menu

The Day after Tomorrow (2004)

mijn stem
3,17 (4161)
4161 stemmen

Verenigde Staten
Actie / Sciencefiction
124 minuten

geregisseerd door Roland Emmerich
met Dennis Quaid, Jake Gyllenhaal en Ian Holm

Weerdeskundige Jack Hall (Dennis Quaid) waarschuwt met weinig succes voor de invloed die de opwarming van de aardbol zal hebben op het klimaat. Wanneer het noordelijk halfrond van de planeet daadwerkelijk het slachtoffer wordt van tornado's, overstromingen en gigantisch lage temperaturen wordt hij eindelijk serieus genomen. Terwijl het zuiden van Amerika in allerijl wordt geëvacueerd, wordt de noorderlingen geadviseerd binnen te blijven, en op het beste te hopen. Hall besluit naar het noorden af te reizen om hier zijn zoon Sam (Jake Gyllenhaal) te vinden, die samen met enkele medestudenten gestrand is in een bibliotheek.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=HUBDFoMNXzA

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
Jaren geleden gezien. Vond er niks aan. Onzinnig.Traag, oervervelend.

Supernatural schreef:
geweldige film.heb hem zeker ook al 10 keer gezien.en hij blijft geweldig.


Hahhahah hoe kan je man???? Verwacht je toch steeds een ander einde...lol

4,5
frans123 schreef:
(quote)


Hahhahah hoe kan je man???? Verwacht je toch steeds een ander einde...lol


ieder zijn eigen smaak.ik vind de film wel goed.

avatar van des1
Leuk het bijschrift "Where Will You Be?"... Nou, lekkah thuis in een warm gestookte kamer. Geweldig de visual effects. Vice president kreeg het wel telkenmaal hard voor z'n kiezen... Misschien komt het ooit wel eens zover. Evacuatie van complete werelddelen. Is nu in wezen al in sommige landen gaande waar geen water meer is. Wel wat erg happy pappy aan het eind terwijl miljoenen het leven hebben gelaten.

2,5
een behoorlijk rammelende film. Bij release 2x in de bioscoop gezien, was toen echt onder de indruk maar op dvd en tv valt er toch veel van de magie weg.
De film begint wel heel mooi met de overview beelden van de zuidpool en de stemmige muziek maar zodra de eerste dialogen starten wordt al duidelijk dat dit een overdreven Amerikaans feestje wordt.

De tornado's in LA zijn wel om van te smullen, nog steeds zeer sterke cgi en ook de vloedgolf mag er zijn (al is het erg dubieus dat een bibliotheekdraaideur de hoofdrolspelers beschermt.)
Dat is gelijk de grote minfactor van de film, alle wijze raad en beweringen die losgelaten worden op de kijker gelden niet voor de hoofdrolspelers ( men mag absoluut niet meer naar buiten, mensen in het noorden moeten binnenblijven maar de vader niet, temperatuur keldert 10 graden per seconde behalve als je naar een boot wilt, medicijnenflesje in boot is gewoon intact en niet kapotgevroren, prehistorisch aandoende wolven rennen zonder problemen door de dodelijke kou

Voeg daarbij de cliche love substory van de matig acterende Gyllenhaal, de prekerige toespraak van de nieuwe president en mijn grootste irritatie het totaal nutteloze subplot kankerpatientje en moeder van Sam om de sentimentaliteit op te vijzelen en eigenlijk blijft er dan buiten de special effects bar weinig over.
Maar de film vermaakt dus 2.5 mag staan

avatar van Kondoro0614
3,0
Hoe toepasselijk is het om op één januari de film ‘The Day After Tomorrow’ te kijken, voor velen was gister natuurlijk de dag van het jaar (ook voor mij) om lekker vuurwerk te knallen en dan is één januari altijd heel zwaar, ook wel ‘The Day After’. Om toch de dag een beetje door te komen heb ik dan maar ‘‘The Day After Tomorrow’’ gekeken, die net op Netflix is verschenen en die ik nog moest herzien om mijn statistieken goed te krijgen in een even aantal. Ik moet zeggen dat ‘The Day After Tomorrow’ me in de herziening toch een beetje is tegengevallen, de film kent veel leuke dialogen maar is vooral fictief doel gesteld op een zeer belangrijk onderwerp wat hedendaags nog heerst.

