• 9.378.652 stemmen

Anchorman: The Legend of Ron Burgundy (2004)

Komedie | 94 minuten

Genre: Komedie

Alternatieve titel: Anchorman

Geregisseerd door: Adam McKay

Met onder meer: Will Ferrell, Christina Applegate en Paul Rudd

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot Anchorman: The Legend of Ron Burgundy

"They bring you the news so you don't have to get it yourself."

Ron Burgundy (Ferrell) is één van de meest bekende nieuwslezers in San Diego in de zeventiger jaren. De eerste vrouwelijke nieuwslezers doen hun intrede; een van hen is de ambitieuze Veronica Corningstone (Applegate). Ron is bereid om Veronica uitzendingen te geven op het gebied van 'woman interest' ; waaronder mode en koken. Maar wanneer Veronica weigert de 'oogappel' van het station te zijn, gaat ze toch het nieuws presenteren; het begin van een langdurige strijd...

Ron Burgundy

Veronica Corningstone

Brian Fantana

Brick Tamland

Garth Holliday

Eager Cameraman

avatar van Archibald

Archibald

Wat een heerlijke komedie was dit gisteravond. Ik heb meerdere malen echt dubbelgelegen, voornamelijk om Brick. Dit is zeker een aanrader.

avatar van xaid

xaid

sowieso beste komedie ever!!!! wat een geniale humor sick

Ik heb deze film letterlijk al meer dan 50 keer gezien in mijn leven. Ken elk woordje en elke gezichtsuitdrukking uit m'n hoofd. Heb em nu al een tijdje niet gezien, maar ik weet zeker dat als ik deze film weer opzet dat ik weer dubbel lig.

Óf je vindt deze film geniaal, óf je haat hem.

Voor mij in ieder geval de beste film ooit gemaakt.

avatar van Thera.

Thera.

Oh hilááárisch. Flauw op de juiste manier. Madness!

avatar van MovieHolic

MovieHolic

Toffe film! Veel gelachen! xD

avatar van TimZor

TimZor

Normaal kan ik nog wel om Ferrel lachen maar vondt deze film slecht terwijl ik een groot liefhebber ben van humor (in vele catogorieen). Vondt alleen Carrel nog wel eens aardig zoals o.a. het stukje (i love lamp)

avatar van ILDIB

ILDIB

Typische ferrel en vaughn humor. Gelukkig her en der wel lekker scherp.

avatar van JetzeH

JetzeH

Hiliarische vent, heerlijke strijd en lollige acties. Vooral borrito akkefietje vent die z’n hond de brug af schopt

avatar van dave

dave

Absurd, maar niet op de vloeiende manier die we gewend zijn van Apatow producties. Veelal een geforceerde boel met een cast die zichtbaar probeert de grappen op een zo hilarisch mogelijke manier naar voor te douwen. Dat blijkt achteraf toch een gemis te zijn, want de zekere naturel die anders zo overtuigend overkomt, is hier soms pijnlijk afwezig. Carell is verbazend genoeg de enige die hier mee weg komt, en zelfs meermaals tot luidop schateren aanmaant. Ferrell doet zijn best en heeft beslist zijn momenten, maar het samenspel met Applegate is wat deze film naar beneden trekt. Waarom zou je in een krankzinnig verhaal als dit ook zo'n serieus personage integreren? Het contrast tussen koele kikker en lolbroek pur sang resulteerde niet bepaald in een meer daverende beleving.

Verder is het prettig om zien dat er een heuse karrenvracht aan cameos werd ingehuurd. Danny Trejo als barman en ik denk zelfs Ben Stiller als Spaans/Mexicaanse presentator zijn er slechts enkelen.

Matig, maar in staat om een afdoend aantal grijnzen op het gezicht te doen verschijnen.

3,00 (2,75)

avatar van Stino28

Stino28

Zo krankzinnig vind ik het verhaal nu ook weer niet. En zo serieus vind ik de personages ook niet. Het vrouwelijk personage van Applegate moet gewoon het tegenovergestelde spelen van de mannelijke nieuwslezers: vrouwelijk, intelligent, capabel en serieus in haar vak. Lijkt me basis story telling, werken met tegenovergestelden.

