• 9.377.700 stemmen

Anchorman: The Legend of Ron Burgundy (2004)

Komedie | 94 minuten

Genre: Komedie

Alternatieve titel: Anchorman

Geregisseerd door: Adam McKay

Met onder meer: Will Ferrell, Christina Applegate en Paul Rudd

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot Anchorman: The Legend of Ron Burgundy

"They bring you the news so you don't have to get it yourself."

Ron Burgundy (Ferrell) is één van de meest bekende nieuwslezers in San Diego in de zeventiger jaren. De eerste vrouwelijke nieuwslezers doen hun intrede; een van hen is de ambitieuze Veronica Corningstone (Applegate). Ron is bereid om Veronica uitzendingen te geven op het gebied van 'woman interest' ; waaronder mode en koken. Maar wanneer Veronica weigert de 'oogappel' van het station te zijn, gaat ze toch het nieuws presenteren; het begin van een langdurige strijd...

Ron Burgundy

Veronica Corningstone

Brian Fantana

Brick Tamland

Garth Holliday

Eager Cameraman

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Ik zal proberen mijn verwachtingen wat naar beneden bij te stellen aangezien het lastig zal worden het eerste geniale deel te evenaren. Maar ik heb er wel enorm veel zin

Aankonding sequel Anchorman door Ron Burgundy

avatar van Justinw

Justinw

Doet wat het moet doen, leuke cast. Beter dan Old School die ik de dag erna zag.

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Nice

avatar van Joy4ever

Joy4ever

Yes

avatar van lonelytourist

lonelytourist

De eerste trailer is al uitgelekt.

Grappig dat er eigenlijk al een trailer en poster is terwijl het script nog niet geschreven is en ze pas in februari beginnen met filmen. Ik vraag me ook af hoe ze dat zo snel gaan doen als ze de film al in 2013 willen uitbrengen.

avatar van Lefgozer

Lefgozer

Eén van de beste Will Ferrell films. Supporting cast ook van te smullen.

Wat is die Ferrell toch ook een held. Blijft mijn favoriete comedy acteur. Volgens mij onderschatten nog veel mensen wat een acteertalent hij heeft. Elke rol, hoe gek ook, weet hij goed neer te zetten.

Anchorman 2: The Legend Continues Official Teaser (2012) - YouTube

Scripting. Looking to shoot in early 2013.

Anchorman 2 (2014) - IMDb

Dat duurt nog even...

avatar van Shaky

Shaky

Wat een heerlijk foute film. Heb me kapot gelachen. Ik kijk erg uit naar deel 2.

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Zag deze film in de vele 'cult top 10' lijstjes staan, en met oog op het aankomende vervolg moest ik deze maar is zien.

En waar ik al bang voor was, ... dit was een vreselijk foute film. Gelukkig zo fout dat het allemaal weer bijzonder geestig is. Heb om de overdreven slechte scenes doorgaans zeer hard moeten lachen.

Heerlijke cast, met een paar knappe bijrollen. Applegate is ook een lekkertje om te zien.

Zeer vermakelijk!

avatar van Angelo2

Angelo2

Heerlijke film vol met foute grappen en foute types. Dit is de leukste film met Will Ferrell die ik tot nu toe gezien heb. Wat een geweldig typetje zet hij hier neer. Echt zo'n comedie waar je vaak niet echt om bepaalde grappen lacht maar om het geheel en om de karakters die gespeeld worden. En wat degene hier boven al zegt, Christina Applegate is een prachtvrouw om te zien en speelt haar rol erg leuk! Na Casa de mi Padre weer een leuke comedie van Will Ferrell. Een 8

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

waar blijft deel 2?

avatar van david bohm

david bohm

Ondanks de toch behoorlijke cast heeft deze film mij niet echt kunnen bekoren. Te kinderachtige grappen, flauwe hap.

Onvoldoende.

avatar van KKOPPI

KKOPPI

Ongeveer tot de helft is het behoorlijk leuk, daarna bergafwaarts met als dieptepunt de scène in de dierentuin.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Ik heb me eigen kapot gelachen een hele leuke film om te bezichtigen,dus kijken zou ik maar zeggen.

avatar van tattoobob

tattoobob

Leuke film,wacht met smart op het nieuwe deel!!

avatar van Edie

Edie

Mwoah, een hoop bekende namen in deze film maar de humor is niet echt voor mij besteed. Af en toe wel lichtjes een glimlach gekregen maar daar bleef het ook bij. Het leukste moment van de film is met Jack Black op de brug. Steve Carell vond ik maar irritant in deze film, Paul Rudd vond ik nog het leukste karakter in de film, maar die kreeg niet bijster veel aandacht verder.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Topfilm met zeer leuke humor! Ik heb echt in een deuk gelegen! Zo worden er maar weinig gemaakt! 4 sterren

"You`re going to eat that cat poo!" - "I will not eat cat poop!" - "You will eat cat poo" - Ron Burgundy says NO!"

