Alexander (2004)
Genre: Avontuur / Historisch
Speelduur: 175 minuten / 167 minuten (director's cut) / 214 minuten ("Alexander Revisited: The Final Cut")
Verenigde Staten / Duitsland / Nederland / Frankrijk / Verenigd Koninkrijk / Italië
Geregisseerd door: Oliver Stone
Met onder meer: Colin Farrell, Angelina Jolie en Val Kilmer
Releasedatum: 23 december 2004
Plot Alexander
"The greatest legend of all was real"
Alexander de Grote was een Macedonische strijdheer die negentig procent van de toen bekende wereld veroverde door zijn leger 22.000 mijl in acht jaar af te laten leggen. Alexander trok via het Perzische Rijk naar Egypte en van daaruit naar India in het Oosten. Het verhaal richt zich op deze acht rumoerige jaren en op Alexander's relatie met zijn jeugdvriend en strijdmakker Hefaistion.
Alexander
Aristotle
Young Alexander
Young Hephaistion
Bloompje
Niks met hip zijn te maken, meer met verstand.
ja, eigenlijk wel. sorry, te snel gedacht. Eigenlijk nog meer met geld dan met verstand...
jassonn
De film staat in de UK gepland op 24 december,gewoonlijk is Nederland dan een paar weken later.Grote kans dus dat het pas januari of zelfs februari 2005 gaat worden.
(Zie nu dat andere Europese landen als Frankrijk,Duitsland en Zweden wel voor midden-eind november staan gepland,kan dus alle kanten op..).
agent smith
dit vind ik trouwens een mooiere poster: http://www.impawards.com/2004/...
eerdekes
Ik denk als je gewoon naar apple gaat dat je hem ook wel tegenkomt hoor
ThaMovieVoter
Het is nét Collin Farrel waar ik énorm tegenop kijk. Elke acteur begint telkens opnieuw met een schone lei bij mij, maar ik vond hem er op de foto's lachwekkend uitzien en nu ik werkelijk beelden zie, zie ik hem totaal niet als Alexander. We'll see. En wat me the lovestrory, gaan ze er nu wéér een draai aan geven om het geheel toegankelijker te maken? Na Achilles in Troy -z'n lover werd hier tot z'n neefje gemaakt-, veranderen ze ook maar de seksuele voorkeur van Alexander.
Ik blijf benieuwd naar de versie van Luhrman met Leonardo DiCaprio en Nicole Kidman.
Vindt je Leonardo DiCaprio dan wel geschikt voor Alexander?! meer dan Collin Farrel??...das pas een lacher.
Esteban
I just do actually. En dat is een vrij simpel antwoord op uw toch wel zeer gevatte opmerking.
En alle verhalen, verschillende opvattingen, versies, karakterschetsen, beelden van de wrede 'Griekse blonde God' belast met z'n innerlijke tweestrijd en moodswings kennende, twijfel ik daar niet eens aan. Hij lijkt perfect. Als het natuurlijk een discussie gaat worden over de acteerprestaties van Leonardo DiCaprio hoeft het voor mij niet. De man heeft imo meermaals bewezen een straffe acteur te zijn. Punt.
Jordy
Redt dit 2004 nog?
Ja hoor, november. Er is al een uitgebreide trailer.
neo
De score uitgaven van Vangelis wordt zo rond 15 november verwacht hoorde ik...
remorz
zo mee eens
ThaMovieVoter
, komma, je kan toch beter even afwachten hoe deze film wordt, je kan niet meer weten dan een halve minuut trailer, de film duurt misschien wel 3 uur.
Het is dus beter dat er na het zien van de film een oordeel getrokken wordt over de acteerkwaliteit.
Leonardo DiCaprio is talentvol voor romantiek en drama, niet voor oorlog en brute strijd, Farrel echter wel, kijk bijv. Swat, tigerland etc.
En om eerlijk te zijn, Leonardo ziet er ook te goed uit om Alexander te spelen, dan wordt het weer een a la achilles (brad pitt) figuur.
Ik vindt persoonlijk Collin dan wel een goede keuze en ik heb vertrouwen in Oliver Stone.
Maar ieder zijn/haar mening natuurlijk..
Esteban
Het grote cliché als antwoord. Maar een cliché is nu eenmaal net wat het is omdat het waarheid bevat en je hebt dus gelijk. Ik wacht dan ook vanzelfsprekend (en volgens m'n eigen principe) af wat er van de film gaat worden. Alsof de eerste indrukken uit een trailer mijn mening gaan maken. Maybe there are some testicleheads that really think that way, but it ain't me baby.
En de rol uit de (imo) kutfilm SWAT en de niet zo indrukwekkende verschijning in Tigerland zie ik niet meteen als een referentie. Ik heb eveneens vertrouwen in Oliver Stone, laat dat duidelijk zijn. Maar het neemt niet weg dat ik de -wél geschikte- DiCaprio en Kidman in een film van Luhrman helemaal zie zitten.
Di Caprio Imho één van de betere en interessantste acteurs van dit moment. Ben dus wel benieuwd hoe hij het er hier afbrengt.
ThaMovieVoter
Ik hoor anders weinig meer van hem, al sinds titanic, maar dat zal dan wel aan mijzelf liggen.
Niet deze film dus, die (eventuele) film van Luhrmann bedoel ik...
Bloompje
Niet deze film dus, die (eventuele) film van Luhrmann bedoel ik...
Die komt er helemaal niet meer. Tal van problemen...
Esteban
En om even aan te vullen, (tovallig) PAS nu heeft Baz Luhrmann bekend gemaakt dat hij de 'Alexander' afblaast. Dit zei hij in 'The New York Post'.
Bloompje
Ik lees gisteren op comingsoon.net dat Luhrmann bekend heeft gemaakt dat nu pas de laatste versie van het script af is.
Moeilijk om te zeggen wat nu juist is. We zullen het op termijn wel horen.
cr_ix
Griebel, dit na Troy? Ben benieuwd wat de volgende verfilming is? Misschien een nieuwe versie van Jean d'Arc...
Dat is dan de 3e, hopelijk zal die dan de eerste zijn die 'niet' mislukt.
De 3e? Er zijn er zeker een stuk of 15 (waaronder een paar vage onbekende). Waarvan er een heel oude een absolute klassieker is
markpennings
Met Collin Farrel kan deze film niet mislukken, elke film waarin hij meespeelt is erg goed, dus ik heb hoge verwachtingen, en Oliver Stone is natuurlijk ook vrij ervaren, in het maken van Films.
Art
De films die ik tot nu toe heb gezien van Oliver Stone, zijn bijna allemaal goede tot zeer goede films. Alleen Any Given Sunday viel een beetje tegen. Laten we hopen dat hij met Alexander weer ouderwets gaat vlammen. Ik ben benieuwd

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen

Perfume: The Story of a Murderer
Misdaad / Drama, 2006

Phone Booth
Mystery / Thriller, 2002
aristotle egyptegriekenlandpersiakeizerolifantcampaignalexander the great epischzwaardgevechtroyaltymannelijke homoseksualiteithomoseksuele relatieoude wereldancient greeceepic battlehistorical dramaaction hero4th century bc homo