Alexander (2004)
Genre: Avontuur / Historisch
Speelduur: 175 minuten / 167 minuten (director's cut) / 214 minuten ("Alexander Revisited: The Final Cut")
Verenigde Staten / Duitsland / Nederland / Frankrijk / Verenigd Koninkrijk / Italië
Geregisseerd door: Oliver Stone
Met onder meer: Colin Farrell, Angelina Jolie en Val Kilmer
Releasedatum: 23 december 2004
Plot Alexander
"The greatest legend of all was real"
Alexander de Grote was een Macedonische strijdheer die negentig procent van de toen bekende wereld veroverde door zijn leger 22.000 mijl in acht jaar af te laten leggen. Alexander trok via het Perzische Rijk naar Egypte en van daaruit naar India in het Oosten. Het verhaal richt zich op deze acht rumoerige jaren en op Alexander's relatie met zijn jeugdvriend en strijdmakker Hefaistion.
Alexander
Aristotle
Young Alexander
Young Hephaistion
master_denhaag
Deze film is zeer matig, jammer dat val kilmer in deze film mee deed. Kilmer is één van mijn favoriete acteur. Ik vond kilmer niet tot zijn recht komen. Ik zie m toch liever in een goede misdaad / actie.
soom
Wat verschrikkelijk om zo'n reactie te lezen, ik heb de film net een paar minuten geleden gezien en wil hier toch even op reageren:
Ik vond dit een geweldige film! Het is weer eens wat anders dan de films als Troy waarin bijna alleen maar gevochten wordt! Collin Farrell speelt hier dan ook een FANTASTSICH INDRUKWEKKENDE rol!!
Zeker een aanrader dus!
Jij vond het een mooie film, maar ik vond er niets aan. Ik was blij toen we eindelijk de bios uitgingen, toen de film na 3 uur eindelijk was afgelopen. Misschien is dit weer een blonde opmerking van me, maar ik vind dit helemaal geen film voor meisjes.
Ik heb serieus elke minuut gegriezeld, vanaf het moment dat ik begreep waar we heen gingen.. Maar ja.
Jongens kunnen zich hier beter in vinden, omdat zij gewoon houden van films als dit, met een paar goede gevechten, en stoere actie-helden. Geef mij liever een romantische film, zoals Titanic, A walk to remember, etc. Dit is echt niet besteed aan mij. Ik ben wél onder de indruk van Colin Farrell, maar ik zag hem liever in een meer spannendere film.
En ik had het eigenlijk al gezegd, maar ik vond dat de gevechten echt wel te erg naar voren kwamen. Alexander was niets voor niets een strijd-heer. Iemand die veel strijd leverde, en zijn leven gaf op het strijdveld.
Anakin01
Deze film valt wel nog mee hoor
Op het eerste gezicht had ik veel meer verw8 van deze film..
'Tis zeker geen slechte film, ondanks de goede acteurs en leuke acteerprestaties.
Kalou2005
Het had zo'n ongelooflijk mooie film kunne worden...maar helaas...een paar grote minpunten zorgen ervoor dat ik het gewoon geen leuke film vond om naar te kijken:
Duurt veel en veel te lang!
De opnames zijn niet echt mooi
Colin Farrell was erg triest!
Het had een toppertje geweest als ze een andere hoofdrolspeler hadden en de film ingekort hadden plus wat mooiere shots...
soom
Duurt veel en veel te lang!
De opnames zijn niet echt mooi
Colin Farrell was erg triest!
Kalou2005
Over het algemene bedoel ik
De omgeving, de plaats waar het is opgenomen...de sfeer...die is er niet echt! Er ontbreekt veel, en dan te bedenken dat hij nog veelste lang duurt!
En over de hoofdrol...wat dacht je van mister Frodo himself voor de rol als Alexander, zou niet misstaan denk ik
Elijah Wood bedoel je?
Waarom zou Elijah Wood het wel aankunnen... en Colin Farrell niet?
Colin Farrell heeft net dat harde, dat hem voor de rol van Alexander geschikt maakt. Geen lief jongetje als Elijah Wood!
stino
Elijah Wood bedoel je?
Waarom zou Elijah Wood het wel aankunnen... en Colin Farrell niet?
Heb je al eens naar Sin City gekeken ?!
Zo lief is ie daar niet in hoor
soom
Om eerlijk te zijn, nee. Ik heb de Lord of the Rings trilogie en de Faculty gekeken, om te oordelen dat Elijah Wood een lief ventje is.
Sin City ligt niet eens in de videotheek bij mij in het dorp!
Heerlijk, het plattelandsleven!

