• 9.376.921 stemmen

Alexander (2004)

Avontuur / Historisch | 175 minuten / 167 minuten (director's cut) / 214 minuten ("Alexander Revisited: The Final Cut")

Genre: Avontuur / Historisch

Speelduur: 175 minuten / 167 minuten (director's cut) / 214 minuten ("Alexander Revisited: The Final Cut")

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland / Nederland / Frankrijk / Verenigd Koninkrijk / Italië

Geregisseerd door: Oliver Stone

Met onder meer: Colin Farrell, Angelina Jolie en Val Kilmer

Releasedatum: 23 december 2004

Plot Alexander

"The greatest legend of all was real"

Alexander de Grote was een Macedonische strijdheer die negentig procent van de toen bekende wereld veroverde door zijn leger 22.000 mijl in acht jaar af te laten leggen. Alexander trok via het Perzische Rijk naar Egypte en van daaruit naar India in het Oosten. Het verhaal richt zich op deze acht rumoerige jaren en op Alexander's relatie met zijn jeugdvriend en strijdmakker Hefaistion.

Goodfella schreef:

Niks met hip zijn te maken, meer met verstand.

ja, eigenlijk wel. sorry, te snel gedacht. Eigenlijk nog meer met geld dan met verstand...

avatar van jassonn

jassonn

De film staat in de UK gepland op 24 december,gewoonlijk is Nederland dan een paar weken later.Grote kans dus dat het pas januari of zelfs februari 2005 gaat worden.

(Zie nu dat andere Europese landen als Frankrijk,Duitsland en Zweden wel voor midden-eind november staan gepland,kan dus alle kanten op..).

avatar van agent smith

agent smith

dit vind ik trouwens een mooiere poster: http://www.impawards.com/2004/...

avatar van rik_kubrick02

rik_kubrick02

waar staat die trailer?

avatar van GFM

GFM

Een link is te vinden op pagina 2 van dit topic...

avatar van eerdekes

eerdekes

Ik denk als je gewoon naar apple gaat dat je hem ook wel tegenkomt hoor

Esteban schreef:

Het is nét Collin Farrel waar ik énorm tegenop kijk. Elke acteur begint telkens opnieuw met een schone lei bij mij, maar ik vond hem er op de foto's lachwekkend uitzien en nu ik werkelijk beelden zie, zie ik hem totaal niet als Alexander. We'll see. En wat me the lovestrory, gaan ze er nu wéér een draai aan geven om het geheel toegankelijker te maken? Na Achilles in Troy -z'n lover werd hier tot z'n neefje gemaakt-, veranderen ze ook maar de seksuele voorkeur van Alexander.

Ik blijf benieuwd naar de versie van Luhrman met Leonardo DiCaprio en Nicole Kidman.

Vindt je Leonardo DiCaprio dan wel geschikt voor Alexander?! meer dan Collin Farrel??...das pas een lacher.

avatar van Wouter

Redt dit 2004 nog?

Esteban

I just do actually. En dat is een vrij simpel antwoord op uw toch wel zeer gevatte opmerking.

En alle verhalen, verschillende opvattingen, versies, karakterschetsen, beelden van de wrede 'Griekse blonde God' belast met z'n innerlijke tweestrijd en moodswings kennende, twijfel ik daar niet eens aan. Hij lijkt perfect. Als het natuurlijk een discussie gaat worden over de acteerprestaties van Leonardo DiCaprio hoeft het voor mij niet. De man heeft imo meermaals bewezen een straffe acteur te zijn. Punt.

avatar van Jordy

Jordy

Wouter schreef:

Redt dit 2004 nog?

Ja hoor, november. Er is al een uitgebreide trailer.

avatar van neo

neo

De score uitgaven van Vangelis wordt zo rond 15 november verwacht hoorde ik...

avatar van remorz

remorz

zo mee eens

ThaMovieVoter

, komma, je kan toch beter even afwachten hoe deze film wordt, je kan niet meer weten dan een halve minuut trailer, de film duurt misschien wel 3 uur.

