• 9.383.103 stemmen

The Day after Tomorrow (2004)

Sciencefiction | 124 minuten

Genre: Sciencefiction

Geregisseerd door: Roland Emmerich

Met onder meer: Dennis Quaid, Jake Gyllenhaal en Ian Holm

Gesproken taal: Engels, Japans, Frans, Arabisch en Spaans

Releasedatum: 27 mei 2004

Plot The Day after Tomorrow

"Where will you be?"

Weerdeskundige Jack Hall waarschuwt met weinig succes voor de invloed die de opwarming van de aardbol zal hebben op het klimaat. Wanneer het noordelijk halfrond van de planeet daadwerkelijk het slachtoffer wordt van tornado's, overstromingen en gigantisch lage temperaturen wordt hij eindelijk serieus genomen. Terwijl het zuiden van Amerika in allerijl wordt geëvacueerd, wordt de noorderlingen geadviseerd binnen te blijven, en op het beste te hopen. Hall besluit naar het noorden af te reizen om hier zijn zoon Sam te vinden, die samen met enkele medestudenten gestrand is in een bibliotheek.

avatar van Kevin13

Kevin13

een redelijke film

jack-sparrow

echt een goede en spectaculaire film boordevol special effects en een goed verhaal.

ik vind het best wel goed dat dennis quaid de hoofdrol kreeg want dan paste zijn naam best bij de titel van overlever .

want dennis heeft ook nog een hoofdrol gekregen in flight of the phoenix: een verhaal over planecrash in de woestijn.

ik geef 4.0

avatar van thunderball

thunderball

ja maar hij is vooral bekend vanwege dat wanneer hij in een film de hoofdrol heeft, het een flop aan de kassa's wordt, dus wat Hollywood betreft is hij de ECHTE wereldramp!!!

avatar van basketballerke

basketballerke

Wel goed, alleen had ik veel meer verwacht dan alleen maar ijs, en ''orkanen'', dus toch beetje teleurgesteld.

3,5

avatar van Kisje

Kisje

Zeker geen slechte film, heb'm 2x gezien in de cinema en ook gekocht..

3.5 *

avatar van little_lOve

little_lOve

Ik had me zó verheugd op deze film. Maar dat viel toch nog wel tegen. Die special-effects vond ik persoonlijk af en toe echt prut.. Het acteerwerk vond ik daarentegen wel weer prima. Daar heb ik echt níks op aan te merken. En Jake Gyllenhaal is altijd prima

Tjaah.. al met al 3 sterren.

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

goeie spannende film, de spannendste stukje van dit film vond ik dat stukje toen die wolfen gingen aanvallen..

kArIzMa_TuRk schreef:

dit vond ik net een van de slechtse delen .
maar voor de rest is de film super goed.

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk schreef:
jack-sparrow schreef:
dit vond ik net een van de slechtse delen .
maar voor de rest is de film super goed.
had hem in 2004 gekeken, dus kan wel dat ik spannenderde stukjes heb gezien en zeg dat dat stukje de spannendste is.. en kan zijn dat meningen verschillen hé jongen

avatar van stephany

stephany

keigoede film !! ik ben dol op natuurramp-films dit vind ik echt een van de goede films, vol met dramatiek en spanning. deze film kan ik na 10 keer gezien te hebben, nog leuk vinden

* 5 sterren

jack-sparrow

ik ben ook dol op natuurramp films.

en deze heeft super veel natuurrampen.

echt een geweldige film.

avatar van ikisfilmgek

ikisfilmgek

Mooi film met mooie special effects.

JJ_D

Barslechte film met vaak verbazingwekkende effects, meer kan hier niet over gezegd. Totaal misplaatste heroïek en miljarden mensen die zonder ethisch bezwaar het leven laten, enkel in een (goeie?) ouwe rampenfilm kan het. Soms dus een plezier om te bekijken, naar het einde toe echter irriterend (tentdialoog tussen vader en collega + ontbreken van verklaring voor het ophouden van de klimaatsverandering + les ivm. derde wereld Waar halen ze het?).

avatar van Ascari

Ascari

ik vond dit een enorm slechte film, er wordt volgens mij helemaal geen verklaring gegeven voor de reis van die vader van die jongen, waarom zou hij helemaal die kant opgaan, dat is toch helemaal niet logisch, tenzij iemand mij dat kan uitleggen.. want dat heb ik dan gemist

ook vond ik de scene met die wolven bijzonder overbodig en nep, 1* voor de effects bij het overstromen van de stad

Ascari schreef:

Liefde van de vader voor de zoon, daarom reist hij hem achterna. Dingen die enkel in Hollywood gebeuren met andere woorden.

avatar van Kelles

Kelles

Geweldige film, Jake Gyllenhaal speelt vooral errrg goed. Die special effects waren fantastisch mooi gemaakt.

