The Day after Tomorrow (2004)
Genre: Sciencefiction
Geregisseerd door: Roland Emmerich
Met onder meer: Dennis Quaid, Jake Gyllenhaal en Ian Holm
Gesproken taal: Engels, Japans, Frans, Arabisch en Spaans
Releasedatum: 27 mei 2004
Plot The Day after Tomorrow
"Where will you be?"
Weerdeskundige Jack Hall waarschuwt met weinig succes voor de invloed die de opwarming van de aardbol zal hebben op het klimaat. Wanneer het noordelijk halfrond van de planeet daadwerkelijk het slachtoffer wordt van tornado's, overstromingen en gigantisch lage temperaturen wordt hij eindelijk serieus genomen. Terwijl het zuiden van Amerika in allerijl wordt geëvacueerd, wordt de noorderlingen geadviseerd binnen te blijven, en op het beste te hopen. Hall besluit naar het noorden af te reizen om hier zijn zoon Sam te vinden, die samen met enkele medestudenten gestrand is in een bibliotheek.
Jack Hall
Brian Parks
Janet Tokada
Parker
kippy
inderdaad een typische bioscoop film,
waarbij ik doel op de prachtige special effects die op mij zeer realistisch overkwamen!
-jack_sparrow-
ik heb hem gisteren gekeken en de special FX blijven me verbazen.
ik vind het ook wel leuk gemaakt de scene met het " oog ".
wanneer new york in een paar seconden van the Epire state building tot de public library wordt bevroren.
en de scene wanneer er een muur van water in de richting van NY komt .
-jack_sparrow-
ja het is al aangetoont dat de opwarming van de aarde hier in Nederland erg snel is gegaan.
je weet dat het al vanaf 22 maart niet heeft geregent en we hebben een uitzonderlijke droogte van 106 mm.
en hebben dus weer alle records verbroken.
dus ja het kan MAAR niet zo erg als in de film anders.
en ze zijn niet voor niks bezig met onderzoeken naar verandering van het weer.
klopt die theorie met die muur van water komt al voor sinds enkele jaren alleen is het geen muur maar gaat het centimeter per centimeter.
het zee niveau stijgt, de golfstroom verwarmd , ...
monaldo
Een matige film waarvan de verwachtingen erg hoog waren. Maar niet al te erg om te kijken. Voor wie hem nog niet heeft gezien is het wel een aardige film om de avond door te komen maar niks meer dan dat.
one punch mikey
ik ben bij deze film 2x in slaap gevallen ik vond het echt heel erg saai je kunt vanavond beter the recruit gaan kijken
veron35
Saai!!!
Ontigelijk spannend juist. Iedereen die deze nog niet gezien heeft, Kijken!
Saai!!!
Ontigelijk spannend juist. Iedereen die deze nog niet gezien heeft, Kijken!
ik moet jouw hierbij toch ook gelijk geven.
ik snap niet hoe je bij zo een film in slaap valt.
misschien als je deze film heb gekeken om 4 uur s'nachts ,
dan kan ik het geloven .
ik vond deze film ook spannend van begin tot ( bijna ) einde
dragje
Het enige opzienbarende aan deze film betrof de nieuwe plug-in voor Maya, leuk nu kan iedereen met een renderfarm water door de Kalverstraat in Amsterdam laten lopen.
0.5
Chattingforum
Ik weet dat iedereen andere meningen heeft, maar hoe laag kan je stemmen, kom op deze film neemt wel een belangrijke les met zich mee. Oke het acteerwerk is bizar, ik haat dat medelijden gezeik soms, maar het ziet er allemaal wel real life uit, gelukkig zijn de meeste het ook met me eens. Bij een film als deze kan je echt niet in slaap vallen, of je hersens zitten niet op de goede plek, of je was al erg moe, want bij deze raak je eerder klaarwakker over het feit wat we onze wereld vandaag de dag allemaal aandoen. Oke klinkt beledigend, niet de bedoeling..
