Genre: Misdaad / Komedie
Releasedatum: 16 december 2004
Bekijk via Videoland
Bekijk via HBO Max
Plot Ocean's Twelve
"Twelve is the new eleven."
Terry Benedict is nog steeds woedend over het geld dat Danny Ocean en zijn crew hem afhandig gemaakt hebben. Hij dreigt met geweld als ze dit geld niet binnen twee weken met een fikse rente aan hem terugbetaald hebben. De crew van Ocean besluit naar Europa af te reizen voor enkele lucratieve klusjes. Hier komen ze in aanraking met de Europol-agente Isabel Lehiri en een andere meesterdief, bekend onder de naam "The Night Fox."
Danny Ocean
Tess Ocean
Virgil Malloy
Turk Malloy
- 1954 stemmen
Rommelige film, met af en toe een flinke dip, maar wel genoeg humor erin (Bruce Willis was echt geniaal als zichzelf).
De ontknoping was ook heel aardig gevonden, wat de film meteen een stukje omhoog tilde.
Leuke film, geen topfilm.
- 1954 stemmen
Gister naar deze film geweest, wat een tegenvaller.. Echt een onsamenhangend, rommelig verhaal dat zijn voorganger geen eer aandoet.. Weinig actie en overlopend van flauwe geintjes..
Neemt niet weg dat drop dead gorgeous Zeta-Jones er weer irresistible uitziet...
Ja, om op te eten........
Odin
Vergeleken bij oceans eleven een aanfluiting.
Zat de hele tijd te zoeken naar de rode draad van de film maar kon hem niet echt vinden
Jammer van mijn geld en verwachting
Jolientje
Ik vond het een leuke en grappige film maar oceans eleven was toch leuker! Het leek wel een beetje een bijelkaar geraapt zooitje soms
robbie1
gisteren gezien ,en eerlijk waar nooit zo`n slechte film gezien ,een verhaal van niets ,allemaal terug blikken en dan die rol van Krabbe ogenknipperen en gemist
davidov
Een niet chronologisch verhaal maakt een film nog niet slecht... eerder vervelend...
xylla
Nee, hier vond ik echt niks aan. Heeeel wazig.... En saai. Helft van de mensen in de zaal vielen ook in slaap (was ook wel een late film, uurtje of 12).
ZMuller
Da's een goeie, die had ik nog niet gehoord.
En dit is een compliment of een sarcastische opmerking...?!:?
bioscoopzaal
Compliment, uiteraard. Ik vond je omschrijving van het verhaal erg grappig.
MarkFish
Wat trouwens te denken van dat Arsenal-stukje? Ze lopen in Arsenal-tenue tussen de andere spelers door en niemand die dat door heeft
.Nog iets wat misschien grappig bedoeld was of misschien niet: Ze besluiten nar Amsterdam te gaan en 1 iemand zegt iets van: 'those nice German girls over there...
.Dat was zeker grappig bedoeld. En geslaagd.
Oke, nu houd ik op
.ZMuller
Compliment, uiteraard. Ik vond je omschrijving van het verhaal erg grappig.