Het is dus beter dat er na het zien van de film een oordeel getrokken wordt over de acteerkwaliteit.

Leonardo DiCaprio is talentvol voor romantiek en drama, niet voor oorlog en brute strijd, Farrel echter wel, kijk bijv. Swat, tigerland etc.

En om eerlijk te zijn, Leonardo ziet er ook te goed uit om Alexander te spelen, dan wordt het weer een a la achilles (brad pitt) figuur.

Ik vindt persoonlijk Collin dan wel een goede keuze en ik heb vertrouwen in Oliver Stone.

Maar ieder zijn/haar mening natuurlijk..

Esteban

Het grote cliché als antwoord. Maar een cliché is nu eenmaal net wat het is omdat het waarheid bevat en je hebt dus gelijk. Ik wacht dan ook vanzelfsprekend (en volgens m'n eigen principe) af wat er van de film gaat worden. Alsof de eerste indrukken uit een trailer mijn mening gaan maken. Maybe there are some testicleheads that really think that way, but it ain't me baby.

En de rol uit de (imo) kutfilm SWAT en de niet zo indrukwekkende verschijning in Tigerland zie ik niet meteen als een referentie. Ik heb eveneens vertrouwen in Oliver Stone, laat dat duidelijk zijn. Maar het neemt niet weg dat ik de -wél geschikte- DiCaprio en Kidman in een film van Luhrman helemaal zie zitten.

ThaMovieVoter

Bij deze stel ik de discussie uit tot december

avatar van gotti

Di Caprio Imho één van de betere en interessantste acteurs van dit moment. Ben dus wel benieuwd hoe hij het er hier afbrengt.

ThaMovieVoter

Ik hoor anders weinig meer van hem, al sinds titanic, maar dat zal dan wel aan mijzelf liggen.

avatar van gotti

Niet deze film dus, die (eventuele) film van Luhrmann bedoel ik...

avatar van jassonn

jassonn

Mijn god,kijk die poster.....

gotti schreef:

Niet deze film dus, die (eventuele) film van Luhrmann bedoel ik...

Die komt er helemaal niet meer. Tal van problemen...

Esteban

Hij is opzij geschoven, niet gecancelled. Een immens verschil.

Esteban

En om even aan te vullen, (tovallig) PAS nu heeft Baz Luhrmann bekend gemaakt dat hij de 'Alexander' afblaast. Dit zei hij in 'The New York Post'.

Esteban schreef:

Ik lees gisteren op comingsoon.net dat Luhrmann bekend heeft gemaakt dat nu pas de laatste versie van het script af is.

Moeilijk om te zeggen wat nu juist is. We zullen het op termijn wel horen.

avatar van cr_ix

cr_ix

Griebel, dit na Troy? Ben benieuwd wat de volgende verfilming is? Misschien een nieuwe versie van Jean d'Arc...

avatar van eerdekes

eerdekes

Ooit al is gehoord van Alexander De grote

cr_ix schreef:

avatar van starbright boy

ThaMovieVoter schreef:

Dat is dan de 3e, hopelijk zal die dan de eerste zijn die 'niet' mislukt.

De 3e? Er zijn er zeker een stuk of 15 (waaronder een paar vage onbekende). Waarvan er een heel oude een absolute klassieker is

avatar van markpennings

markpennings

Met Collin Farrel kan deze film niet mislukken, elke film waarin hij meespeelt is erg goed, dus ik heb hoge verwachtingen, en Oliver Stone is natuurlijk ook vrij ervaren, in het maken van Films.

avatar van Art

Art

De films die ik tot nu toe heb gezien van Oliver Stone, zijn bijna allemaal goede tot zeer goede films. Alleen Any Given Sunday viel een beetje tegen. Laten we hopen dat hij met Alexander weer ouderwets gaat vlammen. Ik ben benieuwd

avatar van stinissen

ThaMovieVoter schreef:

Dat is dan de 3e, hopelijk zal die dan de eerste zijn die 'niet' mislukt.

Er zijn er al zes gemaakt dus zou het de zevende worden.