• 9.383.096 stemmen

The Day after Tomorrow (2004)

Sciencefiction | 124 minuten

Genre: Sciencefiction

Geregisseerd door: Roland Emmerich

Met onder meer: Dennis Quaid, Jake Gyllenhaal en Ian Holm

Gesproken taal: Engels, Japans, Frans, Arabisch en Spaans

Releasedatum: 27 mei 2004

Plot The Day after Tomorrow

"Where will you be?"

Weerdeskundige Jack Hall waarschuwt met weinig succes voor de invloed die de opwarming van de aardbol zal hebben op het klimaat. Wanneer het noordelijk halfrond van de planeet daadwerkelijk het slachtoffer wordt van tornado's, overstromingen en gigantisch lage temperaturen wordt hij eindelijk serieus genomen. Terwijl het zuiden van Amerika in allerijl wordt geëvacueerd, wordt de noorderlingen geadviseerd binnen te blijven, en op het beste te hopen. Hall besluit naar het noorden af te reizen om hier zijn zoon Sam te vinden, die samen met enkele medestudenten gestrand is in een bibliotheek.

davidov

Flipsen zo heeft iedere film wel personages waarvan men kan denken "tief toch op je bent niet nodig" alleen bij dit soort films valt het wel meer op dan bij anderen.

Verder als je een film met alleen maar visueel geweld hebt gaat dat vervelen....lotr ROTK was ook saai, na 2 uur oorlog en sfx had ik het wel gezien de spanningsboog had een hoogte punt zo lang als de film zelf.

Een film moet juist verschillende kleine hoogtepunten geven, en dan nabij het einde de grote climax....dat was bij Day after tomorrow ook het geval. Persoonlijke uitzonderlijke ervaringen niet meegerekend natuurlijk

davidov schreef:

Ik had toch echt meer het idee dat de grote climax zo middenin de film zat met de vernietiging van New York en LA. En mij viel het uur na de climax ook best wel tegen, de pacing voor de climax is ook beter als erna. Maar The Day after tommorow climaxt (voor mij persoonlijk uiteraard) absoluut niet richting het einde.

davidov

ik snap het, de scene waar heel nieuw york dus bevroor in het oog van de storm zou het hootepunt moeten zijn, gezien de hele film daar naartoe werkt....echter omdat de beelden niet zo vernietigend lijken als alle stormen etc in New York en LA lijkt het dus veel minder bijzonder....andersom was misschien beter geweest ik weet het niet

morpheus

Wat is een hootepunt Davidov?

Ik kan wel inzien dat de bevriezing als spannenste punt bedoelt wordt in TDAT, aangezien vloedgolven wel heel spectaculair zijn maar niet zozeer als spannend worden ervaren.

davidov

de bevriezing werd gewoon de hele film naartoe gewerkt, pas op het komt, ga weg, je gaat er dood aan etc het is waar de hele film eigenlijk om draait [quote]de plotselinge gigantische temperatuur daling.

Maar helaas is het niet even shocking als vloedgolven of tornados, tis vluchten voor lucht, pas op daar komt niks aan! argh rennuh!!!...hmm nee ook niet echt shocking, ze proberen het nog wat beter te maken door een achtervolgende camera (lukt ook wel). Dus het was als een hoogtepunt bedoelt maar het is ze niet gelukt om er de climax van te maken

flipsen

[zeurmodes] Als lucht van -150 graden, in aanraking komt met gebouwen, helicopterleidingen, mensen dan is het niet mogelijk dat alles zo in een keer helemaal bevriest. Als je je vinger in vloeibare stikstof stopt (dat spul waar dokters wratten mee bevriezen), dan kun je je vinger er rustig een seconde inhouden, en er weer uithalen en dan is er niks aan de hand. Vloeibare stikstof is -196 graden. Koude lucht (in plaats van vloeistof) is over het algemeen nog vele malen slechter in staat om warmte aan vaste stoffen/vloeistoffen te onttrekken (vb.: een sauna van 80 graden kan, maar een bad met water van 80 graden niet). Zo alles meteen bevriest als de koude lucht eraan komt, dat kan eigenlijk helemaal niet! [/zeurmodes] maar goed, het is een film

avatar van silent bob

silent bob

dat is een hele mond vol

davidov

-zeurmode-nou zo snel zie je het ook weer niet gaan, je ziet dat die man die de deur van de chopper open doet nog 1 of 2 seconden beweegd, en dan 5 seconden later helemaal bevroren is Ok...misschien kan het alsnog niet in het echt, maar het is dus niet alsof dingen in de film binnen een halve sec een ijspegel bent-zeurmode-

silent bob schreef:

dat is een hele mond vol

voor jou wel ja ;)

flipsen schreef:

Dat schreeuwt om een homevideo flipsen, om het te bewijzen..

