Hardcore Henry (2015)
Bekijk via Film1
Bekijk via CANAL+
Morgen om 11:00 uur op Film1 Action
Plot Hardcore Henry
"First they made him dangerous. Then they made him mad."
Je herinnert je niets. Dit komt omdat je net bent teruggebracht uit de dood door je vrouw (Haley Bennett). Ze vertelt je dat je naam Henry is en dat je nu een cyborg bent. Vijf minuten later wordt je vrouw ontvoerd. Door wie? Zijn naam is Akan (Danila Kozlovsky), een psychotische tiran met telekinetische krachten en een leger huurlingen. Je bent in Moskou, een stad die je niet kent en waar iedereen je dood wil. Iedereen, behalve een mysterieuze Britse kerel genaamd Jimmy (Sharlto Copley). Hij is misschien een vriend.
- Trailer (YouTube)
Olga the Dominatrix
Robbie
Nat/Young Bully #2
Jawaddedadde
Serieus, check die first look
First Look at 'HARDCORE' - The World's First Action P.O.V. Film - YouTube
danuz
Deze video is behoorlijk viral gegaan (werkt ook wel als "short"), maar een feature? Ik vraag me af hoe ze dat interessant gaan houden.
HALVE TAMME. (moderator series)
Lekker hoor, laat maar komen die handel!!!
Leland Palmer
Had al moeite de trailer uit te zien. Had 't na een paar minuten wel gehad. Ben dan ook bang dat dit geen volle 90 min. gaat werken. Maar misschien heeft de film nog iets leuks in petto verder.
Shinobi
Leuk gegeven voor een korte film, maar ik vraag me inderdaad ook af hoe ze die 90 minuten boeiend willen houden.
Dying Rose
Jammer dat ze het niet in een lange take hebben gemonteerd (zoals in Birdman, al is dat nauwelijks een vb). I.i.g. ziet het er geweldig uit, de P.O.V. doet het op een game lijken, met dan die goede ouwe Sharlto. Held!
Malick
Als dit in Hollywood wordt opgepakt kan het een wereldwijde sensatie worden. De actiefilm opnieuw uitgevonden door Call of Duty-achtige spellen. Nu nog in één lange take + 3D en het medium zet eindelijk de volgende zet.
HALVE TAMME. (moderator series)
Uier
- 2006 berichten
Nieuwe trailer ziet er gruwelijk uit. Na 90 min zal je wel totaal murv zijn, maar zo te zien issie het waard.
mcdaktari
Dit lijkt me eindelijk weer een stevige sciencefiction film te zijn. Dit soort films zie ik graag, en wat ik er zo van zag in de trailer ziet het er niet verkeerd uit. Ik wacht met smacht
WB
Wat een heerlijke trailer. Benieuwd of deze 'first person' ervaring niet naar het hoofd stijgt halverwege de film, maar wil dit graag ervaren.
Lancher
- 1914 stemmen
Het zou mij niets verbazen als dit ook getest is door de regisseur met een Virtual Reality bril....
Trailer belooft wat.
Seam
Doet me denken aan Hotel Inferno, maar iets serieuzer en minder gore en een zo te zien een groter budget. Copley is fantastisch en met een debuterend regisseur ben ik dan altijd wel benieuwd. Zeker een film om in de gaten te houden.
Heerlijk zeg, kende dit nog niet, maar de trailers zijn gruwelijk. Ga het absoluut kijken.
Captain Pervert
Gek eigenlijk, het hele first person idee voelt origineel aan en toch afgezaagd, doordat ik de afgelopen 20 jaar dit al heb gezien in de honderden first person games die ik speelde
swinny
Zojuist gezien in Seatlle, voor mij de meest waardeloze film sinds lange tijd....
Na een half uur was de helft van de bioscoop leeg, na 45 min zaten er nog maar 6 mensen.
Heb de film met moeite afgekeken omdat mijn zoon hem wel enigzins vet vond, ik kon het echt niet waarderen, helaas.
Corcicus
Welke soort film had je dan verwacht? Voldoet het niet aan de trailer, zat er te weinig actie in of net teveel? Voor dialogen en romantiek moest je niet bij Hardcore Henry zijn in elk geval.
Zwolle84
Ik word al misselijk van die trailer. Moet er niet aan denken om hier anderhalf uur naar te kijken.
John Milton
Leek mij ook totaal niet werken, maar wat ik hoor en lees is dat dit meevalt en het sense of space en distance heel goed geconstrueerd is, en dat desoriëntatie juist minimaal is, gek genoeg. Aldus Jeff Cannata van de /Filmcast, die hem geweldig vond.
Ik blijf nog mild sceptisch, maar dat is wel een mening die ik vertrouw op dit punt.
Zwolle84
Vanavond waarschijnlijk in de sneak bij Pathé.
Illum Sphere
Ik denk dat deze film een stuk beter werkt als je gebruik maakt van VR.
Rosicky
Wat een waanzinnige ervaring! De makers waren zich gelukkig heel erg bewust van de valkuilen die deze manier van filmen met zich meebrengt. In plaats van de voor de hand liggende parallellen met games te ontwijken, zoomt Hardcore Henry er vol op in. De film gaat dan ook talloze keren schaamteloos over de top en is vaak hilarisch in zijn gore en bespottelijke actiescènes. Ook de rollen van Copley zijn erg grappig. De gimmick van first person wordt volop benut.
Het duurde bij mij zeker een minuut of twintig voordat ik echt gewend was aan de manier van filmen. Maar daarna heb ik volop genoten van deze achtbaanrit. Sowieso een van de meest intense bioscoopervaringen die ik ook heb gehad. Of het ook een goede film was? Geen idee eigenlijk. Maar man wat was het lachen!

'The Terminal' met Tom Hanks gaat vandaag het Netflix-aanbod verlaten

Kung Fury
Actie / Komedie, 2015

Du Zhan
Misdaad, 2012
cyborgmoordbloedvergietenauto achtervolginglevitationterrorist groupmoscow, russiafirst person view