Idol
wat een bagger film
ik voel me echt flink belazerd door de maker hiervan!!!
Emieltjuh
Ocean's Eleven was beter, meer humor, meer verhaal. toch vind ik twelve geen vervelende film, meer van verwacht, (had er ook naar uitgekeken).
leuk om gezien te hebben, zeker een vervolg op Ocean's Eleven
BenicioDelToro
Gisteren in de bioscoop gezien. Een aardige film, niet meer dan dat. Zeker niet zo goed als Ocean's Eleven (hoewel ik zelfs die film een beetje overhyped vond... maar goed)
Het gevoel dat bij mij bij deze film een beetje blijft hangen is een gevoel van gemakkelijk geld verdienen. Zet een paar van de grootste sterren bij elkaar in een vervolg op een succesvolle film en KASSA! Ik vond Pitt en co een stuk minder geïnteresseerd en geïnspireerd spelen dan in Eleven. Met zo'n instelling van 'het geld stroomt toch wel binnen'. Beetje jammer.
Pluspunten aan de film vond ik de muziek, de herkenbaarheid (Amsterdam, Haarlem) en Don Cheadle.
Helix
Zo'n slechte film, niet normaal. Verhaal zeer onlogisch en traag. Ik zat maar te wachten totdat er een beetje vaart en actie in kwam. En dan nog een stomme plottwist met Julia Roberts die haar zelf gaat spelen. Bagger gewoon.
'n 1.
- 1954 stemmen
Leuke film, geen topfilm.
Nog eens over nagedacht. Was toch wel magertjes 3*
Keutul
Het was geen topfilm maar wel erg vermakelijk; Leuke humor, leuke actie en absoluut niet voorspelbaar. De rollen van Julia roberts en Bruce Willis vond ik net een goeie grap!
ex_uva
Aardige film, die een redelijk vervolg is op de eerdere O11. Het is duidelijk dat er minder tijd is gestoken in het uitvoerig in beeld brengen van de vorbereiding van de verscheidene inbraken, wat in O11 veel spanning met zich mee bracht.
Vaag element was de moeder van Matt Damon, die hen hielp ontsnappen. Dat sloeg nergens op en was sterk overdreven.
Kortom een 3*waardering
jassonn
Zeer slechte film. Ongeloofelijk hoe ze het voor elkaar gekregen.
**PrinCeSs L **
eerste was veel beter..matig vervolg...leuke acteurs,mooie lokaties..slecht,ongeloofwaardig verhaal 2*
benni
Niet te geloven, dat men zo'n film durft te maken. Zelden zo'n vage film gezien. Echt de neiging gehad om de film te stoppen, maar was te lui om dan nog een andere op te zoeken.
Zeer warrig verhaal, niks aan vast te knopen, geen spanning, slecht geacteerd..., 1 ster.
Badgast
Na vele negatieve meningen hier, was ik alleen maar nieuwsgieriger geworden naar deze film en ik moet zeggen dat t me meeviel! Hij is lang niet zo leuk en ingenieus als Eleven, daarnaast mist t ook tempo, maar om de film af te doen als een vehikel lijkt me wat overdreven. Helaas hing het hier en daar te veel van toevalligheden aan elkaar en werd t verhaal wat warrig verteld. Enkele hele leuke scenes, goed camerawerk en grappige dialogen trekken deze film nog net naar een 3,5.
Sunday
Ocean's Eleven vond ik eigenlijk wel een sterke film. Benieuwd naar het vervolg en uiteraard het feit dat ze in Amsterdam geweest zijn, ging ik er heen. Maar hij viel toch wel erg tegen hoor. Begin was nog wel leuk, lekker snel, mooi gefilmd maar dan dat einde.... vooral die moeder van Matt Damon die ze eruit haalt en Julia Roberts die zichzelf speelt in een onderonsje met Bruce Willis De scenes in Amsterdam (ook Haarlem toch?) waren wel amusant.
Kasteel
Viel erg tegen, ik had er meer van verwacht. Zoveel ophef gemaakt maar het was echt niets een 1,5.
sju
ik moet zeggen dat ik me geen moment heb verveeld. Helaas was het verhaal niet geweldig en onlogisch--> 11 was beter.
***
Patrickvanschaik
- 2096 stemmen
viel erg tegen idd, vond ocean eleven wel goed maar deze film is net aan leuk! langdradig maar toch 3*
janusjanus
Ik moest een tijd zoeken naar de juiste bewoording, maar deze slaat de spijker op zijn kop.
Inderdaad niet slecht, maar vervelend om naar te kijken....
edwinb82
Het was leuk om bepaalde stukken uit Amsterdam te zien, maar dat was toch wel het enige leuke van de film. Ik had hier wel wat hogere verwachtingen van.
Erg jammer.... deze film krijgt van mij een 1.5

Ocean's Thirteen
2007

Ocean's Eleven
2001

Komische misdaadfilm 'Ocean's Eleven' en zijn vervolgen zijn nu te zien op HBO Max

George Clooney over nieuwe 'Ocean's'-film: 'Wel echt de laatste'

Vijf bekende internationale films die in Nederland zijn opgenomen

Queen: Days of Our Lives

The Bourne Identity
Thriller / Actie, 2002

Catch Me If You Can
Biografie / Misdaad, 2002
rome italiëvervolgovervalfabergé eggnederlands oostindische compagniegolden egggoon curious