The Day after Tomorrow (2004)
Genre: Sciencefiction
Geregisseerd door: Roland Emmerich
Met onder meer: Dennis Quaid, Jake Gyllenhaal en Ian Holm
Gesproken taal: Engels, Japans, Frans, Arabisch en Spaans
Releasedatum: 27 mei 2004
Plot The Day after Tomorrow
"Where will you be?"
Weerdeskundige Jack Hall waarschuwt met weinig succes voor de invloed die de opwarming van de aardbol zal hebben op het klimaat. Wanneer het noordelijk halfrond van de planeet daadwerkelijk het slachtoffer wordt van tornado's, overstromingen en gigantisch lage temperaturen wordt hij eindelijk serieus genomen. Terwijl het zuiden van Amerika in allerijl wordt geëvacueerd, wordt de noorderlingen geadviseerd binnen te blijven, en op het beste te hopen. Hall besluit naar het noorden af te reizen om hier zijn zoon Sam te vinden, die samen met enkele medestudenten gestrand is in een bibliotheek.
Jack Hall
Brian Parks
Janet Tokada
Parker
Esjaah
De film is mooi in beeld gebracht, maar wel erg onrealistisch.
Wel een 3.0
johnny-core
Ik had weer eens zin in een rampen film, ik had deze liggen en 2012en ik had besloten deze te kijken voordat ik 2012 ging kijken zijn zelfde makers als je het op een andere volgorde zou zien dan had ik het gevoel dat het erop achteruit ging..
Maar dan eventjes wat over de film: Het was wel een leuke film, vond het alleen wel wat magertjes en vrij onrealistisch.. de effecten waren wel oke, had er toch net ietsjes meer van verwacht.
Wel grappig dat de acteur ook Donnie Darko speelt, kwam ik pas na een tijdje achter, hij had al zo'n bekend hoofd.
huVILEub
Leuke special effects. Maar wat een belemmerd verhaal; Enorm cliché en voorspelbaar. De aanleiding snapte ik ook niet helemaal... kwam dit nu allemaal omdat er te veel zoet water in de zee was gekomen? Ook deze rampenfilm is er niet in geslaagd iets er van te maken dan alleen een bult special effects op een hoopje. Jammer.
KroonRooze
waarom moet alles in amerika gebeuren? best wel vaag...
tsja dat snap ik ook niet maar alles gebeurt in amerika de meest vreemde verhalen hoor je ook kijk maar is naar reportage echt de ziekste verhalen zijn daar gebeurt
en niet te vergeten amerika staat altijd met de neus vooraan dat is met alles zo maarja dat moete we maar accepteren
moviemafketel
- 19752 berichten
Amerika is ook best groot. Als maker verdien je natuurlijk veel meer poen als je de ramp laat plaatsvinden in een land waar die poen vooral vandaan moet komen. Amerika heeft het maar zwaar te verduren in die films lol.
Tornado's etc.alleen in Nederland bijvoorbeeld laten plaatsvinden interesseert de Amerikanen natuurlijk helemaal niet, patriottistisch als ze zijn. Je hebt wel gelijk hoor dat dit ergerlijk kan werken bij de rest van de wereld.
huVILEub
Ik heb er geen last van... zijn wij lekker veilig.
Alhoewel Europa soms wel erg word weggemoffeld inderdaad.
movie acteurs
Niet eens zo'n onaardige rampenfilm. De special effects zijn visueel niet heel slecht, het acteerwerk is niet teleurstellend. Maar voor de rest natuurlijk cliché en ook erg voorspelbaar. 3,0.
Thom1994
Laatst weer gezien blijft erg goed.
Heb jij na het herzien van deze film niet je twijfels over het acteerwerk?
Ik vond hem de eerste 2 keer fantastisch en erg indrukwekkend. Toen ik hem een tijdje terug voor de derde keer bekeek viel het mij vies tegen. Het acteerwerk is van vrij laag niveau. Ondanks dat blijft het in mijn ogen wel een spannende film met een goed verhaal.
N_SANE