En waarom is iedereen hier zo serieus over deze film? Als er nu niet iets wat je niet moet doen bij zulke film, is over alles gaan nadenken. Deze film heeft nooit de bedoeling om kwaliteitsvol te zijn, en dat weten de makers ook wel. Maar dat wil niet zeggen dat de grappen niet goed mogen zijn, en dat zijn ze gelukkig wel . Je moet die dan wel ook niet te serieus nemen

SaNDuTjE

Hilarische film vol met absurde en extreme flauwe grappen, die je enigszins moeten liggen om de film te kunnen waarderen.

Dat de acteurs er zin in hebben is duidelijk, want het voelt aan alsof veel is geïmproviseerd en men op dat moment een nog betere variant van een grap te binnen schiet. Veel grappen zijn erg overdreven en daar hou ik wel van. Vooral de mimiek van Ferrell en natuurlijk Carell is weergaloos en zonder ook maar iets te zeggen goed voor een lach. Met name Carell heeft bij mij met z'n absurde one-liners en flauwe acties voor heel wat lachgeweld gezorgd.

Ferrell en Carell zijn duidelijk de smaakmakers van de film, maar worden prima ondersteunt door sidekicks als Rudd en Koechner. Daarnaast speelt een legio aan acteurs een gastrol zoals Jack Black, Ben Stiller, Tim Robins en Danny Trejo. Erg leuk om ze allemaal even voorbij te zien komen.

Het verhaal stelt niet veel voor maar is lekker uitgewerkt met hier en daar wat leuke shots en prima muziek.

Een zeer geslaagde komedie die er vol gas voor gaat en er zo een heerlijk avondje lachen van heeft weten te maken.

avatar van bobbydigital01

bobbydigital01

erg leuke film dit.

als ik hem in 2004 gekeken had dan ik hem waarscheinlijk nog iets leuker gevonden.

avatar van mug13

mug13

Vele bekende acteurs passeren de revue in deze film(geweldig).Ik heb me eigen kapot gelachen een hele leuke film om te bezichtigen.Aanrader(JA ZEKER)dus kijken zou ik maar zeggen.

avatar van The Oceanic Six

Discovered by the Germans in 1904, they named it San Diego, which of course in German means a whale's vagina.

Gisteravond herzien en nog altijd vind ik deze film 1 van de meest hilarische komedies die ik ken.

Je houdt van de humor van Will Ferrell of je haat het, maar ik ben er dol op. Lekker lomp en flauw, maar wel vaak enorm funny. Misschien is dit ook wel zijn beste film geworden.

Het plot slaat natuurlijk nergens op, maar de uitwerking is briljant. Er zitten zoveel grappige rollen in de film die me echt gewoon vaak lieten lachen. Ferrell zelf is briljant als Ron Burgundy. Vreselijk aparte, maar wel hilarische man. Dat hele nieuwsteam van hem is grappig, met vooral een glansrol voor Steve Carell als de wereldvreemde Brick!

Christina Applegate doet het ook wel aardig en ziet er gelukkig ook erg leuk uit.

Maar het zijn vooral de krankzinnige dialogen en situaties met Ferrell die me steeds weer lieten lachen. Zijn mimiek, zijn taalgebruik, zijn kop..prachtig!

Ook leuk is het enorme aantal cameorolletjes van bekende acteurs in de film. Ben Stiller, Danny Trejo, Jack Black (geniaal moment met hem en Ferrell)...noem ze maar op. Erg grappig om steeds weer bekenden te herkennen. Helemaal bij het grote nieuwsploegen gevecht (werkelijk een briljante scene, vreselijk grappig!) herken je er een hoop.

Anchorman: The Legend of Ron Burgundy zal zeker niet voor iedereen weggelegd zijn, maar ik kan er geen genoeg van krijgen!

4,5* stonden en blijven staan!

You stay classy, San Diego!

avatar van rep_robert

Moet zeggen dat dit wel het hoogtepunt van Ferrell's oeuvre is tot nu toe. Alles valt op zijn plek in deze film, inclusief de bijrollen.

avatar van The Oceanic Six

Ook geniaal trouwens hoe ze even naar president Bush sneren op het einde met de woorden over Brick:

Brick Tamland is married with 11 children and is one of the top political advisors to the Bush White House.

avatar van TMP

TMP

Waardeloze comedy. Dat het verhaal niks voorstelt is te begrijpen, maar de uitwerking is ook echt totaal niet grappig. Saaie film, waarbij ik geen enkele keer echt heb moeten lachen. Heel flauw ook allemaal, iemand opbellen en je voordoen als iemand anders, foutjes op de autocue en een over de top gevecht, Irritante personages en zeer flauwe humor.