Ik heb daar gisteren naar gekeken, maar ik kon A lot like love ontdekken, en meer van de titels die hier op de site vermeld zijn, maar Sin City kon ik niet vinden. Ik heb globaal gekeken, daar ligt het ook aan.
spurs
Viel erg tegen langdradig en langzaam
Verder vond ik bij de aktie scenes dat het onduidelijk was gefilmd , het leek wel of de camera heen en weer werd geschut.
Als je dat b.v. vergelijkt met Braveheart vind ik het slecht gefilmd.
iivan
ik had naar alle reactie's minder verwacht, maar hy valt me erg mee!
het is wel een lange film, hy had korter gekund maar hy is niet saai, echt niet.
het is mooi om te zien hoe alexander de landen overneemt, en dan aan het eind zyn grootste fout maakt om verder het oosten in te gaan.
en in tegenstelling zoals anderen dat vinden, vond ik de gevechten wel goed gefilmd.
3,5 *
helleke
Zwakke film en totaal ongeloofwaardig als ge ziet dat Angelina Jolie nie verouderd terwijl Alexander opgroeit van kleine jongen tot volwassene.
Colin Farell vind ik ook nie sterk acteren.
Zeker niet van het niveau van o.a. Gladiator en Braveheart
Toch 3 sterren voor de af en toe mooie beeldvorming.
digna
WAT EEN STOMME FILM!!!!!!!!!! ik hou van geschiedenis en dat soort films.. maar deze vondt ik echt barslecht! ik irriteerde me de hele film aan die langdradige verhalen en aan Colin Farrell met z'n homo-achtige gedrag! ik vond het niet bepaald als een echte held over komen in deze film, toen hij aan het begin van de film nog klein was, had hij wel echt zo'n karakter.. maar dat veranderde jammer genoeg op een negatieve manier in de loop van de film. Nee ik vind dit totaal geen aanrader.
Moviemani@
De olifanten acteren beter dan Angelina en Colin. Oliver wat heb je er toch van gemaakt?
Tarkus
Vind de film een beetje vergelijkbaar met 'Troy', al was die veel beter.
Yuma Q.
Vind de film een beetje vergelijkbaar met 'Troy', al was die veel beter.
Te vergelijken met Troy? Troy is een actiefilmpje met een verhaal dat nergens over gaat (het klopt namelijk van geen kant... maar ik wil hier niet spoileren over andere films, dus geen geen voorbeeld hier) en Alexander is een drama met een serieus verhaal en diepgang...
Volgens mij is dat net zo goed te vergelijken als Pulp Fiction en Toy Story...
lloerdy
ik irriteerde me de hele film aan Colin Farrell met z'n homo-achtige gedrag!
eeuuhhmm...
Alexander de Grote was homo (ook al trouwde hij 3X met een vrouw), dus het lijkt me volkomen logisch dat ze wat homoseksuele trekken in zijn persoonlijkheid staken...
A.S.E.
eeuuhhmm...
Alexander de Grote was homo (ook al trouwde hij 3X met een vrouw)
Is dat dan niet een biseksueel ?
tevy
gaaap... wat een saaie film dit zeg... jammer van mijn tijd! je leeft helemaal niet mee met de personages, en zo kom je helemaal niet in de film te zitten. Er jammer!
Yuma Q.
Tsja... misschien heeft het ook wat met je inlevingsvermogen te maken
extasis
booooooooooooooooooooooooooo rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ngggggggggggggggggg
saai saai saai saai saaisaai saai
geef mij maar troy en kingdom of heaven en braveheart en alle andere leuke dingen in de wereld........
Materny
Slecht acteerwerk van zowel Jolie als Farrel.
Plot totaal niet lekker uitgewerkt terwijl ik toch echt wel hou van films / series over zo'n tijdperk.
Het politiek gekonkel bezorgt me hoofdpijn en de actiescenes zijn hooguit belabberd.
