Anchorman: The Legend of Ron Burgundy (2004)
Genre: Komedie
Alternatieve titel: Anchorman
Geregisseerd door: Adam McKay
Met onder meer: Will Ferrell, Christina Applegate en Paul Rudd
Bekijk via SkyShowtime
Plot Anchorman: The Legend of Ron Burgundy
"They bring you the news so you don't have to get it yourself."
Ron Burgundy (Ferrell) is één van de meest bekende nieuwslezers in San Diego in de zeventiger jaren. De eerste vrouwelijke nieuwslezers doen hun intrede; een van hen is de ambitieuze Veronica Corningstone (Applegate). Ron is bereid om Veronica uitzendingen te geven op het gebied van 'woman interest' ; waaronder mode en koken. Maar wanneer Veronica weigert de 'oogappel' van het station te zijn, gaat ze toch het nieuws presenteren; het begin van een langdurige strijd...
Ron Burgundy
Helen
Tino
Eager Cameraman
Jordy
Om één of andere reden had ik het idee dat dit een iets serieuzere film zou zijn dan de gemiddelde Ferrell film. Niet dus
Gewoon weer zo'n lekker over-the-top filmpje, met de bekende Stiller/Wilson/Vaughn-mensen in bijrollen.
Wát een halve zool die Ferrell, paar keer gigantisch in een deuk gelegen om de grootste flauwekul. Een dikke 3.
Phoenix
This is the most ridiculous thing ever
Aldus Will Ferrell bij de bloopers op het einde. Misschien nog debieler dan Ace Ventura, hoewel de grapdichtheid hier wat lager is. Vooral moeten lachen om Brick.
I love lamp.
Vooruit, 3*.
Chainsaw
Beetje Austin Powers niveau, maar dan soms nog flauwer en idioter. Niet alle grappen slaan aan, het is soms wat kinderachtig of wel erg melig. Maar als Anchorman werkt, dan werkt het ook goed. Beste voorbeeld is weerman Brick met zijn fantastische droge opmerkingen. Enkel voor mensen die van de meest bespottelijke ongein kunnen genieten.
3,5 sterren. I love lamp.
Ik zal nooit een fan van Farrell worden en dit is een typische film voor hem. Nogal vervelende humor dus. Spaarzaam grappige momenten worden afgewisseld met heel, heel veel kinderachtig gedoe.
Madecineman (moderator films)
hilarische film. Ik heb letterlijk gejankt van het lachen.
Ik vond deze film ook om te janken. Maar dat kwam niet van het lachen. Erg flauwe bagger 1.5*
otherfool
Blech, wat een vervelende Saturday Night Live film. Hier heb ik totaal niet om kunnen lachen. Nu ja, 1 of 2 keer dan (de knokpartij)... nee, echt een teleurstelling want normaal ben ik wel een fan van de SNL ongein.
1,5*.
Een ongrappige komedie, altijd pijnlijk. Flauwe pies en poep humor, slechte Carrey-achtige gekkenbekkentrekkerij en maar enkele half leuke grappen (de enige keer dat ik echt moest lachen was bij "The Warriors" scene).
maxcomthrilla
Ik vond hem ook een beetje tegenvallen. Ik had meer humor verwacht. Een van de meest tegenvallende komedies die ik ooit gezien heb, vooral omdat ik de personages irritant vond en ik hem voorlopig niet nog een keer hoef te zien. *2,5.
BoordAppel
Té dom allemaal, maar wel erg grappig. Die discussie na het nieuwsteamgevecht vond ik het beste, zo droog. Best aparte humor ook, niet echt met iets te vergelijken, alleen met de andere films van deze malloten.
Prudh
Die Will Ferrel films bevallen me meestal wel. Zo ook deze. Lekker flauw, lekker droog. Er kwamen erg leuke bijrollen voorbij, van onder andere Tim Robbins en Danny Trejo. Ik kom al snel uit op 3,5 ster, aangezien ik vaak moest gniffelen om deze loze humor!
Mad Man Mundt
Great odin's raven, wat een lage score!
What in the hell's diversity?
