Hardcore Henry (2015)
Bekijk via Film1
Bekijk via CANAL+
Zondag om 14:20 uur op Canal+ Action
Plot Hardcore Henry
"First they made him dangerous. Then they made him mad."
Je herinnert je niets. Dit komt omdat je net bent teruggebracht uit de dood door je vrouw (Haley Bennett). Ze vertelt je dat je naam Henry is en dat je nu een cyborg bent. Vijf minuten later wordt je vrouw ontvoerd. Door wie? Zijn naam is Akan (Danila Kozlovsky), een psychotische tiran met telekinetische krachten en een leger huurlingen. Je bent in Moskou, een stad die je niet kent en waar iedereen je dood wil. Iedereen, behalve een mysterieuze Britse kerel genaamd Jimmy (Sharlto Copley). Hij is misschien een vriend.
- Trailer (YouTube)
Olga the Dominatrix
Robbie
Nat/Young Bully #2
Malick
Of de laatste paar films van Tony Scott. En dan in het bijzonder Domino.
Zwolle84
Domino, heerlijke film.
Die kwaliteit zie ik alleen niet terug in de trailers van HH. Maar wie weet schetsen die een verkeerd beeld van de film zelf.
Spartaan1986
Goed eerste kwartier, daarna een uur lang krankzinnigheid, met teveel dezelfde soort actie en bloedvergieten gecombineerd met een stompzinnig slap verhaal. De twist aan het einde is wel geinig en de soundtrack(s) is/zijn ook prima.
Nipte 2*
horizons
Lol.
Lijkt me beste woord om de film te omschrijven. Meeste gaat goed in sneltreinvaart. Soundtrack is leuk erbij gezocht (hey, als je zo'n suf Queen nummer goed kan laten overkomen!).
Copley doet dit weer goed, hopelijk gaat hij niet te vaak van zulke "typetjes" spelen.
Blijkbaar was de rol van Henry erg afzien. Meerdere acteurs die hebben moeten rennen, rollen en slaan.
Pazmaster
Prima actiefilm geheel in first person view. Als je eenmaal aan het schokkerige camerawerk gewend bent is het gewoon een zeer vermakelijke film met vette actie, en niet te weinig ook. Het is bijna non-stop actie en het ziet er allemaal uitstekend uit, de special fx vond ik echt prima gedaan. Het verhaal stelt helaas niet al te veel voor, net als het acteerwerk, dit draait puur en alleen om de actie. Een aparte film, erg vermakelijk en verveeld geen moment. Met een beter verhaal en beter acteerwerk had ik zeker een hoger cijfer gegeven maar nu hou ik het op ☆ ☆ ☆
Walter White
Een van de slechte film die ik gezien heb als het om actie gaat
Had niet verwacht dat het zo voorspelbaar zou gaan worden
Misschien de volgende keer beter
Een over-de-top verfilming van een bloederige first-person-shooter, zo zou je dit hectische werkje wel kunnen omschrijven. Het verhaaltje stelt weinig tot niets voor, maar visueel wordt alles uit de kast getrokken om er iets moois van te maken. Op gegeven moment begint de boel te slepen, ondanks het hoge tempo, en de finale is aan de rommelige en langdradige kant, maar tot die tijd valt er te genieten van heel wat spektakel. De aktiescenes, feitelijk de beste die ik sinds de Raid-films heb gezien, zitten erg knap in elkaar en worden bijzonder inventief in beeld gebracht. De gimmick van de film heeft zo zijn beperkingen, maar de russissche regisseur Ilya Naishuller geeft hier toch wel een indrukwekkend visitekaartje af.
Mr Grey
Wat een troep zeg. Heb het na 10 min uitgezet. Onsamenhangend partijtje schieten en knallen.
B film
Auke Briek
Heb het na 10 min uitgezet.
Pazmaster
Ik verhoog met een halfje omdat het er toch wel erg spectaculair uitziet, ook omdat het wel redelijk origineel is gedaan. 3,5 dus
Nadat ik een aantal weken geleden de film "He Never Died (2015)" heb gezien waarin Henry Rollins de hoofdrol speelt, was het nu de buurt aan deze Henry film, die wel niet draait om Henry Rollins
Net zoals het genieten was van de eerder genoemde film was dit ook het geval bij deze keiharde POV (Point of view
) Actie / Sciencefiction film, of beter gezegd actie spel, waarin je als ziet vanuit het oogpunt van de terug uit de dood gebrachte cyborg Henry.
