The Day after Tomorrow (2004)
Genre: Sciencefiction
Geregisseerd door: Roland Emmerich
Met onder meer: Dennis Quaid, Jake Gyllenhaal en Ian Holm
Gesproken taal: Engels, Japans, Frans, Arabisch en Spaans
Releasedatum: 27 mei 2004
Plot The Day after Tomorrow
"Where will you be?"
Weerdeskundige Jack Hall waarschuwt met weinig succes voor de invloed die de opwarming van de aardbol zal hebben op het klimaat. Wanneer het noordelijk halfrond van de planeet daadwerkelijk het slachtoffer wordt van tornado's, overstromingen en gigantisch lage temperaturen wordt hij eindelijk serieus genomen. Terwijl het zuiden van Amerika in allerijl wordt geëvacueerd, wordt de noorderlingen geadviseerd binnen te blijven, en op het beste te hopen. Hall besluit naar het noorden af te reizen om hier zijn zoon Sam te vinden, die samen met enkele medestudenten gestrand is in een bibliotheek.
Jack Hall
Brian Parks
Janet Tokada
Parker
Angrod_Pallanén
Ik heb een vier gegeven, maar na hem nogmaals gezien te hebben is hij dat niet waard. Ja, prachtige special effects, maar geen enkel ander pluspunt. Acteerprestaties waren matig, de verhaallijn was hoogst irritant een gezin met betweters red zoveel mogelijk mensen
Toch aardig vermakelijk en nadat die vader zijn zoon had gered is het een prima einde, vooral de Presidents' dank aan de Derde Wereld.
4.0 -> 3.0
Newbie
Man ... wat een lachwekkende film ... de dialogen zijn belachelijk, je merkt dat men moeite heeft moeten doen om zaken erbij te halen om deze film te vullen,of anders gezegd, scene's die niets bijbrengen in 't verhaal (boot, wolven, dood v frank, zieke kind), bedenkelijke acteerprestaties, onrealitische scenario's (gans het noordelijk halfrond evacueren naar het zuidelijk ????), het enige wat ik eigenlijk wel goed vond was vantijd waren de special effects (soms overdreven) en het verhaallijn van de weersverandering, ...
maxcomthrilla
Laat ik beginnen met wat ik positief vond aan deze film: de special effects! Geweldig om te zien hoe de aarde geteisterd wordt door wervelwinden en vloedgolven.
Actueel thema en mooi uitgewerkt!
Jammer alleen, dat de regisseur het weer nodig vond om een verhaal in mijn strot te duwen. Hierbij was het beter geweest als hij zich vooral had toegespitst op enkele willekeurige mensen die terloops op rampplekken ter plaatse waren. Maar nee, hij moest weer zonodig helden creëren die de vernietiging van de aarde proberen te stoppen. Het werkte bij mij niet, dat stuk met die boot en de wolven vond ik erg triest. Ik dacht gelijk aan de husky `s van The Thing. Een gemiste kans...2,5*
frodette
hele goede film
de special effects zijn prachtig
ik wou hem al lang zien
en hij is de moeite
3.5 sterren
Montorsi
Slecht script. Flauwekul verhaal waar geen logica in zit en tevens slaat het werkelijk nergens op als je uberhaupt 1x in je leven naar Erwin Krol en het weer hebt gekeken. Dat Emmerich ook maar denkt dat je gewoon maar iets kan verzinnen, het vervolgens niet wetenschappelijk kan laten onderbouwen in de film, en daarmee he publiek kan foppen, dat vind ik nog wel het meest triest.
1,5e* voor Jake Gyllenhaal die er nog iets van probeert te maken.
mikey
Geen idee of dit wetenschappelijk is onderbouwd. Volgens Greenpeace wel, die vond dat iedereen deze film moest gaan zien. Nou misschien wel, als het verhaaltje niet 'ondergesneeuwd' wordt door een suf zoektochtje en wat vader/zoon nonsense. de vernietiging van Amerika is natuurlijk, zoals altijd, prettig om te zien
Ondanks het hoge tekenfilm gehalte. Jongens: kappen met die computer effecten!!!!! 2.5.
justR
mwah zal er niet teveel over zeggen
had er meer van verwacht maar vond het niet echt geweldig 2,5 sterren
Koediekitty
goeie special effects, behalve die wolven... sorry maar die kunnen echt niet
Redelijk geacteerd, had beter gekund maar toch vond ik het verhaal goed.
Ik heb toch maar 5 sterren gegeven
matthijs_013
denk dat ze dit gewoon te nep vinden. ik vind dat tenminste
het past niet in het verhaal
wat ik vind ik vind dit een hele goede film
de special effects zijn prachtig en goed gedaan.
acteerwerk mag er ook zijn.
en ja de wolven dat is raar.
maar toch 4,5 ster
leonard0