Well, I could be wrong, but I believe, uh, diversity is an old, old wooden ship that was used during the Civil War era.
Geniale genitale humor, perfect platte grappen, superieure stupiditeiten, meesterlijk maffe karakters en absoluut absurd goed acteer werk -> 5*
I don't know if you know this, but I'm kind of a big deal. People know me... I have many leatherbound books and my apartment smells of rich mahogany.
Ron Burgundy is the Balls en Brick for president!
Paul Rudd is trouwens ook brilliant in deze film als Brian Fantana.
Sportingerke
Heb erg hard moeten lachen met deze totaal onrealistische en bij wijlen absurde komedie. Vooral genoten van Steve Carell als Brick. Hilarisch.
Toch was hij voor mij vaak net iets over de top...
Respekked
Erg flauw, melig en over the top met een aantal geslaagde grappen en one-liners. Wat een retards allemaal. Grappig dat ik voor het eerst moest lachen om iets met Jack Black, dat was een leuke scene en natuurlijk de vaak genoemde gang-fight. Verder af en toe wel grinniken om te debiele uitspraken.
Steve Carrel trek ik niet als idioot, hij bewijst later met Little Miss Sunshine toch degelijk wel wat te kunnen, maar hier is het weer treurig en niet grappig.
Kraay
Bij vlagen erg grappig en vermakelijk, bij vlagen ook tenenkrommend flauw, met een shitload cliche's (Pratende hond als held
) En Ben Stiller is al helemaal een ramp. Het laatste halfuur was trouwens erg saai. Maar de scene's met de vier mannen bij elkaar maakten veel goed, ook een aantal bekende gezichten in de bijrollen waren leuk. Erg nipte voldoende, 2,5*
Anchorman: the legend of Ron Burgundy is een erg leuke komedie met in de hoofdrol Will Ferrell. De film speelt zich af in de jaren zeventig en iedereen ziet er ook erg jaren zeventig uit met mooie snorren en pruiken. Hierdoor ontstaat een film die regelmatig best wel leuke scènes bevat. Christina Applegate doet het aardig, maar Will Ferrell is steelt in deze film echt de show. Daarnaast zet ook Steve Carell een ontzettend leuk personage neer als weerman Brick. Verder bevat de film nog een heleboel aardige cameo's van bekende acteurs. Zo zijn o.a.: Vince Vaughn, Ben Stiller, Jack Black en Tim Robbins te zien. Heerlijke onzin dit dus en wat mij betreft topvermaak!
Leland Palmer
Jack Black, die die hond van de brug trapt
Fantastische scéne, waarschijnlijk de beste uit de hele film. Ook voor de rest heb ik me vermaakt. Wel een aardig aantal erg flauwe scénes, maar gelukkig overheersen de grappige momenten en doet de jaren 70' sfeer het altijd erg goed bij mij.
Het verhaaltje stelt erg weinig voor, maar het scenario, geschreven door Will Ferrell en Adam McKay is erg geestig en bevat de één na de andere hilarische dialoog, zo nu en dan vergezeld door een flauw moment. Mjah, dat kan je verwachten als je deze namen ziet. De bijrollen van Paul Rudd, David Koechner en Steve Carrel zijn ook erg leuk. De laatstgenoemde (I don't know what we're yelling about!
) is zo belabberd dom dat het weer hilarisch wordt. Voor de rest is er nog Applegate, die er leuk uitziet, niet grappig is, maar toch aardig meedoet. De rivaliteit tussen haar en Ferrell zorgt in ieder geval voor genoeg leuke momenten op de werkvloer.
De vele cameo's van de rivaliserende nieuwsstations zijn aardig van o.a. Vince Vaughn, Tim Robbins en Ben Stiller. Erg grappig worden ze echter niet, op de hilarische cameo van motormuis Jack Black na. Leuk filmpje, zo uitgezeten, slap verhaal, zo nu en dan in een deuk gelegen, toch ook wel eens de andere kant op moeten kijken omdat het zo flauw was, maar over het algemeen prima geslaagd.
