Alexander (2004)
Genre: Avontuur / Historisch
Speelduur: 175 minuten / 167 minuten (director's cut) / 214 minuten ("Alexander Revisited: The Final Cut")
Verenigde Staten / Duitsland / Nederland / Frankrijk / Verenigd Koninkrijk / Italië
Geregisseerd door: Oliver Stone
Met onder meer: Colin Farrell, Angelina Jolie en Val Kilmer
Releasedatum: 23 december 2004
Plot Alexander
"The greatest legend of all was real"
Alexander de Grote was een Macedonische strijdheer die negentig procent van de toen bekende wereld veroverde door zijn leger 22.000 mijl in acht jaar af te laten leggen. Alexander trok via het Perzische Rijk naar Egypte en van daaruit naar India in het Oosten. Het verhaal richt zich op deze acht rumoerige jaren en op Alexander's relatie met zijn jeugdvriend en strijdmakker Hefaistion.
Alexander
Aristotle
Young Alexander
Young Hephaistion
titia
Op IMDB tel ik er zo gauw 9 (en dat zijn alleen maar de films waar in de titel de naam "jeanne d'arc" gebruikt is)
Maar voor moviemeter moeten ze aan bepaalde eisen voldoen bv minimaal 45 min.
titia
lekker on toppic, maar ik ga nog even door... met die eis valt er eentje af.
ThaMovieVoter
De films die ik tot nu toe heb gezien van Oliver Stone, zijn bijna allemaal goede tot zeer goede films. Alleen Any Given Sunday viel een beetje tegen. Laten we hopen dat hij met Alexander weer ouderwets gaat vlammen. Ik ben benieuwd
Laten we dat hopen
miss_suus
het lijtk me wel een goeie film! alleen ik snap niet waarom er nog een film komt over alexander met leonardo dicaprio?? misschien dat een van jullie dat weet?? lijkt mij iig niet zo handig om 2 dezelfde films te maken haha
A.S.E.
Wel oorpronkelijk was het een race om als eerste een film over Alexander de Grote te maken. Er waren 4 projecten aan de gang. Uiteindelijk 'won' Oliver Stone de race, omdat hij o.a. al een script had. Baz Luhrmann besloot dan z'n film een jaar later te maken met Leonardo Dicaprio in de rol van Alexander. De vraag is nu wel of dat nog gaat gebeuren.
miss_suus
thnQ voor uitleggen! hmzz maar asl die film ehct komt met leo en nicole kidman dan denk ik dat die het beter gaat doen dan colin en angelina
Jordy
Suus, zou je een beetje aan je taalgebruik willen denken? Het is hier geen TMF-forum.
morpheus
Colin Farrell
Angelina Jolie als Olympias
Dat noem ik
en
Het is vandaag toch al zo warm
A.S.E.
Normaal gezien vind ik Angelina Jolie niet zo knap, maar in deze film ziet ze er uitzonderlijk goed uit
!
mafiabaas
Nou dat ziet er niet verkeerd uit hoor :d ziet er zelfs heel lekker uit.
Kenshin
Ene Armani is de eer ten deel gevallen deze film als allereerste in de hele wereld te mogen zien. Gefeliciteerd!
A.S.E.
En vandaag kun je op de link hierboven een tweede teaser bekijken
!
ThaMovieVoter
Ik wacht met smart op deze film.
Ben benieuwd wat Oliver Stone allemaal teweeg gaat brengen.
ThaMovieVoter
Release datum in Groot-Brittanie is gepland op 7 januari.
Later zal het niet worden, Stone probeert zich te houden aan de orginele datum, maar vanwege de aankomende presidentsverkiezingen is de film uitgesteld naar dus 24 november.
Chantal1978
Ben wel nieuwsgierig naar deze film. Ik hoop echt van harte dat het niet zo'n misbaksel (persoonlijke mening) zal zijn als Troy.
Gek idee trouwens dat Angelina Jolie (1975) de rol van de moeder (Olympias) zal spelen van Collin Farrel (1976) - die de rol van Alexander heeft!
Mister_Pink
Trailer zegt mij niet veel. Gebrul en geknok.
ThaMovieVoter
Angelina jolie ziet er wel lekker uit in deze film hoor.

Heb jij de Netflix-docu 'The Man With 1000 Kids' al gezien? 'Maag draaide om'

Perfume: The Story of a Murderer
Misdaad / Drama, 2006

Phone Booth
Mystery / Thriller, 2002
aristotle egyptegriekenlandpersiakeizerolifantcampaignalexander the great epischzwaardgevechtroyaltymannelijke homoseksualiteithomoseksuele relatieoude wereldancient greeceepic battlehistorical dramaaction hero4th century bc homo