ik vondt de wolven ook niets toevoegen. overdreven spanning er proberen in te houden, echter is dit wel reëel in zo'n situatie dat er wilde dieren gaan stropen. Wat ik alleen niet snap: Hoe kunnen mensen met moeite blijven leven en wolven gemakkelijk overleven? Volgens mij zijn die dan ook al lang doodgevroren, maar goed. Goede film, is weer eens wat anders
Montorsi
Ahjoh, er zit toch geen vorm van realisme in deze film, kon dit er ook nog wel bij..
Yuma Q.
Fantastische film, zo ongelooflijk spannend, ik heb de hele film lang op het puntje van mijn stoel gezeten of ze het zouden overleven!!! Ben er zelfs 3x vanaf gelazerd, zo spannend!!!
Knarf Kenobi
Jij ook al
sinterklaas
Prachtige film
Soms erg spannend en spectaculair vooral leuk die tornado in LA en dat New York allemaal vogels ziet wegvluchten voor dat die enorme golf eraan komt, die was ook schitterend. Met nog een leuk verhaaltje eromheen. Hoe ze zoiets maken.
Gelukkig gebeurd dit pas over een paar duizend jaar.
\
thunderball
Goede rampen film en de special effect zijn soms gewoon eng zo echt als het bv lijkt met die enorme watermassa.
Alleen het einde vind ik dan weer geforceerd, want eigenlijk is het probleem toch nog helemaal niet opgelost en dus ook niet afgelopen?
En inderdaad vader-zoon relatie is niet echt interessant en uiteraard overleven alle goeden het, iets te veel Hollywood realisme.
4 sterren!
dafoefan
Veel actie & avontuur!
Goede acteurs & mooie Special-Effects
Heel erg knap gedaan en ook nog leerzaam.
3,5* De moeite zeker waard!!!
Chavez
Echt een heerlijke film, mooie beelden en gewoon een goed verhaal.
animalkrullie
Een goede spectaculaire rampenfilm met mooie special effects.
tukkerstein
In de bioscoop gezien. Geweldige special effects, best wel spannend. Niet erg leerzaam, want want dit scenario is totaal onmogelijk in deze film, al zou de golfstroom wegvallen, de temperatuur zakt heus niet met 6 graden per minuut of iets dergelijks wat ik dacht te horen in de film. 4 sterren.
Pvt. Sanders
Leuke film
alleen af en toe beetje overdreven maar wel een 3.0 waard
Scheurleer
Goeie film met meestal uitstekende special effects. Het plot is trouwens wel degelijk wetenschappelijk onderbouwd (er is ooit eens een roman verschenen waarin de theorieën al zijn beschreven, alleen heb ik de titel niet zo 1,2,3 paraat).
Wel is het zo dat er meestal een verhaalllijn wordt ingevlochten die afbreuk doet aan waar het om gaat. Hier is dat de vader-zoon relatie met allerlei "heldendaden", in de film "Deep impact" was dat een niet terzake doende vader-dochter relatie, en zo is er eigenoijk altijd wel wat.
maar al met al een leuke film voor een avondje vermaak...
Status Seeker
De special effects verbloemen het middelmatige verhaal (vooral die zoektocht van vader vond ik tenenkrommend
). Kijken met het verstand op 0 levert nog 3* op.
L. luchtloper
Een circus van overdreven special effects die het verhaal en de klimaatproblematiek naar mijn mening juist onderuit haalt door onrealistisch over te komen
Filmpjepakken?
Wel een mooie film maar veeeeeeeeeeeeeeeel te veel special effects en veel te veel actie ik hou wel van actie en special effects maar niet als er zo overdreven veel actie en special effects inzitten je moet je natuurlijk wel kunnen concentreren op het verhaal en dat lukt niet als er zoveel actie doorheen gedrukt wordt 2,5 sterren
Sifra
Ik vond het was weghebben van war of the worlds, maar dit was nog niks vergeleken bij de langdradheid van war of the worlds...
Toch best spannend maar ook langdradig

Netflix verwijdert deze maand weer veel goed beoordeelde films: Onder meer 'Pulp Fiction' en 'Tár' verdwijnen

'The Day After Tomorrow' verdwijnt over een paar dagen (na morgen) van streaming: 'Deze film gaat echt nergens over'

The Butterfly Effect

Napola - Elite für den Führer
Drama / Oorlog, 2004

October Sky
Biografie / Drama, 1999
saving the worldlibrarycataclysmklimaatveranderinggreenhouse effecttornadotwister hurricanehailtemperature drop ice agepolar zonemeteorologygulfstreambarrier iceice meltingthird worldexodus evacuationclimate natural disasterregeringrampsneeuwlos angeles, californiëantarcticawetenschappercell phoneenvironmental doomsdayantarcticrampen filmhelicopter crashdisaster film