Alhoewel deze film er al een lange tijd is, heb ik nooit echt de behoefte gehad om het te bekijken. Maar na vele (toch wel) lovende reacties gelezen en gehoord te hebben, heb ik besloten het toch te kijken. In bluray welteverstaan zodat de effecten nog beter in beeld zouden worden gebracht.
Over het algemeen is de film best te pruimen en vliegen de twee uren toch wel snel voorbij. Het jammere is dat het acteerwerk van bedroevend niveau is, evenals de onderlinge dialogen. Wat mij overigens ook stoorde, waren de vele emotieloze blikken. Het voelde allemaal wat statisch en verplicht aan.
Enkele voorbeelden:
- Toen vader en moeder zich afvroegen of zoonlief nog leefde en hij opeens belde. Het was zo kil en amateuristisch, geen enkele goed uitgebeelde emotie kwam van de moeder af.
- Aan het eind blijken vader én zoon nog te leven en nemen elkaar droog in de arm. Waar ook nog eens aan voorafgaat dat Emmy vraagt wie daar staat en Jake zo droog mogelijk 'that's my father' zegt. Erg zwak en statisch geacteerd
Het enige wat de film dan nog kan redden (het verhaal is nog redelijk), zijn de special effects/mooie beelden. Van de op een hand te tellen effecten zaten er twee of drie mooie in. Dat was onder meer de overstroming die de stad binnen kwam en uiteindelijk het zien van een onder sneeuw bedolvende stad.
De andere waren toch wel van bedroevend niveau. Dat waren onder meer:
- toen er in het begin een scheur in het ijs kwam en die man erin bungelde. De man werd wel goed in beeld gebracht, maar de special effects om hem heen waren erg slecht om te zien. De man heel duidelijk en scherp in beeld, de achtergrond wat blokkig en doffer, waardoor weer lekker duidelijk werd dat het maar allemaal nep was.
Natuurlijk is het nep, maar breng het eens wat realistischer in beeld. En dat kunnen ze gezien de andere goede effecten. Maar misschien hebben ze het allemaal niet goed verdeeld en het meeste geld in de overstroming bijvoorbeeld gestopt en beduidend minder in dit begin-gedeelte.
- hetzelfde toen die ene man in het gebouw aan een koord bungelde waarna hij zichzelf los sneed. Man goed in beeld, omgeving karig om te zien. Ook weer beduidend minder aandacht aan de special effects besteedt.
Jammer, er had zoveel meer in kunnen zitten. Ik denk dat het voor de gemiddelde kijker een leuke film is en zij er helemaal lovend over zullen zijn. Gedachten op 0, niet kijken naar het verhaal, acteerwerk en zelfs niet storen aan matig verdeelde special effects. Maar voor mij -en dan ben ik nog niet eens zo kritisch en leg de lat helemaal niet hoog- was het maar zwak en bedroevend.
Voor de paar special effects die nog wel te doen waren:
Chaos Industry
Ik geef het 5 sterren omdat na mijn mening dit toch wel de beste rampenfilm is betreft het vergaan van de mensheid of aarde. Ik houd zelf erg van dit genre, maar voor mij klopt in dit verhaal vrijwel alles. Acteerwerk was goed, special effects zeker top.
Misschien wat voorspelbaar, maar ik heb me hier niet aan kunnen storen. Ook buiten het hoofdgenre nog een klein beetje liefde.
En wat ik het mooiste van de film vind: De Derde Wereld red ons.
Chattingforum
Vanavond komt deze film weer trouwens op FILM1, raar dat deze site dat niet weergeeft...Maar goed, nog steeds geweldige film die ik dus WEER gaat kijken, voor de 10de keer xD
Emma'
Goede film, klopt inderdaad dat dit soort rampen altijd in Amerika gebeuren. Ook wel goed geacteerd, maar een erg origineel verhaal was het niet. Leuke film en het houdt je aan het kijken. Mooie special effects. 4*
cesar1970
2,5 zoals gewoonlijk, voorspelbaar en inderdaad het gebeurd altijd in Amerika.
