Genre: Misdaad / Komedie
Geregisseerd door: Ethan Coen en Joel Coen
Met onder meer: Tom Hanks, Irma P. Hall en Marlon Wayans
Releasedatum: 1 juli 2004
Plot The Ladykillers
"The greatest criminal minds of all time have finally met their match."
In deze remake van de gelijknamige film uit 1955 zoekt een professor een aantal dieven bij elkaar om een casino te beroven. Ze huren een kamer in het huis van een oude vrouw, die al snel op de hoogte raakt van het plan. De dieven besluiten de vrouw te vermoorden. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan...
Professor G.H. Dorr
Sherriff Wyner
Deputy Sheriff
Weemack Funthes
Goodfella
Belangrijkste is dat het sowieso werelds in beeld is gebracht, uitermate stijlvol. De introductie van de teamleden is hartstikke leuk en het is niet voor niets een klucht natuurlijk. Alles is gewoon hartstikke dik aangezet en dat werkt hier uitstekend. De clichés werken juist in het voordeel van de film. Nou ja.. voor mij dan, blijkbaar.
JL
Zelf ben ik niet echt een "Coen fan" en zo vond ik bv 'O Brother, Where Art Thou?' een vrij grote verschrikking om naar te kijken.
Deze 'Ladykillers' vond ik in elk geval meer toegankelijk voor het grote publiek waardoor het voor de echte Coen fans waarschijnlijk een tegenvaller is.
De humor was misschien wel voorspelbaar maar werd mijn aanziens wel goed opgebouwd zodat de film zeker zijn momenten had. Tom Hanks zet een knappe rol neer als de 'professor' die met dure woorden en en lange zinnen iedereen weet te beïnvloeden.
mister blonde
hoewel ik dit de minste coen vond tot nu, verdient ie nog altijd 4 sterren.
de maffe karakters, de heerlijke muziek, het gevoel voor beeld; het is allemaal weer aanwezig. het eind (wanneer je ziet hoe de bendeleden een voor een aan hun eind komen) is hilarisch. wat een heerlijk vijftal, dit.
ik zou het origineel wel eens willen zien, want ik vermoed dat de coen's toch helemaal hun eigen ding hebben gedaan met deze film.
BS
ik heb verder niks met de Coens en het orgineel is onbekend bij mij.
Vanuit dit 'kale' standpunt gezien vind ik het gewoon een erg leuke film.
De films is rutig met leuke elementen erin ( wat doet denken aan Secondhand Lions)
Hij kijkt lekker weg,is leuk maar wel ietwat voorspelbaar.Als remake van een oude film kun je dat natuurlijk ook wel een beetje verwachten dus al met al gewoon een leuke film die van mij gewoon 3,5 ster krijgt
Sjoerd
Misschien geen Coen meesterwerk, maar ik vond hem nog steeds erg leuk. Hall is erg goed en ook Wayans is erg geestig. Maar ook om Hanks' deftige taalgebruik heb ik een paar keer hevig moeten lachen hoor... Daarbij weer erg mooi in beeld gebracht (zoals Goodfella al zei), dus ik kom op 3,5*
PatrickL
De film kan natuurlijk niet tippen aan een aantal van hun vroegere films, echter ik vond de film toch zeer vermakelijk. Hanks en Hall vond ik goed, en ik vond The General ook behoorlijk grappig. Ik vond Wayans echter uitermate irritant. Het camerawerk en de soundtrack waren weer geweldig. De grappen waren zeker niet altijd geslaagd maar bijvoorbeeld de manier waarop de karakters werden geïntroduceerd vond ik bijzonder grappig. 3,5*. Nu nog Barton Fink en Intolerable Cruelty bekijken en dan heb alle Coens gezien.
sydney
Alleen de titel is nog een verwijzing naar het origineel. Voor het overige deel is het gewoon een totaal andere film met wat overeenkomsten met de oorspronkelijke film. Geen echt goede film, maar wel een leuk karakter gespeeld door Tom Hanks. Vandaar nog een 3,0*.
Redlop
De Coens zijn nu het spoor echt compleet bijster. Flauw en zelfs irritant. 1*
