• 9.378.272 stemmen

The Bridges of Madison County (1995)

Drama / Romantiek | 135 minuten

Genre: Drama / Romantiek

Geregisseerd door: Clint Eastwood

Met onder meer: Clint Eastwood, Meryl Streep en Annie Corley

Releasedatum: 28 september 1995

Plot The Bridges of Madison County

"The path of Francesca Johnson's future seems destined due to an unexpected fork in the road..."

De fotograaf Robert Kincaid vraagt de weg bij de boerderij van huisvrouw Francesca Johnson, wiens echtgenoot en kinderen niet aanwezig zijn. De details van de vier-dagen durende romance houdt Francesca bij in een dagboek, welke na haar dood door haar kinderen wordt gevonden.

Robert Kincaid

Francesca Johnson

Caroline Johnson

Michael Johnson

Richard Johnson

Caroline as a young girl

Michael as a young boy

Lawyer Peterson

avatar van Castor Troy

Castor Troy

Clint Eastwood verraste, hij kan meer dan alleen de cowboy uithangen.

avatar van Theatertje

Theatertje

Dit is echt een prachtige film, met aangrijpende prestaties van zowel Eastwood als Streep. Ga allen hierheen, want het is best de moeite waard!!!

avatar van Sirotteke

Sirotteke

deze film is absoluut één van mijn favorieten. zeer goede acteerprestaties en je voelt de pijn echt in de film. het raakt mij elke keer weer. echte aanrader, vijf sterren voor mij

avatar van lalaguna80

lalaguna80

Mooi aangrijpend liefdesverhaal. 4****

avatar van marich

marich

Mooie romantische film. Goed acteerwerk van met name Streep.

Stuk wat je aan het denken zet over je eigen leven.

Het geeft ook mooi aan dat je nooit te snel mag oordelen over anderen zonder hun verhaal te kennen.

Een van mijn favoriete in dit genre! 4.5*

avatar van Zoey

Zoey

Na jaaaren deze film weer eens gezien. Ja....gewoon een film die me raakt...Twee top acteurs die het liefdesverhaal heel mooi neer zetten.

Een film die in mijn kast blijft..om zo nu en dan weer eens te bekijken..

Zoey schreef:

Een film die in mijn kast blijft..om zo nu en dan weer eens te bekijken..

Mooi liefdesverhaal met mijn favoriet Clint Eastwood in een romantische bui.

avatar van Ravenstein

Ravenstein

Gisteren nog eens gekeken en deze film heeft me weer erg aangegrepen.

Wat een prachtige film!

Mijn cijfer stond op 4/5 ik maak er 4,5/5 van!

avatar van cherman

cherman

Dit is al jàren één van mijn favorieten. Onlangs de dvd gekocht voor een spotprijs en gisteren nog eens naar gekeken. Ik kan er gewoon niet van over hoe pràchtig deze film wel is! Ik heb nog nooit een traan gelaten bij eender welke prent, maar deze film doet het telkens weer; zo aangrijpend is het verhaal. De keuze tussen "gaan voor de liefde van je leven, die na zovele jaren toch komt opdagen wanneer je het helemaal niet meer verwachtte, maar risico's lopen" en "trouw blijven aan je gezin, enkel en alleen voor hen en omdat je hen uiteraard ook graag ziet, maar je voor de rest van je leven afvragen wat het wel kon geweest zijn met die ander" is simpelweg hartverscheurend. Ik geef zelfs toe dat ik telkens ik er terug naar kijk, stiekem hoop dat Francesca de deur toch opent daar op het kruispunt. Volgens mij Meryl's beste acteerprestatie ooit!

Meer mensen zouden deze film moeten kennen; je kan er verdraaid goeie lessen uittrekken.

avatar van rose

rose

Werd spontaan verliefd op deze film!

avatar van Bombong

Bombong

Geweldig zoals Clint Eastwood worteltjes kan schrappen...

rose schreef:

Werd spontaan verliefd op deze film!

Inderdaad, indrukwekkende liefdesfilm met 2 topacteurs.

avatar van boeliebab

boeliebab

Prachtig verhaal, huilen huilen huilen op het eind. Zowel bij de film als het boek.

avatar van tonnyhk

tonnyhk

Ik vond het al een mooie film. Het komt allemaal zeer geloofwaardig over door het goede acteerwerk van Maryl Streep en Clint Eastwood.

Ook het verhaal is echt mooi.

Ik had de film al aangeraden aan mijn echtgenote en zij vond het zoals ik al had verwacht ook prachtig.

Voor mensen die van mooie liefdesverhalen houden is dit een must. Het past in het rijtje van toppers van rustige mooie films als The Notebook, On Golden Pound, Brokeback mountain en In the Bedroom.

