Anchorman: The Legend of Ron Burgundy (2004)
Genre: Komedie
Alternatieve titel: Anchorman
Geregisseerd door: Adam McKay
Met onder meer: Will Ferrell, Christina Applegate en Paul Rudd
Bekijk via SkyShowtime
Plot Anchorman: The Legend of Ron Burgundy
"They bring you the news so you don't have to get it yourself."
Ron Burgundy (Ferrell) is één van de meest bekende nieuwslezers in San Diego in de zeventiger jaren. De eerste vrouwelijke nieuwslezers doen hun intrede; een van hen is de ambitieuze Veronica Corningstone (Applegate). Ron is bereid om Veronica uitzendingen te geven op het gebied van 'woman interest' ; waaronder mode en koken. Maar wanneer Veronica weigert de 'oogappel' van het station te zijn, gaat ze toch het nieuws presenteren; het begin van een langdurige strijd...
Ron Burgundy
Helen
Tino
Eager Cameraman
hnmax1984
Wie deze film niet komisch vind moet zielig een hoekje gaan huilen!!
Wat een geweldige film!! Kan deze nog wel 1000x zien....
krizzz
Will Ferrel...de een vind hem waardeloos en snapt niet dat hij zo populair is, terwijl ik die man geniaal vind. Blades of Glory, Tallega Nights, Step Brothers, Semi-Pro...maakt niet uit als hij meespeelt en ik zie dat hoofd moet ik al lachen!!!
Deze film is naar mijn mening een van de beste van hem...briljant!
The One Ring
"I don't know how to put this but I'm kind of a big deal."
Leek me verschrikkelijk. En tijdens het kijken viel me al snel op hoe flauw het allemaal was. Erg domme grappen die ook nog eens voor het grootste deel schreeuwend werden gebracht. Zeggen dat Anchorman over-the-top is is een zwaar understatement. Kortom: het was me al snel duidelijk dat ik deze film slecht vond. Het enige wat een beetje tegen zat op dat gebied is dat ik constant moest lachen.
Dus ja, dit is erg flauw, maar tegelijkertijd is dit een van die zeldzame komedies waarin dat goed uitpakt. Wat mij zo beviel aan Anchorman is het enthousiasme waarmee het gebracht werd. Niks geen subtieliteit, de acteurs storten zich op hun rollen met een bombastische overgave die ongeëvenaard is. Het gevoel is dan nauwelijks nog dat de komieken flauw spelen, maar meer dat ze compleet doorgeslagen zijn. En dat werkt op een bepaalde manier aanstekelijk. "I don't know what we're yelling about!", schreeuwt Steve Carrell op een gegeven moment. Ik ook niet, maar hij heeft gewoon groot gelijk om verder te schreeuwen.
Toegegeven, het vele geschreeuw laat enkele scènes in de mist lopen, zoals het vreselijke moment in de telefooncel. Er wordt hier zo luidruchtig met grappen gesmeten dat er veel zijn die niet werken. Toch is dat nog altijd maar een klein deel. Anchorman mag dan de intelligentie van de grappen van bijvoorbeeld Monty Pyhton missen, qua waanzin kan hij goed mee. Neem zo'n scène als het gevecht tussen de nieuwsteams. Het heeft niets in de film te zoeken, maar werkt daardoor des te hilarischer (Steve Carrell met die granaat
). Gelukkig vond men het ook niet nodig om een serieus stukje in te lassen, zoals in de meeste Amerikaanse komedies. Zou hier nog misplaatster zijn dan anders.
Eigenlijk lijkt dit nog het meest op de Marx Brothers: halve anarchie vol dommigheid en een gebrek aan goede smaak. Geen wonder dat zoveel mensen het hier niets vinden. Maar net als de Marx Brothers vind ik Anchorman een film vol onhebbelijkheden die toch onweerstaanbaar is, op een geheel eigen manier. Jammer dat Apatow hierna wat meer karaktergedreven komedies als Knocked Up is gaan produceren. Doe mij deze losgeslagen waanzin maar.
Kleine 4*. Zeer aangename verrassing.
benzoni
Dit is de grappigste film die ik in mijn leven heb gezien.. haha wat een geweldige humor!
