam te zien, maar dat was toch wel het enige leuke van de film. Ik had hier wel wat hogere verwachtingen van.

Erg jammer.... deze film krijgt van mij een 1.5