• 9.373.540 stemmen

Geregisseerd door: Gil Junger

Met onder meer: Martin Lawrence, Marsha Thomason en Tom Wilkinson

Releasedatum: 18 april 2002

Plot Black Knight

"It's only a flesh wound!"

Jamal is werkzaam in een Middeleeuws-pretpark. Na een duik in het water, waar hij een ketting ziet liggen, wordt hij opeens wakker in het 14de eeuwse Engeland. Hier moet hij het met de hulp van een voormalig ridder en een dienstmeisje opnemen tegen een slechte koning.

Jamal Walker / Skywalker

Mrs. Bostick, 'Medieval World' Owner

avatar van decicco

decicco

DonOswaldo schreef:

erg leuk, maar wel een onvoldoende.. logische redenering..

Tsja, qua comedie vond ik hem wel leuk maar als ik de film in het algemeen bekijk vind ik het geen ruim voldoende waard kan toch?

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

decicco schreef:

dat ik later een filmster word kan ook..

avatar van decicco

decicco

Lol, nouja omdat je zo aandringt omdat ik een laag punt heb gegeven en toch een positieve reactie heb gegeven zal ik voor deze keer mijn punt speciaal voor DON-Oswaldo een beetje omhoog krikken nu tevreden?

avatar van DonOswaldo

Heerlijk avontuurlijk, geweldig!

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Leuk concept. De ongelofelijk grote verschillen tussen het heden en verleden komen op zo'n grappige wijze aan het licht in Black Knight.

Tuurlijk zijn sommige dingen over the top, maar dat maakt het niet minder grappig. De mooie Thomason zorgt ook nog een beetje voor vrouwelijk schoon. Gooi daar nog wat one-liners bij en je krijgt gegarandeerd een plezierige 95 minuutjes met vermaak voor jong en oud.

avatar van Westsider13

Westsider13

deze man is zoo grappig!! Heb hem al paar keer gezien, blijft leuk!!

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Snap dat negatieve gemiddelde niet echt. Is Lawrence nou zo irritant of zijn jullie een stelletje zuurpruimen.

KILLERBEE99

Aparte film, heb er wel van genoten.

Best apart een film met het verleden en de tijd van nu. Leuke combinatie.

avatar van Janzool

Janzool

Ik heb vaak het idee dat mensen deze film gaan vergelijken met de echt goede films en daarom dit lager gaan beoordelen. Het is gemaakt als een film voor een leuk avondje met wat chips ofzo, en als je hem daar op beoordeeld is het een hele leuke film met humor die goed tot zijn recht komt.

avatar van movielife

movielife

movielife schreef:

triestig humor , 12 in een dozijn

Volledig met je eens en eigenlijk geldt dat voor elke Martin Lawrence film. Die man is gewoon niet grappig en zijn films zijn van een zeer bedenkelijk niveau.

KILLERBEE99 schreef:

Aparte film, heb er wel van genoten.

Best apart een film met het verleden en de tijd van nu. Leuke combinatie.

Apart waarschijnlijk al een miljoen keer of zo gedaan.

yeyo schreef:

Apart waarschijnlijk al een miljoen keer of zo gedaan.

Nog nooit eerder gezien op de manier dat ze het hier hebben gedaan.

yeyo

Op welke manier is het hier zo uniek? Bepaalde moderne technologie in het verleden gebruiken is namelijk verre van origineel, dat deden ze zelfs in films als Timecop en Teenage Mutant Ninja Turtles III al. En dat zijn nu verre van voorbeelden van grensverleggende cinema..

KILLERBEE99 schreef:

Nog nooit eerder gezien op de manier dat ze het hier hebben gedaan.

Je hebt gelijk want dit was de meest belachelijke manier van tijdreizen wat ooit verfilmd is geworden.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Nou ja, die muur met een snel wagentje bij Timecop is nou ook niet denderend haha, Maar ja hoe moeten ze dan wel tijdreizen in een film he? We weten nog niet hoe het moet dus dan maar de fantasie dat het gebeurt door in het water te vallen. De manier waarop is toch niet zo erg?

Het is immers een Komedie die je absoluut niet serieus moet nemen.