super acteurs ook... heerlijk heerlijk als ik een 6 kon geven deed ik dat
moviemafketel
- 19752 berichten
Weer herkeken. Ze hebben er bijna alle komieken in gegooid zeg. Adam Sandler, Rob Schneider en Kevin James ontbraken dan nog net.
Ik moest soms nog wel lachen, maar te flauw is gewoon niet zo grappig in mijn woordenboek. "God just wants her to die" was wel een grappige opmerking bij de berenkuil haha. Overall best het kijken een keer waard, maar 30 keer naar deze film kijken wat ik hiervoor las lijkt me niet echt een goed plan.
Rosicky
Heel absurde humor, en dat zorgt dat je de hele tijd in elk geval word vermaakt. Maar echt lachen heb ik anderhalf uur lang amper gedaan. Niet helemaal mijn komedie, maar ook zeker niet slecht.
MarkFish
"I don't know how to put this but I'm kind of a big deal."
Kleine 4*. Zeer aangename verrassing.
Het is toch niet helemaal losgeslagen waanzin mijns inziens, want er wordt wel een aardig tijdsbeeld gegeven. Met de seksistische grappen van die mannen al la de serie Mad Men en het feminisme van Applegate krijg je wel een beeld van hoe de verhoudingen waren op nieuwsredacties.
Vinokourov
Onbenullig Will Ferrell-vehikel die alleen maar om Will Ferrell en de vervelende Christine Applegate draait. De bijrollen hangen dr maar bij, terwijl uit die van Steve Carrell veel meer gehaald kon worden. De enige keer dat ik lachte, was om een idiote actie van hem. Verder is dit gewoonweg vervelend.
Mescaline
Leuke vermakelijke film die vooral in het begin opstart problemen heeft maar gelukkig steeds iets beter wordt.
Het einde is nogal cliché, maar dat kon bijna ook niet anders met een plot als dit.
Vermakelijk en een paar erg geslaagde grappen, 3 sterren
louisvf
Wie deze film niet komisch vind moet zielig een hoekje gaan huilen!!
Wat een geweldige film!! Kan deze nog wel 1000x zien....
Hehe, denk dat ik met zo'n quote om de 5 minuten meer zal moeten lachen dan om deze film!
Nicolage Rico
- 20220 berichten
Tegenvallend. Ik houd wel van debiele personages in een stompzinnige setting. Dat is ook de kracht van deze film. Ook Will Ferrel vond ik bij vlagen grappig, net als Steve Carrel.
Dan heb ik de goede punten eigenlijk wel genoemd. Een paar aardige grappen, maar de slechte grappen overheersen.
2,5*.
jumpstylemovie
Ik heb het beginstuk helaas niet gezien maar ik kan eindelijk eerlijk zeggen dat Will Ferrel een goede rol neerzet. Heerlijk droog verhaaltje dat veel clichés expres gebruikt en er iets grappigs van maakt. Ook is Steve Carrel erg leuk bezig. Ik kon een paar keer hard om hem lachen. Verder waren ook nog een paar andere bekende acteurs (Ben Stiller bijvoorbeeld) gecast als teamleiders van de news-channels. Die scene dat alle news-channels elkaar te lijf gaan met moordwapens is geweldig
jordybeukeboom
Heerlijke onzin, uitstekend gecast, fraai aangekleed (die koltruitjes...) en veel geinige (woord)grappen. Ferrell is geniaal, Applegate erg charmant.
Die scene met die burrito en het vervolg daarop is briljant. Die schuiver van Black is ook prachtig gefilmd.
patjenmgn
Erg flauw, was er waarschijnlijk niet voor in de stemming. Dus kon om de meeste grappen dan ook niet lachen, hooguit glimlachen. Maar blijft lekker om 90 minuten naar Miss Applegate te kijken
_Casper_
ik haD hoge verwachtingen van deze film, ook mede de topcast en alle postitieve reviews.
en ik houd van flauwere films maar ik vond deze film toch echt tegenvallen
heb helaas niet echt vaak kunnen lachen
kan er dus niet meer van maken dan 2*
Ninto
Deze film is naar mijn mening een van de beste van hem...briljant!
Inderdaad. Maakt niet uit wat voor tekst je die gast geeft, alles is grappig als hij het doet. Grandioos!
tukkerstein