Het verhaal (speelt zich af in Moskou) mag dan misschien niet veel voorstellen, maar de uitvoering ervan is gewoon leuk en vermakelijk en dan doel ik vooral op de manier (dus vanuit het oogpunt van Henry) hoe het hele verhaal spectaculair in beeld werd gebracht en dat in een heel hoog tempo (beter gezegd moordend tempo
) waarbij er heel veel gebeurt, en dat laatste vooral in combinatie met keiharde actie, welke vaak fraai in beeld werd gebracht zoals o.a. de spectaculaire zijspan scene. Je zou zeggen dat de vrijwel continue actie op een gegeven moment wel gaat vervellen, maar ik vond de actie juist steeds meer vermakelijker en spectaculairder worden naarmate het verhaal vorderde. Op het einde zit het zelfs zeer leuk verwerkt in het liedje "Don't Stop Me Now" van Queen, als Henry zich voorziet van adrenaline, ingebracht via spuiten in zijn benen, en dan een heel leger van cyborgs te lijf gaat. Omdat het verhaal ook luchtig in elkaar steekt, kijkt deze film zich lekker weg van de eerste tot de laatste minuut (duurt circa 90 minuten).
Door dit luchtige zit er ook de nodige droge humor in, en dat komt volledig op conto van Sharlto Copley, die in dit verhaal veel verschillende leuke personen speelt (o.a. een zwerver, punker, Britse jaren 40 soldaat) en dat allemaal onder dezelfde persoon genaamd Jimmy. Ik moest vooral lachen om hem (in de rol van zwerver) als hij iemand vanuit de bus ziet komen aanlopen met aparte kledij en dan zegt "Dat is het meest homo-achtig jasje dat ik ooit heb gezien" en dan roept tegen die persoon "Te gek jasje. Waar heb je die vandaan ?", waarna die persoon hem dan onder vuur neemt met een vlammenwerper
Verder valt er ook te genieten van vrouwelijk schoon in de vorm van de fraaie Haley Bennett (in de rol van Estelle, die zogenaamd de vrouw is van Henry) en valt er ook wat vrouwelijk bloot te bewonderen tijdens de leuke bordeelscene.
Visueel wordt alles fraai in beeld gebracht en dat geldt zeker ook voor de gedetailleerde actie, die ik volgens mij nog nooit zo gedetailleerd en hard (soms zelfs goor) in beeld heb gezien bij een actiefilm (bij de Actie / Thriller film "The Raid (2011)", ging men inderdaad ook flink tekeer). De actie is wel behoorlijk over de top, maar dat geldt eigenlijk voor alles in deze film en dat maakt deze film juist zo leuk om naar te kijken. Dat men het hele verhaal heeft gefilmd vanuit het oogpunt van Henry, was ook gewoon leuk gedaan en was zeker ook origineel in deze vorm. Dit heeft natuurlijk wel als nadeel dat het beeld snel heen en weer springt en beweegt, maar dat heb ik helemaal niet als hinderlijk of storend ondervonden. Wat ik ook leuk vond was het einde van het verhaal, want het einde is eigenlijk hetzelfde als de opening van het verhaal maar dan het tegenovergestelde (Henry dood dan namelijk Estelle, die het liefje is van slechterik Akan).
Ondanks dat er heel veel personen in deze film meespelen, draait het verhaal eigenlijk maar om een 4-tal personen en de overige personen zijn vooral slachtoffers die worden gedood door Henry en in veel mindere maten ook door Akan, omdat deze slachtoffers vooral huurlingen zijn van Akan. Deze 4-tal personen werden leuk gespeeld door Sharlto Copley (in de rol van de mysterieuze Britse kerel met de naam Jimmy), Haley Bennett (in de rol van Estelle, die Henry terugbrengt uit de dood en zegt dat ze zijn vrouw is), Danila Kozlovsky (in de rol van slechterik Akan, die een psychotische tiran is met telekinetische krachten en die voorzien is van een leger huurlingen die het gemunt hebben op Henry) en natuurlijk Henry (eigenlijk gespeeld door de cameraman) zelf wiens gezicht je nooit te zien krijgt, met uitzondering van heel even op einde van het verhaal via een stuk van een spiegel. Tim Roth (in de rol van vader van Henry) speelt ook mee in deze film, maar zijn rol is maar heel erg kort en ook nog via een flashback.