Ik heb soms nog wel gelachen. Je moet er voor in de stemming zijn, dat wel.

KILLERBEE99

Wat hier nu zo slecht aan is om het een 0,5 te geven begrijp ik niet, het is inderdaad geen super goede goede film, maar een super slechte is het nu ook weer niet, het is gewoon een leuke film, lekker kijken en niet te serieus te nemen...

En films beoordelen omdat het zelfde idee ook al in een andere film is gebruikt vind ik zelf nergens op slaan, dat zouw betekenen dat ongeveer 99,9% van alle films ooit gemaakt zijn, gewoon super slecht zijn. Bijna elke film die gemaakt wordt, heeft een soort van copie van een andere film, in de ene film heb je bijvoorbeeld een soort van james bond, voordat de james bond films kwamen, dat zou betkenen dat alle james bond films gewoon slecht zijn, wat hetzelfde idee is al gebruikt.

Probeer maar eens iets te bedenken wat nog nooit eerder in een film is gedaan, als je iets gevonden hebt, heb je waarschijnlijk nog gefaalt, omdat er gewoon te veel films zijn, en het zal vast wel ooit tussen al die films ooit gebruikt zijn.

yeyo

Heb ik ooit gezegd dat ik deze film slecht vind vanwege zijn gebrek aan orginaliteit? Verre van, maar deze prent apart noemen slaat gewoon nergens op, ongeacht wat je er voor de rest van vindt.

KILLERBEE99

Kwam zo in iedergeval wel over.

yeyo

Jij noemt deze film apart, ik ontken dat en ga zelfs een stap verder door te zeggen dat hij zelfs gewoon onorgineel is. Maar dan heb ik nog helemaal niets gezegd over de andere aspecten van de film (die verantwoordelijk zijn voor mijn lage beoordeling)

KILLERBEE99

Dat is oke, maar ik zou dan wel eens willen weten wat je er onorgineel aan vind, zoals ik al gezegt heb, is eigenlijk elke film onorgineel (sorry lijkt er weer op dat je het zegt lol ). Wat is hier dan zo slecht aan? Als je er tenminste de moeite voor wilt nemen, moet je natuurlijk zelf weten als je er over wil schrijven

yeyo

Dat heb ik toch al gezegd, de uitwerking is ontelbare keren eerder (en beter) gedaan. Jij was namelijk ook degene die de film apart noemde, het is eerder het tegenovergestelde. Niet dat daar op zich iets mis mee is, al heb ik voor de rest bitter weinig over de film te zeggen: ik vond de humor nogal infantiel en stereotype en bovendien is Martin Lawrence in mijn ogen de meest irritante komiek aller tijden.

KILLERBEE99

hmm oke, ik vind de film nog steeds apart, ik heb zoiets nog niet eerder gezien... Iets nieuws voor me

Ik vind Martin Lawrence altijd wel oke/leuk.

Laten we het hier maar ophouden, jij vind de film gewoon niet leuk en ik vind hem wel oke. Smaken verschillen, niks mis mee

avatar van sofripa

sofripa

movielife schreef:

144 in een gros....lamme handel

avatar van Theunissen

Ja ja a.s. zaterdagavond is het weer zo ver en wordt het weer lachen, gieren en brullen met Martin Lawrence om 22:00. Alleen al om de film poster lig ik in een deuk.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Tja... hier zit gewoon teveel suiker in. Een veelvoorkomend probleem wat ik aantref bij veel komedies: overbelichting, zwak acteerspel, simpel camerawerk, voorspelbaarheid, oppervlakkigheid...

Lawrence is een grappige acteur maar na een tijdje wordt ik dat flauwe gedoe toch wel beu. Het is nog leuk bedacht dat hij terugspringt naar de Middeleeuwen met de gevolgen van dien, maar verder... niet gek genoeg.

avatar van SmokeyD

SmokeyD

julie zijn allemaal zo preciesieeeee.... kom verstand op nul en kijken moar;grappige film

SmokeyD schreef:

Met verstand op nul red je het echt niet, misschien wel in comateuze toestand.

avatar van Stapler

Stapler