Me favoriete deel blijft echt nog steeds dat met die tornado's:xD:
Eigenlijk zit ik nu te twijfelen of ik denk aan Day of destruction:xD: ofzoiets. Maar goed, denkt niet.
SanniePannie
prachtige film! echt, ik vond het heel realistisch in elkaar gezet en ook leef je erg mee met de hoofdpersonen, hierboven is al gezegd een film voor het hele gezin. dat klopt ik heb hem met mijn vader en moeder gekeken en hun vonden het ook een topfilm! echt een aanrader.
Scheurleer
Voor de liefhebbers:
Momenteel draait op National Geographic de serie Earth Investigated. In de aflevering "The big freeze" worden een aantal theoriën nader bekeken, inclusief de daarbij behorende weersverschijnselen. Vanuit die optiek is deze film dus nog niet zo slecht (ik bedoel duy met een onzin scenario). Wel er altijd bij bedenken dat het een Hollywod film is (het oog wil ook wat
Me favoriete deel blijft echt nog steeds dat met die tornado's:xD:
ja ik had een paar berichten eronder ook al wat gezet over de realiteit met nu
Chattingforum
Scheurleer: Dat programma is cool, heb ook gekeken. En een paar maanden geleden kwam op NGC ook nog iets over deze film. Daarvan heb ik ook het feit dat het niet echt kan gebeuren, daarvoor dacht ik dat t wel kon gebeuren.
DownBusiness
Ik heb deze film al een aantal keer gezien, ik vind het wel goede film.
Hollywood = veel aktie en spanning = leuk! (en je kijkt een film verdomme toch omdat het leuk is)
tukkerstein
Totaal ongeloofwaardige film (het wordt tientallen graden per seconde kouder? En dan dat het weer warmer wordt door de sneeuw? Weerkaatsing...), slap verhaaltje, maar af en toe toch een beetje spannend en geweldige special effects.
HammerHead
Een aardig idee, gebaseerd op een behoorlijk plausibel klimaatscenario overigens, maar zoals te verwachten viel vrij matig uitgevoerd. Ik blijf me ergeren aan de vele stereotype en clichématige Hollywoodscenes die er altijd weer in dit soort films opduiken. Werkelijk alles zie je mijlenver vantevoren al aankomen. Het tenenkrommende opoffermomentje op het dak van dat warenhuis, de troep wolven die ontsnapt (en vervolgens geen veilig heenkomen zoekt zoals alle vogels in het begin wel doen
), en uiteraard halen ze "het".
Maar zoals ik al zei: ik had niet anders verwacht, dus ik neem het de makers dan ook niet echt kwalijk. 2,5*
Drazenko
Vond de film ook niet super, de effecten waren wel goed!
LittleBox
Bizar slechte film. Op de special effects van de tornados in L.A. na is het werkelijk beschamend. De tsunami aan clichés, slechte oneliners, excuustrusen, geforceerde sentimenten richtte aanzienlijke schade aan mijn humeur aan. En o, wat waren die wolven slecht gemaakt... En hoe kan in godsnaam in de medicijnenhut de deur op slot met de sleutel aan de bínnenkant zitten als er verder niemand binnen is? Heel jammer.
Minority_Check
vond de film te hollywood achtig het ging de hele tijd over de familie van jack ze lieten niks zien van de rest van de wereld dat was echt jammer
en al die rampen kunnen nooit rond deze tijd voorkomen omdat we de aarde nog niet helemaal uitputten het zou iets realistischer zijn als het iets verder in de toekomst afspeelde bv. in 2010 ofzo
maar al die special efects waren echt TOP
DohJo
Hehe precies, ook dat deze wolven zogenaamd in New York blijven, terwijl alle dieren, eerder dan mensen zoals is aangegeven in de film, voelen wanneer er een temperatuurverandering op komst en dan naar het warmere zuiden trekken. Als dat zo zou zijn, waarom zouden ze dan in New York blijven?