Uiteraard op eigen risico

flipsen

Wie zegt dat ik dan mijn truukendoos met SFX niet opentrek....

davidov

je zou het na kunnen bootsen met een pot kokend heet water waar ook damp vanaf komt.... de vraag is wat heb je liever? 1 bevroren of een gekookte vinger?

avatar van Menghini

Menghini

Flipsen heeft wel gelijk: het is niet voor niets dat je bij de dokter in ieder geval tot 10 moet tellen als een wrat aangestipt wordt, pas dan heeft het effect (namelijk het bevriezen/verbranden van de wrat, en alleen de wrat en beetje huid erom heen...). Dus 1 seconde is te doen!

davidov

ik heb niet zon ervaring met wratten weg laten halen

maar als dat zo is dan geloof ik dat natuurlijk en dan is het een slordige fout van de schrijvers...

avatar van Spider

Spider

Wat een vreselijke film!

En dat gelul achteraf dat de film ook een boodschap heeft..bah!

Ik dacht dat Independence day de slechtste film ooit was, maar het kon/kan dus erger.

Het begin is al verschrikkelijk als toevallig het ijs breekt waar Dennis Quaid en zn team aanwezig is..erg toevallig idd.

Allemaal RTL-4 sentimenten worden erbij gehaald:

vader zoekt en redt zoon, moeder blijft achter bij een kanker patient.

Vreselijk!

davidov schreef:

Ach, het is maar een film Het ziet er in ieder geval wel gaaf uit en het leid tot een climax, daar ging het om.

avatar van flowerking

flowerking

leuke effecten, zwak geheel. 2*

avatar van movie-freak

movie-freak

Ik vond het wel een leuke film. Mooie effecten ook. Sommige personages en verhaallijnen sloegen idd nergens op, zoals de moeder die bij een kanker patient blijft. En sinds wanneer kun je bellen als je telefoon onder water is geweest?!

movie-freak schreef:

het is geen moderne fragiele telefoon vol met microchips....maar een oud kreng...misschien dat het zoals wel vaker die oude lompe dingen toch wat steviger zijn?

avatar van Locutus

Locutus

Spider schreef:

Dat schijnt dus echt gebeurd te zijn. Toeval bestaat Voor de rest ben ik het helemaal met je eens. De effects zijn erg gaaf dus dat maakt veel goed. 3*

avatar van Bloompje

Bloompje

Ik ga er zondag naar gaan kijken. Ik hoop dat het niet te sentimenteel word...

avatar van jassonn

jassonn

The Day After Tomorrow heeft trouwens het record als grootste internationale opening voor een niet-sequel ooit.

Hij ging in meer dan 110 landen in première en draaide op meer dan 8000 doeken.

avatar van subliminal

subliminal

Goed... heb besloten dat dit echt mn laatste Emmerich is. Als iemand me betrapt... kick me out of the building !

avatar van WB

WB

Dude, wat een goeie film! Sublieme special effects die gewoon het gehele verhaal overtreffen! De spanning is ten top, en de film is gewoon zoooo mooi gemaakt! De hele film op het puntje van me stoel!
Als je niet kijkt naar ongeloofwaardigheid (en dan doel ik op het moment dat ze midden in het oog van die Storm zitten, en het vuur niet eens uit gaat in die kamer, en die kou niet eens binnen komt), dan is dit toch wel een van de beste rampenfilms... vind ik! Echt een topper!!!
Jammer dat de film misschien NET 2 uur duurt, want ze hadden er veel meer van kunnen maken! Het einde was ook errug plots, maar toch netjes afgerond!
5 sterren!

flipsen

Overdrijf je niet een ietsiepietsie WB?

avatar van GFM

GFM

Een ietsiepietsie......?? Weet je zeker dat je deze film hebt gekeken WB??

avatar van Mug

Mug

Sublieme special effects die gewoon het gehele verhaal overtreffen!

wat een ramp!

avatar van pcoussens

pcoussens

Film had erger kunnen zijn, ***

avatar van Bloompje

Bloompje

Ik vond de film ook nog redelijk meevallen. Hoezeer ik van arthouse films houd, een spektakelfilm kan me soms wel plezieren. Ik heb me soms verbaasd over de special effects, ze zagen er echt spectaculair uit. Maar dat is dan ook het enige positieve aan de film. De dialogen waarom soms te cliche en corny. De film begint met een Amerikaanse vlag en eindigt ermee, het had beter anders gekund. Ik vond alleen Jake Gyllenhaal goed acteren, he's such a sweetie. Een 3,5*

avatar van GFM

GFM

Bloompje schreef:

Dat vond ik nou wel meevallen, het ging mij om dat stuk dat daar tussen zit!