Ik heb deze film gekeken en het is geen 2e keer waard om te kijken, ik vond het niet echt spannend en het is allemaal geconcentreerd om een paar personen. De opzet van de film is groot en de special effects mogen er wel wezen.
ik geef het een 2.5
orbit
- 12092 berichten
Ach, dit soort films moet je vooral kijken vanwege de vette beelden van rampen en beschaving die ineen stort, en die beelden waren zo nu en dan best tof. Inhoud hoef je niet te verwachten, maar liever dit dan een stel onovertuigende aliens die de wereld te lijf gaan
Precies, hetzelfde geldt voor 2012. Gewoon vermakelijke rampenfilms waarvan je het verhaal met een korreltje zout moet nemen.
tieske!
Ik blijf genieten van deze film en heb hem al vele malen gezien!
prachtig verhaal.
Neder0001
Film vond ik in het begin geweldig, en zou ik zo een 4,5 hebben gegeven. Echter een paar dagen terug was ie weer op tv, en als je dan eens op alle details gaat letten zie je wat een ongelooflijk droevig film dit eigenlijk is. Heel ongeloofwaardig en het ondergesneeuwde stadje dat je op een gegeven moment zag (zoals ook bij de poster hier) zag er ongelooflijk nep uit. Ik weet niet waarom ik deze film in het begin zo goed vond, maar weet wel dat ie met een 3,0 goed weg komt!
Stu-Pot
Best een aardig filmpje hoor. Serieus moet je het allemaal niet nemen, dat bevestigt de scene met de wolven. Het is één groot bombast; rampje hier, rampje daar, rampje overal. Maar de special effects zijn om van te smullen, NY dat overstroomt wordt... Voor de rest valt het acteerwerk best nog mee, alleen de verhaallijn van de moeder mocht van mij weggelaten worden. Oninteressant en staat garant voor (zoals in bijna elke film tegenwoordig) overbodig veel sentimentele crap. The Day After Tomorrow is een leuk avondvullend filmpje maar meer ook niet. 3.0*
El Guap0
De loopactie van de vader op zoek naar zijn zoon, van de ene staat naar de andere is een beetje ver gezocht
Wel zonde dat er veel te weinig op andere locaties is gezocht.
El Guap0
Enne...dat het altijd in de V.S. gebeurd vind ik juist wel een mooie zet.
Ben niet zo kapot van die dictatuur die ze op de rest uitoefenen.
martijn011
- 2034 berichten
Haha, wat een film toch weer van Emmerich. Ik had 2012 al gezien en vond dat deze niet achter kon blijven. Ik moet eerlijk zeggen dat het er allemaal weer prima uitziet, iets minder geweld en sensatie dan in 2012 maar ook hier weer prachtig in beeld gebrachte rampen.
Maar voor de rest moet je het allemaal weer met een korreltje zout nemen, de verhaallijnen gaan echt gans nergens over, het wordt weer gigantisch overdreven, het sentiment is uiteraard ook weer aanwezig en natuurlijk overleven de hoofdpersonen weer allemaal.. Laat er toch eens een paar doodgaan man..
Mwa, 2,5 ster is meer dan zat eigenlijk.
sofripa
Heerlijke destructie. New York weer aan gort. Verhaal is lekker belangrijk, de beleving van de kou daarintegen is ijzig goed gedaan. Kortom, prima, popcorn blockbuster vermaak.

Netflix verwijdert deze maand weer veel goed beoordeelde films: Onder meer 'Pulp Fiction' en 'Tár' verdwijnen

'The Day After Tomorrow' verdwijnt over een paar dagen (na morgen) van streaming: 'Deze film gaat echt nergens over'

The Butterfly Effect

Napola - Elite für den Führer
Drama / Oorlog, 2004

October Sky
Biografie / Drama, 1999
saving the worldlibrarycataclysmklimaatveranderinggreenhouse effecttornadotwister hurricanehailtemperature drop ice agepolar zonemeteorologygulfstreambarrier iceice meltingthird worldexodus evacuationclimate natural disasterregeringrampsneeuwlos angeles, californiëantarcticawetenschappercell phoneenvironmental doomsdayantarcticrampen filmhelicopter crashdisaster film