Anchorman: The Legend of Ron Burgundy (2004)
Genre: Komedie
Alternatieve titel: Anchorman
Geregisseerd door: Adam McKay
Met onder meer: Will Ferrell, Christina Applegate en Paul Rudd
Bekijk via SkyShowtime
Plot Anchorman: The Legend of Ron Burgundy
"They bring you the news so you don't have to get it yourself."
Ron Burgundy (Ferrell) is één van de meest bekende nieuwslezers in San Diego in de zeventiger jaren. De eerste vrouwelijke nieuwslezers doen hun intrede; een van hen is de ambitieuze Veronica Corningstone (Applegate). Ron is bereid om Veronica uitzendingen te geven op het gebied van 'woman interest' ; waaronder mode en koken. Maar wanneer Veronica weigert de 'oogappel' van het station te zijn, gaat ze toch het nieuws presenteren; het begin van een langdurige strijd...
Ron Burgundy
Helen
Tino
Eager Cameraman
Wadjoe
Dit is zonder twijfel de meeste geniale komedie voor mij. Elke keer dat ik deze film zie is het weer raak, tranende ogen, pijnlijke kaken en geluidsoverlast.
Ik kan overigens zeer goed begrijpen dat vele mensen deze film/humor niet begrijpen. Will Ferrell heeft een aparte humor, waar je simpelweg van houdt of niet.
"I don't know how to put this, but eh, I'm kind of a big deal. People know me, I have many leather bound books".
wwelover
1 van de toppers in de flauwe film categorie. Het is echt een film die je 100 keer kan kijken en blijft genieten.
Alles klopt aan deze film. Ook de leuke bijrollen als Ben Stiller zijn top.
Chuck Taylor
- 1953 stemmen
Beetje flauw om deze nog een keer te posten, een paar berichten naar boven wordt deze ook al (zelfs uitgebreider, en daarom beter) gepost. Het blijft wel een geniale zin.
Wadjoe
Beetje flauw om me hierop aan te spreken.
timtwo12
Als je een lekkere flauwe comedy met een stel domme momenten kan waarderen is deze film zeker je tijd waard.
katie morosky
Ontzettend grappige film die mijn hoge verwachtingen inloste. Soms wordt het wel wat flauw, vooral naar het einde toe wordt het wat te gemakkelijk en te plat maar al bij al zijn er zo'n ontzettende goede grappen in te vinden dat geheel positief blijft. Allesbehalve verfijnde humor maar die toch ver boven het niveau van onwijs niet grappige films als Dude, Where Is My Car reikt.
ultimate_roeltje
Ik vind dit echt een vette film met geniale grappen. Apparte humor, maar wel helemaal mijn humor. Sterker nog, dit is mijn favo komedie allertijden ^^
SanderSander88
Ik hou van de films waar Will Ferrell cliche characters speelt. Deze was ook weer zeer grappig maar net iets minder dan Talladega Nights. Steve Carell heeft ook een leuke rol er in.
ik_ben_gilles
ik was niet geboeid door het eerste half uur maar vanaf het gevecht tussen de nieuwsteams (overgens beste scene uit de film) vond ik hem wel geslaagd. een 3,5
TwoFace
Ik ben het helemaal met je eens. De humor van Will Ferrell is echt een hate it or love it thing. Als jij deze film al geweldig vond raad ik het je sterk aan om ook Talladega Nights te gaan kijken van Will Ferrel en Sacha Baren Cohen die vond ik nog leuker. ik kijk nu al uit naar Step Brothers van Will Ferrel.
Hoi TwoFace,
Ik moet je zeggen dat ik Talladega Knights al heb gezien. Een leuke film, maar haalt nergens het niveau van Anchorman. Voor mij althans. Anchorman is in elk opzicht geniaal, daarentegen vond ik Talladega Knights af en toe grappig. Ieder zo zijn eigen belevingswereld.
Ik kijk overigens ook uit naar Step Brothers. Semi-Pro is ook de moeite waard, waar Will Ferrell weer een geniale rol neerzet.
Respekked
Erg flauw, melig en over the top met een aantal geslaagde grappen en one-liners. Wat een retards allemaal. Grappig dat ik voor het eerst moest lachen om iets met Jack Black, dat was een leuke scene en natuurlijk de vaak genoemde gang-fight. Verder af en toe wel grinniken om te debiele uitspraken.
Steve Carrel trek ik niet als idioot, hij bewijst later met Little Miss Sunshine toch degelijk wel wat te kunnen, maar hier is het weer treurig en niet grappig.
Safri
Heerlijk over the top deze comedy. Met Rembo en Rembo-achtige scenes soms.
