Black Knight (2001)
Geregisseerd door: Gil Junger
Met onder meer: Martin Lawrence, Marsha Thomason en Tom Wilkinson
Releasedatum: 18 april 2002
Plot Black Knight
"It's only a flesh wound!"
Jamal is werkzaam in een Middeleeuws-pretpark. Na een duik in het water, waar hij een ketting ziet liggen, wordt hij opeens wakker in het 14de eeuwse Engeland. Hier moet hij het met de hulp van een voormalig ridder en een dienstmeisje opnemen tegen een slechte koning.
Jamal Walker / Skywalker
King Leo
Derek
Mrs. Bostick, 'Medieval World' Owner
gebruiker_56935
Leuke film om te kijken als je je verveeld. Vermakelijke tijdvulling dus als je niks te doen hebt.
Skeleton
Sommige momenten in de film zijn wel leuk bedacht maar een echt goede film is het niet. Persoonlijk denk ik dat je gezien het verhaal er nog wel wat meer had kunnen uithalen.
Dutchero
Inderdaad, niets meer niets minder dan tijdvulling. Net geen voldoende, maar toch een redelijk cijfer
Legan
Oef, wat viel dit zwaar op de maag zeg. Een uitermate slechte onkomische komedie. Ik kon eigenlijk niets ontdekken wat niet slecht was. Het verhaal, de humor, het acteren, de decors, … Niet slecht gemaakt voor een budget van $50 miljoen.
3,0 uit 10 (1,5*)
Sjaako
Ondanks alle negativiteit en de zelfverheerlijking van Lawrence toch leuk!
Tup&Joep
Ongelooflijk flauwe film. De humor is met een vergrootglas te vinden.
Resh
echt een hele vermakelijke film om te zien en die Middeleeuwse sfeer zit er goed in ! (de verhaal was best wel slecht)
markie1978
Veel te flauw, opzich is het wel een leuk thema maar dan mag de humor wel wat verfijnder zijn, maar ja dat kunnen alleen de engelsen.
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
Inderdaad de film vertrekt van een redelijk origineel thema, maar de uitwerking kon beter. De costuums en decors zien er erg nep en goedkoop uit. Maar dat terzijde heb ik toch enkele keren kunnen glimlachen. Zeker met die scène met de beul.
Martin Lawrence speelt niet slecht, maar zijn flauwe, steeds door de hele film en bijna in al zijn films terugkerende negerhumor is echt wel genoeg geweest. Vandaar dat de film soms erg cliché aanvoelt. Het verbaast dan ook niemand dat alles in deze film ooit beter is uitgewerkt.
Toch nog steeds leuk om de tijd te verdrijven.
2,5
neandertje
Ik lag helemaal in een stuip, op een gegeven moment lag ik zelfs onder de bioscoopstoelen.
Als je van te voren niet weet waar ie over gaat en je bent een beetje stoned is ie super!!
stefan88
ik me eigen dood gelachen met die film vooral dat ie voor het eerst in de middel eeuwen kwam die reacties van die mensen haha
medansavamhel
Vrij kinderlijk maar zeker amuserend. Best een redelijke film.
medansavamhel
Ongelooflijk flauwe film. De humor is met een vergrootglas te vinden.
Het is in ieder geval nog te vinden
dikkop
Dit soort humor moet je maar liggen. Is niet echt mijn humor, maar is gewoon een orgineel verhaal dat gewoon mooit gefilmd is. Het is meer een avontuur terug in de tijd...
Tun-89
Ja echt super grappig, ik hou van dit soort humor. en ik vind Martin Lawrence een hele leuke acteur (komedie vooral).
Materny
Met verkoop de cover dan maar weglaten, 0.5g White Widow in het hoesje erbij doen ?
G to the J
Inderdaad
Katharina
Ontzettend grappige film die ook erg goed is geacteerd! Wowie!! Deze film is toch wel een beetje ondergewaardeerd
Ninto
Gewoon heel vermakelijk. Zeker ondergewaardeerd voor het genre. Het is een beetje een familiefilm en voor dat genre is het best een goede film.
Een tienerkomedie die niet echt sterk in elkaar zit. Martin Lawrence heeft al slechter gedaan, maar dat is ook niet echt een referentie. Soms heb je wel een glimlach, maar men probeert ook te mikken op wat avontuur en spanning en daar slaagt de film helemaal niet in. Gewoon een wegkijkfilmpje is het uiteindelijk geworden, meer ook niet.
decicco
Erg leuke comedie. Zeker als je de film met een paar vrienden bekijkt ,Martin Lawrence is een acteur waar je altijd om kunt lachen!
DonOswaldo
- 1931 stemmen
erg leuk, maar wel een onvoldoende.. logische redenering..

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Leo Woodall en Rachel Weisz in nieuwe Netflix Original: alles over 'Vladimir'

Dragon: The Bruce Lee Story