Hardcore Henry (2015)
Bekijk via CANAL+
Vandaag om 11:00 uur op Film1 Action
Zondag om 14:20 uur op Canal+ Action
Plot Hardcore Henry
"First they made him dangerous. Then they made him mad."
Je herinnert je niets. Dit komt omdat je net bent teruggebracht uit de dood door je vrouw (Haley Bennett). Ze vertelt je dat je naam Henry is en dat je nu een cyborg bent. Vijf minuten later wordt je vrouw ontvoerd. Door wie? Zijn naam is Akan (Danila Kozlovsky), een psychotische tiran met telekinetische krachten en een leger huurlingen. Je bent in Moskou, een stad die je niet kent en waar iedereen je dood wil. Iedereen, behalve een mysterieuze Britse kerel genaamd Jimmy (Sharlto Copley). Hij is misschien een vriend.
- Trailer (YouTube)
Olga the Dominatrix
Robbie
Nat/Young Bully #2
martijnk
Snap dta er vele hier prima rating voor geven, is namelijk vernieuwende POV manier van filmen (...) maar ik deze vond nogal belachelijk. Overigens krijg ik niet het gevoel alles te bekijken vanuit Henry... alle bewegingen en het rondlopen komt op mij houterig over; net een soort trekpop die een beetje spastisch beweegt.
Enfin 1,5 punt voor originaliteit
Agree, begin vond ik nog wel aardig maar na een kwartier was ik het al zat eigenlijk. Bovendien werd ik zeeziek door die camera.
keimpeS
Leuke actie film, het leek erg op een computerspel waar je alles ziet vanuit het perspectief van het hoofdpersonage. Het is wel een erg drukke film dat continu snel gaat qua camerawerk en bewegingen van Hardcore Henry. Ik kon deze stijl voor een keer wel waarderen, deed me ook erg terug denken aan mijn tienerjaren toen we nog quake & Unreal speelden op de pc..
Escobar
Ik kon niet wennen aan de pc-game opzet. Als je veel games speelt is het misschien herkenbaar maar waarom dat ook in films moet is me onduidelijk. Zoals eerder hier gezegd zal je voor en tegenstanders van de game opzet hebben maar voor mij is dit een reden om zulke films niet meer te gaan kijken. Ik kan er daardoor juist niet inkomen en omdat ik nooit zulke games speel voelt het zelfs wat kinderachtig aan. (sorry is mijn mening) Met een vertrouwde opzet en bijvoorbeeld Jason Statham in de hoofdrol had deze film voor mij 10x beter geweest.
Solis
ik ga kort zijn wat een kut film
Goede argumentatie ook! Hier kan iedereen wel wat mee!
Drifter
Wow, een achtbaan van geweld vanuit first-person view.
In één adem uitgekeken.
Even over het genre; ik hou niet van drama, maar als ik per ongeluk een drama film kijk geef ik niet een 1 of lager omdat ik niet van drama hou. Dan geef ik geen punten of ik probeer de film objectief te beoordelen.
Deze film is misschien op zich niet nieuw maar combineert veel van andere films en naar mijn mening is dit voortreffelijk gedaan. Het tempo ligt inderdaad heel hoog maar of je er 20 of 25 dood ziet gaan maakt niet uit, je moet meegaan in de indruk.
Left4Dead
Ja en als het je echt niet lukt om in die indruk mee te kunnen gaan, blijft er ook echt weinig tot niets over.
Drifter
Tsja, als je moeite hebt om je in een film in te leven is het lastig film kijken.
Maar ik respecteer je keuze.
John Milton
Laat ik dan even een lans breken: Er zullen genoeg mensen zijn die zich enorm inleven bij films en bij Hardcore Henry niet veel verder komen dan opgetrokken wenkbrauwen of een vertwijfeld lipje. En nee, dat zegt niks over de mensen die de action-aesthetic wél weten te waarderen.
Veel mensen wiens mening ik respecteer genoten intens van HH. Het lukte mij helaas niet, maar met een gebrek aan inlevingsvermogen heeft dat volgens mij niet te maken.
Oke, dank je.
Ik herzie mijn mening en respecteer iedereen.
Dat ik het een goede film vind zegt niets over het beoordelingsvermogen van anderen.
Excuses voor mijn vorige reacties.
Left4Dead
Oke, dank je.
Ik herzie mijn mening en respecteer iedereen.
Excuses voor mijn vorige reacties.
