• 9.382.119 stemmen

The Day after Tomorrow (2004)

Sciencefiction | 124 minuten

Genre: Sciencefiction

Geregisseerd door: Roland Emmerich

Met onder meer: Dennis Quaid, Jake Gyllenhaal en Ian Holm

Gesproken taal: Engels, Japans, Frans, Arabisch en Spaans

Releasedatum: 27 mei 2004

Plot The Day after Tomorrow

"Where will you be?"

Weerdeskundige Jack Hall waarschuwt met weinig succes voor de invloed die de opwarming van de aardbol zal hebben op het klimaat. Wanneer het noordelijk halfrond van de planeet daadwerkelijk het slachtoffer wordt van tornado's, overstromingen en gigantisch lage temperaturen wordt hij eindelijk serieus genomen. Terwijl het zuiden van Amerika in allerijl wordt geëvacueerd, wordt de noorderlingen geadviseerd binnen te blijven, en op het beste te hopen. Hall besluit naar het noorden af te reizen om hier zijn zoon Sam te vinden, die samen met enkele medestudenten gestrand is in een bibliotheek.

avatar van BjornH

BjornH

In mijn ogen een ordinaire rampenfilm die we eigenlij al zo vaak hebben gezien. Het enige verschil met deze is de schijnbaar goede cast en de leuke special effects....voor de rest niks spetterends

avatar van foxyboy

foxyboy

Als ze alleen maar films mogen/kunnen maken die puur realistisch moeten zijn. Kom op... het is juist leuk dat je je gedachten even "uit" zet en geniet van het onrealistische. Geen superfilm, maar 3,5 punten wel waard.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Het vingertje wijzen naar de consumerende aarde-leeg-rovende mens begint irritant te worden in films.

Mensen leren niet van hun fouten klaar, dus mocht dit allemaal weer eens in het echt gebeuren, betekent dit niet dat als de mens het dan weer overleeft dat we dan opeens betere mensen worden.

Maar goed, ik heb de film uitgekeken en daar is alles mee gezegd.

De sneeuwbeelden waren mooi. Het acteren was niet goed en niet slecht.

Alles was afgezien van de SE een beetje b-.achtig. Soms werd er ook een sentimenteel deuntje gestart waarbij ik dacht: "Sorry wat is pcies het zielige aan deze scene?" Amerikanen en hun pogingen om de wereld in elke rampen-film te laten zien dat ze alles aankunnen en altijd zullen overwinnen wordt ook een beetje eentonig. Nee 1 keer, maar nooit meer!

avatar van AchmedATM

AchmedATM

Toen nog in de bios gezien, maar op het kleine scherm bied het niet veel. Een lekker dik moraal erop gelegd, dat de meerderheid toch zal negeren. Gemengd met een slap vader-zoon relatie verhaaltje die alle lossen verhalen bij elkaar moet houden. De effecten waren wel van een hoog kaliber.

avatar van Xen0n

Xen0n

Een vermakelijk filmpje. Ik had er wel wat meer van verwacht, nadat ik hem een aantal jaren geleden had gezien, maar ik vond het allemaal heel mooi gedaan.

Hele goede special effects, een aardig acterende cast. Het is allemaal alleen iets middelmatiger dan waar ik op gehoopt had.

avatar van ILDIB

ILDIB

effects prima, verhaal -200.

een weerstation dat geen reservevoorraad heeft, terwijl ze juist op een afgelegen locatie zitten, hongerige mensen die een snoepautomaat met rust laten, paps die tegen beter weten in op pad gaat, een paar mensen om zeep laat komen en dan nog later aankomt dan de echter redders, het koudefront dat zichtbaar vauit de ruimte snel over de aardbol trekt, maar in new york ineens meter voor meter doet en zo nog 1000 dingen..

avatar van lucdecoster

lucdecoster

ILDIB schreef:
effects prima, verhaal -200.

Zo'n film moet je met 3 brillen bekijken. Een daling van tientallen graden over de ganse aardbol op korte tijd kan al niet in werkelijkheid.

avatar van ILDIB

ILDIB

lucdecoster schreef:

Nee klopt, mar houdt het dan geloofwaardig binnen de fictie. Maar zelfs in de fantasie klopt er geen reet van, Echt continu lopen ergeren aan de meest idiote gebeurtenissen en acties.

avatar van Stephanovic

Stephanovic

Het ziet er allemaal wel erg mooi uit, maar bepaalde dingen kunnen gewoon echt niet hoor. Zo komt die vloedgolf wel enorm traag op de bibliotheek af. En zo is er ook een moment waarop iemand de telefoon opneemt en meteen, bam, binnen de seconde nog, weet dat er iets in New York gebeurd is, belachelijk!

avatar van pooper

pooper

ik vond het een geniale film!