Al met al gewoon een leuke en zeer vermakelijke Actie / Sciencefiction (met de nadruk op actie) film, waarbij je op de wenken bediend wordt qua actie, want deze film is min of meer een rollercoaster bestaande uit actie (vooral veel geschiet) en vaak ook spectaculair en keihard. Het verhaal zelf stelt maar weinig voor, maar dat is meestal het geval bij actiefilms.
sdr
Wij konden de film niet afkijken juist vanwege dat schokkerige beeld, leuk bedacht maar voor ons werkt dat helemaal niet.
Na een half uurtje maar uitgezet
misterfool
Een heerlijke en door het perspectief ook originele actiefilm. Hoewel ik normaal liefhebber ben van films die zich wat meer richten op het verhaal, kan ik het ook zeker waarderen als een film zich vol zelfvertrouwen op een bepaalde stijl richt. Hoewel het first person-perspectief even wennen is, zorgt het wel voor een behoorlijke adrenalinerit. Met name het stuntwerk is ronduit prijzenswaardig. De humor houdt de film lekker licht. Deze film heeft alles in zich om een heuse cultklassieker te worden. Bovendien is Hardcore Henry echt een tip voor liefhebbers van beide Crankfilms. Ik twijfel tussen 4.5* en 5*.
Leland Palmer
'Hardcore Henry' scoort direct punten met de opening, ondersteund door 'Let Me Down Easy' van The Stranglers. Heerlijk. Deze film is me verder echt vies meegevallen. Heb me uitstekend vermaakt met deze chaotische, actievolle ongein. Humor, leuke Jimmy's en een origineel concept wat tot mijn verbazing de gehele speelduur werkte. Leuk soundtrackje verder. Ja, prima vertier dit. Dikke voldoende.
misterfool
Tsja, dat Hardcore Henry een polariserende film is, is wel duidelijk. Ik vraag me dan toch af waarom je deze film zo vreselijk vond, stinissen. 1* is namelijk nogal een harde afstraffing.
schokkerige beeld , vreselijke humor, stompzinnig slap verhaal. Het lijkt wel een pc game brrrrrrrrrr
misterfool
Schokkerig. Ja, daar kan ik me wel enigszins in vinden, maar dit verhoogde mijns inziens juist een gevoel van snelheid. Daarnaast is er mijn inziens wel degelijk goed gekeken naar wat er in beeld werd gebracht. Het is echt niet zo simpel als een camera bevestigen op een helm en gaan met die banaan. Ik vind dat de film wel degelijk een enigszins doordachte cinematografie heeft. Dit kwam mijn inziens het best naar voren in de motor-scene. Humor is een kwestie van smaak, dus daar kan ik niks op afdingen.
Ik vind het echter wel wat kortzichtig om dit verhaal "stompzinnig" te noemen. Uiteraard is het uitgangspunt een vrij klassiek, wraakverhaal, maar toch wordt er op bepaalde punten wel wat leuks daaraan toegevoegd . Zo vind ik het een interessant gegeven dat Jimmy zijn bewustzijn naar andere kloons kan overhevelen(1ups
). Ook vind ik de uiteindelijke plottwist, dat henry's 'vrouw' hem eigenlijk manipuleerde voor het creëren van een leger van cyborgs, eigenlijk wel sterk. Zeker ook omdat hier bewust het "en ze leefden nog lang en gelukkig"-cliché wordt vermeden. Ook vind ik bepaalde knipogen naar videogames(de power-up in de vorm van adrenaline, de escortmissie met rolstoel-jimmy) goed bedacht.
Deze film is daarmee dus duidelijk geïnspireerd door bepaalde videogames. Te weten: een parcourspel als Mirror's edge en een FPS als Call of Duty. Toch vind ik het ook wel wat jammer (en dit is niet per se tegen jou gericht stinissen) dat sommige filmliefhebbers klaarblijkelijk een bepaald soort minachting hebben jegens videogames. Mijn inziens een kunstvorm(ja, je leest het goed) die meermaals bewezen heeft even hoogstaand te kunnen zijn als film,muziek of literatuur. Ter adstructie zou ik daarbij een spel als Dark Souls of Papers Please willen aanhalen. Spellen die de gameplay gebruiken om een verhaal kracht bij te zetten.