Ik heb ‘The Day After Tomorrow’ al wel een paar keer gezien, we hadden hem zelf op DVD en ik vond het vaak een indrukwekkende film. Nu hedendaags interesseren deze films mij niet meer héél erg en vind ik ze vaak ook helemaal niet zo leuk meer. Uiteraard kent deze film een onderwerp wat erg belangrijk in ons samenleving is: het opwarmen van de aarde en de klimaatproblemen waar wij nu mee leven. Het is op de dag van vandaag en over een paar jaar een erg groot probleem met klimaatveranderingen waar deze film de nadruk ook op legt meer hij zit er wel erg dik op en dat is dan nog zacht uitgedrukt. ‘The Day After Tomorrow’ kent zeker genoeg pluspunten en was op veel vlakken ook gewoon een leuke film alleen wist hij het vaak net niet af te maken.

De acteerprestaties waren wel oké maar, ik vond ze allemaal niet echt héél bijzonder. Dennis Quaid speelde als Jack Hall de klimatoloog die als lichtpunt in de film stond. Hij vertelde over de klimaatveranderingen waar niemand in geloofde. Zijn zoon Sam Hall (Jake Gyllenhaal) was aanwezig in New York voor een wedstrijd met erg slimme mensen, hier werd hij vergezeld door Laura Chapman, J.D. en Brian Parks met wie hij in de bibliotheek ging schuilen.

Het verhaal was wel redelijk leuk. We volgen (Zoals gezegd) Jack en zijn zoon Sam waar dan Jack de klimatoloog is. Op een missie ergens in een besneeuwd gebied doen ze ijsboringen om onderzoek te doen waarop vervolgens het ijs breekt en er een heel diep gat te zien is. Jack uit het probleem van de klimaatverandering bij de regering die er vervolgens niks aan doen en Jack zit met lege handen weer bij zijn werk. Op een dag beginnen toch alle apparaten te loeien die het weer in de gaten moeten houden en er breekt een grote storm(en) over de hele wereld uit waarbij er natuurrampen gebeuren op plekken waar het niet moet zo sneeuwde het in het warme Indiaanse New Dehli, vielen er stukken ijs naar beneden in Japan en waren er tornado’s te verkennen in Los Angeles. Nu weet men zeker dat het foute boel is, alleen is het al te laat en komt een deel van de wereld onder een diepe sneeuwlaag te zitten en vormt er een nieuwe ijstijd. Jack moet ondertussen alles op alles zetten om zijn zoon Sam te redden die vast zit en het weer begint er steeds slechter op te worden.

Al om al, een redelijke herziening en ga ik iets naar beneden in de punten. De CGI zag er niet grandioos uit maar was prima te doen en in het algemeen heb ik stiekem wel genoten.

3.0*

avatar van MecG
1,0
Als je van clichés houdt, dan is dit de film om te kijken. Misschien dat het visueel een huzarenstukje was in 2004..... nu toch echt niet meer. 1* voor dit heel, heel matige filmpje

2,5
Standaard rampenfilmpje weinig verrassend .
Wel vermakelijk en kijkt vrij makkelijk weg
simpel filmpje 2.5

avatar van Mark de Jong
4,0
Verhaal? Ach..... Maar prachtige beelden.

avatar van Mercurio
3,5
Inderdaad eerste uur tamelijk indrukwekkend, vervolgens bijna niet te verdragen vanwege de sentimentaliteit. Toch een 7 vanwege het eerste uur.

avatar van Tarkus
5,0
Tarkus schreef:
Zeer goede rampenfilm die doet terugdenken aan de tijd waarin deze films zeer populair waren, begin jaren "70 namelijk, ("Earthquake", "Towering Inferno").
Toen waren de special effects natuurlijk niet zo perfect als in deze prent, een mooie vergelijking is de vloedgolf over New York die je ook in "Earthquake" ziet, die is in deze prent zo goed uitgebeeld dat je er de rillingen van krijgt. En dat krijg je ook bij het zien van het besneeuwde en bevroren New York.
De acteerprestaties in deze prent zijn goed, en dat geldt voor iedereen, grote of kleine rol.
Deze film heb ik al een tijdje in m'n bezit en is dus de 2de maal dat ik hem zie, maar 4 jaar terug bij aankoop schreef ik nog geen recenties en dat is dus nu rechtgezet, maar ik heb evenzeer weer, net als toen, van deze film genoten.