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Ik wou deze film heel graag zien. Het verhaal sprak mij aan en ik dacht dat het een hele goede film zou worden.

Dat had ik dus verkeerd gedacht want de film was best wel saai en er gebeurde niet veel.

Misschien heb ik niet goed opgelet maar ik zal de film gauw weer eens kijken, want ik hem hier zo pakken.

De acteer prestaties waren niet slecht maar ook niet echt WAuw!

Emmy Rossum vond ik de film nog wel redden. Ze acteert altijd wel goed.

Verder wel aan te raden hoor

avatar van Filmkonyn

Filmkonyn

Verhaaltje stelt idd niet veel voor... maar de film moet je gewoon zien voor de special effects, En dan niet teveel gaan nadenken bij de film, dan komt het helemaal goed

avatar van Lion2005

Lion2005

Mooie film, leuke fictie met mooie special effects.

Alleen dat gedoe met die jongeren in de bibliotheek had wel wat korter gemogen voor de rest kon de film me goed boeien.

avatar van charmed one

charmed one

een goeie film . ik heb me geen moment verveeld.en een goeie special effects. een spannende film.

avatar van Svenniboyke

Svenniboyke

Best een goede rampenfilm.Soms wel wat langdradig...

Toch een 3.5 sterren.

avatar van mnrk

mnrk

Weer een prima rampenfilm van Roland Emmerich.

De film zit vol met geweldige special effects, ook al is het verhaal wel wat ver gezocht en best voorspelbaar.

Ook de hele cast voor deze film is van een prima niveau.

avatar van Thom1994

Thom1994

mnrk schreef:

Weer een prima rampenfilm van Roland Emmerich.

Ook de hele cast voor deze film is van een prima niveau.

Ga dan maar snel 2012 kijken, want deze Emmerich is nog succesvoller dan deze. Ik wil hem binnenkort ook gaan zien.

avatar van Rascal

Rascal

Deze later dan 2012 gezien, maar dan vind ik deze toch wel een stukkie beter.

Het sentimentele gedoe verkloot deze genres

Beste "rampenfilm" blijft voor mij toch veruit "Cloverfield"

avatar van dinhus

dinhus

Supermooie film en verhaal? Kom nou, het gaat hoofdzakelijk om te overleven in de 2e ijstijd. Supermooie en spannende film maar niet echt realistisch..

avatar van andijvie

andijvie

Prachtige spektakelfilm.

avatar van Shinobi

Shinobi

Geen idee eigenlijk waarom ik deze 2, 0 sterren heb gegeven, ik vond 'm zo kut. Ik zet het recht door 'm 1, 0 sterren te geven.

avatar van moviechick-99

moviechick-99

echt een goede film nu is er ook 2012 van de makers van the day after tomorrow die ga ik ook zeker zien

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

moviechick-99 schreef:

2012 vind is niet veel beter dan deze film. Maarja, veel plezier

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Ik ga hier 2 sterren aan gegeven. Dat deze film alleen draait om special effects vind ik niet heel erg, maar zorg alstublieft ervoor dat de personages nog een beetje goed zijn uitgewerkt. Het verhaal is echt dramatische en de actuers (Gyllenhaal kan veel beter) zijn niet zo goed.

avatar van Akh.

Akh.

mooie film, knap gemaakt. vooral de special effect

een beetje slap verhaal, maar dat is mijn mening.

verder aardige film.

avatar van helleke

helleke

Zopas nog eens terug bekeken.

Mooie beelden en een redelijk verhaal.

Geen topfilm maar best genietbaar.

avatar van Latinstar

Latinstar

erg slap verhaal waarbij de acteurs onder hun kunnen presteren maar de ramp is mooi in beeld gebracht

avatar van AjaxRulezzz

AjaxRulezzz

• 2085 berichten

Mooie film met goede special effects. Wat wel jammer is dat het een standaarverhaal is en de acteurs niet super waren, maar voor de rest was het wel degelijk.

avatar van Cybill.

Cybill.

Mooie film. Heb hem al een paar keer gezien en verveelt niet. Het verhaal is misschien ongeloofwaardig, maar dat vind ik van de meeste films waarin de wereld vergaat. Knappe special effects, leuk avontuur. Het acteren vond ik wat minder. Deze film moet het hebben van zijn sensatie. 4*

avatar van Skylar_Malfoy

Skylar_Malfoy

Een spannend filmpje, met helaas iets te veel cliche..
Standaard familie setting, en natuurlijk het liefdesverhaaltje.
Volgens mij is Emmerich zelf heel bang voor het einde van de wereld, gezien zijn eindes. Zou hij zichzelf proberen te troosten ?
Echt helemaal niet origineel, maar ook niet slecht. *3.