Ach ja, het gaat om het confronterende, ook al maak ik me geen zorgen om broeikaseffect. Hele mooie beelden, mooi in elkaar gezet. Wel leuk dat er echt in elke hollywood een romance moet zijn.
Ik geef het 3*
Sugakiss
Ik geef het 3*
Inderdaad, volkomen met je eens. Ik vond het opzich wel een goeie film vooral door die prachtige special effects, heel mooi gemaakt.
TheVoice
Ik heb de film gezien en vond het wel redelijk. het verhaal is natuurlijk wel behoorlijk slap, maar de special effects maakten een hoop goed.
Alleen die scene waarbij een reporter wordt geraakt door een stuk langswaaiend afval vind ik behoorlijk nep
Leno
Ik hoorde best wat positieve reacties op deze film, de reden hiervoor is mij echter een raadsel. Emmerich heeft niet de moeite genomen om ook maar iets orgineels aan het verhaal te mee geven. Ook al is het uitgangspunt best oké, het verhaal erom heen is bar slecht. Alles is erbij gehaald om er een spannend verhaal van te maken, buiten het natuurgeweld om dan. Daar valt bij een dergelijke film ook wel wat van te zeggen, maar om dan met zo'n cliché gedoe te komen..
Boeiend wordt het hierdoor dan ook nergens, saai wel.
dragje
Boeiend wordt het hierdoor dan ook nergens, saai wel.
Exactomundo. Maar verrassend is het ook weer niet; het scenario: we nemen een ramp in onze gedachte, proppen het in het laatste half uurtje propvol met special effecten en in het voorgaande anderhalf uur huren we goedkope casting in op één acteur of actrice na en vullen dat moment op met clichés.
Te vaak gezien. Het gaat na vijf minuten, bij mij dan, serieus irriteren dat de gehele film op dat moment al tot aan de aftiteling volkomen voorspelbaar is geworden.
serpico
De film haalt een hele hoop hollywood-cliché's aan, wat heel jammer is gezien het toch niet verkeerde uitgangspunt. Het begin is niets bijzonders, het einde is helemaal bagger en veel te moralistisch, maar daartussen zit een bij vlagen fascinerend filmpje. Jammer van al die elementen die erbij gehaald waren, puur en alleen om de spanning te verhogen en het budget op te maken.
Maar plaatjes waarin New York in puin ligt hebben sowiezo mijn aandacht. Ook had ik geen problemen met het feit dat er op een bepaalde groep mensen werd ingezoomd, zonder dat het verwarrend werd. Dat maakte het bij vlagen ook nog een beetje meeslepend.
madelon12
Ik vind het echt een goeie film. Onze tv krant had maar 2 sterren gegeven maar ik vind dat hij echt 5 sterren waard is. Ik vind dat er een mooi verhaal lijn inzit en dat het je wel meegeeft wat er zou kunnen gebeuren als we doorgaan met het broeikasteffect. Ook was de spanning hoog in de film.

Netflix verwijdert deze maand weer veel goed beoordeelde films: Onder meer 'Pulp Fiction' en 'Tár' verdwijnen

'The Day After Tomorrow' verdwijnt over een paar dagen (na morgen) van streaming: 'Deze film gaat echt nergens over'

The Butterfly Effect

Napola - Elite für den Führer
Drama / Oorlog, 2004

October Sky
Biografie / Drama, 1999
saving the worldlibrarycataclysmklimaatveranderinggreenhouse effecttornadotwister hurricanehailtemperature drop ice agepolar zonemeteorologygulfstreambarrier iceice meltingthird worldexodus evacuationclimate natural disasterregeringrampsneeuwlos angeles, californiëantarcticawetenschappercell phoneenvironmental doomsdayantarcticrampen filmhelicopter crashdisaster film