GerwinF
Big Lebowski, Hudsucker Proxy, Blood Simple, Millers Crossing en O Brother Where Art Thou vindt ik allemaal 5 sterrenfilms. Ik ben na het lezen van deze berichten een beetje huiverig geworden om hem te gaan kijken.....:(
mister blonde
nergens voor nodig. hoewel het de minste is, is de film nog steeds erg vermakelijk...
(hoe goed ken je die redlop nu helemaal
Redlop
Die 1* geef ik vooral omdat het een Coen- film is. Daar verwacht ik meer van dan dit flauwe gedoe.
mister blonde
je hebt flauw en lekker flauw. ik vond dit lekker flauw (met een aantal echt goede grappen).
PatrickL
Alleen al door de regie, het camerawerk en de soundtrack vond ik deze film al zeer de moeite waard eens te bekijken.
GerwinF
Zoals verwacht een beetje een tegenvaller. Simpel, luchtig verhaal met wat flauwe grappen waarvan sommige wel, maar de meeste niet slagen. Een grappige Tom Hanks, geweldige muziek en natuurlijk het camerawerk tilt het nivo wat omhoog maar meer dan 3,5 sterren kan ik er niet voor geven. De coen's lijken hun touch verloren te hebben met hun laatste 2 films, jammer.
GerwinF
ps. dat over de verwachte tegenvaller. Ik ging met niet al te hoge verwachtingen de film kijken omdat ik de vorige berichten had gelezen die ook niet echt positief waren.
mister blonde
De Coen's lijken hun touch verloren te hebben met hun laatste 2 films, jammer.
GerwinF
Ja ik ben ook tevreden hoor, maar toch hoop ik elke keer weer op een 'pareltje' zoals O' Brother Where Art Thou, The Big Lebowski of Blood Simple
Waar hun volgende project over gaat is mij ook niet helemaal duidelijk.
this is me
eeeuuwwll. niet een van zijn beste films. ik kon er niet om lachen. 2 sterren
neo
Bij Intolerable Cruelty had ik een beetje vreemde bijsmaak in mijn mond.Dan vraag je je af hoe dat dan verder zal gaan.. Nou dit is weer op en top Coen Brothers! Het omaatje en het karakter van Hanks zijn om van te smullen.Die twee hebben wat.De humor is net als in de vorige van de Coens wat meer ''lach of schiet'', maar er zitten veel briljante grappen in.Het soms herhalen van bepaalde trekjes van verschillende karakters stoorde mij ook totaal niet.4 sterren
De GeuS
Het samenvattende stukje hierboven vat de film eigenlijk niet goed samen, maar goed. Terwijl ik niet eens zozeer hard heb gelachen om deze film vond ik hem toch bijzonder prettig om naar te kijken. Leuke rol van Hanks die maar weer eens aantoont een veelzijdig acteur te zijn; 3 sterren....
amon
Weet je, ondanks het redelijk saaie verhaal vind ik het nog 3.5 * waard. Dit komt door het wederom meesterlijke acteurwerk van Tom Hanks die echt alles kan spelen. Gewoon even kijken dus !!
Fiend
Wat een tegenvaller, hij leek me wel grappig. Maar is alles behalve dat. Vind Tom Hanks ook irritant met dat lachje. Alleen de generaal is cool.
Lukic
The Coen's moeten het nu echt uit een ander vaatje gaan tappen... Ze dreigen een beetje hollywood hoertjes te worden met die poopie-joopie films die ze nu opeens maken.
TVGids
Het eerste deel van de film was weinig aan. Tweede deel was veel grappiger . *** sterren
markpennings
idd een slappe kutfilm...
Let je wel een beetje op je woorden?
Maar ik kan je wel begrijpen, het was inderdaaden een slappe K** film. Heel mijn zondag avond was verpest.
Tom Hanks heeft goede en slechte films gemaakt, maar dit was wel een hele slechte. Erg ongeloofwaardig, en belachelijk script.
Mijn score 1*

Road to Perdition
Drama / Misdaad, 2002

Miller's Crossing
Misdaad / Drama, 1990

O Brother, Where Art Thou?
Misdaad / Komedie, 2000

Blood Simple