Siorgi
Will Ferrell is dan wel geweldig, de rest van de cast is totaal ongrappig en zelfs irritant. Enkele leuke momenten maar toch niet echt waanzinnig hard gelachen met deze. 2,5*
stoffel75
Zeer geslaagde komedie, wel een apart soort humor. Veel goede bijrollen, Steve Carell steelt de show met zijn behoorlijk idiote personage. Altijd al fan geweest van Ferrell, maar hij blijft een geval apart.
Snikkel
Een van de meest briljante komedies die ik ooit heb gezien.
Ik heb hem nu denk ik al meer dan 40 keer gezien, ken hem uit mijn hoofd maar blijf hem snerpend vinden. Je ontdekt iedere keer dat je hem kijkt weer nieuwe grappen.
Wat ik je aan kan raden is om deze film ZONDER ondertiteling te kijken en gewoon goed te luisteren. Er zitten zoveel soepele woordgrapjes in, die je niet meekrijgt als je hem met nederlandse ondertiteling kijkt.
Geniale scenes, Will Ferrell & Steve Carell in een film, wat wil je nog meer.
V1ncor
Ik heb hem gistere gekeken ik vond hem echt geweldig! Ongelovelijke foute types. Geweldig dat je ineens Jack Black, Ben Stiller en Vince Vaugh ziet voorbij schieten. Met vooral Ben Stiller als extreme fout type. Steve Carrell is echt hilarisch. Geweldige film. Zoveel foute en droge humor daar moet je echt van houden!
hasanordek
Welke Nederlandse presentator zou het meeste op Ron Burgundy lijken? Ik zou zeggen Mart Smeets. Hij is duidelijk een womanizer, onbescheiden en vind zichzelf het middelpunt van alles.
Kraay
Bij vlagen erg grappig en vermakelijk, bij vlagen ook tenenkrommend flauw, met een shitload cliche's (Pratende hond als held
) En Ben Stiller is al helemaal een ramp. Het laatste halfuur was trouwens erg saai. Maar de scene's met de vier mannen bij elkaar maakten veel goed, ook een aantal bekende gezichten in de bijrollen waren leuk. Erg nipte voldoende, 2,5*
Anchorman: the legend of Ron Burgundy is een erg leuke komedie met in de hoofdrol Will Ferrell. De film speelt zich af in de jaren zeventig en iedereen ziet er ook erg jaren zeventig uit met mooie snorren en pruiken. Hierdoor ontstaat een film die regelmatig best wel leuke scènes bevat. Christina Applegate doet het aardig, maar Will Ferrell is steelt in deze film echt de show. Daarnaast zet ook Steve Carell een ontzettend leuk personage neer als weerman Brick. Verder bevat de film nog een heleboel aardige cameo's van bekende acteurs. Zo zijn o.a.: Vince Vaughn, Ben Stiller, Jack Black en Tim Robbins te zien. Heerlijke onzin dit dus en wat mij betreft topvermaak!
Leland Palmer
Jack Black, die die hond van de brug trapt
Fantastische scéne, waarschijnlijk de beste uit de hele film. Ook voor de rest heb ik me vermaakt. Wel een aardig aantal erg flauwe scénes, maar gelukkig overheersen de grappige momenten en doet de jaren 70' sfeer het altijd erg goed bij mij.
Het verhaaltje stelt erg weinig voor, maar het scenario, geschreven door Will Ferrell en Adam McKay is erg geestig en bevat de één na de andere hilarische dialoog, zo nu en dan vergezeld door een flauw moment. Mjah, dat kan je verwachten als je deze namen ziet. De bijrollen van Paul Rudd, David Koechner en Steve Carrel zijn ook erg leuk. De laatstgenoemde (I don't know what we're yelling about!
) is zo belabberd dom dat het weer hilarisch wordt. Voor de rest is er nog Applegate, die er leuk uitziet, niet grappig is, maar toch aardig meedoet. De rivaliteit tussen haar en Ferrell zorgt in ieder geval voor genoeg leuke momenten op de werkvloer.
De vele cameo's van de rivaliserende nieuwsstations zijn aardig van o.a. Vince Vaughn, Tim Robbins en Ben Stiller. Erg grappig worden ze echter niet, op de hilarische cameo van motormuis Jack Black na. Leuk filmpje, zo uitgezeten, slap verhaal, zo nu en dan in een deuk gelegen, toch ook wel eens de andere kant op moeten kijken omdat het zo flauw was, maar over het algemeen prima geslaagd.
rodneyVL
Volgens mij ben je maar een serieuze, zoutloze, saaie zak als je deze film niet kan waarderen.