Af en toe wel wat movie mistakes gezien, bijvoorbeeld dat de vader van Sam op een gegeven moment volgens mij geen handschoenen aanhad terwijl iedereen doodvriest.

Maar ik vond deze film echt goed, ik heb hem net weer gezien voor het eerst sinds lange tijd. 4*!

avatar van WeZet

WeZet

Perfect verhaal+goede special effects

-*3.0*-

avatar van daantje1991

daantje1991

een van de top films

dit gaat echt ergens over dit zou echt ook kunnen gebeuren.

perfect gemaakt, goede acteurs

avatar van danuz

danuz

Vervelend Hollywood prul, met verschrikkelijke sfx, een vervelend plot, die wolven... en een naar patriottistische nasmaak. Niet dat ik dit van tevoren niet verwacht had, maar het is en blijft jammer dat het Grote Geld naar dit soort producties gaat. Of is het zo dat er met minder geld gewoonweg meer creativiteit komt kijken? Laat dat hopelijk zo zijn. Voor mij was dit een ware verschrikking, waar ik maar af en toe kon genieten van de ongeloofwaardige stormen en een Russisch schip dat New York binnen komt drijven .

avatar van jayytjee

jayytjee

Het gaat er niet altijd om of het nou geloofwaardig is, ook of het je vermaakt.. dat had ik bij deze film echt heel erg door die spannende actiescene's

avatar van danuz

danuz

Kan ik me op zich goed voorstellen. Dat is dan ook puur de reden waarom ik een film als deze uberhaupt zou gaan kijken. Het probleem is echter dat ik me niet (meer) vermaak bij dergelijke films. Ga me steeds meer ergeren aan het valse sentiment en de overdreven sfx. Dan zie ik liever een van bijv. Carpenter om me te vermaken

avatar van Kevin13

Kevin13

ik vond de film levensecht. de overstroming in het begin was zo goed in beeld gebracht. En Dennis Quaid en Jake Gyllenhaal waren ijzersterke acteurs.

3.5

avatar van Roodkapje

Roodkapje

Nog een keertje herzien. Het blijf een erg mooie en spannende film, maar wat me stoorde was dat er precies geen paniek was. Iedereen blijft lekker zijn job uitoefenen, tot de baliedame toe. Een klein beetje realisme graag.

avatar van seanpuffy

seanpuffy

deze film vond ik echt niet nodig in de filmwereld.

het is echt een langdradige film en zoals roodkapje al zegt dat er echt geen paniek te zien is in deze film. het is precies het gebeurd elke dag dat daar tornado's paseren en dat de stad volledig bevriest. ik heb echt mijn ogen moeten opentrekken om deze film uit te kijken.

en deze film is daarbij ook echt niet intressant.

**1.5**

avatar van leon1970

leon1970

The day after tommorow

Indrukwekkende film.

Mooie special effects.

En geeft stof tot nadenken.

Heftig en hele goede film

waardering: ****

avatar van hel1

hel1

verassend goed. prachtige beelden en veel spanning. echt boven verwachting goed

leon1970 schreef:

En geeft stof tot nadenken.

Wetenschappelijk gezien klopt deze film wel voor geen meter, als je echt meer wil weten over de opwarming van de aarde ga je beter 'An Inconvenient Truth' kijken ofzo...

avatar van --Nancy

--Nancy

ik vind het een mooie film. alleen het is jammer dat van deze film bijna niks waar kan zijn.

avatar van 606

--Nancy schreef:

dat heb je met veel films.

en ik heb een docu gezien dat er een kleine waarheid in de film zit dat kan gebeuren alleen is het in de film groter gemaakt.

Erg indrukwekkende film. Ok, allemaal dan wel overdreven, maar het zet idd aan tot nadenken. Uiteindelijk blijft het nog altijd een actiefilm / rampenfilm ...

Mooie effecten, pakkende muziek, kippenvelmomenten... genoeg redenen om hem af en toe opnieuw te bekijken.

En even tussen haakjes: die scene met die overvliegende vogels vind ik ongelofelijk angstaanjagend.