avatar van nckos

nckos

Een van de grappigste komedies ooit gemaakt. Niet zo slap als Scary Movie, maar daarentegen ook niet pretentieus. Hilarisch, sfeervol, bij vlagen origineel en een aantal leuke cameo's. 'I'm in a glass case of emotion!' hehe 4,5*

avatar van JustMike

JustMike

Geweldige komedie, maar hoe beordeel je Will Ferrell?
Ik vind Will Ferrell erg grappig, maar hij is net op het randje van leuk of niet leuk. Ik heb een half uur zitten lachen achter elkaar, maar ook soms 20 minuten niks, hij is soms wat minder. Maar wat deze film zo erg grappig maakte waren de bijrollen, Steve Caroll was echt verschrikkelijk grappig. Het gevecht was ook erg leuk. Vince Vaughn en Ben Stiller, Wat zie ik weer veel bekende gezichtjes, maar dan komt ook nog Jack Black voorbij met het geniaalste stuk uit de hele film. Ik vond het eerst verschrikkelijk grappig, maar na een tijdje toch ook wel weer zielig. Gelukkig komt het goed.

Toch wel de beste van Ferrell die ik tot nu toe gezien heb.

I Am Rob Burgundy
Go F*ck yourself, San Diego.

avatar van Yamato

Yamato

Briljante film. Uitzonderlijk hoge hoeveelheid leuke grappen in een film met een precies goede speelduur.

avatar van Number23

Number23

Dit is een geweldige film met een aantal van mijn favoriete komedie-acteurs, waaronder Ferrell, Carell en Rudd. Vooral de humor van Ferrell is mijn type humor, zo droog als de klote en vol met eigendunk. Ook Carell als nerveuze nerd en Rudd als wannabe ladiesman. Jah geweldig dit.

SaNDuTjE

Gisteren herzien en wederom van de bank gerold van het lachten. Daarom verhoogd met een halve ster.

Fantastische film!

avatar van Thomas83

Thomas83

Prachtige melige humor. Will Ferell speelt de titelrol ook erg leuk. De humor is eigenlijk altijd vrij flauw, maar wordt in een hoog tempo en met zoveel charme gebracht waardoor het leuk wordt. Die seventies-look in kleding en art-direction is ook wel geinig. 3.5*.

avatar van Picker

Picker

Zeer matige film, heb af en toe moeten lachen maar deze momenten waren te schaars om de film een voldoende te geven. Vond het geheel saai en flauw.

SaNDuTjE

Het is dan ook soort humor dat je moet liggen (en voor in de stemming moet zijn) om te kunnen waarderen.

avatar van konynewortel

konynewortel

zeer zwakke flauwe humor die aan mij niet beteed is, zie liever films met Jim Carrey of the Wayans brothers

avatar van K. V.

K. V.

Het is een beetje erop of eronder, met dit soort films. 'k had er meer van verwacht. Het aantal grappen vond 'k nogal laag. De enige keer waar 'k een aantal keren heb moeten lachen, was tijdens het dwarsfluitoptreden.

Er duikt wel heel wat bekend volk op in deze film: Luke Wilson, Ben Stiller, Jack Black, Tim Robbins, Vince Vaughn, ...

Tja, 'k heb hem eens gezien, maar 'k had er wel veel meer van verwacht.

avatar van morris_rednalooz

morris_rednalooz

Steve Carell

avatar van hendrikjanjansen

hendrikjanjansen

Op een of andere manier stijgt deze film toch net een stukje uit boven het bombardement van slappe humorfilms dat we jaarlijks uit de VS over ons heen krijgen.

De stereotypen zijn herkenbaar en leuk neergezet door acteurs die bij vlagen best goed kunnen acteren. En dat doen ze in deze film dus.

Verhaal mag je vergeten, zie het liever als grappige sketches. Zou hem best nog eens willen zien.

avatar van The Oceanic Six

Will Ferrell terug met Anchorman 2 | nu.nl/film | Het laatste nieuws het eerst op nu.nl

Vrij opvallend, ik meen vorige maand nog te hebben gelezen dat er wel een nieuwe Step Brothers komt, maar zeker geen Anchorman. Zijn ze dan zeker op teruggekomen.

Ben benieuwd hoor, deel 1 was geweldig. Maar of je ook nog hiermee een 2e keer kan scoren?