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Redelijk.

Het liefdesplotje is vreselijk en een paar personages zijn ook niet echt leuk, maar toch is Anchorman best een vlot tussendoortje. De grappen zijn meestal geslaagd in hun flauwheid en dat is toch ook al iets.

Will Ferrell wisselt goeie met minder goeie momenten af. Dit gaat op voor zowel zijn droogkloterige scènes als zijn schreeuwpartijen, al moet hij zien dat hij daar niet te vaak naar grijpt.

Christina Applegate is vrij irritant, maar de stortvloed aan cameo's (Jack Black!) maakt e.e.a. goed.

Redelijk als (eenmalig) tussendoortje, maar daar blijft het ook bij.

Gevleide 3

avatar van Koen87

Koen87

Krachtour van het koppel Ferrel & McKay. De film an sich is over-the-top en dat maakt hem juist zo sterk. Ondertussen heb ik hem een keer of 6 gezien en hij verveeld nog steeds niet, ik wacht dan ook met smart op het vervolg (al kan die alleen maart tegen vallen).

" It's so damn hot... milk was a bad choice"
YouTube - Anchorman: Top 10 Best Quotes
YouTube - I'm Ron burgundy VB
Anchorman Fight on Vimeo

Edit: al zegt mijn Avatar al genoeg natuurlijk;)

avatar van Masterkeeltie

Masterkeeltie

Ik heb gewoon heerlijk gelachen, wat een geweldige cast btw xD niet normaal haha.

Lekker lachen om al die verschrikkelijk flauwe grappen!

Brick, wat een held.

avatar van hnmax1984

hnmax1984

als je deze film niet grappig vind moet je jezelf laten nakijken

avatar van Masterkeeltie

Masterkeeltie

HN ik hoop dat humor niet alleen je overtuigt om een 5 te geven?

avatar van tattoobob

tattoobob

hnmax1984 schreef:

als je deze film niet grappig vind moet je jezelf laten nakijken

Grappig ....ja

Hilarisch...nee

avatar van hnmax1984

hnmax1984

Maargoed dat het kwestie van 'mening' is. Mijn opmerking was dan ook als statement bedoeld. Niet te serieus worden jongens.

Ik vind de humor van Will Feral gewoon prachtig. Die vent kan zo goed een idioot nabootsen. Dat sommige humor flauw is kan zijn, maar dit wordt ook afgewisseld met sterke humor, daarom is deze humor juist prachtig.

Als je mij naar the naked gun laat kijken ga ik langzaam dood aangezien dit alleen maar flauwe humor is

avatar van Theunissen

Destijds gezien op Film 1 en met name de eerste helft van de film is best aardig en leuk. Daarna vond ik het een wat flauwe film worden. De cast is eigenlijk best indrukwekkend want er spellen toch best veel acteurs in mee die het best gemaakt hebben en ook vaak in komische films te zien zijn. En dan doel ik natuurlijk op Steve Carell, Paul Rudd en in mindere maten David Koechner. De cast (m.u.v. de tenenkrommende Christina Applegate) maakt het eigenlijk ook de moeite waard om deze film te bekijken want het verhaal opzicht is niet echt leuk. Zeker geen hoogvlieger deze komedie maar dankzij de duur en de cast is hij wel goed te doen.

avatar van Daan258

Daan258

Toen ik voor het eerst deze film zag vond ik het op een of andere manier niet veel aan. Vandaag voor de 2e x gezien en hij beviel me nu veel en veel beter.

De film heeft echt een verhaal van niks maar juist doordat maakt het deze film zo grappigXD.

En natuurlijk de geweldige cast, vooral mijn favoriet is Steve Carrel heb af en toe echt in een scheur gelegen om ze onwijs flauwe opmerkingen.

Zeker een erg leuke comedy, kan niet wachten op deeltje 2:)

avatar van gillie24

gillie24

Er zijn maar weinig films waarbij ik echt in een deuk kan liggen, maar Anchorman is daar zeker een van. Will Ferrell is werkelijk hilarisch met die vreselijke soepsnor en ook de overige cast is gewoon erg leuk en goed op elkaar ingespeeld. Ook Applegate is gewoon leuk. Lekker seksistisch en een heerlijke concurrentiestrijd tussen de heren en de dame. Heerlijke film!

Kom maar op met deel 2!

avatar van jerome998

jerome998

Naast dat ik dit gewoon een erg geslaagde komedie vindt, heb ik me erg vermaakt met de bijrollen van Steve Carrell, Danny Trejo, Jack Black, Tim Robbins, Vince Vaughn, Luke Wilson en Ben Stiller. Erg sterke cast!!!

avatar van frolunda

frolunda

Te absurd voor mijn smaak.Sommige Will Ferrell films zijn wel leuk maar hier vond ik niet veel aan.