Nou bij veel meer films kom je dit soort discussies wel tegen, bijvoorbeeld Under the Skin, werk van Refn en ga maar door. De één is verknocht aan de prent en ziet er van alles in, de ander hekelt het vehikel en geeft tegengas. Geen probleem, zo blijft er tenminste discussie over en dat houdt de site actief en de leden ook natuurlijk.
Ikzelf kan me totaal niet inleven in deze prent, dat betekent niet automatisch dat ik dat dan ook bij geen enkele film kan. Er zijn meer die dat bij deze film hebben, soms werkt een film niet bij een ieder. Zo heb ik ook een hekel aan het genre drama (95% ongeveer), ik kan me moeilijk inleven in een ander zijn gezeur op film. Ik houdt wel weer erg van psychologische thriller/horror, bij zulke films kan ik me echt inleven (nee ik ben geen maniak
) en heerlijk kwaad maken. Zo heeft een ieder wel zijn favo's.
Een ander voorbeeld schiet me ineens door het hoofd, gaat dan wel niet over films maar over muziek.
Het nummer Happy van Pharrell Williams.................................................................................
Over de gehele wereld wordt dit nummer op handen gedragen door een enorm breed publiek. Echter ik kan wel janken om dat nummer (Happy???? my ass), de pest is dat het nog vaak gedraaid wordt ook. Zo zie je maar weer, gelukkig zijn er nog verschillen te vinden onder de mensen en hun smaak.
Kondoro
Hardcore Henry
Met een eerste blik was is helemaal niet zo enthousiast over Hardcore Henry, een FPV film kon ik destijds nog niet bekoren, al als ik er over na dacht begon de verveling naar binnen te kruipen en stak er zelf een lichte hoofdpijn op. Na wat lovende berichten waaronder, Onderhond, begon de interesse toch wel lichtelijk naar voren te kruipen en heb ik er maar voor gekozen Hardcore Henry mee te nemen op vakantie. Nu ik dan toch eindelijk op vakantie ben, en het bijna alweer voorbij is, begon ik maar eens aan Hardcore Henry en, ik moet zeggen dat ik mezelf nog lang niet verveeld heb alleen, had ik na de lovende berichten toch wel een beetje te hoge verwachtingen gekregen, die deels waargemaakt is.
Hardcore Henry is letterlijk Steven Seagal uit Rusland. Met een bult mooie meiden, bendes en non-stop shooting kun je Hardcore Henry toch wel klein samenvatten, toch bevat Hardcore Henry nog een vleugje Free running waardoor de FPV beelden toch erg sterk uit pakken.
Het verhaal beviel me redelijk. Henry is overleden en word door Estelle (Haley Bennett) weer tot leven gewekt en tevens ook weer heel gemaakt. Hem word verteld dat zij , zijn liefde is. Het hoofdkwartier word aangevallen door Akan (Danila Kozlovsky) die snode plannen heeft rondom het project waar Henry ook in valt. Hij wil graag een leger maken van CYBORG'S en hoopt via Henry's lichaam er achter te komen hoe hij ze moet creëren. Na een val van Henry van de brug af gaat hij op zoek naar Estelle, om die tevens te redden. Hij krijgt tussen door een paar opdrachten en met veel mooie actie scenes kom je de film fijn door.
Het valt me trouwens ook nog best wel mee dat deze film niet gezien word als 'horror'. Er zijn namelijk zat mensen die dit gaan beschouwen als horror. Tijdens vele actie scenes zie je mensen uit elkaar spatten, bloed uit het lichaam lopen en vooral op het eind als Akan vermoord word, een best wel fikse plas bloed en het halve hoofd van Akan in zijn hand, mooie beelden dat wel!
Met een (best wel mooi) budget van 2.000.000$ hebben ze een mooie film neergezet, die (onder andere voor dat geld) veel nodig heeft van de CGI dan van de shots. Tevens, met het feit dat de film met twee Go-Pro's gefilmd is vind ik het er prima uit zien. Zie onder andere deze foto. Het concept was leuk en het verhaal was dus prima. Toch wel vermakelijke film en wil me woorden in het begin graag terug nemen maar, toch is hij niet getipt aan me vernieuwde verwachtingen, daar verwachtte ik dan nét iets te veel voor.
danuz
Toen ik een paar dagen geleden Jason Bourne zag, werd maar weer eens bevestigd hoe goed Hardcore Henry is. Heerlijk dynamisch, maar vooral ook grof en out there, zoals maar weinig actiefilms zijn. Rusland als setting is alvast een geweldige keus, net als de protagonisten. Stuk voor stuk campy maar fijn acteerwerk. Hardcore Henry heeft voor de GoPro generatie gebracht wat The Blair Witch Project ooit voor de DV generatie deed. Zullen er vast nog een hoop volgen, maar dit toppen wordt moeilijk volgens mij.