Nog maar eens, 10 jaar na de tweede maal, herbekeken.
Het is en blijft een indrukwekkende film.

avatar van huppelepup
3,0
Jammer dat ook deze film weer verstrandt in typisch Amerikaanse sentimentaliteit. Het ernstig zieke kind, de dappere vader op zoek naar zijn zoon, de heldhaftige president die als laatste zijn kantoor verlaat...
De opstapeling van onmogelijkheden en onwaarschijnlijkheden deed me twijfelen aan de kennis van de schrijvers en reggiseurs. Zo zie je b.v. nooit de adem condenseren in de koude lucht. En bij een temperatuurdaling van 10 graden/seconde bereik je bnnen 30 seconden het absolute nulpunt (in Fahrenheit binnen een 45 seconden). Ver voor het bereiken van die temperatuur is de zuurstof al vloeibaar dan wel vast geworden en is derhalve ademen niet meer aan de orde, dus einde verhaal.
Kan je deze feiten wegdenken, dan is het een leuke rampenfilm voor een keer.

avatar van Shadowed
4,0
Top.

Blijft toch wel een van mijn favoriete rampenfilms en all time favorieten. Emmerich zet hier de films neer die ik het liefst van hem zie. Lekker veel spektakel, een verhaal dat totaal niks voorstelt en mooie effecten, en voila, een rampenfilm.

Acteerwerk is niet bijzonder en het verhaal is vrij standaard. Maar de film is uiterst vermakelijk en boeiend om te volgen. De effecten zijn best goed gedaan en weten ook erg stijlvol te zijn. Vele natuurrampen hier, en allemaal zijn ze leuk gedaan.

Het voelt toch ergens wel fout aan, zoveel mensenleed en toch zo genieten . Maar ach, wat maakt het uit. Deze film kan zich best geslaagd noemen in zijn genre.

avatar van Captain Proton
Deze film maar weer eens uit de kast gehaald na 14 jaar en moet zeggen, zat weer op het puntje van de bank. Wat een film. Toch wel één van de beste rampenfilms die ik tot nu toe gezien heb. Goede personages, goed verhaal en zeer goed verzorgde special effects. Alleen de scene met de drie orkanen/tyfoons vond ik zeer zwak. Hoewel dit een beetje typisch Amerikaanse film is (president die als laatste vertrekt, maar dit keer het niet overleeft), blijft het een boeiende film.

2,5
Visueel indrukwekkend, maar verder een film om bij in slaap te vallen. Over-sentimenteel en voorspelbaar. En onontkombare klimaatveranderingen, die blijkbaar toch ineens te overleven zijn?

3,0
toch wel mooie toekomstvoorspelling

4,5
Vanavond herzien,weer geweldig zoals elke keer.een halve ster erbij want dit is mijn favoriete rampenfilm.had ook dante's peak gezien ook van genoten.dat was vroeger mijn favoriete rampenfilm,en ook nog steeds geweldig maar deze film is nog beter.dennis quaid speelt het ook super en de rest van de cast ook prima.was weer spannend.

Paranoid_Fish
Kan beter. Ik begrijp niet veel van 'Nietschze' maar zij begrijpen het zeker niet.

avatar van tommykonijn
2,5
Had hier wel wat meer van verwacht. Ben nou niet bepaald een groot fan van rampenfilms, maar heb er ook niet meteen iets tegen. Deze staat toch wel bekend als een van de betere en met deze cast leek het niet fout te kunnen gaan. Ik vond de eerste helft, de aanloop en het uiteindelijke uitbreken van de catastrofe, nog best leuk, maar zodra de jongeren vast komen te zitten in de bibliotheek en paps wel eventjes een reddingsactie op touw zet, wordt de film vrij saai en dermate ongeloofwaardig dat het gewoon lachwekkend wordt. Je kunt er natuurlijk over twisten of dat de bedoeling van de regisseur is geweest, maar als dat inderdaad het geval is geweest, strookt het naar mijn mening qua toon niet met de eerste helft.