Diepgang, daar kijk je deze film niet voor. Wél als je van de bank wil rollen van het lachen want wat een briljante humor. Sommige mensen hebben gewoon dat ene imago dat je buik pijn laat doen van het lachen (Chevy Chase, soms Rob Schneider, Adam Sandler, en ook Will Ferell dus. Helemaal leuk deze film.
En dat van iemand die net zo goed een 'zware' film als "Wir kinder von Bahnof Zoo" of "Requiem for a dream" kan waarderen.
Ja, een énorm cliché is dat. Je kan geen Hollywoodfilm zien of er zit een heroische pratende hond in ...
Anyway, vermakelijke onzin. Ferrell zelf is wisselvallig. Leuk als droogkloot, maar als hij begint te schreeuwen en tieren vind ik hem plots een stuk minder grappig. Vreselijke scene in dat telefooncelletje bijvoorbeeld.
Verder veel lompe en flauwe humor die wel erg geinig gebracht wordt. Ook veel leuke cameos. De stand-off tussen de 5 teams is geniaal, ook Jack Black's 5 seconds of fame mogen er zijn in deze film. Het zijn vooral zulke scenes die de film maken.
Zal nooit mijn favoriete serie comedies worden, maar het kijkt toch allemaal erg vlot weg en weet geregeld echt grappig te zijn. Hulde aan Carell trouwens, had na The 40 Year Old Virgin nooit nog gedacht hem ooit leuk te kunnen vinden in een film, 't is hem dan toch gelukt.
Wadjoe
Voor mij is dit juist de enige Ferrell-film waarin hij een constant niveau aanhoudt, een geniaal niveau wel te verstaan. Hoewel het een niet al te toegankelijke humor is. Het zogenaamde 'Telefooncelletje Scene' is voor mij één van de hoogtepunten haha.
Mee eens, kort geleden The 40 Year Old Virgin gezien en ook in zijn andere films vind ik Carell niet erg overtuigend, in Anchorman juist wel. De 'Party in the Pants Party' is simpelweg geniaal.
Anchorman blijft by far m'n favoriete komedie.
Hoewel het een niet al te toegankelijke humor is
Veel toegankelijker als luid roepende mensen en sexgrapjes kan je het moeilijker maken.
thomzi50
- 1991 berichten
Inderdaad: veel toegankelijker wordt het niet. Veel grappiger in dit (sub)genre trouwens ook niet. Enkele geniale momenten, vooral door de belachelijkheid ervan (zoals het vraagteken op de auto-cue, paar suffe scènes, en een groot deel aardige grappen en leuke rollen. Vermakelijke onzin, zoals OH al zei.
( J )
normaalgesproken kan ik niet al te lang naar films van Ferrel kijken,maar moet zeggen dat ik echt om deze film heb kunnen lachen...sommige stukken waren zo simpel geniaal dat ik tog maar eens ga overwegen andere films van hem te bekijken...
Ook leuk om te zien hoeveel bekende acteurs de bijrollen invulde,die de film tog net dat beetje extra gaven..
Ramon87
Ik heb deze film zonder te overdrijven al 30 keer gezien. Ik ken de hele film uit m'n hoofd, elk woordje en geluidje.
Toch moet ik elke keer wéér huilen van het lachen.
Het heeft gewoon te maken met hoe die vent alles met een stalen gezicht zegt. Elke blik die Will Ferrell opzet is voor mij puur goud.
Mocht ik de Staatsloterij winnen dan laat ik em overvliegen en hou ik net zo'n feestje als in het begin van de film.
Near_Dark
Man man man...wat een compleet debiele film was me dat
Alleen al om die verwaande idioten van het nieuwsteam bezig te zien is deze film het bekijken waard.
Meestal is het flauwe humor maar regelmatig wordt het zo absurd dat je wel MOET lachen, nie te doen
Dit is niet je vertrouwde Romantische Komedie maar eerder eentje in hetzelfde genre als The Naked Gun (1988), maar dan niet zo goed, als je begrijpt wat ik bedoel
De bloepers tijdens de aftiteling waren niets bijzonders en da's vreemd, want bij de meeste films in dit genre zijn die juist het grappigst
6/10 (3*)
De moeite om eens te bekijken als je van absurde humor houdt, maar deze 'Anchorman' hoef ik geen tweede keer te zien.

Anchorman 2: The Legend Continues

50/50
Drama / Komedie, 2011

South Park: Bigger, Longer & Uncut
Komedie / Animatie, 1999
journalistiekjaren 70sexismladderpandatv show in filmmustachemisogynistnewsroomtelepromptergang warfare post-credits sceneduringcreditsstingernews spoofnews caster