Noodless
Ook al ben je niet echt fan van de game aanpak is dit een rollercoaster van actiescènes die voor de één een waar spektakel zal zijn en voor de ander misschien een vermoeiende rit. Echt vervelen zul je niet want deze productie heeft een zeer strak tempo waar de ene wervelende actiescène op de ander volgt.
Ook qua gore is het niveau vrij hoog. Heel wat bloederige scènes passeren de revue. Het verhaal is opvallend degelijk voor dit genre en is niet zo voorspelbaar als het lijkt. Maar zoals ik zei heeft het ook wel een kanttekening, nl. je waant je soms gewoon in een gamespel en overdaad schaadt wel. Soms is het iets teveel van het goede en niet alle actiescènes zien er even goed uit. Toch best geslaagd in zijn opzet, maar om er nu echt warm van te lopen is iets anders. Deze aanpak hoeft voor mij ook niet zo in de toekomst want qua kwaliteit zal het hoogstwaarschijnlijk niet verbeteren. Deze film weet nog te verrassen en origineel uit de hoek te komen met heel wat spektakel en bloederige scènes. De interesse voor meer van dit is bij mij niet zo aanwezig. 7/10
Gang_Star
Leuk vermaak.
Vrij spectaculaire aanpak met het First person gegeven waarin een man terugkeert van de dood en op de vlucht moet. Het is qua verhaallijn niet bijzonder, maar de aanpak waarbij Henry zijn tegenstanders genadeloos vermoord, vermaakt. Een film met spectaculaire actiescènes, veel in het rondvliegende kogels, rondvliegende messen en een aantal granaten. In feite een niet al te hoogstaand verhaal, dat dankzij First person toch meer vermaakt dan het gemiddelde standaardwerk.
APPEL68
Wel aardig, geheel vanuit first person alsof je in een call of duty game zit oid. Wel vreemd te zien bij de acties op wegen dat de wegen opeens geheel leeg blijken.
Mr-Mcmovie
Best goede, maar wel erg drukke film die helemaal niet stil staat.
Het is al veel eerder gebruikt in films dit concept (V/H/S 2 bevoorbeeld)
De makers zijn duidelijk fans van call of duty, en Far Cry games.
Verhaaltje is zo dun als het kan zijn, maar wel een hoop geschiet, en geloop. De humor kon ik nog goed slikken, met o.a. queen muziek op de achtergrond.
De sniper scene vond ik erg vet gedaan, en het idee om Henry een cyborg te maken was erg cool, zeker dat we dan veel over the top dingen krijgen zoals: het klokhuis van een bad guy aan stukken knijpen, en hij in zijn 1tje tegen zo veel cyborgs vechten.
Het is allemaal heel leuk, maar ook geen masterpiece. Toch een goed tussendoortje. 3,0
mrcrash
Zeker voor fans van first-person shooters is dit een geweldige ervaring. Je moet daarentegen geen enkele moeite hebben met typerend Russisch geweld (impulsief, geen genade, extreem) en zowel sarcasme als zwarte humor leuk vinden. Als je daar aan voldoet ga je het een geweldige film vinden.
De rol van Jimmy vond ik fantastisch, zeker omdat ik zijn aanwezigheid de eerste keer niet snapte en dat maakte het plot alleen maar gaver voor me. Daarnaast zie ik de acteur graag, hij zet in elke film weer een unieke, doordachte en sterke karakter neer en zijn talent heeft deze film gegarandeerd naar een hoger niveau weten te brengen. Zonder hem zou ik de film zeker minder leuk hebben gevonden.
De montage van zowel de beelden als muziek is creatief, divers en maakt het een lekkere wegkijker. Nu deze voor de 4e keer aan het kijken en wederom zie ik dingen die me nog niet eerder zijn opgevallen.
Kortweg kan gesteld worden dat dit weer eens wat anders is en in deze tijd is dat een zeldzaamheid.
de kardinaal
Ik kan niet tegen deze manier van filmen.
Anders had ik het wel een aardige film gevonden.
Ipv minimaal 3 sterren nu maar 2..
DonaldR
Unieke stijl van filmen, dun verhaallijntje en buitensporig geweld en alsof vanuit een rollercoaster bekeken. Niet de meest aansprekende de film zou je denken. Maar op velerlei gebied toch grensverleggend en het nodigt je uit tot het zelf ervaren van de energie die het uitstraalt.Sarcasme en zwarte humor zijn prettige ingrediënten. De eerste keer in de bioscoop gezien (Riga) en besteld zodat ik hem opnieuw kan zien. Zeker niet geschikt voor de grote massa maar ik kan hem zeker waarderen.