Het enige waar deze film eer voor mag krijgen zijn de prachtige decors, meer ook niet.
Een draak van een film afgeleverd door toch een goede regisseur.
juztin
ik vind de film helemaal niet zo slecht de omgeving is mooi enzo maar bijna 3 uur vond ik tog wel erg lang voor deze film
Michael Meyers
Eindelijk eens een volledige film van dit genre bekeken. De film duurde niet te lang, ik heb echt genoten van de film. Meestal is dit soort genre niet aan mij besteed, maar deze vind ik heel knap. 5.0*
*Chrissie*
Ik vond het niet echt als een film overkomen. Het had een hele goede film kunnen worden, maar uiteindelijk viel het dus allemaal erg tegen. Het was meer zo'n documantaire over het leven van Alexander en niet echt als een film. Ik had echt zo'n film zoals Troy/Galdiator verwacht. Jammer, de trailer beloofde toen heel veel. Volgens mij lijkt deze film wel een beetje op die serie Rome op sbs6?
animalkrullie
Vond deze film erg tegenvallen, veel te langdradig.
Anthony Hopkins vind ik normaliter geweldig maar hier is hij gewoonweg irritant, met dat geneuzel.
Veel te weinig veldslagen gezien, maar veel te veel geouwehoer over zijn jeugd en dergelijke.
Jammer..... had zo'n geweldig, grootse film kunnen zijn!!!!
beyron
Een matige film die te traag is, en zwak opgebouwd.
De pluspunten van de film zijn evenwel de sterke prstaties van Farrell en Jolie, die net als de gehele cast zeer veel charisma uitstralen. Oliver Stone heeft ook gezorgd voor knappe beelden en mooie screenplay.
Historisch gezien bevat de film heel wat hypotheses, doch zijn er de verwachte verwijzingen naar de twijfels over zijn geaardheid, familiebanden, ...
De film kon evenwel niet blijvend boeien, door een te traag tempo, en te grote afwisseling tussen generaals van Alexander, zodat het bij momenten een rommeltje wordt.
een magere ***
Vervelende film. Meestal ben ik wel te spreken over het werk van Stone maar hier slaat die op alle vlakken de plank mis.
De film wordt in tenenkrommende voice-over verteld door ( een als als Paulus de Boskaubouter vermomde) Anthony Hopkins, waardoor ik constant aan Dracula moest denken.
Collen Farell is veel te ligt en kompleet miscast en blijft vooral bij als huilebalk. Mist volledig de arrogantie en inteligentie van een groots veldheer.
Lipvisje Angelina Jolie is bespottelijk als moeder en visueel is het ook allemaal erg mager, zeker als je je bedenkt wat Luhrman hiermee had kunnen doen.
Nibbler
Aardige film, mooi gemaakt.
Ik vind dat de film er niet in slaagt zich te onderscheiden van andere films in dit genre. Op sommige momenten was het een beetje langdradig. Soms dacht ik hetzelfde tezien kreeg als 5minuten ervoor.
redelijk verhaal, Met een zekere kern van historisch correcte waarheid... ? wist me niet echt te boeien.

'The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes' weg bij Netflix en nu een succes op Videoland

HBO Max-kijkers vol lof over eerste aflevering 'A Knight of the Seven Kingdoms'

Netflix breidt komend jaar het Koreaanse aanbod flink uit

Lion of the Desert

Perfume: The Story of a Murderer
Misdaad / Drama, 2006

Phone Booth
Mystery / Thriller, 2002
aristotle egyptegriekenlandpersiakeizerolifantcampaignalexander the great epischzwaardgevechtroyaltymannelijke homoseksualiteithomoseksuele relatieoude wereldancient greeceepic battlehistorical dramaaction hero4th century bc homo