Near_Dark
Man man man...wat een compleet debiele film was me dat
Alleen al om die verwaande idioten van het nieuwsteam bezig te zien is deze film het bekijken waard.
Meestal is het flauwe humor maar regelmatig wordt het zo absurd dat je wel MOET lachen, nie te doen
Dit is niet je vertrouwde Romantische Komedie maar eerder eentje in hetzelfde genre als The Naked Gun (1988), maar dan niet zo goed, als je begrijpt wat ik bedoel
De bloepers tijdens de aftiteling waren niets bijzonders en da's vreemd, want bij de meeste films in dit genre zijn die juist het grappigst
6/10 (3*)
De moeite om eens te bekijken als je van absurde humor houdt, maar deze 'Anchorman' hoef ik geen tweede keer te zien.
The One Ring
"I don't know how to put this but I'm kind of a big deal."
Leek me verschrikkelijk. En tijdens het kijken viel me al snel op hoe flauw het allemaal was. Erg domme grappen die ook nog eens voor het grootste deel schreeuwend werden gebracht. Zeggen dat Anchorman over-the-top is is een zwaar understatement. Kortom: het was me al snel duidelijk dat ik deze film slecht vond. Het enige wat een beetje tegen zat op dat gebied is dat ik constant moest lachen.
Dus ja, dit is erg flauw, maar tegelijkertijd is dit een van die zeldzame komedies waarin dat goed uitpakt. Wat mij zo beviel aan Anchorman is het enthousiasme waarmee het gebracht werd. Niks geen subtieliteit, de acteurs storten zich op hun rollen met een bombastische overgave die ongeëvenaard is. Het gevoel is dan nauwelijks nog dat de komieken flauw spelen, maar meer dat ze compleet doorgeslagen zijn. En dat werkt op een bepaalde manier aanstekelijk. "I don't know what we're yelling about!", schreeuwt Steve Carrell op een gegeven moment. Ik ook niet, maar hij heeft gewoon groot gelijk om verder te schreeuwen.
Toegegeven, het vele geschreeuw laat enkele scènes in de mist lopen, zoals het vreselijke moment in de telefooncel. Er wordt hier zo luidruchtig met grappen gesmeten dat er veel zijn die niet werken. Toch is dat nog altijd maar een klein deel. Anchorman mag dan de intelligentie van de grappen van bijvoorbeeld Monty Pyhton missen, qua waanzin kan hij goed mee. Neem zo'n scène als het gevecht tussen de nieuwsteams. Het heeft niets in de film te zoeken, maar werkt daardoor des te hilarischer (Steve Carrell met die granaat
). Gelukkig vond men het ook niet nodig om een serieus stukje in te lassen, zoals in de meeste Amerikaanse komedies. Zou hier nog misplaatster zijn dan anders.
Eigenlijk lijkt dit nog het meest op de Marx Brothers: halve anarchie vol dommigheid en een gebrek aan goede smaak. Geen wonder dat zoveel mensen het hier niets vinden. Maar net als de Marx Brothers vind ik Anchorman een film vol onhebbelijkheden die toch onweerstaanbaar is, op een geheel eigen manier. Jammer dat Apatow hierna wat meer karaktergedreven komedies als Knocked Up is gaan produceren. Doe mij deze losgeslagen waanzin maar.
Kleine 4*. Zeer aangename verrassing.
Vinokourov
Onbenullig Will Ferrell-vehikel die alleen maar om Will Ferrell en de vervelende Christine Applegate draait. De bijrollen hangen dr maar bij, terwijl uit die van Steve Carrell veel meer gehaald kon worden. De enige keer dat ik lachte, was om een idiote actie van hem. Verder is dit gewoonweg vervelend.
Nicolage Rico
- 20220 berichten
Tegenvallend. Ik houd wel van debiele personages in een stompzinnige setting. Dat is ook de kracht van deze film. Ook Will Ferrel vond ik bij vlagen grappig, net als Steve Carrel.
Dan heb ik de goede punten eigenlijk wel genoemd. Een paar aardige grappen, maar de slechte grappen overheersen.
