• 9.382.928 stemmen

The Day after Tomorrow (2004)

Sciencefiction | 124 minuten

Genre: Sciencefiction

Geregisseerd door: Roland Emmerich

Met onder meer: Dennis Quaid, Jake Gyllenhaal en Ian Holm

Gesproken taal: Engels, Japans, Frans, Arabisch en Spaans

Releasedatum: 27 mei 2004

Plot The Day after Tomorrow

"Where will you be?"

Weerdeskundige Jack Hall waarschuwt met weinig succes voor de invloed die de opwarming van de aardbol zal hebben op het klimaat. Wanneer het noordelijk halfrond van de planeet daadwerkelijk het slachtoffer wordt van tornado's, overstromingen en gigantisch lage temperaturen wordt hij eindelijk serieus genomen. Terwijl het zuiden van Amerika in allerijl wordt geëvacueerd, wordt de noorderlingen geadviseerd binnen te blijven, en op het beste te hopen. Hall besluit naar het noorden af te reizen om hier zijn zoon Sam te vinden, die samen met enkele medestudenten gestrand is in een bibliotheek.

avatar van veron35

veron35

Ik snap helemaal niks van zoon laag gemidderde dit was echt een heele mooie en spanende film. Ik vind hem zelfs 5* waard.

avatar van Schuco

Schuco

Leuke film om zeker een keer gezien te hebben. Mooie effecten en aardig acteerwerk.

avatar van tom54

tom54

veron35 schreef:

Ben ik het 100% mee eens.

avatar van Dead01

Dead01

• 1979 stemmen

Film herbeken en moet zeggen effecten zijn zeer goed en hoe het allemaal ook maar het verhaal van de vader en de zoon is zo echt typisch amerikaans.

De scene met de wolven vind ik niet echt passend in deze film.

Ondanks de slechte punten toch nog 3 sterren voor deze film

avatar van Strudllkanudll

Strudllkanudll

De special effects zijn erg vet, het verhaal is niet bijzonder maar het is wel een leuke film om naar te kijken zolang je alles maar niet te serieus neemt.

avatar van SndR

SndR

Het leek mijn een super film maar vond hem toch tegen vallen, een 3,0*

avatar van krc 4ever

krc 4ever

komt mrg op vtm, lijkt me goede film

avatar van kleez

kleez

tijd geleden al gezien! Toen veel reclame over gemaakt

toen ie in de bios was, heb toen een kritisch stukje

gelezen ergens (krant/tijdschrift) en vond dat die erg

gelijk hadden!! De werkelijkheid is heeeeeel anders, ook

met dat bevriezen!! Daarnaast zijn ook de special effects

niet geweldig, het lijkt nog steeds erg nep!!

avatar van LazyJohn

LazyJohn

Ik was eerlijk gezegd ook niet zo onder de indruk van de special effects. In het algemeen waren ze wel aannemelijk, maar met momenten kwamen ze behoorlijk nep over.

Verder waren er wat overbodige verhaallijnen in de film, die de film wat langdradig maakten. Melig gedoe, die wel meer voorkomt in dit soort film.

Maar al bij al, kan je het geheel toch niet volledig afbreken.

avatar van killerfreak

killerfreak

spectaculaire film, met goed acteerwerk ed, maar imo duurt ie toch iets te lang.

avatar van Nassira

Nassira

JJ_D schreef:

Wetenschappelijk gezien klopt deze film wel voor geen meter, als je echt meer wil weten over de opwarming van de aarde ga je beter 'An Inconvenient Truth' kijken ofzo...

avatar van finalman

finalman

killerfreak schreef:

mee eens, duurt te lang. een 2,5 *

avatar van papaEd

papaEd

Viel me al met al niet tegen de effects waren niet echt super,wel had deze film een half uur tot drie kwartier korter mogen duren. Toch geef ik een 3.5 *

avatar van ikk

ikk

Ik vind hem ook wel wat langdradig, maar de acteerprestasties vond ik toch wel goed zitten.

Ok, het is niet zoals de realiteit maar dat heb je toch 9 kansen op 10 bij een FILM??? Of ben ik weer dom bezig? Kan ook zijn :-p

In ieder geval, de special effects vond ik ook mooi en TDAT (the day after tomorrow) verdient toch het voordeel van de twijfel. Een 3.5*

avatar van Noudje92

Noudje92

ik vond het een mooie film

avatar van reporterxyz

reporterxyz

Ik had er een stuk meer van verwacht. Uieindelijk bleek het gewoon een matig avonturenfilmpje van 13 in een dozijn te zijn.

Maar, die moeten er natuurlijk ook zijn.

avatar van P8rb

P8rb

vette film, de special effects waren dik en orde en het verhaal kon me ook wel boeien, moet ik nog eens een keer gaan kijken.

3,5

avatar van Tribe

Tribe

Hap, Slik, Weg.

avatar van Mirelly

Mirelly

Mooie film, Alles is heel mooi gemaakt, wel aardig geacteerd ook, En de special effects waren ook heel erg goed, Het verhaal is ook helemaal in orde,

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Bij mij was deze film tegengevallen.Behalve als die rampen erg mooi gemaakt zijn.Vond ik het een erg voorspelbaar en standaard verhaaltje jammer. 2,5

avatar van moviegirl2

moviegirl2

reporterxyz schreef:

Maar, die moeten er natuurlijk ook zijn.

Inderdaad, als er geen slechte films bestonden, kon men ook niet weten wat goede films zijn

avatar van snoozze

snoozze

ik vond het een goede film, goede special effects en goed verhaal. 3.5

avatar van doggygirly13

doggygirly13

een pracht van een film,

goed gemaakt,

lijkt allemaal net echt,

een aanrader voor het hele gezin,

wil ik gerust nogmaals bekijken!

avatar van Holly-1984

Holly-1984

een geweldig mooie film!

prachtige special effects

goed geacteerd.

kortom het is echt een aanrader!

4 sterren:)

avatar van Chattingforum

Chattingforum

Yay volgende week vrijdag komt die weer, me favoriete film. Echt wacht al weken op iemand die het komt brengen, maar dat is nu niet meer nodig. Echt het is zo nep als de pest, want de tijdlijn klopt niet, maar het kan wel allemaal echt gebeuren. Maar goed, wie mij die avond stoort kan de hel verwachten. Kortom, I LIKE THIS MOVIE!!!!

avatar van Montorsi

Montorsi

Chattingforum schreef:

.... maar het kan wel allemaal echt gebeuren.

avatar van veron35

veron35

Chattingforum heeft wel gelijk...

avatar van dragje

dragje

veron35 schreef:

Chattingforum heeft wel gelijk...

in theorie.....

avatar van 606

Chattingforum schreef:

maar het kan wel allemaal echt gebeuren.!

ja het is al aangetoont dat de opwarming van de aarde hier in Nederland erg snel is gegaan.

je weet dat het al vanaf 22 maart niet heeft geregent en we hebben een uitzonderlijke droogte van 106 mm.

en hebben dus weer alle records verbroken.

dus ja het kan MAAR niet zo erg als in de film anders.

en ze zijn niet voor niks bezig met onderzoeken naar verandering van het weer.

avatar van Joe-K

Joe-K

Een lekker wegkijk filmpje. Had hem eerst in de bioscoop gezien waar hij echt te gek was, vooral door de gigantische special-effects. Heb hem inmiddels nog een paar keer gekeken, en we kijken hem toevallig ook op school. Nja, het acteren is redelijk, het verhaaltje opzich is wel goed maar vind de praatscenes toch wat minder. De actiescenes maken veel goed. 3,5*