Meryl Streep vind ik met kop en schouder de beste actrice. Voor dergelijke rollen is zij zeer geschikt.

avatar van Schiedammer

Schiedammer

Een film die mij eerlijk gezegd nou niet echt kan boeien. Verhaal sprak mij totaal niet aan en daarom werd het een lange zit. Laat ik het het heel netjes zeggen romantiek is gewoon mijn genre niet. Ik vond het zelfs vreemd om Clint in zo rol te zien spelen. Ik kan trouwens wel begrijpen dat de mensen die van die genre houden het een top film vinden. Filmtechnisch zat de film heel erg goed in elkaar. Beelden waren mooi geschoten en de kwaliteit daarvan op dvd was ook gewoon heel netjes. Het geluid op dvd daar was ook niets mee. Je waant je gewoon door de subtiele omgevingsgeluiden midden in het landschap. Alles bijelkaar genomen kom ik helaas niet hoger dan 2,5 maar dat is puur mijn mening want ik weet heus wel dat het in zijn genre een topper is.

avatar van Morpheus73

Morpheus73

Een liefdesverhaal zoals het hoort. Erg goed acteerwerk van Eastwood en Streep en de goede muziek die uitstekend bij deze film past. Een van mijn favoriete films aller tijden!

avatar van thebeequeen

thebeequeen

Na The Notebook te hebben gekeken (vond ik tegenvallen) werd me deze film aangeraden. Ik besloot te kijken....en deze film laat zien dat het wel goed kan! Met dank aan Meryl Streep. Ze weet het heel overtuigend te brengen. Ze tilt de film naar een hoger niveau en is geloofwaardig -dat is in dit genre echt van belang om saaiheid te vermijden. In het begin irriteerde ik me aan haar fake accent maar de liefde ontwikkelt zich heel geleidelijk aan tot er geen twijfel meer is. Het ontroerde me.

avatar van gizzegiz

gizzegiz

Gewoonweg prachtig! En dan bedoel ik alles: de acteurs, het verhaal, het decor... Echt af, deze film!

avatar van Blackhole

Blackhole

ik kan er niks aan doen maar die laatste scene als hij die ketting over de achteruitkijkspiegel hangt, en zijn knipperlicht aanzet...

de tranen schieten me in de ogen...

ik heb deze film vaak gekeken en elke keer zeg ik tegen mezelf " verdomme...nu doe je het niet hoor..)

tevergeefs...

ik ben een man en ik jank bij deze film...dank u...

avatar van rose

rose

Kijk...dit raakt mij nu weer. Heb dat gevoel ook bij deze film. Misschien dat juist dat laatste de film ook zo bijzonder maakt...

avatar van JeanMaurice

JeanMaurice

Mooie romantische film om lekker bij weg te dromen! Heerlijk om te kijken als je verliefd bent! Goed verhaal ook en natuurlijk super geacteerd maar wat wil je met zulke toppers als Streep en Eastwood!

avatar van donroberto

donroberto

Heb hem destijds gezien en ga hem weer kijken. Mooie beelden, goed acteerwerk, drama en romatiek, wat wil je nog meer.

Er schijnt een vervolg op te zijn gekomen maar daar heb ik nooit iets van vernomen. En voor de mannen onder ons, ik heb ook een traantje weggepinkt.

Bij Out of Africa zat ik ook als enige man tussen allemaal vrouwen te snikken terwijl ik zo nuchter ben als het maar kan. Dus toch gevoelig.

avatar van Movsin

Movsin

Romantische film met inhoud, die mij aangenaam heeft verrast..

Een film is altijd mooi als hij herkenbare situaties, mensen en gevoelens toont...

Meryl Streep, zekerlijk in de variaties de ze in haar rol kan leggen, en Clint Eastwood, als de zachtaardige, eerlijke man, zijn verbluffend.

Zeer goed in de film is ook de opbouw. Het verhaal via het dagboek, bedoel ik. Ook de kinderen krijgen daardoor een betekenis in de film.

avatar van Bloem

Bloem

Wat een mooie film!

Veel kippenvel momenten! Zelfs een traantje gelaten.

Erg goed geacteerd!

Bloem schreef:

Wat een mooie film!

Veel kippenvel momenten! Zelfs een traantje gelaten.

Erg goed geacteerd!

Voor mij nog steeds de mooiste liefdesfilm met mijn favoriet Clint Eastwood.

Het einde was echt om bij te huilen.

avatar van JeanMaurice

JeanMaurice

........En die trieste piano met strijkers op de achtergrond maakt de brok in je keel helemaal compleet!

avatar van kanjertje

kanjertje

Hele goede en aangrijpende film.

Knap geacteerd.

Was wel heel traag en daardoor beetje langdradig en saai.

Toch een dikke 3,5

avatar van B-daddy

B-daddy

Vond deze film persoonlijk niets. Misschien is het niet mijn genre, maar kon beter. Of misschien omdat ik na het eerste half uur mij al begonf te vervelen. Een 1,5

avatar van Jan met de pet

Jan met de pet

Dat is het ook, de eerste 60 minuten waren vrij saai, daarna super ik geef 4,0

avatar van jellybean

jellybean

Ik vind dit een hele sterke, romantische film.

Hoewel er niet echt veel gebeurt, blijft de film boeien, dankzij de acteurs die volop ruimte krijgen om te schitteren.

Streep en Eastwood spelen allebei zo goed dat je je ook echt in hun karakters kunt verplaatsen en met hun mee leeft.

Ik vond het heel aangenaam om Eastwood eens in een romantische rol te zien, ging hem goed af, charmante man!