2,5*.
jordybeukeboom
Heerlijke onzin, uitstekend gecast, fraai aangekleed (die koltruitjes...) en veel geinige (woord)grappen. Ferrell is geniaal, Applegate erg charmant.
Die scene met die burrito en het vervolg daarop is briljant. Die schuiver van Black is ook prachtig gefilmd.
tukkerstein
Waardeloze film. Will Ferrell denkt vooral zelf dat hij grappig is. Een beetje overdreven nep acteren en rare koppen trekken en het moet allemaal heel grappig zijn? Verhaal is niet erg boeiend, maar dat maakt nog niet zo heel veel uit. Dit is voor mij geen komediefilm. Het aantal echt leuke grappen was op een hand te tellen.
Naomi Watts
Best een aardige komedie. Ferrell kan erg leuk zijn maar erg jammer dat ie vaak vervalt in die vreselijke schreeuwige delivery. Dan is het gewoon niet leuk meer, ik snap oo kecht niet dat er mensen zijn die daar mee weg lopen. Vreselijke humor. Paul Rudd is dan wel weer leuk. De Apatow producties vind ik de laatste tijd echt van een enorm goed niveau, alleen jammer dat ie zich ook inlaat met een kerel als Ferrell (vooral in een leading role). Ook dat hele subplotje tussen Ferrell en Applegate is erg vervelend, komt ook vooral omdat het beiden ook erg vervelende acteurs/actrices zijn, Carrell vind ik ook hier niet leuk maar ook niet storend en er zitten toch wel heel wat leuke guest roles in van Stiller, Vaughn, Rogen etc. Jammer dat Apatow hier op de proppen komt met een erg average kemedietje.
movie acteurs
Vond dit ook vrij vervelend. Vooral de rol van Ferrell moest weer zeer overdreven. Ik wil zeker niet zeggen dat het een walgelijke acteur is. Ik vind hem soms best goed. Alleen met deze overdreven rol lag hij mij totaal niet. Ik kon hem achter het behang plakken. Voor de rest ook natuurlijk een beetje flauw en niet zeer geweldig qua grappen. 2,0.
Je moet er van houden, ik heb werkelijkwaar 90 minuten genoten van deze film. Anchorman serieus nemen is als de Paus dat in een moskee bidt, iets wat niet mogelijk is.
Vanaf de openings credits worden de meest vreselijk flauwe grappen op je afgegooid, de een wat meer geslaagd dan de ander. De vele situaties zijn zo gestoord dat het hilarisch wordt. Heerlijk pretentieloos filmpje uit de Apatow stal met bijna alle bekende acteurs die je normaal in Apatow producties ziet. Stuk voor stuk leuke rollen met als hoogtepunt de knotsgekke Ferrell.
Voor de Ferrell/Apatow fans een absolute topper en een hoogtepunt. Voor de mensen die Apatow en/of Ferrell niet leuk vinden, gewoon niet kijken lijkt me?
Verhoging 3,5*->4*
Beloki
Hilarische komedie. Ik heb echt praktisch de gehele film krom gelegen van het lachen. Wat een topcast ook weer. Ferrell, Carell, Koechner en zelfs een beetje Stiller.
Topper.
B.
dave
Absurd, maar niet op de vloeiende manier die we gewend zijn van Apatow producties. Veelal een geforceerde boel met een cast die zichtbaar probeert de grappen op een zo hilarisch mogelijke manier naar voor te douwen. Dat blijkt achteraf toch een gemis te zijn, want de zekere naturel die anders zo overtuigend overkomt, is hier soms pijnlijk afwezig. Carell is verbazend genoeg de enige die hier mee weg komt, en zelfs meermaals tot luidop schateren aanmaant. Ferrell doet zijn best en heeft beslist zijn momenten, maar het samenspel met Applegate is wat deze film naar beneden trekt. Waarom zou je in een krankzinnig verhaal als dit ook zo'n serieus personage integreren? Het contrast tussen koele kikker en lolbroek pur sang resulteerde niet bepaald in een meer daverende beleving.