Waardeloze film. Will Ferrell denkt vooral zelf dat hij grappig is. Een beetje overdreven nep acteren en rare koppen trekken en het moet allemaal heel grappig zijn? Verhaal is niet erg boeiend, maar dat maakt nog niet zo heel veel uit. Dit is voor mij geen komediefilm. Het aantal echt leuke grappen was op een hand te tellen.
De Knip
Niveau Naked Gun, daar zat ik aan te denken tijdens de film Anchorman.
Waar ik had gehoopt op Big Lebowski-achtige humor, stelde Anchorman mij wat teleur:
***
Opvallend is de gemiddelden per leeftijdscategorie op de imdb site.
Hoe hoger de leeftijd, des te minder wordt anchorman gewaardeerd. Kan geen toeval zijn.
Naomi Watts
Best een aardige komedie. Ferrell kan erg leuk zijn maar erg jammer dat ie vaak vervalt in die vreselijke schreeuwige delivery. Dan is het gewoon niet leuk meer, ik snap oo kecht niet dat er mensen zijn die daar mee weg lopen. Vreselijke humor. Paul Rudd is dan wel weer leuk. De Apatow producties vind ik de laatste tijd echt van een enorm goed niveau, alleen jammer dat ie zich ook inlaat met een kerel als Ferrell (vooral in een leading role). Ook dat hele subplotje tussen Ferrell en Applegate is erg vervelend, komt ook vooral omdat het beiden ook erg vervelende acteurs/actrices zijn, Carrell vind ik ook hier niet leuk maar ook niet storend en er zitten toch wel heel wat leuke guest roles in van Stiller, Vaughn, Rogen etc. Jammer dat Apatow hier op de proppen komt met een erg average kemedietje.
Phille
Wat een absolute waardeloze onzin... Flauwe grappen, acteerprestaties om bij te huilen. Waste of time!
movie acteurs
Vond dit ook vrij vervelend. Vooral de rol van Ferrell moest weer zeer overdreven. Ik wil zeker niet zeggen dat het een walgelijke acteur is. Ik vind hem soms best goed. Alleen met deze overdreven rol lag hij mij totaal niet. Ik kon hem achter het behang plakken. Voor de rest ook natuurlijk een beetje flauw en niet zeer geweldig qua grappen. 2,0.
Je moet er van houden, ik heb werkelijkwaar 90 minuten genoten van deze film. Anchorman serieus nemen is als de Paus dat in een moskee bidt, iets wat niet mogelijk is.
Vanaf de openings credits worden de meest vreselijk flauwe grappen op je afgegooid, de een wat meer geslaagd dan de ander. De vele situaties zijn zo gestoord dat het hilarisch wordt. Heerlijk pretentieloos filmpje uit de Apatow stal met bijna alle bekende acteurs die je normaal in Apatow producties ziet. Stuk voor stuk leuke rollen met als hoogtepunt de knotsgekke Ferrell.
Voor de Ferrell/Apatow fans een absolute topper en een hoogtepunt. Voor de mensen die Apatow en/of Ferrell niet leuk vinden, gewoon niet kijken lijkt me?
Verhoging 3,5*->4*
Gtaboy107
Ik ben wel iemand die zulke humor waardeert zoals in deze film. Het is een grappige film, maar sommigen zijn ook wel iets té flauw. Vooral het stuk dat al die groepen met elkaar gaan vechten. Ben Stiller zat er ook in als ik het goed had. Zeker mijn 2,50 waard.
Hectometersnor
Ik ben absoluut geen Ferrel fan maar in deze film moest ik soms toch wel om hem lachen. Leuke bijrollen maar het is en zal nooit mijn humor zijn.
Beloki
Hilarische komedie. Ik heb echt praktisch de gehele film krom gelegen van het lachen. Wat een topcast ook weer. Ferrell, Carell, Koechner en zelfs een beetje Stiller.
Topper.
B.

Anchorman 2: The Legend Continues
2013

Wake Up, Ron Burgundy: The Lost Movie
2004

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

50/50
Drama / Komedie, 2011

South Park: Bigger, Longer & Uncut
Komedie / Animatie, 1999
journalistiekjaren 70sexismladderpandatv show in filmmustachemisogynistnewsroomtelepromptergang warfare post-credits sceneduringcreditsstingernews spoofnews caster