DragQueen
Heerlijke actiefilm, die een prima tempo te bieden heeft en geen moment verveeld. Het feit dat we de film beleven door de ogen van het hoofdpersonage, werkt hier bijzonder goed. 3,5 Ster.
knusse stoel
Een aparte film, het gegeven dat je door de ogen van de hoofdpersoon alles bekijkt en erop reageert. En dan lijkt het inderdaad veel op een computerspel. Prima actiefilm, een ruime 7!
VforVictor
Leuke film, leuk uitgangspunt en op en top vermaak, alleen op het eind ging het wat over the top.
bangkoklover
Ik heb zelfs het woordje " briljant" over dit gedrocht voorbij zien komen. Dat staat nogal ver van typering af, die is namelijk bagger!!!!
Sterker nog, heb echt een poging gedaan om het uit te zitten, maar na een kwartier was ik het helemaal zat, knettergek van dat geschok, half sterretje voor de aftiteling, die ik dus niet gezien heb.
sparkie
Na eerst hier de hoge waardering te bekijken. (3.13 )
dacht ik ... ok ik ga deze film eens een kans geven.
Helaas hij viel me erg tegen, namelijk:
1. alsof je een first person view game aan het spelen bent.
2. de hele film een hoop geklungel met de camera.
3. verhaallijn erg nonchalant en niet goed afgewerkt.
Natuurlijk moet je deze film met een korreltje zout nemen, maar dan nog.
Jammer dat ik met deze reactie, mensen tegen het hoofd stoot die hem wel goed vinden,
maar ja ieder zijn mening.
JacoBaco
Ach, met een film als deze is het over het algemeen heel eenvoudig. Je houd van deze stijl of je vindt het he-le-maal niets. Weinig ruimte voor nuance.
Smugmarty
Snap dta er vele hier prima rating voor geven, is namelijk vernieuwende POV manier van filmen (...) maar ik deze vond nogal belachelijk. Overigens krijg ik niet het gevoel alles te bekijken vanuit Henry... alle bewegingen en het rondlopen komt op mij houterig over; net een soort trekpop die een beetje spastisch beweegt.
Enfin 1,5 punt voor originaliteit
Na eerst hier de hoge waardering te bekijken. (3.13 )
dacht ik ... ok ik ga deze film eens een kans geven.
Helaas hij viel me erg tegen, namelijk:
1. alsof je een first person view game aan het spelen bent.
2. de hele film een hoop geklungel met de camera.
3. verhaallijn erg nonchalant en niet goed afgewerkt.
Natuurlijk moet je deze film met een korreltje zout nemen, maar dan nog.
maar ja ieder zijn mening.
Ieder zijn mening hoor, absoluut geen punt. Vraag me wel af waarom je punt 1 als een minpunt brengt. Dat gevoel wat jij negatief noemt probeert de film ook op te wekken.
N00dles
Ontzettend knap gemaakt, met mooie parkours-scenes en verbluffende gevechten en special effects. Qua adrenaline heeft het bijna dezelfde impact als films als The Raid of Mad Max: Fury Road; aan één stuk door actie, explosies, hectiek en chaos.
Nu is actie en een hoop vuurgevechten niet nieuw, maar door de 'first person view' stijl voelt het alsof je een goed in elkaar gezette trailer van een 3d-schietspel met ultrarealistische graphics aan het kijken bent. In dat opzicht dus een -voor mij- nieuwe filmervaring.
Dat wil echter niet zeggen dat de film per se het predikaat 'goed' verdient. De personages zijn -met uitzondering van een vermakelijke Sharlto Copley- best wel stompzinnig; vooral de bad guy Akan met zijn lame telekinetische krachten lijkt zo weggelopen uit een slechte Final Fantasy game.
Ook het verhaal is eigenlijk maar vergezochte onzin, maar dat de pret van het spektakel niet drukken.
jan
Onbegrijpelijk deze hoge waardering. Je zit te kijken naar een first shooter game. Verhaal van niks.

Netflix-hit 'Finding Her Edge' zeker van een tweede seizoen

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser

Trade

Kung Fury
Actie / Komedie, 2015

Du Zhan
Misdaad, 2012
cyborgmoordbloedvergietenauto achtervolginglevitationterrorist groupmoscow, russiafirst person view