De cast is wel oké en visueel weet de film zich ook nog steeds staande te houden. Met name door deze twee pluspunten, in combinatie met een interessantere eerste helft, valt The Day after Tomorrow nog wel uit te kijken, maar indruk maken doet het niet. Enkele verhaallijnen worden niet netjes afgewerkt (bijvoorbeeld die met de jonge kankerpatiënt) en andere lijken compleet uit de lucht gegrepen (bijvoorbeeld de wolven op het schip; of het schip an sich). De aandacht verslapt naarmate de rit op gang komt en dat is toch wel een teken dat een film als deze, waarbij enige spanning en betrokkenheid wel wenselijk is, ergens niet in slaagt.

2,5*

avatar van Alathir
3,0
The Day After Tomorrow is er eentje die ik vroeger erg leuk vond. Nu ik wat ouder en wijzer ben geworden, is het logisch dat ik de film niet meer als even goed beschouw als toen. Het kon natuurlijk maar de wetenschappelijke fouten zijn danig aanwezig dat je er soms wel niet over kan kijken. De zee die plots met meters stijgt ten gevolge van het smelten van het poolijs is onmogelijk. Dit duurt (normaal gezien nog) honderden jaren en geen seconden. Het is ook vreemd dat alles (mensen inclusief) in een ogenblik kunnen bevriezen. De troposfeer is heus niet koud genoeg om dat te verwezenlijk en bovendien stijgt de lucht op in het oog. Ik vond het ook heel raar dat heel de ruimte bevroor met uitzondering van juist rond het aangelegde vuur.

Dat zijn zeker niet de enigste voorbeelden van wetenschappelijke fouten, maar je kijkt natuurlijk ook met als doel om geëntertaind te worden. Dat lukt behoorlijk, al vond ik de tweede fase van de film eigenlijk minder interessant. De verschillende klimatologische fenomenen die zich voordoen in dit werk zien er zeker nog behoorlijk indrukwekkend uit. De vader-zoon relatie vond ik te weinig uitgediept om mij emotioneel te maken en dat is jammer want voor een groot deel gaat het daarover. Toch nog een 3* want het blijft vermakelijk. Degelijk geacteerd, redelijk tijdloze CG en prima in beeld gebracht.

avatar van Siauliai
0,5
Puberale film met wederom onrealistische oplossingen door hysterische, labiele tieners.

3,0
Vrij 'standaard' rampenfilm. Niks bijzonders, ondanks dat het er visueel best goed uitziet allemaal. Leuk om een keer te zien, maar laat verder weinig indruk achter.

avatar van Flavio
2,5
Flavio (moderator)
Zo af en toe vind ik het wel leuk een rampenfilm te zien, deze Day After Tomorrow had ik ooit wel gezien maar zo lang geleden dat ik me niks meer kon herinneren, de keus was dus snel gemaakt. Zoals zo vaak bij dergelijke films begint het best aardig om dan halverwege alle geloofwaardigheid achter zich te laten en wetenschappers in plaats van klimaatmodellen te analiseren de held gaan lopen uithangen. Het moet niet te droog blijven, ik snap het best, al blijft het verhalende deel ver achter bij de technische dikdoenerij. Het gedoe met de ontsnapte wolven was me te belachelijk, net als de dodelijke temperatuurdaling van maar liefst tien graden per seconde. Europa is in Amerikaanse rampenfilms altijd wel de klos maar waarom dan niet wat beelden van een gletsjer over Parijs of een ijsberg die Londen wegvaagt, dat had toch wat spektakel kunnen opleveren.

Gast
geplaatst: vandaag om 23:02 uur

geplaatst: vandaag om 23:02 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.