MovieHolic
Wat een bazen film! Henry goes bzrk!!
Heerlijke actie geweldig grafisch weergegeven.
Het verhaal mag dan wat wazig zijn maar daar lijd de film niet onder. Het leek af en toe wel of ik een epische first person shooter aan het doen was. Eens een keer wat totaal anders.
Ik vond het gaaf.
Banjo
- 2035 berichten
Een soort Crank met Rampage achtige invloeden.
En gefilmd zoals in Smack My Bitch Up van de The Prodigy...
Wat een zotheid...
JacoBaco
Smack My Bitch Up - The Prodigy was voor mij 1 van de eerste videoclips op deze manier.
En Ilya Naishuller heeft zich ongetwijfeld laten inspireren gezien zijn muziekvideo's voor de Russiche band Biting Elbows.
Biting Elbows - 'Bad Motherfucker' Official Music Video - YouTube
Biting Elbows - The Stampede (Official Music Video) - YouTube
Thomas83
Wel leuk om een adrenalinepompende actiefilm volledig vanuit de eerste persoon te tonen. De film kon al moeilijk al te serieus zijn, maar het is allemaal nog meer met een knipoog dan ik verwacht had. Die soort James Bond-achtige videoclip aan het begin maakt dat al direct duidelijk. Iedereen die aan de film heeft meegewerkt lijkt het grootste plezier te hebben. Sharlto Copley kan helemaal losgaan in typetjes en de actie is echt krankzinnig. Een en al achtervolgingen, klimmen, sluipen, schieten, snelle voertuigen, seks en drugs. De film kent geen rem en ze sneuvelen bij bosjes, ook op met nog best veel gore. Vrij plat allemaal natuurlijk, maar het is wel vermakelijke actie, die duidelijk is afgekeken van met name computerspellen.
Gelukkig duurt de film niet te lang, want het voelt op een gegeven moment wel een beetje als overkill. Niet alleen wat betreft de actie maar ook wel de luchtigheid met de muziekkeuzes en zelfs nog een soort musicalscène waarin Copley wat van zijn typetjes kan spelen. De verrassing van het begin verdwijnt ook een beetje. Volgens mij wordt er ook wat minder in realtime weergegeven als in het begin, en die eindeloze slachtpartijen worden op een gegeven moment nu eenmaal eentonig. En de locaties en het tempo zijn aan het begin ook wat leuker.
Waar ik heel de film vervelend zwierende camera's vreesde blijkt dat gigantisch mee te vallen. De special-effects zijn van sterk wisselend niveau. De acteurs gewoon slecht. Vooral die maffe bad guy wordt echt heel slecht gespeeld door Kozlovsky. Ook dit is allemaal met een knipoog, maar ik kan alleen al die slechte Engelse uitspraak niet aanhoren. Een sterk accent kan goed werken in dit soort rollen, nu duidelijk niet. Het gebrek aan uitgewerkte personages en verhaal maakt me op zich niet zoveel uit. Er zitten juist meer verhaal en meer twists in de film dan ik had verwacht. 3.0*.
thoyouknow1980
De eerste actie film 100% compleet in first person.
En het is een groot suc6 wat mij betreft
De soundtrack alleen al is fantastish net als de brute actie,sfeer en omgevingen.
Plus de boef in de film is ook uniek en goed gecast,echt een maniak.
Ik verwacht de komende tijd meer films in first person view.
Mij lijkt dat sci-fiction en spannende films nog beter werken zoals bijv. Aliens.
Ik verheug mij er nu al op.. en Henry is Hardcore
thoyouknow1980
Dit is een link na de Henry sound,en leuke clip ook.let op bevat spoilers
Biting Elbows - 'For The Kill' Official Music Video - YouTube
yesplease
Deze actiefilm is vooral visueel aantrekkelijk. Het first person effect is goed uitgevoerd, maar tegen het einde had ik daar wel weer genoeg van. (Het laatste kwartier lijkt op een kill-the-boss scene uit een computer-game. Toch zijn er verrassingen, zoals het moment wanneer ze ontsnappen uit het gebouw dat hoog in de lucht blijkt te hangen.)
Best leuk.

Kung Fury
Actie / Komedie, 2015

Du Zhan
Misdaad, 2012
cyborgmoordbloedvergietenauto achtervolginglevitationterrorist groupmoscow, russiafirst person view