Verder is het prettig om zien dat er een heuse karrenvracht aan cameos werd ingehuurd. Danny Trejo als barman en ik denk zelfs Ben Stiller als Spaans/Mexicaanse presentator zijn er slechts enkelen.
Matig, maar in staat om een afdoend aantal grijnzen op het gezicht te doen verschijnen.
3,00 (2,75)
SaNDuTjE
Hilarische film vol met absurde en extreme flauwe grappen, die je enigszins moeten liggen om de film te kunnen waarderen.
Dat de acteurs er zin in hebben is duidelijk, want het voelt aan alsof veel is geïmproviseerd en men op dat moment een nog betere variant van een grap te binnen schiet. Veel grappen zijn erg overdreven en daar hou ik wel van. Vooral de mimiek van Ferrell en natuurlijk Carell is weergaloos en zonder ook maar iets te zeggen goed voor een lach. Met name Carell heeft bij mij met z'n absurde one-liners en flauwe acties voor heel wat lachgeweld gezorgd.
Ferrell en Carell zijn duidelijk de smaakmakers van de film, maar worden prima ondersteunt door sidekicks als Rudd en Koechner. Daarnaast speelt een legio aan acteurs een gastrol zoals Jack Black, Ben Stiller, Tim Robins en Danny Trejo. Erg leuk om ze allemaal even voorbij te zien komen.
Het verhaal stelt niet veel voor maar is lekker uitgewerkt met hier en daar wat leuke shots en prima muziek.
Een zeer geslaagde komedie die er vol gas voor gaat en er zo een heerlijk avondje lachen van heeft weten te maken.
Discovered by the Germans in 1904, they named it San Diego, which of course in German means a whale's vagina.
Gisteravond herzien en nog altijd vind ik deze film 1 van de meest hilarische komedies die ik ken.
Je houdt van de humor van Will Ferrell of je haat het, maar ik ben er dol op. Lekker lomp en flauw, maar wel vaak enorm funny. Misschien is dit ook wel zijn beste film geworden.
Het plot slaat natuurlijk nergens op, maar de uitwerking is briljant. Er zitten zoveel grappige rollen in de film die me echt gewoon vaak lieten lachen. Ferrell zelf is briljant als Ron Burgundy. Vreselijk aparte, maar wel hilarische man. Dat hele nieuwsteam van hem is grappig, met vooral een glansrol voor Steve Carell als de wereldvreemde Brick!
Christina Applegate doet het ook wel aardig en ziet er gelukkig ook erg leuk uit.
Maar het zijn vooral de krankzinnige dialogen en situaties met Ferrell die me steeds weer lieten lachen. Zijn mimiek, zijn taalgebruik, zijn kop..prachtig!
Ook leuk is het enorme aantal cameorolletjes van bekende acteurs in de film. Ben Stiller, Danny Trejo, Jack Black (geniaal moment met hem en Ferrell)...noem ze maar op. Erg grappig om steeds weer bekenden te herkennen. Helemaal bij het grote nieuwsploegen gevecht (werkelijk een briljante scene, vreselijk grappig!) herken je er een hoop.
Anchorman: The Legend of Ron Burgundy zal zeker niet voor iedereen weggelegd zijn, maar ik kan er geen genoeg van krijgen!
4,5* stonden en blijven staan!
You stay classy, San Diego!
TMP
Waardeloze comedy. Dat het verhaal niks voorstelt is te begrijpen, maar de uitwerking is ook echt totaal niet grappig. Saaie film, waarbij ik geen enkele keer echt heb moeten lachen. Heel flauw ook allemaal, iemand opbellen en je voordoen als iemand anders, foutjes op de autocue en een over de top gevecht, Irritante personages en zeer flauwe humor.

Anchorman 2: The Legend Continues

50/50
Drama / Komedie, 2011

South Park: Bigger, Longer & Uncut
Komedie / Animatie, 1999
journalistiekjaren 70sexismladderpandatv show in filmmustachemisogynistnewsroomtelepromptergang warfare post-credits sceneduringcreditsstingernews spoofnews caster